Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 15:48

typkens pisze:Bendtner... Gianni wraz z resztą Agnellich przewracają się w grobach. Powiedzcie mi proszę co kierowało Marottą przy wyborze tego napastnika? Nie potrafię tego pojąć.

Przy okazji wytłumaczcie mi na jakim jesteśmy poziomie, jeśli rywalizujemy o napastnika ze Sieną, czy Fiorentiną? Z każdym dniem mercato wzrasta we mnie trwoga, że jednak nie ma Boga...
Ja mam jeszcze jakąś nadzieję, że pozyskamy jakiegoś konkretnego kandydata. Bendtner ma być tylko wypożyczony, w dodatku jest słaby, wiec nie sądze, żeby Antek był zadowolony z takiego obrotu sprawy. Marotta uderzy jeszcze w Llorente w ostatni dzień. A nuż się uda.

Obrazek
Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 15:53

MishaAveJuve pisze:WIARA WIARA WIARA i nic innego nie pozostaje że może jeszcze Bendtner nie będzie topem, ale chociaż topikiem ! :)
Co najwyżej Tofikiem.

Ten transfer chyba najlepiej przemilczeć.

Obrazek
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 15:55

Marian. pisze:
typkens pisze:Bendtner... Gianni wraz z resztą Agnellich przewracają się w grobach. Powiedzcie mi proszę co kierowało Marottą przy wyborze tego napastnika? Nie potrafię tego pojąć.

Przy okazji wytłumaczcie mi na jakim jesteśmy poziomie, jeśli rywalizujemy o napastnika ze Sieną, czy Fiorentiną? Z każdym dniem mercato wzrasta we mnie trwoga, że jednak nie ma Boga...
Ja mam jeszcze jakąś nadzieję, że pozyskamy jakiegoś konkretnego kandydata. Bendtner ma być tylko wypożyczony, w dodatku jest słaby, wiec nie sądze, żeby Antek był zadowolony z takiego obrotu sprawy. Marotta uderzy jeszcze w Llorente w ostatni dzień. A nuż się uda.
Mam dokładnie tak samo jak Ty. Athletic jest pod ścianą, no chyba że Liverpool złoży tą ich klauzule, ale w to wątpię. Bendtner byłby zmiennikiem, a Quaga by się pozbyło.

Bendtner zjadł sobie lunch w Mediolanie i właśnie jest w podróży do Turynu.

Forza Juve!
Paweł 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:04

No i jest Top Striker dobrze że tylko wpożyczenie w sumie lepszy taki drewniak na ławke niż płacic grube mln za średniaków typu Matri

Forza Juve!
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:05

6mln euro za kupno duńskiego drewna. Za składowanie w tartaku tego towaru płacić będziemy 1,5mln na rok.

To nie byłby Marotta gdyby choć raz w okienku nie zabawił się w Robin Hooda i nie wspomógł Juventusu swoimi wynalazkami z Lasu Sherwood.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:07

Pan Mietek pisze:)

1. Nie ma top strikera. Ok ale realnie już wiemy, że na Joveticia i Cavaniego nie ma szans, van Persie był zdecydowanie za drogi (i ten kontrakt!), Llorente za 36 mln to jakiś żart. Kto nam pozostaje? Dzeko o którym generalnie nie wiemy na ile jest do wyciągnięcia. I to chyba tyle.
Mietku jeżeli był byś choć minimalnie rozgarniety i choć śladowo inteligentny nie sial być takich bzdur.

Skoro i Cavani i Jovetic i Dzeko i Van Persie i Llorente są "przewartościowani", byli by przełaceni to może warto przejśc na nieco inny tok rozumowania, że poprostu takie teraz są ceny zawodników, takie teraz są ceny napastników i to nie jest tak że my nie chcemy przeplacać, my się nie chcemy pogodzić z faktem że tyle kosztują. Każdy dobry napastnik tyle kosztuje. I jeżeli nas nie stać na takie wydatki to po co wszem i w obec obiecywac? Po co robic z gęby pupe, po co na siłe robić z siebie frajera? Nie stać nas? ok, ale zamiast wykupywac pilkarzy "przyszlościowych" to może jednak warto na początek zbudowac pierwszy zespół a przyszłość? przyszłość rok czy dwa może poczekac, uzupełnienia składu? w porządku ale może zbudujmy pierwsza jedenastka, coż z tego że będziemy mieli 3 bardzo dobrych bramkarzy cóz że mamy 4 czy 5 bardzo dobrych środkowych obrońców, masę środkowych pomocnikow, jak nie mamy napasnika - niezły paradox ławka mocna, a w pierwszej jedenastce luki ...

