Mercato (Lato 2016)
- Cabrini_idol
- Juventino
pytanie pablo czy Marotta chce wydać 50/70 mln na napastnika, czy kupią prospekt za 15-20-25 mln i będą nam wkręcać, że to napastnik, którego szukaliśmy. Bo my możemy sobie liczyć 25+30+10, dla nas to cyferki, dla zarządu czysty profit. Oby tak nie było
Obyśmy sprowadzili dobrego, sprawdzonego napastnika z topu nie bojąc się przy tym wyłożyć 40-50 czy 60 mln.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Vincitore Nie sadze zeby Lacazette kolejny sezon zostal w Lyonie. Jest juz tam za ciasno dla niego, a dzieki takiemu gadaniu chca wyrwac jak najwiecej kasy.
Pablo Powinnismy spieniezyc Zaze, kupic mocna 9tke do pierwszego skladu i zmiennika dla Dybali (Jesus
)
Pablo Powinnismy spieniezyc Zaze, kupic mocna 9tke do pierwszego skladu i zmiennika dla Dybali (Jesus

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Niektórzy na forum bali się o scenariusz, w którym to Morata pozostałby w Juve, a jego sytuacja w dalszym ciągu nie zostałaby rozwiązana - aż do kolejnego lata, gdy Real mógłby go wykupić za takie same pieniądze. A tak odblokowujemy 30 baniek na dalsze działania na mercato, mamy jasność i szczerze kamień z serca. Teraz możemy atakować rynek, mając do dyspozycji środki z Hiszpana i 25 mln przeznaczone na Berardiego, który, jak wiemy, nas nie zasili. Nieźle. 
Morata w Madrycie to z dużą dozą prawdopodobieństwa odmowa w sprawie Pogby. Gdybyśmy faktycznie mieli go oddać, nie dalibyśmy się wydymać i Alvaro w dalszym ciągu byłbym naszym graczem. Zatrzymanie ego napastnika było bowiem naszym priorytetem, o czym wielokrotnie mówił Marotta.

Morata w Madrycie to z dużą dozą prawdopodobieństwa odmowa w sprawie Pogby. Gdybyśmy faktycznie mieli go oddać, nie dalibyśmy się wydymać i Alvaro w dalszym ciągu byłbym naszym graczem. Zatrzymanie ego napastnika było bowiem naszym priorytetem, o czym wielokrotnie mówił Marotta.
- cooler
- Juventino
Podziękowania dla Moraty jak najbardziej się należą, szczególnie za te bramki, które musiały ukłuć Real. Mimo odejścia tego zawodnika, nie czuję za nim jakiejś tęsknoty.
Czuję spokój, wierzę że Beppe i Fabio wymyślą na jego miejsce naprawdę kogoś konkretnego, szczególnie przy tych pieniądzach, o których koledzy wspominacie od kilku stron
Jedyna rzecz, która może wzbudzać obawy, to fakt, że nie wszystko idzie po myśli naszych działaczy i zależy, jak dobre mają rozwiązania alternatywne. Bo tak: chcieli zatrzymać Moratę - odszedł. Chcieli pozyskać Berardiego - nie chce przyjść. Zmienne zmieniają wartości, być może plan na mercato został w dużej mierze zaburzony. Oby tylko Beppe nie podejmował decyzji nieprzemyślanych (wątpię w to, to profesjonalista, Hernanes w tamtym roku to był skutek właśnie małej ilości czasu). Teraz jest czas na zastanowienie, Morata wyjaśniony - czyli działamy.
Nie wiem, jestem jakoś do tego wszystkiego bardzo optymistycznie nastawiony. Może to skutki pomeczowych emocji jeszcze?
Czuję spokój, wierzę że Beppe i Fabio wymyślą na jego miejsce naprawdę kogoś konkretnego, szczególnie przy tych pieniądzach, o których koledzy wspominacie od kilku stron

Jedyna rzecz, która może wzbudzać obawy, to fakt, że nie wszystko idzie po myśli naszych działaczy i zależy, jak dobre mają rozwiązania alternatywne. Bo tak: chcieli zatrzymać Moratę - odszedł. Chcieli pozyskać Berardiego - nie chce przyjść. Zmienne zmieniają wartości, być może plan na mercato został w dużej mierze zaburzony. Oby tylko Beppe nie podejmował decyzji nieprzemyślanych (wątpię w to, to profesjonalista, Hernanes w tamtym roku to był skutek właśnie małej ilości czasu). Teraz jest czas na zastanowienie, Morata wyjaśniony - czyli działamy.
Nie wiem, jestem jakoś do tego wszystkiego bardzo optymistycznie nastawiony. Może to skutki pomeczowych emocji jeszcze?
- AdiZ
- Juventino
Mając 30mln z Moraty i 25mln Berardiego nie zastanawiał bym się tylko uderzał bym po Cavaniego. W parze z Dybala kosmoduet na co najmniej 3 lata gry na topowym poziomie.
Morata, jak Morata w Lidze Mistrzów prawdziwy TOP w lidze kiepsko. Do tej pory myślę co miał Allegri w głowie zmieniają Morate w Monachium gdzie chłopak grał mecz życia
Akcja Moraty przy bramce Cuadrado oglądam na poprawę humoru, kosmosu to zrobił, szkoda że w lidze cieniował.
Morata, jak Morata w Lidze Mistrzów prawdziwy TOP w lidze kiepsko. Do tej pory myślę co miał Allegri w głowie zmieniają Morate w Monachium gdzie chłopak grał mecz życia

