Mercato (Lato 2016)
- pavel88
- Juventino
Jeśli dobrze kojarzę to Real do końca czerwca ma zadeklarować o chęci wykupienia, zapewne pisemnie więc żadne spotkanie do tego nie jest potrzebne. Zresztą do zapłacenia umówionej klauzuli też nie potrzeba rozmów między klubamiCris92 pisze:Ale chyba jeszcze nie doszło do spotkania z Realem, więc to raczej niemożliwe by Real klepnął Morate.
- Poulinho
- Juventino
Cóż za panika
jeszcze tydzień temu całe forum aż drżało z podniecenia, że Marotta zerwał kontakty z Realem i nie zamierza z nimi negocjować w sprawie żadnego zawodnika. Dziś już ogromna ilość z Was jest święcie przekonana o odejściu Pogby.
Ten wywiad Raioli ma kilka przyczyn. Pierwsza z nich to co najwyżej średnia gra Pogby na ME, a przecież miał być gwiazdą i główną podporą Francji, niestety, trzeba to powiedzieć wprost - zawodzi.
Druga przyczyna wiąże się z pierwszą, ME miały przynieść znaczny wzrost ceny Paula, niestety nie przynoszą, więc Raiola musi pompować balonik i to dosyć mocno.
Trzecia kwestia to zapewne chęć wymuszenia, może nie tyle podwyżki co nowego kontraktu dla Pogby. W końcu dostał nr. 10, Juve notuje dobre wyniki, Paul jest coraz bardziej wartościowy pod względem marketingowym, a kontrakt (o ile mnie pamięć nie myli) jest z 2014 r., więc pewnie Raiola wyczuwa klimat.
Zresztą jak sam Raiola przyznaje w wywiadzie to nie pierwsze (i pewnie nie ostatnie) takie negocjacje, musimy mieć świadomość, żę Pogba w końcu od nas odejdzie, ale zapewne będzie to dopiero za rok lub dwie, wtedy kiedy zacznie się nowy cykl. Zresztą ciężko mi sobie wyobrazić dwie ogromne gwiazdy w jednym zespole, który przecież nie jest Galacticos (mówię o Pogbie i Dybali), a przecież mamy nadzieję i pewne podstawy do tego by sądziż, że za niedługo tak będzie.
Dodatkowo Raiola musi kręcić kontakty dla dwóch swoich innych gwiazd, więc może ten wywiad to taki znak dla Pogby, że o nim też pamięta

Ten wywiad Raioli ma kilka przyczyn. Pierwsza z nich to co najwyżej średnia gra Pogby na ME, a przecież miał być gwiazdą i główną podporą Francji, niestety, trzeba to powiedzieć wprost - zawodzi.
Druga przyczyna wiąże się z pierwszą, ME miały przynieść znaczny wzrost ceny Paula, niestety nie przynoszą, więc Raiola musi pompować balonik i to dosyć mocno.
Trzecia kwestia to zapewne chęć wymuszenia, może nie tyle podwyżki co nowego kontraktu dla Pogby. W końcu dostał nr. 10, Juve notuje dobre wyniki, Paul jest coraz bardziej wartościowy pod względem marketingowym, a kontrakt (o ile mnie pamięć nie myli) jest z 2014 r., więc pewnie Raiola wyczuwa klimat.
Zresztą jak sam Raiola przyznaje w wywiadzie to nie pierwsze (i pewnie nie ostatnie) takie negocjacje, musimy mieć świadomość, żę Pogba w końcu od nas odejdzie, ale zapewne będzie to dopiero za rok lub dwie, wtedy kiedy zacznie się nowy cykl. Zresztą ciężko mi sobie wyobrazić dwie ogromne gwiazdy w jednym zespole, który przecież nie jest Galacticos (mówię o Pogbie i Dybali), a przecież mamy nadzieję i pewne podstawy do tego by sądziż, że za niedługo tak będzie.
Dodatkowo Raiola musi kręcić kontakty dla dwóch swoich innych gwiazd, więc może ten wywiad to taki znak dla Pogby, że o nim też pamięta

- Cabrini_idol
- Juventino
La Gazzetta dello Sport twierdzi, że Real aktywował klauzule Moraty i wykupi go oraz kupi Pogbę. :rotfl:
Tak już widzę, jak Perez rucha Juve, najpierw odkupuje Moratę, chęcią spieniężenia go dalej oraz kupuje Pogbę. Tak... i Marotta na to idzie. Bajki, niekończące się bajki w mediach.
Tak już widzę, jak Perez rucha Juve, najpierw odkupuje Moratę, chęcią spieniężenia go dalej oraz kupuje Pogbę. Tak... i Marotta na to idzie. Bajki, niekończące się bajki w mediach.

