Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 21:50

Robaku pisze:
Marian. pisze:Jesli to prawda to jest to tragiczna wiadomość. I tu nawet nie chodzi już o to, że Conte chce odejść. Chodzi o to, że bedziemy przez następne lata dziadować i nie kupimy żadnego grajka za większe pieniądze. Prawda jest taka, że Marotta zrobił świetne transfery za małą kasę, ale nie da się co roku jechać na takim farcie do transferów. Czasem przychodzi moment, że trzeba po prostu wydać większą gotówkę na zawodnika. Bez znaczących wzmocnien nie widzę nas walczących o triumf w LM. Tym bardziej, że obecny skład coraz bardziej się wypala.

Choc z drugiej strony... dlaczego mamy się rozejść z Conte? Antek ma kontrakt jeszcze bodajże przez sezon, więc powinien to uszanować. Druga sprawa jest taka, że Conte może złożyć dymisję....którą Agnelli może przecież odrzucić.
Z niewolnika nie ma pracownika. Odrzucenie dymisji, rozbije tylko druzyne, wewnętrznie ich doprowadzi do jakieś przegranej, po której się nie pozbierają. Nie ma sensu nikogo trzymać na siłę, więc jesli będzie dymisja to oczywiste jest to, że Agnelli ją przyjmie i tyle.
Masz rację :( . Widzę kilku kandydatów na stanowisko trenera, ale to raczej krótkotrwałe kandydatury i niekoniecznie realne. Heycknes, Van Gaal (prawdopodobnie dogadany z Utd), Prandelli...

Jak pomyślę o kandydaturach Manciniego, czy Allegrego (kiepski żart) to mnie na wymioty zbiera...

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 21:50

Hmmm... Za rok będzie źle albo... jeszcze gorzej.
1) Mniej pesymistyczny wariant, ale nadal pesymistyczny: Conte prosi o duże transfery, ale nie stać nas na nie. Jednak mimo wszystko pozostajemy z Conte i obecną drużyną na następny sezon - czyli stoimy w miejscu, a tak naprawdę cofamy się.
2) Bardziej pesymistyczny wariant: Conte prosi o transfery, ale ich mu nie dajemy. Następny sezon rozpoczynamy bez Conte i bez transferów? Fajnie.
Żeby się tylko nie porobił z Nas Arsenal v2.

Obrazek
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 22:00

Szanuję Antka za to co zrobił i co wyciągnął z tym zespołem. Ale jak ma tak straszyć , to niech ucieka czym prędzej. Sorry , ale nie jesteśmy Realem, P$G, Chelsea itp żeby wydawać bajońskie sumy i on o tym powinien wiedzieć.
"Jeśli chodzi o Europę, to uważam, że zasługujemy na czołową ósemkę Ligi Mistrzów i czołową czwórkę w Lidze Europejskiej. Nie sprzedaję fanom fałszywej nadziei, gdyż jestem realistą i muszę zaznaczyć, że ciężko będzie lepiej sobie poradzić. Musimy zobaczyć czy będzie to możliwe. Mam pewne wątpliwości".
Wątpisz w swoich zawodnikó? A tak zawsze o nich dobrze mówiłeś :snooty: Jeżeli ten fragment nie został wyssany z palca , to krzyż na drogę. Panie Trenerze, jeżeli z galaktycznym Realem mogliśmy się bić jak równy z równym to czemu śmiesz wątpić ? Jest jedna rzecz , wiele użytkowników od początku mówiło , że należy zmienić ustawienie na LM, Conte to zrobił , co prawda tylko na mecze z Realem, ale gra była zadowalająca , chociaż wyniki mogły być lepsze. Niech nie pieprzy, że tylko z Pepe mógł grać 4-3-3, Islę próbował? Giovinco próbował?
I jeszcze tylko wspomnę jego pewne słowa:
"To dla mnie ogromne rozczarowanie, czuję się rozgoryczony. Mam wielki szacunek dla fanów Juventusu, ale bardzo mało respektu dla ich drużyny.""
"To bolesne spaść z ligi w ten sposób, ale to pozwala mi zrozumieć rzeczy, które już wiem. W sporcie wiele się mówi i wszyscy sprawiali wrażenie, jakby te wszystkie zgniłe sprawki zostały już zlikwidowane. Ale jeśli to jest czysty futbol...""
Ale co tam , przecież jest Bogiem ;) A ja wciąż się zastanawiam czy jest geniuszem czy trenerem z dużą dozą szczęścia. Hates on 3....2...1... go

