Polityka
- Pisarz Sofronow
- Juventino
Beka z Niemców i ich polityki. Czy ten Zachód to jest idiota na idiocie?
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/niemcy- ... mi/fmwd2sb
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/niemcy- ... mi/fmwd2sb
- deszczowy
- Juventino
A Ty masz cokolwiek innego do powiedzenia, poza wrzucaniem linków do kolejnych newsów o zamachach czy nie za bardzo?Karowiew pisze:Kolejna akcja w Paryżu, którą wielki lewicowy myśliciel, Hollande, zidentyfikował jako "najprawdopodobniej atak terrorystyczny"
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/strzela ... zu/8y30cq2Media podają nieoficjalnie, że jest nim 39-letni Karim C. Jak dodają, w 2003 roku został on skazany za usiłowanie zabójstwa trzech osób. Kara została jednak złagodzona do pięciu lat. Wcześniej odpowiedzialność za ten atak wzięło na siebie tzw. Państwo Islamskie. Za pośrednictwem powiązanej z dżihadystami agencji prasowej Amaq informowano, że napastnikiem był Abu Yusuf al-Baljiki, który przyjechał z Belgii. Francuskie władze zastrzegają, że informacje te trzeba zweryfikować.
W niedzielę wybory we Francji - Macron i Hamon musicie, faszyzm nie przejdzie!!! :mad2:
"Sankiuloci" pokładają wiarę w Nathalie Arthaud z trockistowskiej "Walki robotniczej". Ku chwale proletariatu :lol:
- deszczowy
- Juventino
Po co mam je wrzucać po kolei? Koń jaki jest każdy widzi chyba. Wrzuciłem 2 czy 3, z których byłem zadowolony lub uznawałem za ważne.
- Vimes
- Juventino
Prawie oplułem monitor ze śmiechu: "No Joke: U.N. Elects Saudi Arabia to Women’s Rights Commission, For 2018-2022 Term". Arabia Saudyjska została członkiem ONZ-owskiej komisji do spraw statusu kobiet
. Pewnie będą zabiegać o umiędzynarodowienie swoich standardów: "Życie kobiet w Arabii Saudyjskiej - jakie mają prawa?". Wcześniej Arabia Saudyjska została członkiem komisji praw człowieka. ONZ to karykaturalna organizacja
.

- Karowiew
- Juventino
A więc jak na razie Macron we Francji.
Zawsze mogę zejść na taki poziom dyskusji:deszczowy pisze: A Ty masz cokolwiek innego do powiedzenia, poza wrzucaniem linków do kolejnych newsów o zamachach czy nie za bardzo?
Ale nie... moment. Tyle do powiedzenia ma największy lewak na tym forum :lol: Żałosne.deszczowy pisze: A teraz wracaj na wPotylice.pl, żałosny kałozjadzie.
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- deszczowy
- Juventino
Ja? Największy lewak na forum? No to jest jednak przesada.... 
Macron w drugiej turze.

Macron w drugiej turze.
- Vimes
- Juventino
Ręce opadają: "Media: Imigrant zgwałcił 14-latkę. Do więzienia nie trafi, bo nie zrozumiał słowa "nie"". Według szwedzkiego sądu seks analny to nie gwałt :shock:
. Szwedzkie lewactwo jest do zaorania.
Książka "Obóz świętych" Jeana Raspaila to proroctwo.

