Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Widzę, że jest tutaj rozkmina po co Perin. Otóż, dawno, dawno temu, szliśmy tanim kosztem jeśli chodzi o 2 bramkarza i to średnio nam się opłacało ( CHimenti - zawsze drżałem o wynik meczu, gdy bronił, zawsze jakiegoś babola zrobił). Teraz czasy się zmieniły i jak jest okazja to trzeba brać solidne opcje na każdą pozycje, zwłaszcza, że kilka lat temu Beppe Marotta w jakimś wywiadzie powiedział, że chcą zbudować mocną pakę z mocną ławką rezerwowych. Także, wyobraźcie sobie kontuzje Wojtka,l to o obsadę bramki w takiej lm możemy być spokojni.
Oczywiście liczę na wzmocnienie innych pozycji. Aż jestem ciekaw kogo kupi nam Beppe na boki obrony, a potrzeba kilku graczy biorąc pod uwagę fakt, że odchodzą Asamoah, Lichy, być może Alex Sandro plus pół roczny rozbrat przez kontuzję Spinny
Oczywiście liczę na wzmocnienie innych pozycji. Aż jestem ciekaw kogo kupi nam Beppe na boki obrony, a potrzeba kilku graczy biorąc pod uwagę fakt, że odchodzą Asamoah, Lichy, być może Alex Sandro plus pół roczny rozbrat przez kontuzję Spinny

- pumex
- Juventino
Co do Perina - mam bardzo mieszane odczucia.
Negatywnie: przed nami część wymiany pokoleniowej, a co za tym idzie przyda się w kasie każdy grosz, żeby dobrze obsadzić wszystkie pozycje zwolnione przez emerytów. Środek pola leży i kwiczy, dodatkowo Spinazzola, który miał być na wejściu do dyspozycji, będzie po zabiegu chirurgicznym kolana, więc to też może zwiększyć koszta mercato. 15 milionów to niby w tych czasach niewiele, ale jednocześnie to na tyle spora kwota, która mogłaby zrobić różnicę przy próbie zakontraktowania kogoś konkretnego. Nie wiem, czy akurat teraz to doby pomysł, by sobie kupować rezerwowego bramkarza za 15 milionów.
Pozytywnie: jak na 25-letniego bramkarza ze sporym ligowym doświadczeniem, bądź co bądź niezłymi umiejętnościami i marginesem rozwoju, to kwota 15 milionów czyni ten transfer okazją. I kto wie, czy długofalowym planem zarządu nie jest zarobienie na Perinie. Kupiony za 15 milionów i przez jakiś czas ograny (na zmianę ze Szczęsnym) może być w przyszłości niezłym kąskiem dla klubu, który będzie poszukiwać bramkarza. Myślę, że przy sprzyjających wiatrach sprzedaż Perina (lub Wojtka) mogłaby wypracować spory zysk ekonomiczny.
Negatywnie: przed nami część wymiany pokoleniowej, a co za tym idzie przyda się w kasie każdy grosz, żeby dobrze obsadzić wszystkie pozycje zwolnione przez emerytów. Środek pola leży i kwiczy, dodatkowo Spinazzola, który miał być na wejściu do dyspozycji, będzie po zabiegu chirurgicznym kolana, więc to też może zwiększyć koszta mercato. 15 milionów to niby w tych czasach niewiele, ale jednocześnie to na tyle spora kwota, która mogłaby zrobić różnicę przy próbie zakontraktowania kogoś konkretnego. Nie wiem, czy akurat teraz to doby pomysł, by sobie kupować rezerwowego bramkarza za 15 milionów.
Pozytywnie: jak na 25-letniego bramkarza ze sporym ligowym doświadczeniem, bądź co bądź niezłymi umiejętnościami i marginesem rozwoju, to kwota 15 milionów czyni ten transfer okazją. I kto wie, czy długofalowym planem zarządu nie jest zarobienie na Perinie. Kupiony za 15 milionów i przez jakiś czas ograny (na zmianę ze Szczęsnym) może być w przyszłości niezłym kąskiem dla klubu, który będzie poszukiwać bramkarza. Myślę, że przy sprzyjających wiatrach sprzedaż Perina (lub Wojtka) mogłaby wypracować spory zysk ekonomiczny.

- LordJuve
- Juventino
No niby można i jakim kosztem. To będzie ciągła rywalizacja. Po jakimś czasie może dojść do konfliktów, pogorszenia atmosfery i ostatecznie odejścia któregoś z nich...Poprostu pisze:Dla nas 2.5 mln na wypłaty to psie pieniądze. Zamiast się cieszyć, że możemy mieć dwóch bardzo dobrych bramkarzy to tu płacz, że szkoda chłopa. No beka.
To swoją drogą. Nie widzę w tym sensu.Jacky pisze:Pamietajmy, ze Perin mial niedawno te dwie powazne kontuzje i moze wcale nie walą po niego drzwiami i oknami, dlatego wyrazil chec dolaczenia do JuventusuTylko ciagle dziwie sie naszym: skoro potrzebujemy kazdego centa na wzmocnienie pomocy i obron(?), to po co oni wydaja -nascie mln. Euro na rezerwowego bramkarza?
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Ja wiem, że JP lubi wszystko wyolbrzymiać ale nie popadasz przypadkiem w skrajność?LordJuve pisze:
No niby można i jakim kosztem. To będzie ciągła rywalizacja. Po jakimś czasie może dojść do konfliktów, pogorszenia atmosfery i ostatecznie odejścia któregoś z nich...
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Perin widząc ile meczów rozegrał Szczęsny pomyślał, że to szansa jaka nieprędko się trafi. Chłopak ma ambicję i nie boi się rywalizacji jak np. taki Berardi więc o co chodzi. Przy tylu meczach obaj się nagrają a posiadać dwóch tak wysokiej klasy bramkarzy to sztuka i nie będziemy musieli drżeć jak w przypadku posiadania na ławce Neto. Dobry ruch 

- LordJuve
- Juventino
No może trochę. Zobaczy się, co z tego wyjdzie, ale ja pozostanę sceptyczny.Poprostu pisze:Ja wiem, że JP lubi wszystko wyolbrzymiać ale nie popadasz przypadkiem w skrajność?LordJuve pisze:
No niby można i jakim kosztem. To będzie ciągła rywalizacja. Po jakimś czasie może dojść do konfliktów, pogorszenia atmosfery i ostatecznie odejścia któregoś z nich...
- Piotr Juvefan
- Juventino
Aktywujmy klauzulę Griezmana błagam :lol: w pojedynkę wygrywa finały 

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Beka, bo nam na obronie będa Darmiany, De Sciglie i Spinazzole biegały, a wydamy 15-20mln na rezerwowego bramkarza...Poprostu pisze:Dla nas 2.5 mln na wypłaty to psie pieniądze. Zamiast się cieszyć, że możemy mieć dwóch bardzo dobrych bramkarzy to tu płacz, że szkoda chłopa. No beka.
- wojczech7
- Juventino
Mówisz o finale Euro, czy dwóch finałach LM, w których grał?Piotr Juvefan pisze:Aktywujmy klauzulę Griezmana błagam :lol: w pojedynkę wygrywa finały
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Piotr Juvefan
- Juventino
Mówię o tym co oglądam w tej chwiliwojczech7 pisze:Mówisz o finale Euro, czy dwóch finałach LM, w których grał?Piotr Juvefan pisze:Aktywujmy klauzulę Griezmana błagam :lol: w pojedynkę wygrywa finały

- wojczech7
- Juventino
Napisałeś w liczbie mnogiej, jakby to było regułą... Tymczasem z 4 finałów wygrał tylko jeden - w pucharze drugiej kategorii...Piotr Juvefan pisze:Mówię o tym co oglądam w tej chwiliwojczech7 pisze:Mówisz o finale Euro, czy dwóch finałach LM, w których grał?Piotr Juvefan pisze:Aktywujmy klauzulę Griezmana błagam :lol: w pojedynkę wygrywa finały

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Piotr Juvefan
- Juventino
No to przełamał się chłopak i zrobił one man show jak w przeważnie każdym meczu Atletico. Nie gardź,bo to On by pewnie nie chciał wybrać Naswojczech7 pisze:Napisałeś w liczbie mnogiej, jakby to było regułą... Tymczasem z 4 finałów wygrał tylko jeden - w pucharze drugiej kategorii...Piotr Juvefan pisze:Mówię o tym co oglądam w tej chwiliwojczech7 pisze:
Mówisz o finale Euro, czy dwóch finałach LM, w których grał?

Ostatnio zmieniony 17 maja 2018, 10:02 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.