Mercato (Lato 2016)
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
To mnie się dostaje za aprobatę kandydatury Lukaku, jednego z naj (już abstrahując od "lepszości") skuteczniejszego młodego napastnika TOP5 lig europejskich, a widzę że jako (ewentualne) zastępstwo Pogby podaje się (w pierwszej 11stce) Witsela, gościa którego najgłośniejszym "osiągnięciem" wciąż pozostaje złamanie nogi Wasylowi.
1 lipca coraz bliżej :snackgy:
Cagliari chyba będzie celowało w LE skoro wzmacniają się 5krotnym Mistrzem Italii
Żegnaj Padoinie :papa: Czas na resztę (zbędnej) wesołej hałastry okupującą ławkę rezerwowych.
1 lipca coraz bliżej :snackgy:
Cagliari chyba będzie celowało w LE skoro wzmacniają się 5krotnym Mistrzem Italii

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Poproszę o czapkę gruszek w postaci 100 mln euro na moje kontowojczech7 pisze:Na głowę upadłeś, czy chcesz zwrócić na siebie uwagę? Jaka większość? Jaką czapkę gruszek? :doh:Yaro417 pisze:tutaj na forum mimo tego co powiedział Raiola (tzn. że Pogba w Juve jest szczęśliwy i wcale nie musi odchodzić) większość najchętniej sprzedałaby go za czapkę z gruszek. ZENUA![]()

Tak jak pisałem - powyżej 100 mln można już kupić 3 piłkarzy do 1. składu.
Napisałem, że zamiast Pogby moglibyśmy mieć pomoc Krychowiak-Pjanic-Witsel, więc nie wiem, czemu jackop stwierdziłeś, że Pogbę zastąpi akurat Witsel. Raczej miałem na myśli to, że Witsel zastąpiłby Vidala, a Krychowiak Pogbę. Obaj potrafią odebrać piłkę i nie wybijają jej na oślep. Ciężar rozgrywania i tak spoczywałby na Pjanicu, któremu by pomagali. Według mnie ta pomoc mogłaby funkcjonować podobnie do legendarnego MVP.
- Szilgu
- Juventino
Witsel w pierwszym składzie byłby ruchem w kierunku Napoli i Romy. Taki średniak, całkiem niezły na takie kluby. Porównania do Vidala nie skomentuje.Crunny pisze: Napisałem, że zamiast Pogby moglibyśmy mieć pomoc Krychowiak-Pjanic-Witsel, więc nie wiem, czemu jackop stwierdziłeś, że Pogbę zastąpi akurat Witsel. Raczej miałem na myśli to, że Witsel zastąpiłby Vidala, a Krychowiak Pogbę. Obaj potrafią odebrać piłkę i nie wybijają jej na oślep. Ciężar rozgrywania i tak spoczywałby na Pjanicu, któremu by pomagali. Według mnie ta pomoc mogłaby funkcjonować podobnie do legendarnego MVP.
Aaa i Krychowiak - Pogba to też niezłe porównanie.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2016, 21:47 przez Szilgu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
Witsel w pierwszym składzie zastępujący Pogbę to żart. Axel mógłby stanowić wzmocnienie naszej ławki, w przypadku gdyby np. wypadł Khedira. Jeśli popchnęłoby się Leminę i Asę - Belga przyjąłbym z otwartymi rękoma.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Pjanic byl potrzebny pomimo ewentualnej sprzedazy Pogby. Pogbe musialby zastapic rownie kreatywny gracz, a nie zaden Witsel, czy Krychowiak.
Marotta moze mowil o celowaniu w LM, azeby wlasnie Pogbe naklonic do pozostania.
http://transfery.info/89647,gabriel-jes ... nie-marzen
Biorac pod uwage to, ze nie wydalismy nigdy wiekszej kasy na gracza z ligi brazylijskiej, to chyba mozemy o nim zapomniec. Szkoda tylko tej naszej wspolpracy z Palmeiras...