Akcja Moraty przy bramce Cuadrado oglądam na poprawę humoru, kosmosu to zrobił, szkoda że w lidze cieniował.
- Vincitore
- Juventino
Swoją drogą:
Tevez, Llorente, Morata, Giovinco/Matri, Coman. Z ataku z sezonu 14/15 pozostał już tylko popiół. Oby nie było tak ze środkiem pola (Marchisio nie liczę, bo on akurat z Juventusu nie do ruszenia).
Przypomnijcie mi jak było z transferem Giovinco do Toronto? Jego tam chyba też oddaliśmy jakoś wcześniej niż planowaliśmy na żałosnych warunkach? Jeżeli tak to praktycznie za każdego z tych zawodników mogliśmy wycisnąć wiecej kasy (w przypadku Moraty oczywiście gdyby był w pełni naszym graczem).

Tevez, Llorente, Morata, Giovinco/Matri, Coman. Z ataku z sezonu 14/15 pozostał już tylko popiół. Oby nie było tak ze środkiem pola (Marchisio nie liczę, bo on akurat z Juventusu nie do ruszenia).
Przypomnijcie mi jak było z transferem Giovinco do Toronto? Jego tam chyba też oddaliśmy jakoś wcześniej niż planowaliśmy na żałosnych warunkach? Jeżeli tak to praktycznie za każdego z tych zawodników mogliśmy wycisnąć wiecej kasy (w przypadku Moraty oczywiście gdyby był w pełni naszym graczem).
A co jeżeli kasa z Moraty miała iść na Berardiego?AdiZ pisze:Mając 30mln z Moraty i 25mln Berardiego nie zastanawiał bym się tylko uderzał bym po Cavaniego.

- Patrol
- Juventino
Ja też nie jestem pewny, że nagle prócz 30 milionów od Realu nasz zarząd będzie mógł dołożyć 25 z potencjalnego transferu Berardiego. A co jeśli zamrozimy te środki na kolejne letnie mercato?
Batshuayi to fajny prospekt, ale jednak ja liczyłem na zawodnika, który da nam coś teraz zaraz, a nie za 2-3 sezony. Chociaż chciałbym ugryźć się w język.

