Mercato (LATO 2017)
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ze tak z ciekawosci zapytam: czy kiedykolwiek, jakikolwiek pilkarz zostal w ten sposob sprowadzony do jakiegos klubu?Vincitore pisze:w kolaboracji z Adidasem
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Vincitore
- Juventino
Bezpośrednio nie, ale kibice Man Utd twierdzą, że Adidas podpisał z nimi lukratywny kontrakt, który w dużej mierze pomógł sfinansować Pogbę (oni tam mają bodajże 3-4x więcej rocznie od nas).Jacky pisze:Ze tak z ciekawosci zapytam: czy kiedykolwiek, jakikolwiek pilkarz zostal w ten sposob sprowadzony do jakiegos klubu?Vincitore pisze:w kolaboracji z Adidasem
Tolisso daje jasny sygnał odnośnie swojej przyszłości w rozmowie dla RMC (cokolwiek to jest) - "zobaczymy co wydarzy się w lecie, ale cięzko byłoby odmówić Juventusowi".
- Arbuzini
- Juventino
Tfu, tfu, ale chyba by mi serce pękło, gdyby Tolisso jednak do nas nie trafił. Marzy mi się jeszcze Sergej z Lazio i pomoc nabrałaby naprawdę fajnego kształtu.
James
. Jego transfer byłby tak przepłacony, że głowa mała. Z drogich zawodników o podobnej roli na boisku widziałbym u nas Eriksena, Coutinho też bym nie pogardził, a od Kolumbijczyka naprawdę wolałbym już Bernardeschiego.
James

- Vincitore
- Juventino
Arbuzini pisze:Tfu, tfu, ale chyba by mi serce pękło, gdyby Tolisso jednak do nas nie trafił. Marzy mi się jeszcze Sergej z Lazio i pomoc nabrałaby naprawdę fajnego kształtu..

Mamy identyczne preferencje jeżeli chodzi o środek pola -> Tolisso i Sergej to moim zdaniem realne cele, które idealnie uzupełniłyby luki w naszym środku pola.
Romeo Agresti w RadioVS
- Allegri chce zostać w klubie, naszym celem także jest by go zatrzymać, ale rozmowy odbędą się dopiero po meczu z Barceloną.
- Będziemy nadal budować zespół wokół 4-2-3-1.
- Spinazzola może wrócić w lecie.
- Milinkovic-Savic jest przez nas monitorowany, ale to póki co tylko jedno z wielu nazwisk.
- "Juve will spend a lot of money for a top midfielder" - tego nie będę przekładał na polski, bo brzmi fantastycznie. 8)
- Douglas Costa będzie trudną transakcją do zrealizowania, ale faktycznie obserwujemy jego sytuację.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jednocześnie powiedział, że ciężko byłoby nam odmówić, bo jesteśmy jego zdaniem w top 10 Europy.Vincitore pisze:Tolisso daje jasny sygnał odnośnie swojej przyszłości w rozmowie dla RMC (cokolwiek to jest) - "zobaczymy co wydarzy się w lecie, ale cięzko byłoby odmówić Juventusowi".
- wagner
- Juventino
A tego typu tendencje nie były czasem stosowane podczas transferów młodych talentów z Brazylii do Europy? Coś nie było na rzeczy z Neymarem?Jacky pisze:Ze tak z ciekawosci zapytam: czy kiedykolwiek, jakikolwiek pilkarz zostal w ten sposob sprowadzony do jakiegos klubu?Vincitore pisze:w kolaboracji z Adidasem
Zdanie powinno brzmieć: na wypadek braku porozumienia Aulasa z nami.CavAllano pisze:Równie dobrze może się zabezpieczać tą wypowiedzią na przypadek braku porozumienia z nami.

