Mercato (Lato 2016)
- chuck29
- Juventino
Ja owszem, widziałem parę razy w tym sezonie. Bardziej mobilny od Lukaku czy Benteke, a przy tym też całkiem silny i dobry w powietrzu. Do poczytania dla zainteresowanych:Robaku pisze:Dobra to jak Cabrini sobie pozwolil, to widział ktoś tego Batshuayia ( kurna jak to siępisze i jak to sie wymawia) wiecej niż z yt czy innych kompilacji?
http://sportandenergy.blogspot.com/2015 ... 51015.html
http://sportandenergy.blogspot.com/2016 ... 12016.html
- wagner
- Juventino
Włączając się w dyskusję o belgijskich napastnikach to z czwórki utalentowanych Lukaku, Origi, Batshuayi, Benteke moim osobistym faworytem jest ten drugi (tak dokładnie chodzi o o Divocka Origiego, który uważam najbardziej pasowałby do stylu prowadzenia gry Juventusu). Przy czym grę Lukaku, Origiego i Benteke znam bardzo dobrze (dwóch pierwszych widziałem w ok. 15 meczach, Benteke w mniejszym wymiarze czasowym, przy czym gdy jeszcze grał w Aston Villi ta liczba była by podoba), w najmniejszym stopniu oglądałem Batashuayię, jednak ten ma dopiero pierwszy tak naprawdę dobry sezon, ale jednak jest na fali wznoszącej - teraz moje pytanie brzmi: z wymienionej czwórki tak naprawdę przecieki transferowe informowały nas o Benteke i Lukaku przy czym nic nie wspominały o Origi i Batashuayi, skąd nagła dyskusja tocząca się w okół gracza OM? (tylko ze względu na transfer Leminy, który za pewne nie ma z nim nic wspólnego?)chuck29 pisze:Ja owszem, widziałem parę razy w tym sezonie. Bardziej mobilny od Lukaku czy Benteke, a przy tym też całkiem silny i dobry w powietrzu. Do poczytania dla zainteresowanych:Robaku pisze:Dobra to jak Cabrini sobie pozwolil, to widział ktoś tego Batshuayia ( kurna jak to siępisze i jak to sie wymawia) wiecej niż z yt czy innych kompilacji?
No okej ooookkeejvitoo pisze:O Batashuayi na pewno coś było kilka tygodni temu. Jakieś plotki, wg których piłkarz OM miałby być którąś tam alternatywą dla Cavaniego. Nie wiem na ile konkretne były te newsy wówczas, ale pamiętam, ze gdzieś tam to nazwisko się pojawiało.

Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2016, 16:12 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
O Batshuayi na pewno coś było kilka tygodni temu. Jakieś plotki, wg których piłkarz OM miałby być którąś tam alternatywą dla Cavaniego. Nie wiem na ile konkretne były te newsy wówczas, ale pamiętam, ze gdzieś tam to nazwisko się pojawiało. Wiem, ze kierowalem się tym w typerze wpisując Batshuayi.wagner pisze:teraz moje pytanie brzmi: z wymienionej czwórki tak naprawdę przecieki transferowe informowały nas o Benteke i Lukaku przy czym nic nie wspominały o Origi i Batashuayi, skąd nagła dyskusja tocząca się w okół gracza OM? (tylko ze względu na transfer Leminy, który za pewne nie ma z nim nic wspólnego?)

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Widziałem parę meczy Marsylii, Batshuayi wyglądał bardzo przeciętnie. Myślałem, że mam pecha albo to fatalna gra OM zniekształca obraz ale patrząc na jego gole mam coraz większe wątpliwości. Same farfocle, szczęśliwe uderzenia albo piłki w bólach wepchnięte do bramki. Do tego żadnych dodatkowych atutów, dryblingu, techniki, szybkości, daru do asyst. Po prostu wysoki, silny... młodzieniec, który nie kopie się po czole.
Dobrze podsumowuje go ta bramka. www.youtube.com/watch?v=4dnLyLATF1o#t=03m58s
- Kruczenzo
- Juventino
No ale co zrobisz, że niektórym sie piłka nożna myli się z NBA i automatycznie każdy młody, rosły, pigmentododatni zawodnik wydaję się mega wymiataczem?Pluto pisze:Widziałem parę meczy Marsylii, Batshuayi wyglądał bardzo przeciętnie. Myślałem, że mam pecha albo to fatalna gra OM zniekształca obraz ale patrząc na jego gole mam coraz większe wątpliwości. Same farfocle, szczęśliwe uderzenia albo piłki w bólach wepchnięte do bramki. Do tego żadnych dodatkowych atutów, dryblingu, techniki, szybkości, daru do asyst. Po prostu wysoki, silny... młodzieniec, który nie kopie się po czole.
Przecież byli tu tacy, co zazdrościli Romie Ibarbo czy Doumbii, a jak cienko oni grali to każdy widział. Dlatego też mam nadzieję, że zaden z Afrobelgów czy innych tego rodzaju wynalazków do Juve nie zawita.
- Arbuzini
- Juventino
Morata w Serie A był koszmarnie rzadki i nie odczulibyśmy wielkiej różnicy jakbyśmy zamiast niego w składzie mieli Immobile (wychowanek!
) . Zupełnie inna bajka zaczyna się w Lidze Mistrzów, znalezienie godnego następcy nie będzie łatwym zadaniem. Takowy przede wszystkim powinien mieć już jakieś doświadczenie międzynarodowe i więcej niż jeden niezły/dobry sezon za sobą. W przeciwnym wypadku nie odegra raczej wielkiej roli w tych rozgrywkach i pierwszym wyborem Allegriego będzie Mandżukic, a kto wie czy nawet Zaza nie zajmie wyższej pozycji w hierarchii.
Z tego względu nie jestem jakimś wielkim fanem transferu zawodnika Marsylii. Co do Lukaku to wątpię żeby Marotta wyceniał go na tyle samo co Everton. Dlatego przestaje mnie dziwić nasze ciche wzdychanie do Cavaniego. Dodatkowo jego transfer może pociągnąłby za sobą chęć odejścia Mandżukicia, którego transfer okazał się dobry, ale na dłuższą metę powinniśmy mieć bardziej nowoczesną "9" i z chęcią pożegnałbym go po tym jednym sezonie.
Zapomnijcie o tym, że Lacazette rozważany jest przez nasz zarząd jako opcja na snajpera. To samo tyczy się Jesusa. W Juventusie na snajperze nikt nie zrobi wyjątku dla tego typu zawodników. Żaden z nich nie przypomina Falcao w swojej najwyższej formie, a tylko dla kogoś takiego moglibyśmy odejść od reguły, której trzymamy się od dekad.

Z tego względu nie jestem jakimś wielkim fanem transferu zawodnika Marsylii. Co do Lukaku to wątpię żeby Marotta wyceniał go na tyle samo co Everton. Dlatego przestaje mnie dziwić nasze ciche wzdychanie do Cavaniego. Dodatkowo jego transfer może pociągnąłby za sobą chęć odejścia Mandżukicia, którego transfer okazał się dobry, ale na dłuższą metę powinniśmy mieć bardziej nowoczesną "9" i z chęcią pożegnałbym go po tym jednym sezonie.
Zapomnijcie o tym, że Lacazette rozważany jest przez nasz zarząd jako opcja na snajpera. To samo tyczy się Jesusa. W Juventusie na snajperze nikt nie zrobi wyjątku dla tego typu zawodników. Żaden z nich nie przypomina Falcao w swojej najwyższej formie, a tylko dla kogoś takiego moglibyśmy odejść od reguły, której trzymamy się od dekad.
- Robaku
- Juventino
Football italia podała, że Barca przekazała Juve ze Javier M. jest nie na sprzedaż. W każdym razie ft podaje tak za Sportem ( barcelonska gazeta sportowa?).
We will see.
Padoin napisał list otwarty do fanów Juve i mam nadzieje, że ktoś tutaj cały wrzuci, bo nie chce mi sięgo szukać. Ale chyba taki miły bardzo.
Lukaku powiedział "Ja do Juve? Zapytajcie Raioli". przynajmniej tak calciomercato podaje.
We will see.
Padoin napisał list otwarty do fanów Juve i mam nadzieje, że ktoś tutaj cały wrzuci, bo nie chce mi sięgo szukać. Ale chyba taki miły bardzo.
Lukaku powiedział "Ja do Juve? Zapytajcie Raioli". przynajmniej tak calciomercato podaje.
- Robaku
- Juventino
tylko zajaweczke na football italia, że "nie zasłużyłem na wszystkie komplementy, które tu otrzymałem",ale nie było tam całej tresci, a szukac mi sienie chciało. W ogole nie wiem czy jest wersja po ang, a po włosku to ja bardzo mało co parlam.
- Klorel
- Juventino
Simone Padoin wrote a moving letter of goodbye to Juventus fans after agreeing a transfer to Cagliari. “I don’t deserve your compliments.”
The midfielder rarely shone as one of the star names, but he became a fan favourite for plugging holes and getting the job done.
“Writing on social media is very unusual for me, so I am writing this on my wife’s Instagram, but I think on this occasion it is absolutely necessary to express my thanks to all the Bianconeri population who constantly showed me affection over the years.
“I know that a simple thank you is not enough to explain my gratitude towards everyone around Juventus. These are days in which I feel contrasting sentiments, as on the one side I am fired up for this new adventure, on the other I feel a lump in my throat at all I am leaving behind.
“THANK YOU first and foremost to all the teammates I’ve had over these five years, as all of you left me with something special and important. I will unlikely be fortunate enough to experience such a united and solid group again.
“It has been an immense honour for me to play with all of you and I think you for making me feel important and appreciated within the group.
“THANK YOU to the coaching staff of Antonio Conte and Max Allegri, who enabled me to learn new and winning things.
“THANK YOU to every person who worked with us (Matteo Fabris, doctors, physiotherapists, kit staff, marketing) and those who constantly work behind the scenes to give their fundamental contribution to our recent success.
“THANK YOU to the club (President, directors Beppe Marotta and Fabio Paratici, Pavel Nedved), as there could be no better. The objective is always to improve and thanks to this spirit has been able to stay light years ahead of the rest of Italy and will become a European leader too.
“THANK YOU to the beautiful city of Turin, where my beloved children were born and will always represent for my family the scenario for marvellous memories.
“AND THANK YOU to all the fans who in these years let me feel their support and personally appreciated me despite the fact my qualities are mediocre for the Juventus level, but they realised that in every occasion I tried to honour the shirt by giving my all.
“Your compliments honestly make me feel a little ashamed, because I don’t think that I deserve them, and for that I will be eternally grateful to you.
“I leave happy and with profound satisfaction and pride at giving just a crumb of a contribution to all the triumphs we’ve had over the last five years.
“In other words, THANK YOU JUVE!!!! I salute you all with great affection, wishing you the best for the future.
“Simone Padoin.”
The midfielder rarely shone as one of the star names, but he became a fan favourite for plugging holes and getting the job done.
“Writing on social media is very unusual for me, so I am writing this on my wife’s Instagram, but I think on this occasion it is absolutely necessary to express my thanks to all the Bianconeri population who constantly showed me affection over the years.
“I know that a simple thank you is not enough to explain my gratitude towards everyone around Juventus. These are days in which I feel contrasting sentiments, as on the one side I am fired up for this new adventure, on the other I feel a lump in my throat at all I am leaving behind.
“THANK YOU first and foremost to all the teammates I’ve had over these five years, as all of you left me with something special and important. I will unlikely be fortunate enough to experience such a united and solid group again.
“It has been an immense honour for me to play with all of you and I think you for making me feel important and appreciated within the group.
“THANK YOU to the coaching staff of Antonio Conte and Max Allegri, who enabled me to learn new and winning things.
“THANK YOU to every person who worked with us (Matteo Fabris, doctors, physiotherapists, kit staff, marketing) and those who constantly work behind the scenes to give their fundamental contribution to our recent success.
“THANK YOU to the club (President, directors Beppe Marotta and Fabio Paratici, Pavel Nedved), as there could be no better. The objective is always to improve and thanks to this spirit has been able to stay light years ahead of the rest of Italy and will become a European leader too.
“THANK YOU to the beautiful city of Turin, where my beloved children were born and will always represent for my family the scenario for marvellous memories.
