Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 11:03

Jesli wierzyc madryckiemu "AS" to w temacie Teveza Juventus ustalil cene dla Atleti i PSG - 15mln euro. Takze nie sadzę, zebysmy sie go pozbyli za free a pewnie taki maja zamiar Materace z Calderon.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 11:07

D-Rose pisze:Jesli wierzyc madryckiemu "AS" to w temacie Teveza Juventus ustalil cene dla Atleti i PSG - 15mln euro. Takze nie sadzę, zebysmy sie go pozbyli za free a pewnie taki maja zamiar Materace z Calderon.
No tak i z jednej strony to nie dobrze bo zaproponują nam Mandzu na wymianę bezgotówkową. Z drugiej my bysmy mogli zbijac cene za Cavaniego.

Przy takiej kwocie to nie ma co się spodziewać przebijania cen o 10 - 15 baniek teraz to własnie mi sie wydaje, że bedzie aukcja gdzie każda kolejna oferta będzie wyzsza o 1 mln może 2.

Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 11:23

Robaku pisze:bedziemy starali się o Danilo z Porto. Czyli kolejne nazwisko do pomocy.
Danilo to nominalny prawy obrońca. Sporadycznie grywa w środku :wink:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 11:28

Robaku pisze:
jeziu89 pisze:Tottenham negocjuje transfer Llorente. Jak dla mnie dają zdecydowanie za mało!
http://www.pilka24.com.pl/fernando-llor ... do-anglii/
Dzisiaj się pojawiła informacja, że odejscie Ferdka jest w calości uzależnione od sytuacji z Tevezem, wiec pewnie ta informacja nie jest do konca zgodna z prawdą.
Podobno jeśli Pogba out bedziemy starali się o Danilo z Porto. Czyli kolejne nazwisko do pomocy.
Kojarzę jednego Danilo z Porto ale on już przecież w Realu :think:

Mandżukic w miejsce Llorente to nie głupi pomysł, za Teveza mamy już Ew. Dybale.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 11:34

Dragon pisze:
Alexinhio-10 pisze:
Bartek(Juventino) pisze:
O_o Powinienem w sumie jakoś merytorycznie to wykpić, ale czuje, że to bez sensu.
Śmiało. Nie ważne jak facet zaczyna, ważne jak kończy, a Tevez skończyłby przechodząc do PSG lub Atletico delikatnie mówiąc, bardzo nie fajnie.
Dokładnie, przecież takie zachowanie Teveza to policzek dla nas, więc zupełnie nie rozumiem co masz Bartek na myśli? Nie szanuje kontraktu, zachowuje się zupełnie nie profesjonalnie, wstrzymuje nam mercato i tylko mąci. Nie chcę grać to do widzenia, niech się określi po męsku. Decyzja!
Jarek, uważam, że obrażanie się na Teveza na podstawie dotychczasowych doniesień prasowych jest dziecinne.

Mam na myśli, że nie ma nic nieprofesjonalnego w tym, że Tevez chce odejść i póki co w jego zachowaniu też nie widzę nic złego.

Każdy dba o swoje interesy, Juve chcę poznać jak najszybciej jego decyzje, a Tevez chce wybrać najlepszy dla siebie kierunek, a od finału LM minął właśnie tydzień, więc wcale nie jakoś baaaaardzo dużo czasu. Nie przesadzajmy z tym niszczeniem nam okienka transferowego przez Teveza.

A to że chce odejść do PSG czy AM? Odchodzi za zgodą klubu za granicę, jak zarząd nie będzie chciał, to go nie puści. Był u nas dwa lata, nikt tu go nie sprowadzał z dobroci serca, żeby go wydostać z dołka, tylko po to żeby zasuwał i strzelał bramki. Gdyby nie strzelał goli, albo fochał się to już dawno by go tu nie było. Tyle samo mu zawdzięczamy, co i on nam, tyle samo wygraliśmy co i on, a zapewne nawet więcej zarobiliśmy dzięki niemu niż on dzięki nam.

Dla mnie póki co to wygląda tak: Tevez odpowiednio wcześniej poinformował zarząd o tym, że chce odejść i zawarł słowne porozumienie z władzami Juve. A teraz obserwujemy realizację tej umowy.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 11:37

Chodzi o Danilo z Bragi, nie z Porto :wink: temat ciągnie się od zimy.

A zostając przy zimowych plotkach - co z Tomasem Pocchetino z Boca Juniors? Chyba była w Turynie i nie przeszedł testów medycznych. Czy latem znowu zawita na testach czy temat już całkowicie upadł?

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 11:38

Prokson pisze:
Robaku pisze:bedziemy starali się o Danilo z Porto. Czyli kolejne nazwisko do pomocy.
Tego samego Danilo którego Real kupił już pare miesięcy temu? :prochno:
Pany..

To mercato zapowaida sie najbardziej szalone od lat. Nic tylko by nas rozkupowali..
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2015, 11:40 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

andrzejkosik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 11:38

Z ciekawych newsów:
1. Roma chce cztery młode perełki: Perina, Bertolacciego, Perottiego i "naszego" Iaqo.
2. Allan nie chce do Juve, a do Interu, gdzie będzie miał szansę grać w podstawowej jedenastce.
3. Juve naprawdę ma szanse na pozyskanie Radji N., suma transferu może zamknąć się w kwocie 30 mln. Transfer jest podobno uzależniony od decyzji Vidala, a ta nastąpi nie wczesniej jak przed końcem Copa America.
4. Ponoć interesujemy się Danilo z Bragi, rocznik 1996 oraz Gersonem, który był już blisko Barcy (rocznik 1997).
Robaku pisze:Mandzukic chyba blisko Juventusu. Buffon zatrzymuje autokar Chorwatów, wchodzi do niego i pozdrawia/wita się >salutare> z Mario...
Masz jakiś filmik?

PS
Tak wczoraj popisał się Nainggolan :lol:
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2015, 11:42 przez andrzejkosik, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 11:40

Paweljuve2006 pisze:
Prokson pisze:
Tego samego Danilo którego Real kupił już pare miesięcy temu? :prochno:
Pany..
mój bład chodzi o Danilo z Bragi, jak podaj kolega wyżej. Zupełnie portugalskiej nie znam wiec mignęło miDanilo to uznałem, ze chodzi o tego z Porto. Czy on na pewno w Realu?
ten z Bragi gra w mudnialu u20 , koszt to ok. 10 baniek

Krązy foto jak Buffi wchodzi do busu chorwatów.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 11:58

Tylko to foto jest

Obrazek

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 12:45

Dragon pisze: Jedno zrozumiałem. Wreszcie. Okres mercato jest dla mnie bardziej stresujący niż najcięższe i najważniejsze mecze Juventusu :shock:
Mam bardzo podobnie i trochę jestem tym wszystkim rozczarowany. Sądziłem, że po dobrym sezonie, gdzie ugraliśmy sporo kasy w Lidze Mistrzów i podnieśliśmy prestiż klubu, otworzą się przed nami nowe możliwości, tymczasem codziennie nerwowo otwieram internet i otwieram szeroko oczy na informacje kto może nas opuścić. Oczywiście doceniam transfery Dybali i Khediry, chodzi mi bardziej o ewentualne transfery z klubu.

Mam wrażenie, że łatwiej się buduje zespół, niż utrzymuje go na najwyższym poziomie po dobrym sezonie.

andrzejkosik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 12:59

Vincitore pisze:
Mam wrażenie, że łatwiej się buduje zespół, niż utrzymuje go na najwyższym poziomie po dobrym sezonie.
Vide - zwycięskie Inter, Monaco, Porto, Borussia. Też mnie to martwi, bo myślałem, że jesteśmy już taką marką, że piłkarze chcą przychodzić do nas, tak jak do Barcelony, czy Bayernu, a tymczasem wygląda na to, że promujemy dobrych graczy i później ich sprzedajemy...

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 13:04

Na razie jest tak, że nie wiadomo nic. Media rozdmuchują byle bzdet, żeby tylko newsy lepiej się sprzedawały. Nikt jeszcze nie odszedł. A nawet jeśli, to problemem może być jedynie odejście Teveza. Pirlo ma 36 lat i nie oszukujmy się, od jakiegoś czasu był raczej hamulcowym. Jeśli by został, to tylko po to, żeby robić za rezerwowego.

Z Tevezem jest inaczej, bo jego pożegnanie faktycznie wymusiłoby sprowadzenie kogoś, kto spełniałby jego rolę w drużynie. Niemniej nie wydawajmy osądów i nie martwmy się na zapas, dopóki wciąż mamy Carlitosa w Juventusie.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 13:18

andrzejkosik pisze:
Vincitore pisze:
Vide - zwycięskie Inter, Monaco, Porto, Borussia. Też mnie to martwi, bo myślałem, że jesteśmy już taką marką, że piłkarze chcą przychodzić do nas, tak jak do Barcelony, czy Bayernu, a tymczasem wygląda na to, że promujemy dobrych graczy i później ich sprzedajemy...
Jeszcze do tego nie doszło.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Zablokowany