Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 11:00

Kucharius1 pisze:Na 99% Pogba nie odejdzie w to okienko.
Hamsik to by było coś :O
99%? Akurat. W kolejnym zdaniu chcesz Hamsika ? Ehe ehe. Jeśli Juventus dalej rozważa sprowadzenie Andre Gomesa, jeśli interesujemy się Hamsikiem, to po pozyskaniu Pjanica, Juventus asekuruje się pod ewentualną sprzedaż Pogby - jest to dla mnie ewidentne. Jeśli będziemy chcieli rozegrać to perfekcyjnie to najpierw pozyskamy kogoś kto Pogbę zastąpi i potem ogłosimy jego sprzedaż, odwrotna kolejność mogła by się skończyć zawyżeniami wartości zawodników, których chcielibyśmy pozyskać. Ja sam widzę tylko jeden możliwy kierunek dla Francuza i jest to właśnie Real, w chęć pozyskania Pogby przez Chelsea, Man. Utd, Barcelonę wierzę, lecz nie dopuszczam myśli że sam Paulo i Mino będą zdolni wybrać te kierunki.

Padoin w Cagliari? Tak naprawdę Simone nie przeszkadzał mi w Juve, odchodzi należy więc znaleźć kolejną stabilną zapchajdziurę.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 11:45

W tych słowach Raioli jest więcej typowego dla agentów lania wody niż konkretów, z powodu których mielibyśmy się na tym etapie niepokoić. Tu się pokłoni, tam pochwali, zadeklaruje otwartość na rozmowy, podkreśli znakomite relacje z tym czy tamtym klubem, a jednocześnie zapewni o wspaniałych relacjach swoich i Pogby z Juventusem i o tym, że Paul jest w Turynie szczęśliwy. Wiadomo, że Mino ma w oczach $ kiedy myśli o przejściu Pogby do innego klubu, więc żadnej furtki sobie nie zamyka, ale serio nie widzę w tym wywiadzie żadnego realnego niebezpieczeństwa rychłego odejścia Paula.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 11:50

Nie wiem czy patrzycie w takim aspekcie, ale Pogba niedawno podpisał kontrakt z Adidasem. Nie wiem jak takie kontrakty wyglądają, ale na pewno jest tam coś w stylu, że musi grać w drużynie sponsorowanej przez Adidas. Barcelona jest związana z Nike. A Real z Adidasem. do Chelsea nie przejdzie ani do Man Utd bo to krok w tył. Pogbe da się zastąpić zwłaszcza, że są fajni piłkarze na rynku dostępni.

Obawiam się o Francuza bo Marotta w takich sytuacjach zawsze rzucał dementi. A tu cisza a burza tak naprawdę wokół odejścia Pogby do Realu trwa już dobrze ponad tydzień. Do tego wywiad Raioli, który tylko dolewa oliwy do ognia. Jeżeli byłaby to tylko walka o większy kontrakt to oszczędził by sobie takiego wywiadu bo wiadomo, że ten nowy kontrakt będzie. Zresztą Pogba miał jakiś czas żeby określić się czy zostaje czy nie, więc Marotta już zna jego decyzję.

Ja osobiście uważam, że odejście Pogby teraz będzie podobnym do odejścia Zidana. Mamy Marotte i na pewno łysy coś wykombinuje. Gdyby oczywiście do transferu Francuza doszło.
Też nie wiem czy zauważyliście, że transfer Pogby jakiś wielki zawsze poruszany jest w czerwcu, cały czerwiec trąbi się o jego odejściu. Teraz dodatkowo wszystko podgrzewa Euro. A potem w lipcu wszystko ucicha.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2016, 11:57 przez fazzik8, łącznie zmieniany 2 razy.

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 11:51

I chyba znowu się nie pomyliłem...Możecie mówić, że ciągle narzekam, ale ja kibicuje Juventusowi już ponad 20 lat i wiem jaką juve prowadzi politykę transferową. Znam ich ambicje i mentalność.
Powiedziałem to już i dalej powtórzę, że jeśli jakiś top przyjdzie , to top inny odejdzie. Juve wszystko kalkuluje i nie mam miejsca na dokupywanie topów jak w wielkich klubach europy.

