Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 15:57

Gruby Raiola coś kombinuje z tymi wypowiedziami, ale nie mam pomysłu o co może chodzić. Może chce jakoś pomóc Pogbie i skupić media na tych plotkach, a nie krytykowaniu Francuza za przeciętną grę na Euro? Gdyby coś faktycznie teraz kombinował z transferem, to musiałby być w stałym kontakcie z Paulem, który teraz głowę powinien mieć w zupełnie innym miejscu, a nie odbierać telefony od Raioli i słuchać o przebiegu negocjacji. Nie mam pojęcia co ten Tłuścioch kombinuje, ale wątpię by go pchnął do Realu, moim zdaniem Pogba ciągle czeka na Barcelonę.

130-140 mln, kibice Realu wyśmiewają tę kwotę za Paula, moim zdaniem też jest trochę za wysoka, ale należy pamiętać jaką marketingową bombą jest Pogba. Bodajże drugi sportowiec na świecie po Currym, który ma największy potencjał marketingowy. Myślę, że do sumy, którą Real musiałby zapłacić za jego umiejętności, powinno się wliczyć także kwotę, którą Juventus mógłby stracić np. na jego koszulkach, bądź prawach do wizerunku.

Raiola ciągle pompuje za niego cenę puszczając takie kaczki dziennikarzom. Nie sądzę, by Juventus, oddając mu "10" na koszulce, nie zastrzegł, że nie może zwiać po jednym sezonie. Chociaż nie chciałbym powtórki sytuacji z Vidalem, gdzie bez żadnej telenoweli, odpaliłem komputer i przeczytałem, że sprzedaliśmy Chilijczyka.

Nasz ukochany Mediaset ocenia szansę na pozostanie Pogby w Juventusie na 85%, więc calma ragazzi.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 16:15

Tak też mi się wydaje to gierką Mino, dotycząca np. zdjęcie presji z Pogby i gadaniu o jego przeciętnej grze i zachowaniu nieodpowiednim.
A te zainteresowania i ploty dotyczące Hamsika, Krychy, Witsela to idealnie wpasowuję się w kontekst Pogba odchodzi rozbije bank, wiec Juve zastąpi Francuza 3-4 innymi zawodnikami.

Zaza powiedział ze chce zostać w Juve na przyszły sezon. Uważam, że jeśli nie pojawi sie super oferta 30 baniek wzwyż - to zostanie. Podobno Simone ma jechać z na wakacje z Moratą, ale zaznaczył, że nie będzie dyskutował z Alvaro na temat transferów.
Jeśli Hiszpan odejdzie musiałaby być super, hiper, ekstra oferta za Zaze, zeby Juve to przyjęło.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 16:51

No i pamiętajmy też o tym, że - o ile mnie pamięć nie myli - Pogba miał dostać propozycję wyższego kontraktu. Takie wypowiedzi Raioli na pewno Pogbie nie szkodzą: gruby puszcza oko do wszystkich zainteresowanych, a zarazem przypomina Beppe o nowej, lepszej umowie dla Paula. Na pewno dba o swojego klienta. :P

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 17:01

Strasznie mi się marzy by utrzeć nosa Perezowi i pokazać, że nie będzie miał wszystkiego co sobie wymyśli. Wymarzony scenariusz, to zwodzenie Realu przez całe okienko, a w połowie sierpnia definitywne pokazanie im drzwi, po czym w lecie 2017 sprzedajemy Pogbę do Barcelony za cenę niższą, niż 140.

Chociażby za tę bryndzę, którą teraz odstawiają z Moratą.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 19:29

http://m.przegladsportowy.pl/pilka-nozn ... 13297.html

Raczej z Krychą pozamiatane, potwierdzał to dobrze zorientowany we Francji Tadeusz Fogiel. Do tego Ibra powiedział do Mou, ze chce w ManU - Verrattiego.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 19:49

Jak Pogba odejdzie to za wielką kasę, choć czysto sportowo to on nie jest wart 100 baniek, ale ceny zwariowały nawet bardziej niż na przełomie wieków i wydaje się,że właśnie taka kwota to będzie min. jeżeli chodzi o transfer Paula. Z taką gotówką Beppe mógłby zaszaleć, Hamsik, Witsel,Jesus i starty Pogby oraz Moraty możemy nie tyle nie odczuć co zrobić jeszcze skok jakości, owszem ryzyko zawsze jest, ale bez niego się po prostu nie da.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 20:43

Poziom sportowy to co innego - tu zgoda. Choć i tak ciężko będzie zastąpić Poula. Ale dlaczego nikt nie zauważa poziomu marketingowego. Sprzedaż koszulek, umowy sponsorskie, sprzedaż praw telewizyjnych - tutaj w negocjacjach Pogba dałby dużo drużynie i w przeciągu kilku lat jego pozostanie też może dać większe przychody i to może nawet porównywalne do tych uzyskanych z jego ewentualnej sprzedaży. Oczywiście możliwy jest też scenariusz, że Pogba odchodzi, a my np 3 sezony z rzędu wygrywamy LM i poziom marketingowy wzrasta i tak. Tyle tylko, że bez Pogby nasze szanse na wygranie tych rozgrywek niestety maleją. Wiadomo, że jak Pogba zechce odejść to nikt go ne zatrzyma, ale tutaj na forum mimo tego co powiedział Raiola (tzn. że Pogba w Juve jest szczęśliwy i wcale nie musi odchodzić) większość najchętniej sprzedałaby go za czapkę z gruszek. ZENUA :facepalm: Komu ludzie wy kibicujecie - Realowi. A w październiku znowu będą płacze, jak to Juve w lidze i LM cieniuje, bo doszli nowi zawodnicy i muszą się zgrać (powtórka z poprzedniego sezonu), a na to potrzeba czasu. A po odejściu Pogby taki scenariusz jest niestety bardziej niż prawdopodobny.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2016, 20:47 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 20:46

Nie mam wątpliwości, że odejście Pogby, kontuzja Marchisio i łamliwość Khediry to byłaby katastrofa dla naszej pomocy.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 20:56

No to co, pomoc Krychowiaka-Pjanic-Witsel?

Jeśli dostaniemy ponad 100 mln za Pogbę, na pewno bym nie płakał, bo oprócz Krychowiaka i Witsela (środek na lata + Marchisio i Khedira na ławce), bylibyśmy w stanie sprowadzić jeszcze jednego bardzo dobrego gracza, pewnie napastnika albo prawego obrońcę. Sportowo wyszlibyśmy na tym na duży plus, bo Pogba nie daje nam tyle, co kiedyś Pirlo czy Tevez. Marketingowo - na minus, bo mamy obecnie jednego z kilku zaledwie najbardziej medialnych piłkarzy świata.

Pjanic, Mascherano, Krychowiak, Witsel, Hamsik - według mnie z Pogbą jest coś na rzeczy, czyli bierzemy jego odejście pod uwagę. Bierzemy pod uwagę, co nie znaczy, że jest już sprzedany.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 20:59

Crunny, bez obrazy, serio stawiasz wyżej Witsela niż Khedire ?

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 21:02

Yaro417 pisze:Moim jednak zdaniem z transajcji tej nic nie wyjdzie. Z prostego powodu. Naszych żądań finansowych i sytuacji kadrowej w Realu. Imo Real wycenia naszego Polpo na dużo mniejszą sumę niż my i wątpię by w tym wypadku chcieli aż tyle "przepłacić", dorównując naszym wymaganiom, choć na pewno akurat Real jest do tego zdolny.
A moim zdaniem wszystko jest w rekach i glowie samego Paula. Bo jesli Real namiesza mu w bani, to chlopak moze strzelic jakiegos focha i niejako wymusic na zarzadzie transfer, a jak wiadomo nasi nie komplikuja pilkarzom zycia i wtedy zgodza sie np. na "zaledwie" 100mln. Poza tym, tez jestem zdania ze jesli Polpo odejdzie, to nie nalezy plakac, tylko rozsadnie spozytkowac otrzymany hajs i kupic nastepcow.
Aha, dodam jeszcze, ze PSG tez stac na Pogbe i ten kierunek rowniez moze go bardzo kusic.
Yaro417 pisze:Sprzedaż Pogby to niestety marketingowy strzał w stopę......
Mielismy fajnego goscia od marketingu, to mu Agnielli musial laske przeleciec ::/:
wagner pisze:Padoin w Cagliari? Tak naprawdę Simone nie przeszkadzał mi w Juve, odchodzi należy więc znaleźć kolejną stabilną zapchajdziurę.
Takowej raczej nie uswiadczysz (i dobrze), bo z racji przepisow o Wlochach i wychowankach mamy okrojona ilosc miejsc w teamie, wiec tych najslabszych odpalimy.
Mati1990 pisze:Wygląda na to, że prasa/inne kluby zrobiły sobie u nas supermarket. Chcą nam wykupić pół składu :prochno:

Real chce rzekomo Pogbę, wykupi wg plot też Moratę. Mourinho zainteresowany był/jest Sturaro, teraz chce Bonucciego, Ranieri podobno chce Leminę, Guardiola znowu patrzy w stronę Lichtstainera, na niego też podchody robiło Psg. Mało tego Zazą są zainteresowane kluby z Anglii. Nie musze pisac chyba o Asamoah i Pereyrze :lol:
Bonu chyba kiedys wspominal, ze jest Juventino 4life, wiec nie ma szans, ze odejdzie. Pogba wole zeby zostal, ale jesli juz odejdzie, to jak wiemy za duzy pinionc. Wykup reszty, to niemalze zbawienie dla nas.
vitoo pisze:No i pamiętajmy też o tym, że - o ile mnie pamięć nie myli - Pogba miał dostać propozycję wyższego kontraktu. Takie wypowiedzi Raioli na pewno Pogbie nie szkodzą: gruby puszcza oko do wszystkich zainteresowanych, a zarazem przypomina Beppe o nowej, lepszej umowie dla Paula.
Przeciez on i tak ma kontrakt, ktory co roku automatycznie sie podwyzsza.

@Crunny - Krycha w PSG, nawet onety o tym piszo.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 21:03

Yaro417 pisze:tutaj na forum mimo tego co powiedział Raiola (tzn. że Pogba w Juve jest szczęśliwy i wcale nie musi odchodzić) większość najchętniej sprzedałaby go za czapkę z gruszek. ZENUA :facepalm:
Na głowę upadłeś, czy chcesz zwrócić na siebie uwagę? Jaka większość? Jaką czapkę gruszek? :doh:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 21:15

Pogba musi zostac na jeszcze jeden sezon. Nie mozemy sobie pozwolic na takie przemeblowania, jesli chcemy walczyc o LM.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 21:20

Jacky pisze:
vitoo pisze:No i pamiętajmy też o tym, że - o ile mnie pamięć nie myli - Pogba miał dostać propozycję wyższego kontraktu. Takie wypowiedzi Raioli na pewno Pogbie nie szkodzą: gruby puszcza oko do wszystkich zainteresowanych, a zarazem przypomina Beppe o nowej, lepszej umowie dla Paula.
Przeciez on i tak ma kontrakt, ktory co roku automatycznie sie podwyższa.
Jeśli tak to sorry. Byłem przekonany, ze jakku bądź któryś z innych lepiej zorientowanych userow cos takiego pisał jakiś czas temu. Może to było o Dybali... W każdym razie, jeżeli jest tak, jak mówisz to zwracam honor. ;)

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 21:31

vitoo pisze:
Jacky pisze:
Przeciez on i tak ma kontrakt, ktory co roku automatycznie sie podwyższa.
Jeśli tak to sorry. Byłem przekonany, ze jakku bądź któryś z innych lepiej zorientowanych userow cos takiego pisał jakiś czas temu. Może to było o Dybali... W każdym razie, jeżeli jest tak, jak mówisz to zwracam honor. ;)
Jakku lub ktoś inny pisał o tym, że być może, pomimo stale rosnącej pensji, Gruby chce dla Pogby jeszcze wyższy kontrakt. Tłumacząc to niesłabnącym zainteresowaniem Realów itd. Więc nie pokręciłeś ;)

Zablokowany