- jakku1
- Juventino
Jesli faktycznie real ogłosi wykup Moraty na dniach to bedzie to kolejny kamyczek do teorii, ze stosunki miedzy Juventusem a Realem sie ostatnio popsuły. Wiadomo, moze za tym stac innych 100 innych powodow (i ten najbardziej niby oczywisty - czyli do Madrytu naplynela oferta za Alvaro), ale jednak trudno zaprzeczyc, ze pewien logiczny ciąg zdarzeń tutaj występuje.
Ma odbyć się spotkanie pomiędzy stronami w sprawie Hiszpana -> Juventus daje sygnaly, ze nie chce rozmawiac o Pogbie a w mediach pojawiaja sie plotki, ze życzymy sobie 120m i Kroosa (oferta zaporowa) -> Gdy okazuje sie, ze nie mamy zamiaru dyskutować o Francuzie, Real przestaje mieć ochotę rozmawiać o Moracie -> Do spotkania ostatecznie nie dochodzi -> Po dwoch, trzech dniach pojawia sie informacja, ze Real wykupił Moratę.
Jeśli to się potwierdzi, to moim zdaniem obecne nasze relacje z Realem są w fazie zamrożenia, a aktywowanie klauzuli Moraty oznacza, że temat transferu Pogby do Madrytu upadł.
Ma odbyć się spotkanie pomiędzy stronami w sprawie Hiszpana -> Juventus daje sygnaly, ze nie chce rozmawiac o Pogbie a w mediach pojawiaja sie plotki, ze życzymy sobie 120m i Kroosa (oferta zaporowa) -> Gdy okazuje sie, ze nie mamy zamiaru dyskutować o Francuzie, Real przestaje mieć ochotę rozmawiać o Moracie -> Do spotkania ostatecznie nie dochodzi -> Po dwoch, trzech dniach pojawia sie informacja, ze Real wykupił Moratę.
Jeśli to się potwierdzi, to moim zdaniem obecne nasze relacje z Realem są w fazie zamrożenia, a aktywowanie klauzuli Moraty oznacza, że temat transferu Pogby do Madrytu upadł.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Szkoda, ale nie był to gracz dla nas kluczowy, ten sezon miał marny.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Osgiliath
- Juventino
Jeśli potwierdziłoby się to, co mówi Jakku to Alvaro... krzyż na drogę i do widzenia.
Serio, pomimo jego zalet w LM, nie był to gracz, który mógłby przez większość sezonu świadczyć o naszej sile, bo gdzieś w połowie poprzedniego roku się zamroził psychicznie.
Poza tym, jeśli wykup Moraty = zamrożenie dealu Pogby to i nawet lepiej.
Ważne, że koniec tej sagi transferowej a efekt jest taki, że mamy 30 mln za Moratę, zaoszczędzone za Berardiego + ewentualny hajs tytułem sprzedaży, a do wzmocnienia mamy teraz atak, pomoc i może SO/PO i na tym trzeba się skupić.
Nie chcę krakać, ale wydaje mi się, że facet (Alvaro) za wiele nie zawojuje w BPL, gdzie ma ponoć trafić a korzystnie na tym wyjdziemy i my (bo kupimy kogoś innego) i real, bo dostanie kupę hajsu.
Serio, pomimo jego zalet w LM, nie był to gracz, który mógłby przez większość sezonu świadczyć o naszej sile, bo gdzieś w połowie poprzedniego roku się zamroził psychicznie.
Poza tym, jeśli wykup Moraty = zamrożenie dealu Pogby to i nawet lepiej.
Ważne, że koniec tej sagi transferowej a efekt jest taki, że mamy 30 mln za Moratę, zaoszczędzone za Berardiego + ewentualny hajs tytułem sprzedaży, a do wzmocnienia mamy teraz atak, pomoc i może SO/PO i na tym trzeba się skupić.
Nie chcę krakać, ale wydaje mi się, że facet (Alvaro) za wiele nie zawojuje w BPL, gdzie ma ponoć trafić a korzystnie na tym wyjdziemy i my (bo kupimy kogoś innego) i real, bo dostanie kupę hajsu.
- jakku1
- Juventino
Wlasnie przed chwila mialem to wrzucac.mnowo pisze:Marotta też już potwierdził, że Real wykupuje Moratę.
Marotta powiedzial takze, ze ofert za Pogbe nie dostalismy a sam Francuz jest dla nas graczem fundamentalnym jesli chodzi o terazniejszosc i przyszlosc.
Szkoda Moraty. To co, najpierw jakieś sprzedaże a potem zaczynamy polowanie na napastnika?:prochno:

- Cabrini_idol
- Juventino
jakku, wydaje mi się, że Moratta i spółka mają już na widelcu jakiegoś napastnika, może nie klepniętego, ale na pewno po poważnych rozmowach 
Szkoda mi Moraty bo ciężko go będzie zastąpić. Ale teraz już raczej media mogą odpuścić w sprawię Pogby bo on nie ruszy się nigdzie, a w szczególności do Madrytu, które nas wyruchało ogólnie całokształt owo na dealu z Morata. Wychowali sobie piłkarza, dopłacą 10 mln i sprzedadzą z profitem.