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:07

Ludzie, wczorajsza sytuacja was niczego nie nauczyła? Dopóki nie ma oficjalnego potwierdzenia nie ma co rozpaczać.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:09

Wole zeby gral nasz Matri niz Bendtner ktory na dodatek bedzie wypozyczony.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:12

Podobno Arsenal się zainteresował Del Piero...

Forza Juve!
Gąsior007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:16

Mate.G pisze:
Hubert_bn pisze:szansa na Dzeko?
Tak, ale dla Arsenalu. :prochno:

Nie kupimy napastnika. ( Bendtner nie jest napastnikiem :prochno: )
Bendtner nie jest nawet piłkarzem :prochno:
artur_89 pisze:Dobrze zbudowany, sliny, umiejętnie potrafiący grac głową zawodnik.

Na takich warunkach, jak wypożyczeniem możemy go sprawdzic :) Lepszy on niż żaden. Chyba, że cos ruszy na ostatnią chwilę z Drogbą...
Nie :naughty: :stop: lepszy żaden niż on. To wie chyba każdy tutaj oprócz Ciebie
Krystek pisze:Bendtner byłby zmiennikiem, a Quaga by się pozbyło.
Chyba żartujesz już wolę Quaglie zostawić. Dla mnie Bendtner jest gorszy.

Forza Juve !
Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:17

Trzeba było już lepiej wypożyczyć tego bojana z romy i kupić destro. Skoro nie było kasy to dla mnie to były te okazje o których zawsze wspomina marotta. 8)

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:21

Geronimo pisze:Trzeba było już lepiej wypożyczyć tego bojana z romy i kupić destro. Skoro nie było kasy to dla mnie to były te okazje o których zawsze wspomina marotta. 8)
Jak nie było kasy, jak rzekomo obrażamy się na fiorę że odrzyciła 30 mln na Jovetica? nie można mowić że nie ma kasy, to jak na Jovetica jasa się rozmnaża sama a tak to nie ma ? jedno zakłamanie za drugim.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:21

Na razie trzymam nerwy na wodzy, wmawiając sobie, że zakup napastnika z czołówki był ciężki. Właśnie jednak czytam, że SPURS i Liverpool myślą jeszcze o Llorente. Jeżeli Fernando tam pójdzie za przyzwoitą cenę to przyznam że Marotta to nieudacznik.

Tharp

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:23

Stawiam ze Niko "PoulsenStrajker" Bendtner spedzi 99% sezonu na lawce/trybunach, na korzysc Vucinica, Quagliarelli i Matriego (w takiej kolejnosci). No bo halo, Conte gupi nie jest.

el Pirlo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 16:24

Krystek pisze:Podobno Arsenal się zainteresował Del Piero...
To by było bardzo niesmaczne, i trochę upokarzające...

Szikit pisze:
Mate.G pisze:
_Piotrek_ pisze:
Isla jeszcze piłki nie kopnął, ale już się śmiejesz z transferu. Jechanie po Marotcie widzę wypiera szare komórki. Pośmiej się z Chilijczyka pod koniec sezonu.
Nie śmieje się z Isli bystrzaku lecz z tego, że Marotta potrafi zapłacić za połamańca 18mln a jak ma szanse sprowadzić dobrego napastnika za 25mln którego potrzebujemy bardziej niż Isli to nie kupimy, bo za drogi, bo My nie przepłacamy... łapiesz ? :whistle:
Czekaj, czekaj. Skąd wymyśliłeś te 18mln? Czyli od Genoi dostaliśmy już 10mln za Ciro, tak? Parma od nas wykupiła całą kartę Giovinco za 7mln?
Geniusz :lol: Przeinaczasz fakty, żeby Ci było wygodnie?
Wydaję mi się, że za rok musimy dać drugą połówkę za Islę.
Chilijczyk to fajny grajek i w sumie cieszę się z tego transferu, ale to trochę paradoks, że wydajemy grubą forsę na niego, i w ogóle nie boimy się tyle wydać, a przychodzi kolejny dzień i Marotta skąpi na Joveticia czy tam Llorente. Trochę przypomina to sytuację z 2010 kiedy już na początku na Martineza poszło 12mln a dalej trzeba było oszczędzać.

I nie, nie jestem hejterem Marotty, nie mam nic wspólnego z Mishą. Wręcz przeciwnie, bardzo podobały mi się transfery, tyle że z napastnikiem Giuseppe dał dupy.

Zablokowany