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Sam nie wiem... z jednej strony dobrze, że trener ma konkretną wizję zespołu i ma upatrzoną formację, pod którą zamierza sprowadzić zawodników (widzimy w tym sezonie, jak się kończy gdy trener swoje, a dyro swoje), z drugiej - naprawdę nie przekonuje mnie rola naszej argentyńskiej gwiazdki, który, nawet jeśli nie jest do tego jeszcze gotowy (choć w poprzednim sezonie, przy innej taktyce, w sumie wydawało się że jest), powinien chyba być centralnym punktem tej drużyny na najbliższe lata. Nie mówcie mi, że to zamieszanie z kontraktem i słaba forma samego piłkarza sprawiają, że jest bezużyteczny od kilku miesięcy. Gołym okiem widać, że Dybala się w tej taktyce nie odnajduje. Potraficie sobie przypomnieć jakieś sytuacje w meczach z ostatnich tygodni, gdy Dybala dostaje piłkę na czystej pozycji do oddania strzału? Nawet jeśli, to pewnie da się je zliczyć na palcach jednej ręki. Takich podań, jak przeciwko Napoli ostatnio też w jego wykonaniu jest jak na lekarstwo - a powinna to być codzienność. Defensywny styl, minimalizm drużyny, kontrakt, kontuzje to jedno, ale to i tak do końca nie tłumaczy tego, że Dybala w obecnej taktyce jest zagubiony jak dziecko we mgle. Może z czasem nauczy się grać na "dyszce", ale póki co to jest napastnik, który powinien grać obok Higuaina z przodu. Nie róbmy z niego na siłę Messiego, którym nie jest i nigdy nie będzie.Vincitore pisze:Będziemy nadal budować zespół wokół 4-2-3-1.
- Osgiliath
- Juventino
http://www.football-italia.net/100757/i ... rardi-deal
ktoś wie coś więcej? Mam cholernie ambiwalentne odczucia co do gościa... Początkowo, myślę, że jak każdy, chciałem go w Juve, ale po tym, jak zaczął trząść portkami i chciał zostać w Sass oraz po kontuzji, po której nie może ustabilizować formy, chcę go w Juve coraz mniej. Póki co wygląda mi na takiego włoskiego Pjacę, a poza tym, skoro mamy definitywnie przejść na 4-2-3-1 to nie wiem, gdzie by go tam umieścić. Jako zastępstwo Igły? Może, ale w perspektywie mamy już młodszego Orsoliniego i Keana. Wydaje się, że jako PP, ale tam jest Cuadrado i w perspektywie myślimy nad Costą/Bernardeschim.
Bardziej denerwuje mnie fakt, że kitajce z interu chyba wreszcie zaczną szastać kasą podbierając co lepszego Włocha do siebie.
ktoś wie coś więcej? Mam cholernie ambiwalentne odczucia co do gościa... Początkowo, myślę, że jak każdy, chciałem go w Juve, ale po tym, jak zaczął trząść portkami i chciał zostać w Sass oraz po kontuzji, po której nie może ustabilizować formy, chcę go w Juve coraz mniej. Póki co wygląda mi na takiego włoskiego Pjacę, a poza tym, skoro mamy definitywnie przejść na 4-2-3-1 to nie wiem, gdzie by go tam umieścić. Jako zastępstwo Igły? Może, ale w perspektywie mamy już młodszego Orsoliniego i Keana. Wydaje się, że jako PP, ale tam jest Cuadrado i w perspektywie myślimy nad Costą/Bernardeschim.
Bardziej denerwuje mnie fakt, że kitajce z interu chyba wreszcie zaczną szastać kasą podbierając co lepszego Włocha do siebie.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
@Osgiliath
Już od jakiegoś czasu latają plotki, że z niego zrezygnowaliśmy. A co do Cuadrado to powinien być on tylko zmiennikiem. Koleś praktycznie w ogóle nie używa mózgu.
Już od jakiegoś czasu latają plotki, że z niego zrezygnowaliśmy. A co do Cuadrado to powinien być on tylko zmiennikiem. Koleś praktycznie w ogóle nie używa mózgu.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Mnie się jednak wydaję że to właśnie kontuzja i kontrakt są głównymi czynnikami tego że Dybala gra taką kaszane.vitoo pisze:Sam nie wiem... z jednej strony dobrze, że trener ma konkretną wizję zespołu i ma upatrzoną formację, pod którą zamierza sprowadzić zawodników (widzimy w tym sezonie, jak się kończy gdy trener swoje, a dyro swoje), z drugiej - naprawdę nie przekonuje mnie rola naszej argentyńskiej gwiazdki, który, nawet jeśli nie jest do tego jeszcze gotowy (choć w poprzednim sezonie, przy innej taktyce, w sumie wydawało się że jest), powinien chyba być centralnym punktem tej drużyny na najbliższe lata. Nie mówcie mi, że to zamieszanie z kontraktem i słaba forma samego piłkarza sprawiają, że jest bezużyteczny od kilku miesięcy. Gołym okiem widać, że Dybala się w tej taktyce nie odnajduje. Potraficie sobie przypomnieć jakieś sytuacje w meczach z ostatnich tygodni, gdy Dybala dostaje piłkę na czystej pozycji do oddania strzału? Nawet jeśli, to pewnie da się je zliczyć na palcach jednej ręki. Takich podań, jak przeciwko Napoli ostatnio też w jego wykonaniu jest jak na lekarstwo - a powinna to być codzienność. Defensywny styl, minimalizm drużyny, kontrakt, kontuzje to jedno, ale to i tak do końca nie tłumaczy tego, że Dybala w obecnej taktyce jest zagubiony jak dziecko we mgle. Może z czasem nauczy się grać na "dyszce", ale póki co to jest napastnik, który powinien grać obok Higuaina z przodu. Nie róbmy z niego na siłę Messiego, którym nie jest i nigdy nie będzie.Vincitore pisze:Będziemy nadal budować zespół wokół 4-2-3-1.
Zobacz że na początku sezonu też nie miał za dużo okazji i bardzo cofał się do tyłu i rozgrywał żeby stworzyć okazję i miejsce dla Igły. W zeszłym sezonie też często się cofał. Jeśli chce wskoczyć na wyższy poziom musi nauczyć się grać na tej pozycji, lub na prawym skrzydle. Ani w reprezentacji, ani w innym klubie nikt mu nie będzie szukał pozycji, bo wszyscy grają 433/343/4231.
Po tym sezonie absolutnie nie zasługuje na taki kontrakt jak Igła i chyba zarząd to widzi.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Berardi to nie zawodnik na miarę Juve oraz nie ma odpowiedniego nastawienia a takich Juve nie chce. Jak kolega wcześniej zauważył to była już informacja, że z niego zrezygnowaliśmy i uważam, że to bardzo dobrze. Kogo niby Inter takiego podbierze ? My już sporo perełek sprowadziliśmy.

- jakku1
- Juventino
Od razu zaznaczam, ze to sa plotki z dosc niepotwierdzonych zrodel z VS:
- Bonucci odchodzi po sezonie
- To samo co wyzej dotyczy Lichtsteinera, Asamoaha i Leminy
- Khedira zostaje
- Nie wiadomo, co z Mandzukiciem, bo on sam jest niezdecydowany
- Bonucci odchodzi po sezonie
- To samo co wyzej dotyczy Lichtsteinera, Asamoaha i Leminy
- Khedira zostaje
- Nie wiadomo, co z Mandzukiciem, bo on sam jest niezdecydowany
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Osgiliath
- Juventino
Przecież to nie tajemnica, że Inter podobnież do nas monitoruje Bernardeschiego z Violi, myśli tez o Pellegrinim, który pogrywa na wypożyczeniu z Romy w Sass i teraz rzucił okiem na Contiego z Bergamo.alessandro1977 pisze:Berardi to nie zawodnik na miarę Juve oraz nie ma odpowiedniego nastawienia a takich Juve nie chce. Jak kolega wcześniej zauważył to była już informacja, że z niego zrezygnowaliśmy i uważam, że to bardzo dobrze. Kogo niby Inter takiego podbierze ? My już sporo perełek sprowadziliśmy.
Z tymi perełkami to tak też bez przesady, bo ok, mamy Orsoliniego, którego dopiero czeka poważny test, bo raczej wątpię, żeby został i grzał ławę a tak prędko na wypożyczenie do Serie A nie pójdzie. Owszem, mamy Caldarę do obrony, który już jakość prezentuje, ale z młodziaków to został Mandragora i tu nie wiem, jak on tam sobie radzi w Pescarze.
-
@Jakku:
Co do Leminy to nie ma zaskoczenia i odejście Stefana również. Odpalenie Asy oznacza, że prócz PO musimy poszukać LO, chyba że poprzestaniemy na Matiello jako rezerwowym za Sandro.
Co do Boniego - pozbywanie się top defensora w swoim prime wydaje mi się uzasadniać jedynie wola zawodnika, chyba że klub robi podobnie jak z Vidalem, tj. nikt nie może fikać wyżej niż klub. Zastąpienie go jednak będzie problemem, bo mamy Benatię, który ma nierówną formę, szklankę Kielona i podstarzałego Barzę. Imho jednak uważam, że to spora plota.