Szkoda mi Moraty bo ciężko go będzie zastąpić. Ale teraz już raczej media mogą odpuścić w sprawię Pogby bo on nie ruszy się nigdzie, a w szczególności do Madrytu, które nas wyruchało ogólnie całokształt owo na dealu z Morata. Wychowali sobie piłkarza, dopłacą 10 mln i sprzedadzą z profitem.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2016, 12:21 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Poulinho
- Juventino
Wykup Moraty przez Real oznacza, że możemy mieć naprawdę spory zapas funduszy na Mercato. Prawdopodobnie trzymaliśmy 25 mln na Cuadrado, 25 mlnna Berardiego i 15 mln (przynajmniej takie były spekulacje medialne) na Moratę, skoro każdy z nich opuści Juventus i te środki będą dalej do naszej dyspozycji oznacza to że mamy z tej trójki około 100 mln do wydania.
Nie wliczam w to oczywiście zakupu Pjanica, bo w mojej opinii był to transfer odrębny sfinansowany ze środków z poprzedniego mercato plus to co udało nam się zarobić na LM. Udało nam się także pozyskać darmowego zastępcę Cuadrado w postaci Alvesa, jeśli zaś Lichy faktycznie chce odejść pewnie uda nam się za kwotę którą z niego uzyskamy zakupić jakiegoś drugiego PO, przynajmniej na kolejne 2 lata.
Trzeba także wziąć pod uwagę środki, które uzyskamy ze sprzedaży Hernanesa, Pereyry, Padoiny i Asamoah (jeżeli oczywiście wszyscy odejdą). Daje nam to plus/minus dosyć fajną gotówkę na zakup nawet dwóch topów, zarówno do ataku jak i pomocy
Oczywiście, wątpię żeby całość tych środków została przeznaczona na transfery, ale chyba w takim racjonalnym scenariuszu możemy jeszcze wydać z 80 mln
Nie wliczam w to oczywiście zakupu Pjanica, bo w mojej opinii był to transfer odrębny sfinansowany ze środków z poprzedniego mercato plus to co udało nam się zarobić na LM. Udało nam się także pozyskać darmowego zastępcę Cuadrado w postaci Alvesa, jeśli zaś Lichy faktycznie chce odejść pewnie uda nam się za kwotę którą z niego uzyskamy zakupić jakiegoś drugiego PO, przynajmniej na kolejne 2 lata.
Trzeba także wziąć pod uwagę środki, które uzyskamy ze sprzedaży Hernanesa, Pereyry, Padoiny i Asamoah (jeżeli oczywiście wszyscy odejdą). Daje nam to plus/minus dosyć fajną gotówkę na zakup nawet dwóch topów, zarówno do ataku jak i pomocy

Oczywiście, wątpię żeby całość tych środków została przeznaczona na transfery, ale chyba w takim racjonalnym scenariuszu możemy jeszcze wydać z 80 mln

- Zawidowianin
- Juventino
Cabrini_idol pisze:jakku, wydaje mi się, że Moratta i spółka mają już na widelcu jakiegoś napastnika, może nie klepniętego, ale na pewno po poważnych rozmowach
Tak bardzo wyruchani. Marotta out.
onliforpipul
- jakku1
- Juventino
Pewnie tak. Przypuszczam, ze mamy rozpoczete negocjacje w sprawie kilku graczy, pytanie jednak jest w dalszym ciagu aktualne, kto za Morate?Cabrini_idol pisze:jakku, wydaje mi się, że Moratta i spółka mają już na widelcu jakiegoś napastnika, może nie klepniętego, ale na pewno po poważnych rozmowach
Ciekawych nazwisk na rynku nie widać, ale cholera wie, może Marotta wyciągnie znów jakiegoś królika z kapelusza.

- Cabrini_idol
- Juventino
Oj tam, fakt jest taki, że nie mamy żadnego ,,ale'' w sprawie wykupu i musimy szukać napastnika, który zastapi go, a jak dobrze wiemy na rynku wysypu nie ma owych, na poziomie Moraty. Chyba, że Lukaku za 60mlnZawidowianin pisze:Cabrini_idol pisze:jakku, wydaje mi się, że Moratta i spółka mają już na widelcu jakiegoś napastnika, może nie klepniętego, ale na pewno po poważnych rozmowach
Tak bardzo wyruchani. Marotta out.

- Poulinho
- Juventino
Marzyłby mi się ten Lukaku
mielibyśmy wtedy dwóch z trzech najbardziej wartościowych napastników u23 (według transfermarktu). Dodatkowo przydałby się nam taki typowy "wykańczacz", bo ta rola do Dybali raczej nie pasuje 

- Zawidowianin
- Juventino
Ale na moje to jego zastępcą nie będzie typowa 9, a ktoś bardziej cofnięty.
onliforpipul