Mercato (2012-2014)
- Marian.
- Juventino
Ja mam jeszcze jakąś nadzieję, że pozyskamy jakiegoś konkretnego kandydata. Bendtner ma być tylko wypożyczony, w dodatku jest słaby, wiec nie sądze, żeby Antek był zadowolony z takiego obrotu sprawy. Marotta uderzy jeszcze w Llorente w ostatni dzień. A nuż się uda.typkens pisze:Bendtner... Gianni wraz z resztą Agnellich przewracają się w grobach. Powiedzcie mi proszę co kierowało Marottą przy wyborze tego napastnika? Nie potrafię tego pojąć.
Przy okazji wytłumaczcie mi na jakim jesteśmy poziomie, jeśli rywalizujemy o napastnika ze Sieną, czy Fiorentiną? Z każdym dniem mercato wzrasta we mnie trwoga, że jednak nie ma Boga...

- Krystek
- Juventino
Mam dokładnie tak samo jak Ty. Athletic jest pod ścianą, no chyba że Liverpool złoży tą ich klauzule, ale w to wątpię. Bendtner byłby zmiennikiem, a Quaga by się pozbyło.Marian. pisze:Ja mam jeszcze jakąś nadzieję, że pozyskamy jakiegoś konkretnego kandydata. Bendtner ma być tylko wypożyczony, w dodatku jest słaby, wiec nie sądze, żeby Antek był zadowolony z takiego obrotu sprawy. Marotta uderzy jeszcze w Llorente w ostatni dzień. A nuż się uda.typkens pisze:Bendtner... Gianni wraz z resztą Agnellich przewracają się w grobach. Powiedzcie mi proszę co kierowało Marottą przy wyborze tego napastnika? Nie potrafię tego pojąć.
Przy okazji wytłumaczcie mi na jakim jesteśmy poziomie, jeśli rywalizujemy o napastnika ze Sieną, czy Fiorentiną? Z każdym dniem mercato wzrasta we mnie trwoga, że jednak nie ma Boga...
Bendtner zjadł sobie lunch w Mediolanie i właśnie jest w podróży do Turynu.
Forza Juve!
- Bukol87
- Juventino
6mln euro za kupno duńskiego drewna. Za składowanie w tartaku tego towaru płacić będziemy 1,5mln na rok.
To nie byłby Marotta gdyby choć raz w okienku nie zabawił się w Robin Hooda i nie wspomógł Juventusu swoimi wynalazkami z Lasu Sherwood.
To nie byłby Marotta gdyby choć raz w okienku nie zabawił się w Robin Hooda i nie wspomógł Juventusu swoimi wynalazkami z Lasu Sherwood.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Mietku jeżeli był byś choć minimalnie rozgarniety i choć śladowo inteligentny nie sial być takich bzdur.Pan Mietek pisze:)
1. Nie ma top strikera. Ok ale realnie już wiemy, że na Joveticia i Cavaniego nie ma szans, van Persie był zdecydowanie za drogi (i ten kontrakt!), Llorente za 36 mln to jakiś żart. Kto nam pozostaje? Dzeko o którym generalnie nie wiemy na ile jest do wyciągnięcia. I to chyba tyle.
Skoro i Cavani i Jovetic i Dzeko i Van Persie i Llorente są "przewartościowani", byli by przełaceni to może warto przejśc na nieco inny tok rozumowania, że poprostu takie teraz są ceny zawodników, takie teraz są ceny napastników i to nie jest tak że my nie chcemy przeplacać, my się nie chcemy pogodzić z faktem że tyle kosztują. Każdy dobry napastnik tyle kosztuje. I jeżeli nas nie stać na takie wydatki to po co wszem i w obec obiecywac? Po co robic z gęby pupe, po co na siłe robić z siebie frajera? Nie stać nas? ok, ale zamiast wykupywac pilkarzy "przyszlościowych" to może jednak warto na początek zbudowac pierwszy zespół a przyszłość? przyszłość rok czy dwa może poczekac, uzupełnienia składu? w porządku ale może zbudujmy pierwsza jedenastka, coż z tego że będziemy mieli 3 bardzo dobrych bramkarzy cóz że mamy 4 czy 5 bardzo dobrych środkowych obrońców, masę środkowych pomocnikow, jak nie mamy napasnika - niezły paradox ławka mocna, a w pierwszej jedenastce luki ...
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- kosciu88
- Juventino
Wole zeby gral nasz Matri niz Bendtner ktory na dodatek bedzie wypozyczony.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Gąsior007
- Juventino
Bendtner nie jest nawet piłkarzemMate.G pisze:Tak, ale dla Arsenalu.Hubert_bn pisze:szansa na Dzeko?![]()
Nie kupimy napastnika. ( Bendtner nie jest napastnikiem)