Książka "Obóz świętych" Jeana Raspaila to proroctwo.
- Karowiew
- Juventino
Podobno działo się to nie w Guben, ale w Gubinie: http://wiadomosci.wp.pl/muzulmanscy-uch ... 133960321a
Ubogacanie kulturowe... :hellyes:
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
"molestowali 13 letnia polke" :roll:Karowiew pisze:Podobno działo się to nie w Guben, ale w Gubinie: http://wiadomosci.wp.pl/muzulmanscy-uch ... 133960321a
Tutaj mniej zmanierowany i bardziej brutalny opis całej sytuacji.
https://miziaforum.wordpress.com/2017/0 ... ac-biciem/
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2017, 10:50 przez Siewier, łącznie zmieniany 2 razy.
- Vimes
- Juventino
Jakby ktoś chciał poczytać jakie spustoszenia w głowach sędziów poczyniła lewacka ideologia to polecam ten artykuł: "Prawo szariatu ponad prawem niemieckim".
Szczególnie głośnym echem na całym świecie odbił się przypadek pani sędzi Christy Datz-Winter:
1) "Paving the Way for a Muslim Parallel Society",
2) "German judge invokes Qur'an to deny abused wife a divorce",
3) "Germany Cites Koran in Rejecting Divorce".
Jeżeli ktoś myśli, że w Polsce takich prawników nie ma to polecam się zapoznać z opiniami prof. Moniki Płatek.
----------------------------
Odcinek 13 "Ucha Prezesa" jest wybitny: https://www.youtube.com/watch?v=xJzVQvUS1ns. Normalnie Rysiek jak żywy, idealnie podrobiona barwa głosu, sposób zachowania i styl wypowiedzi.
Szczególnie głośnym echem na całym świecie odbił się przypadek pani sędzi Christy Datz-Winter:
Tutaj macie potwierdzenie z innych źródeł jakby ktoś nie wierzył, że postępowi europejscy sędziowie mają tak nafajdane w głowach:W innym przypadku, w marcu 2007 roku Christa Datz-Winter, sędzia Sądu Rodzinnego we Frankfurcie cytowała Koran w sprawie rozwodowej dot. 26-letniej Niemki pochodzenia marokańskiego, która została wielokrotnie pobita przez męża. Chociaż policja nakazała trzymać się Marokańczykowi z dala od żony, mężczyzna nie stosował się do nakazu i groził kobiecie śmiercią.
Nie negując faktów sędzina odmówiła udzielenia rozwodu, twierdząc, że kobieta, która wychodzi za mąż za muzułmanina powinna wiedzieć, co robi i na co się decyduje. W swoim orzeczeniu sędzina cytowała Koran, potwierdzając, że „mąż ma prawo stosować kary cielesne wobec nieposłusznych żon” i przepis o „wyższości męża nad żoną". Orzeczenie wywołało tak wielkie oburzenie w kraju i za granicą, że sędzinę usunięto ze stanowiska.
1) "Paving the Way for a Muslim Parallel Society",
2) "German judge invokes Qur'an to deny abused wife a divorce",
3) "Germany Cites Koran in Rejecting Divorce".
Jeżeli ktoś myśli, że w Polsce takich prawników nie ma to polecam się zapoznać z opiniami prof. Moniki Płatek.
Odcinek 13 "Ucha Prezesa" jest wybitny: https://www.youtube.com/watch?v=xJzVQvUS1ns. Normalnie Rysiek jak żywy, idealnie podrobiona barwa głosu, sposób zachowania i styl wypowiedzi.
- Alex96
- Juventino
Póki co najlepszy odcinek. Ale poza Ryśkiem to Kukiz zagrany wyśmienicie. Można płakać ze śmiechuVimes pisze: Odcinek 13 "Ucha Prezesa" jest wybitny: https://www.youtube.com/watch?v=xJzVQvUS1ns. Normalnie Rysiek jak żywy, idealnie podrobiona barwa głosu, sposób zachowania i styl wypowiedzi.

- DonPatch
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Aktor grający Schetynę nawet nie musiał się odzywać, żeby idealnie go odwzorować, więc jak dla mnie on wygrywa 

I tu pełna zgoda
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2017, 23:59 przez DonPatch, łącznie zmieniany 1 raz.

- Vimes
- Juventino
Nawet medialne ramię "opozycji totalnej" z tygodnika "Polityka" z bólem serca przyznaje, że: "w zasadzie byłby to odcinek naprawdę zabawny, jeden ze śmieszniejszych z dotychczas nagranych (Wojciech Mecwaldowski wspaniale odgrywa Kukiza, Lesław Żurek zachwyca jako Petru, jedna z najlepiej sparodiowanych postaci w „Uchu…”), gdyby to wszystko nie było przy okazji tak trafną diagnozą polskiej sceny politycznej".Alex96 pisze:Póki co najlepszy odcinek. Ale poza Ryśkiem to Kukiz zagrany wyśmienicie. Można płakać ze śmiechu
DonPatch pisze:Aktor grający Schetynę nawet nie musiał się odzywać, żeby idealnie go odwzorować, więc jak dla mnie on wygrywa

Pod względem fizycznego podobieństwa aktor odtwarzający Schetynę wygrywa, ale pod względem wcielenia się w postać odtwórca roli Petru nie bierze jeńców.
Teraz łyżka dziegciu do beczki miodu po własnej stronie podwórka. Lubię tygodnik "Do Rzeczy", ale nie da się ukryć, że odkąd zaszła "dobra zmiana" i zaczęli ssać kasę z PWPW S.A. to poziom dbałości o czytelnika jak i samego tygodnika zdecydowanie się obniżył, co dobitnie widać po wynikach sprzedaży. Być może teraz spasione koty mają w rzopie moje 6,90 złotych, więc zaczynam rozważać przerzucenie się na jakiś nowy tygodnik.
Poza tym, ślepy nie jestem i widzę, że wraz z Ziemkiewiczem do TVP trafiła jego żona. Jak to ktoś celnie skomentował: "Rodzina na swoim".