“AND THANK YOU to all the fans who in these years let me feel their support and personally appreciated me despite the fact my qualities are mediocre for the Juventus level, but they realised that in every occasion I tried to honour the shirt by giving my all.
“Your compliments honestly make me feel a little ashamed, because I don’t think that I deserve them, and for that I will be eternally grateful to you.
“I leave happy and with profound satisfaction and pride at giving just a crumb of a contribution to all the triumphs we’ve had over the last five years.
“In other words, THANK YOU JUVE!!!! I salute you all with great affection, wishing you the best for the future.
“Simone Padoin.”
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mozliwe, ze masz racje i przesuniecie go troche w tyl zda egzamin. Ja po prostu zaznaczam, ze on tak nie gra, ale jako ze ma dopiero 19lat, to moze jeszcze i na obronie skonczycRobaku pisze:Jacky nie widziałem dużo spotkań Jesusa, ale tak jak powiedziałem uniwersalnosć jesli chodzi o ofensywę u niego wielka. Jak patrzyłem na Palmeiras to harował od lewej do prawej, więc przesunięcie go trochę do tyłu to raczej nie byłby problem.
Mam podobna opinie o Mandzu. Niby wazne bramki dla nas strzelil, ale ogolnie troche malo i jest jakis taki drewnowaty, jak na nowoczesny futbol. Byc moze jego obraz dla mnie jest zamazany przez to, ze wykonuje zalozenia taktyczne trenera harujac po calej dlugosci boiska i czasem brakuje go w przodzieArbuzini pisze:Dodatkowo jego transfer może pociągnąłby za sobą chęć odejścia Mandżukicia, którego transfer okazał się dobry, ale na dłuższą metę powinniśmy mieć bardziej nowoczesną "9" i z chęcią pożegnałbym go po tym jednym sezonie.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Robaku
- Juventino
Podobno Lyon przeslał nam zapytanie o Asę i powiedzieli, ze mogą zapłacić 13 baniek, ale my chcemy 17. wiec co stanie na 15?
Moze dałoby radę pogadać z Francuzami i inaczej ten deal rozwiązac.
- źródło juve-news.it.
NIe wiem co to.
Ale póki co podobają mi się te zmiany
Za Caceresa - Alves
za Padoin - Pjanic
Moze dałoby radę pogadać z Francuzami i inaczej ten deal rozwiązac.
- źródło juve-news.it.
NIe wiem co to.
Ale póki co podobają mi się te zmiany

Za Caceresa - Alves
za Padoin - Pjanic

Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2016, 22:30 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Z tym, że druga strona medalu jest taka, że Mascherano po raz kolejny odrzucił próby zatrzymania go przez Barcelonę i poinformował, że oczekuje od klubu zezwolenia na odejście. Chce podobno spróbować nowych wyzwań, nie chce już grać w Barcy i chce podążyć śladem swojego przyjaciela - Alvesa. Ile w tym prawdy to nie wiem ale dość doświadczony user z VS rzucił info, że delegacja przedstawiciela Barcelony nie powiodła się i Javier oczekuje zielonego światła na transfer do nas. Z nami już jest dogadany dawno na trzyletni kontrakt opiewający na 6 mln rocznie.Robaku pisze:Football italia podała, że Barca przekazała Juve ze Javier M. jest nie na sprzedaż.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Co prawda wiarygodność źródła trudno zweryfikować bo to pierwsze info wrzucone przez tego usera, ale skoro zostało przepuszczone przez VS'ową weryfikację do publikacji w temacie wrzucę i tu w ramach ciekawostki. Rzekomo doszło do starcia między Mascherano i Neymarem włącznie z tym drugim spluwającym w kierunku Javiera. Dodatkowo ponoć zarząd Barcy nie zajął żadnego stanowiska w tej sprawie i wszystko zignorował co miało rozwścieczyć Argentyńczyka i doprowadzić do tej mocnej woli odejścia. Ile w tym prawdy nie wiadomo chociaż mając na uwadze te różne afery, które ostatnio krążą wokół Blaugrany jak niepłacone przez piłkarzy podatki czy coraz więcej wychodzącego na jaw smrodu związanego z transferem Neymara nie zdziwiłbym się zbytnio gdyby atmosfera w szatni tam była napięta.