Nie :naughty:artur_89 pisze:Dobrze zbudowany, sliny, umiejętnie potrafiący grac głową zawodnik.
Na takich warunkach, jak wypożyczeniem możemy go sprawdzicLepszy on niż żaden. Chyba, że cos ruszy na ostatnią chwilę z Drogbą...

Chyba żartujesz już wolę Quaglie zostawić. Dla mnie Bendtner jest gorszy.Krystek pisze:Bendtner byłby zmiennikiem, a Quaga by się pozbyło.
Forza Juve !
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Jak nie było kasy, jak rzekomo obrażamy się na fiorę że odrzyciła 30 mln na Jovetica? nie można mowić że nie ma kasy, to jak na Jovetica jasa się rozmnaża sama a tak to nie ma ? jedno zakłamanie za drugim.Geronimo pisze:Trzeba było już lepiej wypożyczyć tego bojana z romy i kupić destro. Skoro nie było kasy to dla mnie to były te okazje o których zawsze wspomina marotta. 8)
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Buzol
- Juventino
Na razie trzymam nerwy na wodzy, wmawiając sobie, że zakup napastnika z czołówki był ciężki. Właśnie jednak czytam, że SPURS i Liverpool myślą jeszcze o Llorente. Jeżeli Fernando tam pójdzie za przyzwoitą cenę to przyznam że Marotta to nieudacznik.
- Tharp
Stawiam ze Niko "PoulsenStrajker" Bendtner spedzi 99% sezonu na lawce/trybunach, na korzysc Vucinica, Quagliarelli i Matriego (w takiej kolejnosci). No bo halo, Conte gupi nie jest.
- el Pirlo
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
To by było bardzo niesmaczne, i trochę upokarzające...Krystek pisze:Podobno Arsenal się zainteresował Del Piero...
Wydaję mi się, że za rok musimy dać drugą połówkę za Islę.Szikit pisze:Czekaj, czekaj. Skąd wymyśliłeś te 18mln? Czyli od Genoi dostaliśmy już 10mln za Ciro, tak? Parma od nas wykupiła całą kartę Giovinco za 7mln?Mate.G pisze:Nie śmieje się z Isli bystrzaku lecz z tego, że Marotta potrafi zapłacić za połamańca 18mln a jak ma szanse sprowadzić dobrego napastnika za 25mln którego potrzebujemy bardziej niż Isli to nie kupimy, bo za drogi, bo My nie przepłacamy... łapiesz ?_Piotrek_ pisze:
Isla jeszcze piłki nie kopnął, ale już się śmiejesz z transferu. Jechanie po Marotcie widzę wypiera szare komórki. Pośmiej się z Chilijczyka pod koniec sezonu.
Geniusz :lol: Przeinaczasz fakty, żeby Ci było wygodnie?
Chilijczyk to fajny grajek i w sumie cieszę się z tego transferu, ale to trochę paradoks, że wydajemy grubą forsę na niego, i w ogóle nie boimy się tyle wydać, a przychodzi kolejny dzień i Marotta skąpi na Joveticia czy tam Llorente. Trochę przypomina to sytuację z 2010 kiedy już na początku na Martineza poszło 12mln a dalej trzeba było oszczędzać.
I nie, nie jestem hejterem Marotty, nie mam nic wspólnego z Mishą. Wręcz przeciwnie, bardzo podobały mi się transfery, tyle że z napastnikiem Giuseppe dał dupy.