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 22:02

Jeśli Conte stawia warunki zarządowi odnośnie piłkarzy na których klubu po prostu nie stać, to nie mogą być one zrealizowane. Nie oszukujmy się, my nie możemy aspirować o zwycięstwo w Lidze Mistrzów. Mamy za słaby skład i za mało pieniędzy by go radykalnie przebudować. Jedynym rozwiązaniem to mozolne i pomysłowe budowanie zespołu. Taki model przedstawia zarząd. Mam nadzieję, że Conte go wesprze.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 22:03

Czytam sobie wypowiedzi Conte na konferencji.

Chyba pomału zaczyna sie żegnać.
Koniec cyklu, inne wizje.
Mowi że tak naprawde wie Andrea czego chce Conte i ma sie zastanowić.

A najbardziej boli to..

"Jestem pewien że w wygram Lige Mistrzów jako trener"

Z nami, czy bez nas? O to jest pytanie..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 22:08

Molek big fun juve pisze:Niech nie pieprzy, że tylko z Pepe mógł grać 4-3-3, Islę próbował? Giovinco próbował?
Dobre. Fragment o Isli pozostawię bez komentarza, ale to na temat Giovinco najlepiej wyjaśni ci zahor.

A moim zdaniem Conte dobrze zrobił mówiąc takie rzeczy. Dał do zrozumienia zarządowi, że jeśli nie przebudujemy starzejącej się drużyny i nie zrobimy porządnych transferów (2-3 zawodników wysokiej klasy) to nie ma co marzyć o sukcesach. Niech nikt się nie łudzi, że Conte odejdzie, a kolejny trener z nowymi transferami osiągnie coś wielkiego.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 22:09

Szczerze mówiąc to bardziej od odejścia Conte martwi mnie brak pieniędzy na transfery i to, że wiele zawodników jednak bardzo lubi z nim współpracować. Conte jednak umie trzymac w ryzach szatnie. Boje się, że przyjdzie jakaś popierdółka a nie trener i szatnia się rozpieprzy a zawodnicy będą chcieli odejść, np. Pogba, a Tevezowi zacznie odwalać

forumowy ujadacz
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 22:13

Aha, nie ma prawa oczekiwać zwiększenia jakości zespołu (w żadne zmuszanie zarządu do transferów Suareza czy Cavaniego nie uwierzę, ani w 10-12 nowych zawodników tym bardziej), za to ma gwarantować wielkie sukcesy w Europie? Coś przeczuwam, że nasz zarząd nie jest w stanie nawet sprowadzić nam wymienianego tutaj zestawu: Sanchez, Nani, Lulic, Gabbiadini/Berardi, Basselli. Jak mnie docierają słuchy, że Real weźmie Rakiticia (pewnie za grosze) to krew jaśnista zalewa. Ok, budujmy powoli i za grosze w dalszym ciągu, będzie dobry bilans finansowy. Ale nie oczekujmy od Conte czy tym bardziej od różnych Spallettich, Allegrich itp., że awansujemy przynajmniej co 1/2 finału Champions League. W takiej sytuacji potrzeba byłoby dużo szczęścia,aby obronić tytuł w Serie A i wyjść z grupy CH. League. Realne oczekiwania, aby potem nie być ciężko zaszokowanym.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 22:20

Hmm, a moze rzeczywiscie Conte nie zachowuje sie jak primadonna, tylko zarzad powiedzial mu ze kupi mu tylko jakis sredniakow ala Nani, Lulic itp., a te plotki o Sanchezie to tylko plotki... Bez transferow nawet jakby Simeone, czy Klopp przyszli (co jest niemozliwe) nic nie wyrzezbia z ta stara kadra.