Batshuayi to fajny prospekt, ale jednak ja liczyłem na zawodnika, który da nam coś teraz zaraz, a nie za 2-3 sezony. Chociaż chciałbym ugryźć się w język.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Przede wszystkim należy mieć na uwadze, że na Barardiego bylo preznaczonych jakies dziesiec milionow, reszta miala byc wyrownana obiecujacymi graczami. Co nie zmiania faktu, ze pieniedzy jest duzo. Ze tez w tym okienuk nie negocjujemy zadnego Sancheza czy Draxlera, cholera.
- Robaku
- Juventino
hahaha. Na pewno Sassuolo poszło by na 10 mln, gdzie ty żyjesz? My moglismy to obniżyć może do 20 może do 18, ale nie o 60 %. Sassuolo zadnego dealu by w tym nie miało. Bo im nie jest potrzebny nasz Audero czy Favilli, dla nich nobilitacją jest LE i takich graczy potrzebują którzy im ogarną stad pomysł np. na Mandragorę a nasze veto. Jesli czaili się na tak młodego prospekta to zawodnicy pokroju Romagni, Favilliego zdecydowanie by ich nie zadowolili.Pluto pisze:Przede wszystkim należy mieć na uwadze, że na Barardiego bylo preznaczonych jakies dziesiec milionow, reszta miala byc wyrownana obiecujacymi graczami. Co nie zmiania faktu, ze pieniedzy jest duzo. Ze tez w tym okienuk nie negocjujemy zadnego Sancheza czy Draxlera, cholera.
Po tym jak Neroverdi pozbyli się za fajny hajs Sime Vrsalijko pozbycie się Domenico sprtawiłoby ze oni nie zadowoliliby się żadnymi młodymi chłystkami.
Podobno jest oficjalna propozycja transferowa za Zaze od Wilków. Proponują coś pomiędzy 18 a 20 mln euro. via DiMarzio.
Mniemam, ze to wysmiejemy,
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Oczywiście równanie 30 z Moraty + 25 z Berardiego to spore uproszczenie i bardzo prawdopodobne, że część tych środków zamrozimy, ale jednak to zdaniem mediów 2 niezależne operacje. Nie zapominajmy, że obu chcieliśmy mieć na przyszły sezon u siebie. Za wszelką cenę. Pamiętajmy też o tym, że rzekomo chcieliśmy dorzucić Realowi pewną górkę, by jednak odpuścił nam Alvaro.Vincitore pisze:A co jeżeli kasa z Moraty miała iść na Berardiego?
Czuję w kościach, że Marotta nas nie zawiedzie i być może na tapecie pojawi się ktoś, o kim do tej pory się nie mówiło. Marotta/Paratici lubią zaskakiwać, a jednak kolejny klasowy napastnik będzie niezbędny, by myśleć o LM.
Sky - Wolfsburg wystosował oficjalną ofertę za Zazę - 18-20 mln. Nietrudno się domyślić, że chcielibyśmy co najmniej 25, a i to może nie wystarczyć.
- Yaro417
- Juventino
Teraz pewnie zintensyfikujemy swoją uwagę na zakontraktowaniu napastnika. Po ostatniej wypowiedzi Raioli odnośnie Lukaku, widzę tylko dwa nazwiska w naszym zasięgu i spełniające nasze oczekiwania sportowe - Gabriel Jesus i Michy Batshuayi. Za każdego została podobno ustalona ta sama cena odstępnego - 40 mln. Pytanie tylko na kim się skoncentrujemy. Według mnie na Belgu, a to dlatego, że G. Jesus ostatnio ponoć odrzucił możliwość przejścia do Barcy, argumentując to tym, że chce grać w zespole, który zapewni mu pewny plac gry, a tam jest trio MSN. U nas raczej też takiego zapewnienia nie dostanie, bo to młodzik nie ograny w ogóle w Europie. Dlatego jego bym raczej wykreślił go z naszych planów transferowych. Zaś co do Batshuayi'a, to pewnie na jakieś konkrety trzeba będzie poczekać do końca Euro lub odpadnięcia Belgii.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
A ja jednak spodziewałbym się kogoś w stylu Sancheza/Cavaniego
Na razie jednak bardziej emocjonuje mnie kwestia środka pomocy. Liczę na Mascherano, chociaż Gomesem też bym nie pogardził. Imo jesteśmy ciągle w grze o jakiegoś 'topa' do środka pola.

Na razie jednak bardziej emocjonuje mnie kwestia środka pomocy. Liczę na Mascherano, chociaż Gomesem też bym nie pogardził. Imo jesteśmy ciągle w grze o jakiegoś 'topa' do środka pola.
- Robaku
- Juventino
Yaro powiedzmy sobie szczerze, Gabriel Jesus w Juve to zupełnie inny wymiar czasu gry niż Gabriel Jesus w Barcelonie. Nawet jeśli odejdzie Neymar.
Według mnie jeszcze ew. do gadania bedzie miał nowy trener PSG jesli chodzi o nasze mercato, jesli Emery uzna, ze Cavani to nie to, to czuje, ze po niego uderzymy.
Według mnie jeszcze ew. do gadania bedzie miał nowy trener PSG jesli chodzi o nasze mercato, jesli Emery uzna, ze Cavani to nie to, to czuje, ze po niego uderzymy.
- Osgiliath
- Juventino
Well, well, co się jeszcze nie okaże, że w tym roku czeka nas dużo większe przemeblowanie składu niż początkowo zakładano.
Jeśli zaakceptujemy ofertę za Zazę (niekoniecznie VFL) zostaniemy z dwoma atakerami.
Jeśli sprzedamy Hernanesa, Pereyrę/Asę, będziemy mieć Pogbę, Pjanicia, Markiza, Khedirę, Leminę i Sturaro, więc tu też przydałby się jeszcze jeden gracz, nawet gdyby udało się tylko spieniężyć dwójkę z trójki wymienionej na wstępie.
W obronie tylko prawy bok jest niewiadomą, o ile pozbędziemy się Stefka.
Jeśli zaakceptujemy ofertę za Zazę (niekoniecznie VFL) zostaniemy z dwoma atakerami.
Jeśli sprzedamy Hernanesa, Pereyrę/Asę, będziemy mieć Pogbę, Pjanicia, Markiza, Khedirę, Leminę i Sturaro, więc tu też przydałby się jeszcze jeden gracz, nawet gdyby udało się tylko spieniężyć dwójkę z trójki wymienionej na wstępie.
W obronie tylko prawy bok jest niewiadomą, o ile pozbędziemy się Stefka.