Juve to nie Real czy Bayern! Ba, nawet Atletico nam odskakuje i jest lepszym klubem od nas.

Te mercato będzie bardziej bolesne od poprzedniego. Pogba, Morata i Cuadrado. Za rok czy dwa pewnie Dybala. Trzeba się do tego przyzwyczajać.

Juve nie jest klubem, dla którego najlepsi chcą grac całą karierę. Będziemy odskocznią dla największych klubów europy. Nasze aspiracje to scudetto i copa italia i nic ponadto. Spójrzcie na naszą historię.

Marotta wszystkie sprzedaże miał ustalone już przed czerwcem. To co się w mediach dzieje to tylko teatr, aby gazety miały co pisać, a kibice się podniecać.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 11:52

Noo widze, ze jedna wypowiedz grubego Mino i od razu 'kolektywna swiadomosc' sie wykrusza :smile: .
To ile teraz szans na transfer - 1%, 5%? Pamietajcie, ze okienko jest jeszcze zamkniete, a ktos z VS moze zmienic zdanie w kazdej chwili.

Przy ofertach rzedu 120M+ nie ma co plakac, tylko patrzec w kierunku zastepcow. Przeciez to bylby najdrozszy transfer w historii. Ten gosc, co strzela mniej od Vidala. Co troche lideruje, choc wiekszosc czasu na niby.
Swoja droga sam Pogba pokaze klase ze hej, jesli po jednym sezonie zostawi '10' w Juve. Ta telenowela juz na siebie zarabia...

Nazwisko Gomesa nie znika. 60 baniek? Bitch please, Manchester czeka.
Mascherano sie oddala? Przeciez i tak nie chce grac na obronie.
Sprawa Moraty wyjasni sie razem ze sprawa Pogby. Osobiscie uwazam, ze Beppe chce uniknac mieszania w ataku. Wiecej oraz wzglednie bezbolesnie mozemy ugrac na Zazie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 11:56

Pogba w Realu ? :rotfl:

Jest tylko jedna opcja, że Pogba odejdzie do Realu, oferta rzedu 130-140mln. Juventus dobrze wie ile jest wart Paul i jaką ma moc marketingową dla nas a tym bardziej dla klubu do którego miałby odejść.

130-140 mln ? Choć lubię Paula, to nie ma klubu na świecie, który odrzuciłby tą propozycję. Nie ma. Ale tak jak mówię, Pogba zostanie u nas na kolejny sezon bo Real nie wyda 140 melonów na piłkarza, nawet Real. A my go za mniej nie puścimy, nie ma takiej opcji.

Obrazek
fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 11:59

Cabrini_idol pisze:Pogba w Realu ? :rotfl:

Jest tylko jedna opcja, że Pogba odejdzie do Realu, oferta rzedu 130-140mln. Juventus dobrze wie ile jest wart Paul i jaką ma moc marketingową dla nas a tym bardziej dla klubu do którego miałby odejść.

130-140 mln ? Choć lubię Paula, to nie ma klubu na świecie, który odrzuciłby tą propozycję. Nie ma. Ale tak jak mówię, Pogba zostanie u nas na kolejny sezon bo Real nie wyda 140 melonów na piłkarza, nawet Real. A my go za mniej nie puścimy, nie ma takiej opcji.
Moim zdanie Bale nie był wart 100 melonów :). Co pokazuję zresztą przez większą część sezonu :). A jednak za niego dali te 100 mln. A Pogba ma o wiele większy potencjał marketingowy :)

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 12:04

Cabrini_idol pisze:Pogba w Realu ? :rotfl:

:ok:

Fakt ze można miec lekkie obawy, rok kontrakt podpisał Khedira a odszedł zaraz Vidal ale to bylo zgola inna sytuacja... Pogba w te lato zostanie w Juve. Jestem przekonany.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 12:05

aras pisze:I chyba znowu się nie pomyliłem...Możecie mówić, że ciągle narzekam, ale ja kibicuje Juventusowi już ponad 20 lat i wiem jaką juve prowadzi politykę transferową. Znam ich ambicje i mentalność.
Powiedziałem to już i dalej powtórzę, że jeśli jakiś top przyjdzie , to top inny odejdzie. Juve wszystko kalkuluje i nie mam miejsca na dokupywanie topów jak w wielkich klubach europy.

Juve to nie Real czy Bayern! Ba, nawet Atletico nam odskakuje i jest lepszym klubem od nas.

Te mercato będzie bardziej bolesne od poprzedniego. Pogba, Morata i Cuadrado. Za rok czy dwa pewnie Dybala. Trzeba się do tego przyzwyczajać.

Juve nie jest klubem, dla którego najlepsi chcą grac całą karierę. Będziemy odskocznią dla największych klubów europy. Nasze aspiracje to scudetto i copa italia i nic ponadto. Spójrzcie na naszą historię.

Marotta wszystkie sprzedaże miał ustalone już przed czerwcem. To co się w mediach dzieje to tylko teatr, aby gazety miały co pisać, a kibice się podniecać.
Więc jaki jest sens twojego kibicowania temu klubowi? Choć ciężko zaprzeczyć temu co napisałeś, to właśnie przedstawiłeś nasze działania na rynku i historię z najgorszej możliwej perspektywy. Szkoda, że nie dodałeś jeszcze, że ambicją i celem Juventusu jest dopisywanie sobie kolejnych scudetti, które nieuczciwie zdobyli :facepalm:
Nie wiem, co wnosi takie pisanie. Wracając do tematu - za cenę 100+ milionów, nie ma co kalkulować - Pogba nie jest tyle wart i trzeba wykorzystać to, że znajdują się idioci którzy tak wiele zapłacą.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 12:29

CavAllano pisze:Jesli stracimy Pogbe teraz, to ponownie zatrzymamy sie w miejscu, wlasciwie zrobimy krok w tyl i nie zawalczymy o te LM
Bez przesady :stop: Akurat w LM Pogba zagrał tyle naprawdę dobrych meczów co kot napłakał. W większości wyglądał jak na trwającym Euro. Również bardzo obawiam się odejścia, ale w dwóch innych powodów:
1. brak pewności kto go zastąpi
2. seryjne zdobywanie punktów w lidze - bo to właśnie do tego, a nie do postępów w LM, najbardziej przyczynił się Francuz, który w pojedynkę wygrał nam kupę ligowych spotkań.

Jeśli miałbym na czuja obstawiać, to Pogba raczej w tym okienku nas nie opuści. Natomiast jeśli niestety odejdzie, to czuję w kościach, że jego następcą okaże się... Pjanić, a wówczas kolorowo nie będzie.

Hamsik? :lol: Dajcie spokój, prędzej przekonamy De Laurentiisa do kibicowania Juve niż Hamsika do zmiany barw klubowych na nasze.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 12:36

pumex pisze:Hamsik? :lol: Dajcie spokój, prędzej przekonamy De Laurentiisa do kibicowania Juve niż Hamsika do zmiany barw klubowych na nasze.
W lecie zeszlego roku mocno sie nim interesowalismy i wowczas to nie Hamsik nie chcial do nas przejsc, a De Lamentiis zablokowal ten transfer. ;)

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 12:38

Na Sky piszą, że oferta za Słowaka to 40 mln. Jego agent powiedział, że wszystko jest możliwe a szanse są 50/50

"Will Marek will stay at Napoli? Everything is possible,” Hamsik's agent Juraj Venglos told Gazzetta dello Sport.

“At the moment probabilities are at 50 per cent.”
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2016, 12:39 przez fazzik8, łącznie zmieniany 1 raz.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 12:38

Nawet jeśli jakimś cudem udałoby się nam pozyskać Hamsika to nie zastąpi nam on Pogby w skali 1:1. Nie wiem czy jest ktoś dostępny dla Juve kto mógłby to zrobić.

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 12:41

IMO zastępstwie dla Pogby byłyby robione ruchy po Gomesa.

Z tym Hamsikiem to się czasem o Ruganiego nie rozchodziło? W sensie Aurelio go chciał i tylko tak transfer był możliwy?

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2016, 12:41

delete

Zablokowany