Mercato (Lato 2016)
- Arbuzini
- Juventino
Po odejściu Moraty w jego miejsce widzę tylko i wyłącznie "9" do pierwszego składu. Zmiennik zmiennikiem, ale pierwsza 11 to priorytet. Zresztą nie wiem, czy Gotze można za takiego uznać. Jako napastnik rozegrał tyle spotkań co kot napłakał, a do tego będzie raczej szukał klubu, który dostrzegłby w nim pierwszoplanową postać.
- Robaku
- Juventino
Pojawiła się informacja z VS, że Ranieri mocno podniecił się na Leminę, pewnie widzi w nim następce Konte i podobno jest gotowy wyłożyć 20 mln. No nie wiem, ale bym w to wszedł szczerze mówiąć. Z drugiej strony wiadomo, że mistrz Anglii może zaoferować i wiecej hajsów Gabończykowi a przede wszystkim pierwszy skład, co dla tak młodego zawodnika może mieć decydujące znaczenie.
Przecież przy obecnej posusze zawodników z Afryki, Lemina grając jeden cały sezon w PL może zrobić sobie nagrodę najlepszego piłarza Afryki tak jak to bywało z Asą.
Lemina 20 baniek, Asa 15, Morata 30, Padoin 1 mln - no kasa płynie
Przecież przy obecnej posusze zawodników z Afryki, Lemina grając jeden cały sezon w PL może zrobić sobie nagrodę najlepszego piłarza Afryki tak jak to bywało z Asą.
Lemina 20 baniek, Asa 15, Morata 30, Padoin 1 mln - no kasa płynie

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Gotze jedynie w wypadku grania 433/4312. Zobaczymy po transferach, czy przerzucimy sie na ktorys z tych systemow, czy zostajemy przy 352.Arbuzini pisze:Po odejściu Moraty w jego miejsce widzę tylko i wyłącznie "9" do pierwszego składu. Zmiennik zmiennikiem, ale pierwsza 11 to priorytet. Zresztą nie wiem, czy Gotze można za takiego uznać. Jako napastnik rozegrał tyle spotkań co kot napłakał, a do tego będzie raczej szukał klubu, który dostrzegłby w nim pierwszoplanową postać.
O Jesusie i Matheusie cisza ?
Ja bym Lemine zostawil. Zdrcydowanie lepiej sie prezentowal niz Sturaro, Asa, Hernanes i Pereyra
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
To mogłoby mieć sens bo Neymar romansuje z PSG, które ma obsesję na jego punkcie i jest gotowe wyłożyć każde pieniądze za niego. Barcelona gorączkowo próbuje go zatrzymać, budżet marny ( 60 mln potwierdza się coraz bardziej ) a problemów cała masa. Odszedł Alves, Mascherano bardzo chce odejść a Neymar, którego strata byłaby potężnym ciosem dla Barcy nie tylko sportowym ale i marketingowym, romansuje z PSG. Wyobrażasz sobie co byłoby gdyby zarząd poparł w tym rzekomym konflikcie Javiera ? Naymar walnąłby focha na całego. Naymar jest młody i ciężko go zastąpić a Mascherano, którego co prawda też jest ciężko zastąpić ma już swoje lata i bardzo chce odejść. Coraz bardziej wierzę w ten transfer i nie dziwię się, że Marotta tak bardzo jest na niego napalony.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Robaku
Dokładając jeszcze do tego plotki o odejściu Pereyry, to raczej nierealne, iż wymienilibyśmy pół pomocy w jednym okienku. Wiadomo, że przyszedł Pjanić żeby wzmocnić podstawowy skład, ale mając leczącego kontuzję Marchisio oraz podatnego na urazy Khedirę, nie ma szans, że pozbędziemy się wszystkich rezerwowych pomocników.Lemina 20 baniek, Asa 15, Morata 30, Padoin 1 mln - no kasa płynie very happy
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Arbuzini
- Juventino
Jeśli Anglicy nie zaoferują lepszych pieniędzy to Lemina też raczej nie ruszy się z Turynu. Bez przesady, zarobek rzędu ~3 mln E to raczej nie to co by nas obecnie interesowało. Wykupiliśmy szybko Mario żeby przeciwdziałać skutkom kontuzji Marchisio.
Asamoah ma zostać? No dajcie spokój...
Asamoah ma zostać? No dajcie spokój...
- Robaku
- Juventino
A to za ile myśmy nabyli Lemina? Bo mnie się wydaje, że to było ok. 12 mln euro.
Co do Asy to nie wierzę, że się go nie pozbędziemy w przypadku dobrej oferty, podobnie jak Pereyry czy Hernanesa. Wszystko zależy od hajsów, ale to nie są zawodnicy nie na sprzedaż.
Poza tym pozyskanie np. takiego Masche, wypycha kolejnego zawodnika z Juve.
Jeszcze należy pamiętac o jakichs drobnych za Islę, Tutaj Lazio, tam Sevilla, może jakieś 5-7 mln wpadnie.
Według DiMarzio - małe szanse na Masche.
Co do Asy to nie wierzę, że się go nie pozbędziemy w przypadku dobrej oferty, podobnie jak Pereyry czy Hernanesa. Wszystko zależy od hajsów, ale to nie są zawodnicy nie na sprzedaż.
Poza tym pozyskanie np. takiego Masche, wypycha kolejnego zawodnika z Juve.
Jeszcze należy pamiętac o jakichs drobnych za Islę, Tutaj Lazio, tam Sevilla, może jakieś 5-7 mln wpadnie.
Według DiMarzio - małe szanse na Masche.
- Yaro417
- Juventino
Z Islą to będzie dobrze, jak uda się go gdzieś w ogóle wypożyczyć - pewnie będziemy musieli na to czekać aż do ostatnich dni okienka. Wiem, wiem Lazio i Bielsa, ale z tymi sprzedażami nam tak jakoś nie po drodze. Jakby wszystkich niechcianych graczy udało nam się spieniężyć, to byłbym ukontentowany i byłaby kasa na duże nazwisko do wzmocnienia składu, ale powiedzmy sobie szczerze - w rzeczywistości to wygląda wszystko inaczej. Jak przypomnę sobie sprzedaże LLorente, Melo, Motty, De Ceglie, Isli, Martineza to zaczynam wątpić. Oby teraz Marotta pokazał cały swój kunszt, także przy sprzedażach. Dlatego jeśli chodzi o transfery IN, to myślę że trochę wstrzymamy, bo mając pełną kadrę plus 3/4 dodatkowych piłkarzy na wylocie, to jednak ciężko się negocjuje sprzedaże, bo potencjalni kupcy mają nas pod ścianą i liczą na jakieś wypożyczenia bez obowiązku wykupu, tak jak to do tej pory bywało.
- Arbuzini
- Juventino
Squinzi powiedział, że Berardi odrzucił naszą ofertę, bo chce zostać w Sassuolo i absolutnie nie jest zawodnikiem na sprzedaż.
Za Leminę zapłaciliśmy, łącznie z wypożyczeniem, 10 mln E. Mówi się, że pierwsza oferta, którą Leicester nam złożyło opiewa na 10 mln funtów. W przeliczeniu na euraski to nie bylibyśmy nawet 3 mln do przodu. Po stokroć bardziej wolę widzieć w składzie na przyszły sezon Gabończyka niż Kwadwo.
Za Leminę zapłaciliśmy, łącznie z wypożyczeniem, 10 mln E. Mówi się, że pierwsza oferta, którą Leicester nam złożyło opiewa na 10 mln funtów. W przeliczeniu na euraski to nie bylibyśmy nawet 3 mln do przodu. Po stokroć bardziej wolę widzieć w składzie na przyszły sezon Gabończyka niż Kwadwo.
- Robaku
- Juventino
No tak,ale ostatnia opcja za Leminę to podobno 20 baniek od Lester, wiec tutaj już mamy 100 % zarobku.
Footballitalia przekazała, że Mino powiedział, że są w początkowej fazie rozmów ws. Pogby i jego przenosin do Realu.
Footballitalia przekazała, że Mino powiedział, że są w początkowej fazie rozmów ws. Pogby i jego przenosin do Realu.
- jakku1
- Juventino
Nie widziałem całego wywiadu, ale takie transfery dogaduje się na dlugo przed rozpoczeciem okienka, zeby mozna bylo wydac te pieniadze i przebudowac druzyne.Robaku pisze:No tak,ale ostatnia opcja za Leminę to podobno 20 baniek od Lester, wiec tutaj już mamy 100 % zarobku.
Przynajmniej robią tak wszystkie kluby prowadzone z glowa, a my sie do takiego zaliczamy. Pogba teraz nie odejdzie.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- wojczech7
- Juventino
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=67383
Brzmi równie niepokojąco, co... dziwnie. Najpierw Mino niby mówi, że Juventus dogadał się już z 4 klubami w przeszłości, ale Pogba zablokował transfer. Potem mówi, że gdyby Juventus przyjął jakąś zeszłoroczną ofertę, to by Francuza już z nami nie było...
W innym miejscu wspomina, że nie można zmieniać klubu dla trenera, żeby potem nadmienić, iż osoba Zidane'a może mieć kluczowe znaczenie dla całej operacji... :roll:
Albo ktoś pokiełbasił tłumaczenie, albo Raiola gra w swoje gierki na podbicie hype'u...
Brzmi równie niepokojąco, co... dziwnie. Najpierw Mino niby mówi, że Juventus dogadał się już z 4 klubami w przeszłości, ale Pogba zablokował transfer. Potem mówi, że gdyby Juventus przyjął jakąś zeszłoroczną ofertę, to by Francuza już z nami nie było...
W innym miejscu wspomina, że nie można zmieniać klubu dla trenera, żeby potem nadmienić, iż osoba Zidane'a może mieć kluczowe znaczenie dla całej operacji... :roll:
Albo ktoś pokiełbasił tłumaczenie, albo Raiola gra w swoje gierki na podbicie hype'u...
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."