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 22:21

ewerthon pisze:
Molek big fun juve pisze:Niech nie pieprzy, że tylko z Pepe mógł grać 4-3-3, Islę próbował? Giovinco próbował?
Dobre. Fragment o Isli pozostawię bez komentarza, ale to na temat Giovinco najlepiej wyjaśni ci zahor.

A moim zdaniem Conte dobrze zrobił mówiąc takie rzeczy. Dał do zrozumienia zarządowi, że jeśli nie przebudujemy starzejącej się drużyny i nie zrobimy porządnych transferów (2-3 zawodników wysokiej klasy) to nie ma co marzyć o sukcesach. Niech nikt się nie łudzi, że Conte odejdzie, a kolejny trener z nowymi transferami osiągnie coś wielkiego.
Islę możesz przemilczyć , każdy ma swoje zdanie, ja pamiętam jego wyczyny jako prawego skrzydłowego i grał fantastycznie, ale to sobie można gdybać. Zobaczymy jak na MŚ zagra. A Giovinco ? Szkodzi spróbować? Ranieri go wystawiał jako lewego skrzydłowego i robił wiatr.
Co do drugiej kwestii, wiadomo wzmocnienia zawsze są potrzebne, ale jeżeli domysły prasowe , że Antoś nie chce Naniego są prawdziwe , to ja się pytam kogo on chce ściągnąć. Bale'a? A może CR7? Nie oszukujmy się , Nani nie miał ostatnich 2 lat udanych, ale jakość skrzydeł podniesie o przynajmniej jeden poziom , a jak nabierze formy to i o 2 klasy. Jak Conte odejdzie, to powinni go poprosić żeby upublicznił swoje wymagania transwerowe i wtedy będziemy wiedzieć , czy miał powody , czy może już nie widzi ambicji w Serie A. To , że nie wyszliśmy z grupy LM , w 65% obarczam winą trenera.
Alexinhio-10 pisze:Hmm, a moze rzeczywiscie Conte nie zachowuje sie jak primadonna, tylko zarzad powiedzial mu ze kupi mu tylko jakis sredniakow ala Nani, Lulic itp., a te plotki o Sanchezie to tylko plotki... Bez transferow nawet jakby Simeone, czy Klopp przyszli (co jest niemozliwe) nic nie wyrzezbia z ta stara kadra.
:whistle: Dziwne, bo te 2 przykłady akurat wyrzeźbiły wspaniałe zespoły. No i nie pisz bez transferów , bo nie spotkałem się z przypadkiem , żeby jakiś zespół nikogo nie sprowadził. A jeżeli Naniego porównujesz do Padoina to nara (Padoin jest uważany za średniaka , dlatego to porównanie)

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 22:35

Marian. pisze:Heycknes, Van Gaal (prawdopodobnie dogadany z Utd), Prandelli...
Prandelli podpisał z federacją kontrakt do EURO, jest nierealny.

Molek big fun juve pisze:To , że nie wyszliśmy z grupy LM , w 65% obarczam winą trenera.
Jak to obliczyłeś?

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 22:37

pablo1503 pisze:Hmmm... Za rok będzie źle albo... jeszcze gorzej.
1) Mniej pesymistyczny wariant, ale nadal pesymistyczny: Conte prosi o duże transfery, ale nie stać nas na nie. Jednak mimo wszystko pozostajemy z Conte i obecną drużyną na następny sezon - czyli stoimy w miejscu, a tak naprawdę cofamy się.
2) Bardziej pesymistyczny wariant: Conte prosi o transfery, ale ich mu nie dajemy. Następny sezon rozpoczynamy bez Conte i bez transferów? Fajnie.
No niestety po dzisiejszych słowach Conte zostaje nam tylko wariant numer 2. Ewentualnie wariant optymistyczny zakładający to, że zarząd zapewnia nam porządne transfery co poskutkuje zatrzymaniem Antonio, no ale na to chyba nie ma szans..

#AllegriOut
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 22:41

jarmel pisze:
pablo1503 pisze:Hmmm... Za rok będzie źle albo... jeszcze gorzej.
No niestety po dzisiejszych słowach Conte zostaje nam tylko wariant numer 2. Ewentualnie wariant optymistyczny zakładający to, że zarząd zapewnia nam porządne transfery co poskutkuje zatrzymaniem Antonio, no ale na to chyba nie ma szans..
Ale pojawiły się jakieś głosy o Zizou to jest całkiem ciekawa opcja.
Nie będzie tak, że nie będzie transferów w to nie wierze. Samo sciagnięcie naszych połowek może znacznie nas wzmocnic zwłaszcza w ofensywie. A przy sprzedazy niepotrzebnych uzbiera się kwota na klasowego pomocnika.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 22:54

Sam fakt odejscia Conte nie przeraza mnie tak jak to kogo nam Marotta i Andrea sprezentują w jego miejsce. Naprawde nie wyobrazam sobie zeby ktos z nich na brał na powaznie kandydature Allegriego czy Spallettiego. O Mancinim nawet nie piszę bo jego przyjscie oznaczałoby odejscie Teveza.

Jeśli Antek odejdzie(odpukac) to za wszelką cene próbowąłbym przekonac Montellę. Wiem, ze deklarował pozostanie w Violi ale myslę, ze przy odpowiednich argumentach dałby sie skusić.

Ale mam nadzieje, ze się dogadają. Di Marzio pisał jakis czas temu, ze Antonio podpisze kontrakt do 2017 to ja Gianluce wierzę 8)
Ostatnio zmieniony 11 maja 2014, 22:57 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2014, 22:56

Wiele mogę zarzucić Conte, kilka razy w wypowiedziach prasowych wybitnie się nie popisał, ale dzisiejszymi słowami wrócił do korzeni z pierwszego sezonu u nas i to mi się podoba.

Pewien cykl się zamknął i ta drużyna potrzebuje nowych wyzwań oraz świeżości. Nie wiem jakie wymagania stawia Antonio, ale ma prawo żądać dwóch mocnych transferów dość młodych zawodników, powiedzmy do 26. roku życia. O odrzucenie pomysłu Naniego nie mam do niego pretensji, bo to zawodnik zagadka o charakterystyce dość słabo pasującej do koncepcji naszego trenera. Pomysł na transfer jest naprawdę niezły, ale przecież szkoleniowiec, który zdobywa trzy tytuły mistrzowskie pod rząd powinien mieć prawo dobierania sobie piłkarzy. Oczywiście w ramach rozsądku.

Jeśli jednak Conte nie chce stawiać na naszych najzdolniejszych młodych, czyli Immobile i Berardiego to faktycznie nie dziwię zarządowi, że nie podobają im się takie roszczenia. Antonio przychodząc do Juventusu godził się na pewien model drużyny, a poszukiwanie młodych jest jednym z priorytetów Marotty i Paraticiego.

Każdy medal ma dwie strony i tylko na podstawie doniesień prasowych ciężko coś uradzić.

Moim zdaniem idealne okienko (na nasze możliwości) pod 433 powinno godzić interesy obu stron i wyglądać w zarysie mniej więcej tak.
IN: Immobile, Berardi, Sanchez, Abate/Aurier, lewy obrońca/środkowy pomocnik (w zależności od wiodącej roli Asy w przyszłym sezonie) + mniej istotne uzupełnienia kadry, okazje itp.
OUT: Osvaldo, Vucinic, Quag, Gio, Isla, Pepe, Padoin, Peluso, Ogbonna (w grze 4 z tyłu jest zbędny, 8-9 mln E to niezła oferta za niego)

e: ort
Ostatnio zmieniony 11 maja 2014, 23:04 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany