Mercato (Lato 2015)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Odejscie Teveza i Oscar za plecami pary Dybala-Morata - mialoby to rece i nogi. Nie to, co przybycie kompletnie nam niepotrzebnego Mandzukicia...
- Raisport podal informacje, ze chcemy Higuaina i w celu jego pozyskania bylibysmy w stanie poswiecic 2 graczy - Zaze i... Ruganiego. To jest jakis nonsens, bo o ile oddanie tego pierwszego jest calkiem prawdopodobne, tak defensora nie oddamy za zadne skarby. Az dziw bierze, ze takie zrodlo podaje tak bezsensowne info. :doh:
Osobiscie uwazam, ze jesli mamy utrzymac poziom w ataku po odejsciu Teveza, mozemy to zrobic kupujac jednego z dwojki Cavani-Higuain. Charakteru tego drugiego nie dzierze, ale umiejetnosciami bije takiego Mandzukicia na glowe. W przeciwienstwie do tego ostatniego wyzej wymieniona para jest w stanie sama kreowac sobie sytuacje, a nam ktos taki jest potrzebny. Nie ktos podobny stylem do Llorente.
- Raisport podal informacje, ze chcemy Higuaina i w celu jego pozyskania bylibysmy w stanie poswiecic 2 graczy - Zaze i... Ruganiego. To jest jakis nonsens, bo o ile oddanie tego pierwszego jest calkiem prawdopodobne, tak defensora nie oddamy za zadne skarby. Az dziw bierze, ze takie zrodlo podaje tak bezsensowne info. :doh:
Osobiscie uwazam, ze jesli mamy utrzymac poziom w ataku po odejsciu Teveza, mozemy to zrobic kupujac jednego z dwojki Cavani-Higuain. Charakteru tego drugiego nie dzierze, ale umiejetnosciami bije takiego Mandzukicia na glowe. W przeciwienstwie do tego ostatniego wyzej wymieniona para jest w stanie sama kreowac sobie sytuacje, a nam ktos taki jest potrzebny. Nie ktos podobny stylem do Llorente.
- Prokson
- Juventino
Z tego co wiem większość kibiców Chealsea chętnie pozbyłaby się Oscara, sam Mourinho też wydaje się przestał mu ufać więc transfer realny.
Tylko nie wiem czy to że chcą się go pozbyć to dla nas dobra informacja
ja wiem że Marotta trzyma w barku sok z gumijagód i dolewa go do bidonów na treningu dzięki czemu większość u nas odżywa ale ryzyko że chłopak się spalił jest mimo wszystko
takie tam gdybanie
Tylko nie wiem czy to że chcą się go pozbyć to dla nas dobra informacja

ja wiem że Marotta trzyma w barku sok z gumijagód i dolewa go do bidonów na treningu dzięki czemu większość u nas odżywa ale ryzyko że chłopak się spalił jest mimo wszystko
takie tam gdybanie
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
O Higuainie można zapomnieć. De Lamentiis w ramach świetnych stosunków między naszymi klubami jest nam w stanie go sprzedać po kwocie zapisanej w klauzuli odstępnego (baa, specjalna promocja tylko dla nas), która wynosi (nie wiem dokładnie) 50 - 60 mln albo i lepiej. Więcej dodawać nie trzeba.
Agresti jest przekonany, że w przypadku odejścia Teveza kupimy Mandżu. Dodatkowo pojawiło się nazwisko Adriano z Barcy w naszym kontekście. Nie jako jakiś gorący cel, jednak coś się może w jego temacie zdarzyć.
Agresti jest przekonany, że w przypadku odejścia Teveza kupimy Mandżu. Dodatkowo pojawiło się nazwisko Adriano z Barcy w naszym kontekście. Nie jako jakiś gorący cel, jednak coś się może w jego temacie zdarzyć.
- Robaku
- Juventino
Tuttosport donosi o zainteresowaniu Bologni i Cagliari Naszym DJ. Gdyby jednak to Bolognia sciągnęła DeCeglie i do tego jakby to skonfrontować z wcześniejszymi plotkami o Marrone i Comanie to byłaby to najchętniej po Juve oglądana przeze mnie druzyna w Serie A. Może jeszcze np. Leali. Miejmy nadzieje, że ostatecznie uda nam się pozbyc i Luke i Paulo, Wtedy może te 5 baniek w sumie wpadnie.
Podobno Marotta dał ulitmatum i Tevezowi i Pirlo, zeby w ciągu tygodnia okreslili się przy zostają w Juve czy odchodzą. Bardzo dobra decyzja. Nie możemy czekać z ruchami jeśli obaj chcą odejść, żeby po prostu na wypadek ich odejścia nie musieć uczestniczyć w jakiś aukcjach po konkretnych zawodników, którzy mieliby ich zastąpić.
Podobno Marotta dał ulitmatum i Tevezowi i Pirlo, zeby w ciągu tygodnia okreslili się przy zostają w Juve czy odchodzą. Bardzo dobra decyzja. Nie możemy czekać z ruchami jeśli obaj chcą odejść, żeby po prostu na wypadek ich odejścia nie musieć uczestniczyć w jakiś aukcjach po konkretnych zawodników, którzy mieliby ich zastąpić.
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2015, 09:51 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- sebastian10
- Juventino
Mandzukica cenie jak nie duzo by kosztował bym go widział w składzie gosci gwarantuje 15 bramek w sezonie i walke .
oskar mnie nie przekonuje jak i cały autobus J>M
mam nadzieje ze to nie ploty ze chcemy ISCO i powalczymy o tego hiszpana
oskar mnie nie przekonuje jak i cały autobus J>M
mam nadzieje ze to nie ploty ze chcemy ISCO i powalczymy o tego hiszpana
- Kamex22
- Juventino
Robaku pisze:Podobno Marotta dał ulitmatum i Tevezowi i Pirlo, zeby w ciągu tygodnia okreslili się przy zostają w Juve czy odchodzą. Bardzo dobra decyzja. Nie możemy czekać z ruchami jeśli obaj chcą odejść, żeby po prostu na wypadek ich odejścia nie musieć uczestniczyć w jakiś aukcjach po konkretnych zawodników, którzy mieliby ich zastąpić.
Od tygodnia codziennie słychać, że mają jeszcze "tydzień" na określenie się, jeszcze trochę i będzie z miesiąc

Spokojnie Panowie. To nie pierwsze mercato Beppe. Kto jak kto ale on dokładnie wie co i kiedy. Kogo by nie sprowadził czy to Mandzukić czy RvP będę w niego wierzył i mu kibicował jak każdemu piłkarzowi Juve

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Niezbyt podoba mi sie pomysl z oddawaniem naszych graczy do Bolonii. Nie pamietacie, co ich pilkarze oraz, o zgrozo, dzialacze spiewali po powrocie do Serie A? Nie? Polecam...
Szczerze to przeraza mnie wizja Mandzukicia u nas... Serio.
Szczerze to przeraza mnie wizja Mandzukicia u nas... Serio.
- annihilator1988
- Juventino
Max udzielił wywiadu, w którym przyznał, że:
-ze środkowych napastników w obiegu są jedynie Mandzukic i Higuain "Mandzukic would be a good element to help relaunch our attack"
-wartość Moraty oszacował na 70-80 mln euro (Liverpool, MU i temu podobne kluby mają oferować 58 mln funtów z Hiszpana - nie wgłębiałem się w news z brytyjskich gazet)
-poprosił o "10", a wśród piłkarzy, którzy mu się podobają oprócz wspomnianego Oscara wyliczył Isco, Pastore, Di Maria i Kroosa.
-odrzucenie pewnych ofert za Pogbę będzie trudne
-Tevez musi się ogarnąć i zdecydować i jeśli chce zostać, to wcale lżej nie będzie, tylko trudniej. Czyli pojechał mu po ambicji.
Zgaduję, że zarząd przyzwyczaja Turyn do sprzedaży Francuza.
-ze środkowych napastników w obiegu są jedynie Mandzukic i Higuain "Mandzukic would be a good element to help relaunch our attack"
-wartość Moraty oszacował na 70-80 mln euro (Liverpool, MU i temu podobne kluby mają oferować 58 mln funtów z Hiszpana - nie wgłębiałem się w news z brytyjskich gazet)
-poprosił o "10", a wśród piłkarzy, którzy mu się podobają oprócz wspomnianego Oscara wyliczył Isco, Pastore, Di Maria i Kroosa.
-odrzucenie pewnych ofert za Pogbę będzie trudne
-Tevez musi się ogarnąć i zdecydować i jeśli chce zostać, to wcale lżej nie będzie, tylko trudniej. Czyli pojechał mu po ambicji.
Zgaduję, że zarząd przyzwyczaja Turyn do sprzedaży Francuza.
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2015, 12:04 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Prokson
- Juventino
Jak podaje tuttosport pojawiła się kwestia boków obrony. Konkretnie zastępstwa dla Lichsteinera. Konkretnie chodzi o 4 nazwiska Montoya (o tego tłuką się także Fiorentina i nnnnapoli) Zabaleta, Widmer z Udine oraz Fabinho z Monaco
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Czyli wychodzi na to, że Zaza wcale nie jest taki pewny, bo po co nam i on i Mandzukić, dwóch target manów i żaden nie chciałby większości sezonu przesiedzieć na ławce. Morata czy Berardi mogą grać w różnych sektorach boiska, no ale tamta dwójka już nie bardzo.
Nie podzielam rozpaczy dotyczącej potencjalnego transferu Chorwata. Kawał dobrego napastnika, którego Marotta i Paratici mają na oku od dawna i cały czas czekają na sprzyjające okoliczności (tak samo było z Tevezem).
Nie podzielam rozpaczy dotyczącej potencjalnego transferu Chorwata. Kawał dobrego napastnika, którego Marotta i Paratici mają na oku od dawna i cały czas czekają na sprzyjające okoliczności (tak samo było z Tevezem).
- kamil-8853
- Juventino
Cavani ? Oscar ? Di Maria ? Marotta sam stwierdził że nie ma co liczyć na głośne nazwiska w tym okienku transferowym. Wątpię w nagły zwrot sytuacji i nawet w przypadku sprzedaży Pogby lub Vidala nie ma raczej co się napalać na głośne transfery. Bo już wydaliśmy sporo na Dybale (który raczej był kupowany z myślą o pierwszym składzie a nie rezerwie) a przecież zostają nam do wykupienia zawodnicy jak Zaza, (Berardi?) czy Pereyra.