Bundesliga
- jarmel
- Redaktor
Wow ale jesteś super. Jeśli nie widzisz różnicy między przegraniem 1-0 w warunkach, w których gra pod żadnym kątem nie przypominała gry w piłkę nożną, a ostrym łomotem bez mydła to trochę lipa.Kejker pisze: I popatrz, mimo tych wysokich porażek (jedynie dwóch klubów tak naprawdę, Everton miał strasznie dużo farta) znowu wszystkie zespoły wprowadzone do fazy pucharowej. Jak to mawiają: "Lepiej w 1/8 LM wyłapać wpie**ol od Realu, niż od Galatasaray w fazie grupowej".
On podał po prostu ostatnie kompromitacje zespołów z Bundesligi, a Ty się spinasz mimo, że każdy wie że o niczym to nie świadczy. Taka Roma (
#AllegriOut
- zahor
- Juventino
W dalszym ciągu nie jest taki fajny jak ten, który wkleił tamte wyniki bez żadnego odniesienia się do nich, bez żadnych wniosków, uwag itd. Chyba że chodziło o klasyczne "pompa z bundeskopanki lol tam tylko Bayern reszta to poziom Parmy".jarmel pisze: Wow ale jesteś super.
Ja widzę jedną, kluczową różnicę - łomot bez mydła nie skutkował odpadnięciem z Ligi Mistrzów.jarmel pisze: Jeśli nie widzisz różnicy między przegraniem 1-0 w warunkach, w których gra pod żadnym kątem nie przypominała gry w piłkę nożną, a ostrym łomotem bez mydła to trochę lipa.
Jesteś w stanie coś napisać o tym piłkarzu? Nie kojarzę go.Zhx123 pisze:Kevin Kampl podpisał właśnie 5-letni kontrakt z Borussią Dortmund. Kwota transferu około 10 milionów euro. Będzie występował u nas raczej na pozycji pomocnika.
- PlanetJuve
- Juventino
Świetny zawodnikZhx123 pisze:Kevin Kampl podpisał właśnie 5-letni kontrakt z Borussią Dortmund. Kwota transferu około 10 milionów euro. Będzie występował u nas raczej na pozycji pomocnika.

- Deutscher
- Dortmundczyk
Statystyki to ma fajne, ale liga austriacka nie należy do przesadnie wymagających. Mkhitaryan też wymiatał na Ukrainie, a w Niemczech sobie nie radzi. Kampl to jednak wychowanek Bayeru Leverkusen, więc liczę, iż nie będzie miał żadnych problemów z aklimatyzacją.
Samego zawodnika pamiętam z meczów Ligi Europy - dosyć zwinny, dużo widzi na boisku, statystycznie zawsze więcej asystuje, niż strzela, a do tego fryzurą przypomina... Marco Reusa. Nominalnie prawoskrzydłowy. Kwota zamknęła się podobno w 12 mln euro.
Jeśli chodzi o inne info z Bundeskopanki, to warto dodać, że Christoph Kramer przedłużył kontrakt z Bayerem do 2019 r.
Samego zawodnika pamiętam z meczów Ligi Europy - dosyć zwinny, dużo widzi na boisku, statystycznie zawsze więcej asystuje, niż strzela, a do tego fryzurą przypomina... Marco Reusa. Nominalnie prawoskrzydłowy. Kwota zamknęła się podobno w 12 mln euro.
Jeśli chodzi o inne info z Bundeskopanki, to warto dodać, że Christoph Kramer przedłużył kontrakt z Bayerem do 2019 r.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@Zhx123. @Deutscher: nie chce studzić waszych optymistycznych nastrojów po tym zakupie ale mnie to on wygląda na "następcę" Reusa... ;]
EDIT:
@Zhx123: byłem przekonany, że skoro dajesz tu takie info to sugerujesz, że się wzmacniacie przed 1/8 LM, jak widać myliłem się i pewnie wkleiłbyś tu także info o zakupie "Tiago Cionka"
EDIT:
@Zhx123: byłem przekonany, że skoro dajesz tu takie info to sugerujesz, że się wzmacniacie przed 1/8 LM, jak widać myliłem się i pewnie wkleiłbyś tu także info o zakupie "Tiago Cionka"

Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2014, 22:41 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Zhx123
- Dortmundczyk
To ze podalem informacje na temat jego transferu i kwote, nazywasz optymizmem? :lol: przeciez to byla totalnie sucha informacja, wiec nie wiem co chcesz u mnie studzic.
U Deuschera tez nie widze optymizmu, lecz dystans. Najpierw to musi udowodnic swoja wartosc na boisku zeby zasluzyc na zachwyty.
Co do sedna twojej teorii - jak wypali to dla mnie moze byc i nastepca Reusa, jak najbardziej. Choc jego strona jest prawa, nie lewa. Wiec ta Kuby, zobaczymy czy go wyprzedzi w hierarchii i co w ogole znaczy jego transfer. Ciezko teraz ocenic w jakiej dyspozycji jest nasz Polak po kontuzji.
U Deuschera tez nie widze optymizmu, lecz dystans. Najpierw to musi udowodnic swoja wartosc na boisku zeby zasluzyc na zachwyty.
Co do sedna twojej teorii - jak wypali to dla mnie moze byc i nastepca Reusa, jak najbardziej. Choc jego strona jest prawa, nie lewa. Wiec ta Kuby, zobaczymy czy go wyprzedzi w hierarchii i co w ogole znaczy jego transfer. Ciezko teraz ocenic w jakiej dyspozycji jest nasz Polak po kontuzji.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Serio nie wiem co chcecia osiagnac
jakies kompleksy? Bo nie ogarniam teraz toru dyskusji.
Ale jesli chcecie znowu to uslyszec poraz ktorys bo znowu jest na sile moj "ulubiony" temacik to uwazam ze Reus nie przedluzy kontraktu, jest to zawodnik stworzony do najwiekszych klubow i wydaje mi sie ze pojdzie do Realu. Od jakiegos czasu mowi sie ze temat Bayernu upadl. Dowartosciowani moim realnym spojrzeniem?
Ciekawi mnie natomiast czy to koniec naszych zimowych zakupow. Kampla wyciagnelismy bez problemu bo mial chyba klauzule. Ale ogolnie panuje chaos informacyjny