Marotta moze mowil o celowaniu w LM, azeby wlasnie Pogbe naklonic do pozostania.
http://transfery.info/89647,gabriel-jes ... nie-marzen
Biorac pod uwage to, ze nie wydalismy nigdy wiekszej kasy na gracza z ligi brazylijskiej, to chyba mozemy o nim zapomniec. Szkoda tylko tej naszej wspolpracy z Palmeiras...
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2016, 22:14 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 3 razy.
- Robaku
- Juventino
Z drugiej strony powiedzmy sobie szczerze Pjanic jest transferem, który miał nam przyjść w poprzednie mercato, czyli Gotze, Drax czy inni. I tutaj chciał tego Max,a hajsy wydane na Bośniaka, myślę, że właśnie pochodzą z zeszłorocznych pozostałości.
Według mnie jest on / był/ niezależny od Pogby.
- Arbuzini
- Juventino
Skąd pochodzą hajsy to nie wiem, ale Marotta pomoc skompletował niedbale,jak na standardy, w które celujemy i teraz wypadałoby po sobie posprzątać.Robaku pisze:Z drugiej strony powiedzmy sobie szczerze Pjanic jest transferem, który miał nam przyjść w poprzednie mercato, czyli Gotze, Drax czy inni. I tutaj chciał tego Max,a hajsy wydane na Bośniaka, myślę, że właśnie pochodzą z zeszłorocznych pozostałości.
Przeczytałem ten wywiad z Raiolą i może faktycznie jest coś na rzeczy. Z drugiej strony widać, że na początku Mino jest dość zachowawczy, a z czasem jak dziennikarz zaczyna nakręcać się na konkretną tezę ten pozwala mu popłynąć po całości doskonale trafiając w to co rozmówca chce usłyszeć.
- Yaro417
- Juventino
Dla mnie 100 mln w tym momencie za Podbę to jest przysłowiowa czapka gruszek.....możecie się ze mną zgadzać bądź nie, ja zdania nie zmienię.....jeśli wierzyć pismakom, to 3 kluby (Real, MnaU i PSG) są skłonne zapłacić za Neymara klauzule wykupu wynoszącą 192 mln i dać mu kontrakt w wysokości 25 mln rocznie (z bonusami podobno dochodzący nawet do 40 mln).....zaś kilka lat temu taki cienki jak d... węża Bale kosztował 100 mln....Więc tak, sprzedaż Pogby za mniej niż 140 mln to dla mnie wtopa Juve. Co więcej sygnał, że można nas dymać bez mydła.Crunny pisze:Poproszę o czapkę gruszek w postaci 100 mln euro na moje kontowojczech7 pisze:Na głowę upadłeś, czy chcesz zwrócić na siebie uwagę? Jaka większość? Jaką czapkę gruszek? :doh:Yaro417 pisze:tutaj na forum mimo tego co powiedział Raiola (tzn. że Pogba w Juve jest szczęśliwy i wcale nie musi odchodzić) większość najchętniej sprzedałaby go za czapkę z gruszek. ZENUA![]()
Tak jak pisałem - powyżej 100 mln można już kupić 3 piłkarzy do 1. składu
- Robaku
- Juventino
Arbuz nie powiedziałbym, że pomoc skompletowana niedbale bo:Arbuzini pisze:Skąd pochodzą hajsy to nie wiem, ale Marotta pomoc skompletował niedbale,jak na standardy, w które celujemy i teraz wypadałoby po sobie posprzątać.Robaku pisze:Z drugiej strony powiedzmy sobie szczerze Pjanic jest transferem, który miał nam przyjść w poprzednie mercato, czyli Gotze, Drax czy inni. I tutaj chciał tego Max,a hajsy wydane na Bośniaka, myślę, że właśnie pochodzą z zeszłorocznych pozostałości.
Pogba, Markiz, Sami, Pjanic to bardzo, bardzo solidna podstawa.
Asa długi czas hasał po wahadle, ale chłopak gdyby nie kontuzja to naprawdę dawał radę. Pereyra - był obiecujący, ale nie odpalił tak jak powinien, Sturaro i Lemina to jednak prospekty, wiec jeszcze ich oceniać nie będę. A Hernanes był zawodnikiem typu tonący brzytwy się chwyta.
