Wszystko o Squadra Azzurra
- Dybala 4ever
- Juventino
Gigi Buffon oraz .... słupek
uratowały Włochów od porażki. Bardzo słaby mecz w ich wykonaniu. Praktycznie żadnej groźnej sytuacji na bramkę Cecha.... Balotelli musiał oczywiście się popisać głupotą.

- grande amore
- Juventino
I slowo cialem sie stalo ;-) 0:0.Ogólnie to Włosi powinni być zadowoleni z tego remisu (bo tak się pewnie skończy) bo groźniejsi od Czechów raczej nie byli.
Co za mecz. Niby bramki nie padly, ale bywalo tak blisko, ze szok. W zasadzie jedna brama bylaby dla pepiczkow, gdyby nie padla po spalonym. Wyglada na to, ze tylko ten fakt uratowal Wlochow przed totalna klapa.
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- sikor.29
- Juventino
Akurat Balotelli przy drugiej kartce nic wielkiego nie zrobił. Lekko ręką przejechał Gebre Selassiego przy walce o górną piłkę. Kartka z kapelusza. Ale ma nasrane w głowie bo gdy schodził do szatni to najpierw pięścią i łokciem, a potem z buta walił w ściany :rotfl:
Mecz słaby. Ale nasunął mi pewne spostrzeżenie. tzn nasz Conte ostatnio "przywiązał sie " do 3-5-2 i wydawało mi sie pod koniec sezonu że to defensywne i raczej słabe ustawienie. Po oglądaniu Itali zmieniłem zdanie. O naszym ustawieniu, i o Prandellim.
W ustawieniu 4-4-2 z pomocnikami jako romb gra 4 typowych środkowych pomocników. Boczni obrońcy którzy powinni robić akcje skrzydłami to byli Kielon i Abate.
Nie wiem który z nich mniej zrobił w ofensywie. kielon który chyba nie wszedł z piłką za wysokość pola karnego, czy Abate który jest wersją Krasic II.
Wychodzi na to że Włosi z typowych ofensywnych piłkarzy mieli 2 napastników w trakcie meczu. I dobrej gry nie licząc końcówki 1 połowy nie było. A przecież Włosi maja doskonałych zawodników do 4-3-3. Wystarczyło by sciągnąć jednego ze SP. Prandelli też ma jazdy z tym Montolivo
Ogólnie remis dzięki Gigiemu z odrobiną szczęścia.
Mecz słaby. Ale nasunął mi pewne spostrzeżenie. tzn nasz Conte ostatnio "przywiązał sie " do 3-5-2 i wydawało mi sie pod koniec sezonu że to defensywne i raczej słabe ustawienie. Po oglądaniu Itali zmieniłem zdanie. O naszym ustawieniu, i o Prandellim.
W ustawieniu 4-4-2 z pomocnikami jako romb gra 4 typowych środkowych pomocników. Boczni obrońcy którzy powinni robić akcje skrzydłami to byli Kielon i Abate.
Nie wiem który z nich mniej zrobił w ofensywie. kielon który chyba nie wszedł z piłką za wysokość pola karnego, czy Abate który jest wersją Krasic II.
Wychodzi na to że Włosi z typowych ofensywnych piłkarzy mieli 2 napastników w trakcie meczu. I dobrej gry nie licząc końcówki 1 połowy nie było. A przecież Włosi maja doskonałych zawodników do 4-3-3. Wystarczyło by sciągnąć jednego ze SP. Prandelli też ma jazdy z tym Montolivo
Ogólnie remis dzięki Gigiemu z odrobiną szczęścia.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Podobają mi się te sytuacje przy rzutach wolnych dla Włochów bliżej bramki przeciwnika. Barwuah takim błagalnym wzrokiem patrzy na Pirlo, coś tam zagaduje coby mu nasz zawodnik dał strzelić, a ten jak w transie kompletnie nie reaguje, nie patrzy w ogóle w stronę Barwuaha 8)
- bendzamin
- Redaktor
Tak mi się skojarzyło:szczypek pisze:Podobają mi się te sytuacje przy rzutach wolnych dla Włochów bliżej bramki przeciwnika. Barwuah takim błagalnym wzrokiem patrzy na Pirlo, coś tam zagaduje coby mu nasz zawodnik dał strzelić, a ten jak w transie kompletnie nie reaguje, nie patrzy w ogóle w stronę Barwuaha 8)

- Brutalo
- Juventino
Miałem o tym wspomnieć, a że mam dzień posta to podtrzymuję. Barwuah nieźle wali wolne, ale powinien sobie odpuścić z Pirlo. On wybierał z Del Piero. Gdyby nie Buffon, wczoraj Italia by przegrała. Zastanawiam się, co będzie z Juve i SA, kiedy Gigi postanowi odejść...bendzamin pisze:Tak mi się skojarzyło:szczypek pisze:Podobają mi się te sytuacje przy rzutach wolnych dla Włochów bliżej bramki przeciwnika. Barwuah takim błagalnym wzrokiem patrzy na Pirlo, coś tam zagaduje coby mu nasz zawodnik dał strzelić, a ten jak w transie kompletnie nie reaguje, nie patrzy w ogóle w stronę Barwuaha 8)
Kielon dobrze, ale duet BB słabo. Oby to było zmęczenie... To jest zmęczenie :!:
- ReinerJuve
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Dali popis chłopaki, nie ma co 

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
profil Italii przed PK:
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/22628043
i ciekawostka:
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/22628043
i ciekawostka:
DID YOU KNOW?
For the third successive tournament there is no Inter Milan player in Italy's squad. Former Everton man Marco Materazzi is the only Inter man to have played tournament football for the Azzurri since 2004.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- francois
- Juventino
Nie ma słabych drużyn, stawka się wyrównuje itpReinerJuve pisze:Dali popis chłopaki, nie ma co

A tak na serio to taka Dania dostała baty od Armenii. 4:0 :shock:
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Lucas87
- Juventino
Jakimkolwiek wynikiem zakończy się to spotkanie i cały turniej uważam, to za dobrą okazję na poznanie warunków gry z jakimi przyjdzie zmierzyć się za rok. Zatem nie wynik Italii osiągnięty na Pucharze Konfederacji jest najważniejszy, lecz niedopuszczenie do powtórki błędów z RPA za rok.
Bardzo liczę na dobrą dyspozycję Juventinich i Balotellego
Bardzo liczę na dobrą dyspozycję Juventinich i Balotellego

Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2013, 20:53 przez Lucas87, łącznie zmieniany 1 raz.
- squinter
- Juventino
słaby mecz w wykonaniu Włochów ale moim zdaniem to wina Prandellego. Złe ustawienie i przede wszystkim bezsensowne zmiany. Giaccherini kopał się po czole całe spotkanie. Genialny Pirlo, bardzo dobry De Sciglio, solidny Chiellini. Fatalne zachowanie Barzagliego przy straconej bramce, ale cóż, zdarza się. Ważne 3 pkt.