Ale jesli chcecie znowu to uslyszec poraz ktorys bo znowu jest na sile moj "ulubiony" temacik to uwazam ze Reus nie przedluzy kontraktu, jest to zawodnik stworzony do najwiekszych klubow i wydaje mi sie ze pojdzie do Realu. Od jakiegos czasu mowi sie ze temat Bayernu upadl. Dowartosciowani moim realnym spojrzeniem?
Ciekawi mnie natomiast czy to koniec naszych zimowych zakupow. Kampla wyciagnelismy bez problemu bo mial chyba klauzule. Ale ogolnie panuje chaos informacyjny
- Deutscher
- Dortmundczyk
Nie wierzę w pozostanie Reusa, ale nie wydaję mi się, aby odchodził już zimą. Niemiecka prasa póki co milczy, a doniesieniom z jakiegoś hiszpańskiego/angielskiego szmatławca nie ma sobie co zawracać głowy.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Przeciez pisze tu o kazdym transferze BVB. W koncu to temat o Bundeslidze. A z uwagi na 1/8 LM sie nie wzmacniamy bo cel minimum zostal osiagniety a czy przejdziemy 1/8 czy nie to wiekszego znaczenia dla przyszlosci klubu nie bedzie mialo, najwazniejsze jest aby odrobic teraz 10 pkt w Bundeslidze, to jest absolutny priorytet.Maly pisze: @Zhx123: byłem przekonany, że skoro dajesz tu takie info to sugerujesz, że się wzmacniacie przed 1/8 LM, jak widać myliłem się i pewnie wkleiłbyś tu także info o zakupie "Tiago Cionka"
Pojawiają się nawet głosy(zarówno od użytkowników naszego forum jak i niemieckich osobistości) że Borussia powinna juz odpuscic Lige Mistrzów w tym roku w imie skupienia się na Bundeslidze. Ale dla mnie jest to nie do pomyślenia i znając ten klub wiem że tak się nie stanie.
Wyglada na to ze to nie koniec wzmocnien. Ominal mnie wywiad Watzke jeszcze przed oficjalnym ogloszeniem wczorajszego transferu, w ktorym mowil ze w zime zakontraktujemy najprawdopodobniej ofensywnego i defensywnego pomocnika. No to ofensywnego juz mamy.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
teoretycznie nie bo grał w rundach eliminacyjnych ale później w LE więc kij wie jak UEFA to rozpatruje...
@Zhx123: ok, sorry nie śledzę tak tego wątku...
@Zhx123: ok, sorry nie śledzę tak tego wątku...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Zhx123
- Dortmundczyk
Tak.Don Paolo pisze:Kampl będzie mógł grać w LM?
Ogolnie nuda troche. Wszystkie niemieckie zespoly wyjechaly albo zaraz wyjada na obozy przygotowawcze. My zaczynamy dopiero jutro, oboz odbedzie sie w dobrze znanej pilkarzom hiszpanskiej La Mandze. Pierwszy oficjalny mecz dopiero ostatniego dnia stycznia(z Bayerem Leverkusen).
Kibice sie wynudza teraz no ale bedzie czas na odbudowanie i przegrupowanie sil w zespole. W tym czasie czekaja nas sparingi z Szachtarem, Fortuna i jeszcze z kims tam.
Ciagle mowi sie o kolejnym transferze, zobaczymy czy wypali.
- PlanetJuve
- Juventino
Rzeczywiście bardzo długi okres "przejściowy" jest w Niemczech. Do teraz zazdroszczę Kampla.. Osobiście czytałem o ultimatum Borussii względem Gundogana, że jeżeli nie podpisze nowej umowy zostanie sprzedany, prawda to??Zhx123 pisze:Tak.Don Paolo pisze:Kampl będzie mógł grać w LM?
Ogolnie nuda troche. Wszystkie niemieckie zespoly wyjechaly albo zaraz wyjada na obozy przygotowawcze. My zaczynamy dopiero jutro, oboz odbedzie sie w dobrze znanej pilkarzom hiszpanskiej La Mandze. Pierwszy oficjalny mecz dopiero ostatniego dnia stycznia(z Bayerem Leverkusen).
Kibice sie wynudza teraz no ale bedzie czas na odbudowanie i przegrupowanie sil w zespole. W tym czasie czekaja nas sparingi z Szachtarem, Fortuna i jeszcze z kims tam.
Ciagle mowi sie o kolejnym transferze, zobaczymy czy wypali.