Jeśli zaczniemy robić powolutku czyszczenie to jest ogromna nadzieja, że to będzie wyglądało nie tylko w przypadku podstawowych zawodników.
Hamsik to jest mistrz jednak, podobno jego menago powiedział - 50 % szans na pozostanie w Neapolu.
- Arbuzini
- Juventino
Pisałem o poprzednim okienku. Przyjście Pjanicia wszystko zmienia. Zamiast sprowadzić właśnie kogoś takiego to dostaliśmy Leminę oraz Hernanesa. Khedira był dobrym ruchem żeby zastąpić gasnącego Pirlo, ale Vidal - nawet pomimo spadku formy i wybryków - wciąż byłbym pewnym punktem pomocy, a tego samego nie można powiedzieć o roli jaką odegrali Gabończyk i Brazylijczyk. Nie mówiąc już o tym, że Allegri nie krył się z tym, że oczekuje jakościowego trequartisty.
Sam Marotta przyznał, że nie takich rozwiązań szukał, ale wyszło jak wyszło. To bardzo samokrytyczny gość, ale ma do tego łeb na karku i widać, że ciągle doskonali się zawodowo. Bardzo mi się podoba u niego ta cecha, bo wiele osób po 50 zadowala się już tym żeby kariera toczyła się swoim torem. Inspirujące. Myślę, że naprawdę istnieje wola żeby zatrzymać u nas Pogbę na przyszły sezon, a kto wie - zapewne nawet i dłużej. Nie wykluczałbym nawet transferów kolejnych pomocników, ale to uzależnione będzie już od sprzedaży.
Nie wyciągałbym zbyt daleko idących wniosków. Przed wywiadem Raioli wszystko wskazywało na to, że zależy nam budowaniu silnego zespołu, przyciągającego klasowych zawodników i będącym dobrym środowiskiem dla takowych. Ewentualne wytransferowanie Pogby tego nie zmieni, utrudni tylko proces stabilizacji zespołu. Mam nadzieję, że Francuz nie da się przekonać innemu klubowi. Kolejna strata po (prawdopodobnych) odejściach Moraty, Caudardo i Lichtsteinera potrzeba jest nam jak dziura w płocie.
BTW. Po zastanowieniu nie dziwią mnie nasilające się doniesienia o typowych defensywnych pomocnikach.
--------------------------DM-----------
Marchisio/Khedira-------------Pogba
------------------------Pjanic----------
Takie ustawienie dokładnie wpisuje się w klucz, wg którego Allegri kompletuje romb.
Sam Marotta przyznał, że nie takich rozwiązań szukał, ale wyszło jak wyszło. To bardzo samokrytyczny gość, ale ma do tego łeb na karku i widać, że ciągle doskonali się zawodowo. Bardzo mi się podoba u niego ta cecha, bo wiele osób po 50 zadowala się już tym żeby kariera toczyła się swoim torem. Inspirujące. Myślę, że naprawdę istnieje wola żeby zatrzymać u nas Pogbę na przyszły sezon, a kto wie - zapewne nawet i dłużej. Nie wykluczałbym nawet transferów kolejnych pomocników, ale to uzależnione będzie już od sprzedaży.
Nie wyciągałbym zbyt daleko idących wniosków. Przed wywiadem Raioli wszystko wskazywało na to, że zależy nam budowaniu silnego zespołu, przyciągającego klasowych zawodników i będącym dobrym środowiskiem dla takowych. Ewentualne wytransferowanie Pogby tego nie zmieni, utrudni tylko proces stabilizacji zespołu. Mam nadzieję, że Francuz nie da się przekonać innemu klubowi. Kolejna strata po (prawdopodobnych) odejściach Moraty, Caudardo i Lichtsteinera potrzeba jest nam jak dziura w płocie.
BTW. Po zastanowieniu nie dziwią mnie nasilające się doniesienia o typowych defensywnych pomocnikach.
