Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 15:44

Powrót Moraty do Realu mnie mimo wszystko martwi, ale jednocześnie uspokaja w kontekście Pogby. Nie ma szans żebyśmy nic nie ugrali, puszczając jednocześnie jednego i drugiego.

Batshuayi to dla mnie kompletny anonim, nie mam pojęcia czy byłby w stanie zastąpić Moratę, nie widziałem człowieka w akcji. Pewnie Marotta i Paratici wiedzą lepiej.

A Hamsik to oczywiście gra na nowy kontrakt w Napoli, temat nie warty świeczki.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 15:48

alessandro1977 pisze:Taka tam ciekawostka związana z Berardim...

http://fcinter.pl/news/28621-berardi-za ... -kontraktu
Gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy że prezes Squinzi jest fanem Juve a nie Milanu chyba że pomyliłem osoby
Ależ oni mają srake z tym Berardim telenowela prawie jak z Lavezim który trafiał do nich co okno przez 3 lata

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 15:53

Linka podaję tylko w ramach ciekawostki bo sam poważnie tego nie traktuję mimo, że fanem Berardiego nie jestem i nigdy nie byłem.
inter ma obsesję zaś na punkcie Berardiego nie od dziś a ich podnieta a później rozczarowanie są miodem na moje serce :lol:
Z drugiej strony osobiście nie mam nic przeciwko transferowi tego zawodnika do tego klubu, chciałbym aby wydali na niego fortunę a później okazałoby się, że bez mamusi u boku Berardi jest kompletnym kartoflem :smile:
Zresztą...i tak jest kartoflem :D
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2016, 16:19 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 15:53

Dajcie spokój z tym Berardim, jest kibicem interu to niech sobie idzie do interu, ja go nie chcę (nie dlatego, że jest kibicem interu). My przecież w tym sezonie mamy walczyć o LM, a z ktoś taki jak Berardi nie daje żadnej gwarancji w LM. Potrzebujemy TOPa, a Berardi jak dla mnie może nigdy nie zagrać w Juve i będę szczęśliwy ;)

Morata OUT, więc kto za niego? Cavani to byłoby coś.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 16:05

Mnie tam ten Berardi też jakoś średnio się podoba, głównie przez brak dla niego odpowiedniej pozycji w Juventusie o czym już kiedyś pisałem. Kiedyś byłem nim mocno podjarany, zwłaszcza w pierwszym sezonie gry dla Sassuolo, później jednak z każdym meczem fascynacja spadała. Juventusowi się nie odmawia, zwłaszcza jeżeli jest się jeszcze piłkarskim brzdącem z mlekiem pod nosem, niech idzie do Interu, rozmienia się na drobne, a później żałuje i zastanawia się co by było gdyby zaakceptował ofertę Juve. Inna sprawa, że moim zdaniem on absolutnie do Interu nie trafi, tylko zostanie w Sassuolo.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2016, 16:08 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 16:08

Berardi tak czy siak powinien zmienić tego agenta, bo to co ten człowiek wygaduje już od dłuższego czasu to jest jakieś kuriozum, a i wrażenie na koncu jest takie, ze chłop w ogole nie ma wpływu na to co się dzieje z jego klientem. To znaczy, agent swoje, a życie swoje.

Z kolei ja w ramach ciekawostki wam powiem, ze:
Obrazek

I teraz pytanie za 100 punktów, kto to jest Andreas Valera?:prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 16:09

po pierwsze na zastepstwo Moraty nie szukajcie zawodnika o takiej samej charakterystyce, zapewne kogos kupimy ale nie musi koniecznie odpowiadać warunkom fizycznym i technicznym Moracie patrz przykład Pirlo, bądź Tevez.
Po drugie w tym roku zmieniają się przepisy co oznacza dla nas że musimy wicej ludzi sprzedac niz kupic dlatego mysle ze Marotta tym razem pojdzie w jakosc a nie ilosc, dlatego tez zacznie wydawac wieksze sumy

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 16:10

jakku1 pisze:Berardi tak czy siak powinien zmienić tego agenta, bo to co ten człowiek wygaduje już od dłuższego czasu to jest jakieś kuriozum, a i wrażenie na koncu jest takie, ze chłop w ogole nie ma wpływu na to co się dzieje z jego klientem. To znaczy, agent swoje, a życie swoje.

Z kolei ja w ramach ciekawostki wam powiem, ze:
Obrazek

I teraz pytanie za 100 punktów, kto to jest Andreas Valera?:prochno:
Rozwiń komentarze, linczują go tam żeby nie wierzyć, bo ten facet to największy oszust na twitterze :)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 16:22

Najnowsze doniesienia sa takie, ze Pogba na prawde zastanawia sie nad swoja przyszloscia w Juve, po tym jak dowiedzial sie,ze Juventus zdecydowal sie sprzedac Padoina do Cagliari. ;)

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 17:21

Utratą Moraty bym się nie martwił, gorzej z Pogbą. Za Morate i zaoszczedzone pieniadze z Berardiego, lub sprzedazy Zazy mozemy miec grajka, ktory moze da nam te 20-30 bramek w sezonie. Morata podczas dwuletniej przygody mial wiecej slabszych meczy, niz lepszych. Zastanawiam sie tylko nad potencjalnym nastepca. Musza kupic kogos kto wsoczy do pierwszego skladu kosztem Mandzu. Michy ? Nie ten poziom. Lukaku koszty za duze i nie wiem czy wystarczajace umiejetnosci. Cavani idealny, ale 29 lat i duze koszty. Moze Lacazette ?

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 17:29

Alexinhio-10 pisze:Moze Lacazette ?
Moje ciche marzenie od dawna, ale agent powiedział, że na 200% nie odejdzie w tym okienku z Olympique.

Pogba nie odejdzie, nie ma szans. Raiola ściąga z niego presję za kiepskie występy na Euro, żeby pismaki gadały o transferze do Realu, a nie jego słabej grze. Wydaje mi się także, że w życiu nie sprzedamy go do Realu za Moratę, którego musimy pokornie oddać za 30 baniek, a moglibyśmy ugrać na nim więcej. Marotta pewnie myślał, że uda mu się dżentelmeńsko ściągnąć klauzulę.

No i kibice Realu na każdym kroku deprecjonujący Pogbę, a wolący N'Golo Kante zwyczajnie nie zasługują na niego w swoich barwach. Na początek warto by im wytłumaczyć kto to w ogóle jest Paul Pogba.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 18:57

Morata wraca do Realu. Oficjalnie.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 19:00

http://www.realmadrid.com/noticias/2016 ... ial-morata

Gracias Alvaro, zwłaszcza za wiosnę 2015.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 19:06

Pierwsza sprawa. Nawet kiedy nastąpi dzień w którym Pogba odejdzie to na jak największą sumę transferu będzie nalegał nie kto inny jak Raiola bo kontraktowo mu się należy ileś tam procent od tego transferu. Może sobie grubasek mówić, że go kasa nie interesuje, ale raczej nikt zdrowo myślący w to nie uwierzy. Jak tak sobie oczytani kibice Realu radośnie wypisują, że Pogba ma klauzulę w kontrakcie, która mówi, że jeśli jakiś klub się po niego zgłosi i przedstawi godną ofertę to nie możemy odmówić negocjacji to strasznie szkoda, że nie dodają również tego zapisu o procencie dla Mino za to pisząc o szalonym Juventusie, który rząda śmiesznych sum za piłkarza co najwyżej dobrego :lol:

Po drugie. Jestem tak na 90% pewien, że Raiola gra o nowy kontrakt. Tak jak ktoś wcześniej pisał, poprzedni podpisywaliśmy w 2014. Każdy nowy kontrakt to nowa kasa dla grubasa :prochno:

Po trzecie to wydaje mi się, że temat Lukaku jest nieaktualny. Prędzej Batshuayi albo w ogóle napastnik o charakterystyce gry Dybaly albo Teveza.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2016, 20:01

Płakać za Moratą nie mam zamiaru. Miał kilka fantastycznych momentów i trzeba mu za nie podziękować. Przede wszystkim za te bramki w LM. :bravo: Mimo wszystko, w ogólnym rozrachunku, miał więcej nieudanych meczów/tych poniżej oczekiwań, niż tych, w których ciągnąłby zespół ku zwycięstwu.

Mnie zastanawia teraz jedno. Kogo ściągniemy w jego miejsce, bo wierzę, że będzie to zakup za spory hajs. Przed każdym okienkiem ustala się budżet i rozpisuje go na konkretne pozycje. 25 baniek, które były odłożone na Berardiego zostają w kasie klubowej. 15 baniek, które chcieliśmy zaoferować Realowi również zostają. Teraz dochodzi 30/10mln za Moratę(nie wiem, jak to liczy sobie zarząd), więc w teorii mamy do dyspozycji 50/70 baniek na pozycję napastnika. Nieźle to wygląda. :czytaj:

Obrazek
Zablokowany