--------------------------DM-----------
Marchisio/Khedira-------------Pogba
------------------------Pjanic----------
Takie ustawienie dokładnie wpisuje się w klucz, wg którego Allegri kompletuje romb.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Yaro417 pisze:Dla mnie 100 mln w tym momencie za Podbę to jest przysłowiowa czapka gruszek.....możecie się ze mną zgadzać bądź nie, ja zdania nie zmienię.....jeśli wierzyć pismakom, to 3 kluby (Real, MnaU i PSG) są skłonne zapłacić za Neymara klauzule wykupu wynoszącą 192 mln i dać mu kontrakt w wysokości 25 mln rocznie (z bonusami podobno dochodzący nawet do 40 mln).....zaś kilka lat temu taki cienki jak d... węża Bale kosztował 100 mln....Więc tak, sprzedaż Pogby za mniej niż 140 mln to dla mnie wtopa Juve. Co więcej sygnał, że można nas dymać bez mydła.Crunny pisze:Poproszę o czapkę gruszek w postaci 100 mln euro na moje kontowojczech7 pisze:Na głowę upadłeś, czy chcesz zwrócić na siebie uwagę? Jaka większość? Jaką czapkę gruszek? :doh:
Tak jak pisałem - powyżej 100 mln można już kupić 3 piłkarzy do 1. składu

Faktem jest jednak ze za Pogbe musimy wyszarpac jak najwiecej, ale Euro w jego wykonaniu wartosci nie podnosi.
- Yaro417
- Juventino
Po prostu nie chce żeby Pogba odchodził z tej drużyny, a przynajmniej w tym momencie jej rozwoju. I chce żeby Juve wreszcie coś osiągnęło w Europie, bo na kolejny sukces w LM czekam już 20 lat i nie chcę czekać kolejnych 20 czy 30. Jak teraz odejdzie Pogba, to za rok pożegnamy Dybalę i A. Sandro. Wspomnicie jeszcze moje słowa. A nasza drużyna będzie w ciągłej przebudowie. Topowe drużyny jak Real, Barca, czy Bayern nie sprzedają swoich najlepszych zawodników. Juve też musi iść tą drogą. Po ostatnich stratach (Vidal, Pirlo, Tevez) i tych nadchodzących (Morata, Cuadrado) przydałaby się nam jakaś stabilizacja i mam nadzieję, że tym razem tak będzie.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
W sprawie Pogby coś się chyba dzieje bo Marca informuje na pierwszej stronie ( potwierdza to Pedulla ), że Juve i Real rozpoczęły negocjacje. Rano mieliśmy tylko niewinne rozmowy a teraz już negocjacje ? Może coś popitoliłem ale na VS dyskusja nabrała tempa :facepalm2:
GDM podał info, że oddalamy się od Mascherano bo Barcelona jest nieugięta w jego sprawie. Postawili mur przed Juve i skupili się póki co na zatrzymaniu Neymara wokół którego tez sprawy nabrały tempa.
inter próbuje wykorzystać fakt, że Berardi odmówił Juve i chce przedstawić za niego ofertę opiewająca na 50 mln razem z bonusami. Jeśli to prawda to może być oferta nie do odrzucenia.
GDM podał info, że oddalamy się od Mascherano bo Barcelona jest nieugięta w jego sprawie. Postawili mur przed Juve i skupili się póki co na zatrzymaniu Neymara wokół którego tez sprawy nabrały tempa.
inter próbuje wykorzystać fakt, że Berardi odmówił Juve i chce przedstawić za niego ofertę opiewająca na 50 mln razem z bonusami. Jeśli to prawda to może być oferta nie do odrzucenia.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2016, 23:54 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- PrzemasJuve
- Juventino
Krychowiak najpewniej wyląduje w PSG. Przy ewentualnym pozbyciu się Pogby nie widzę jakoś wyjątkowego następcy.
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Robaku
- Juventino
marca jest slaba jak sik weza. Nie ma sensu jej cytowac. Plota wyszla od Pedulli albo Laudisy i tyle to.alessandro1977 pisze:W sprawie Pogby coś się chyba dzieje bo Marca informuje na pierwszej stronie ( potwierdza to Pedulla ), że Juve i Real rozpoczęły negocjacje. Rano mieliśmy tylko niewinne rozmowy a teraz już negocjacje ? Może coś popitoliłem ale na VS dyskusja nabrała tempa :facepalm2: