Mercato (Zima 2017)
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 214 razy
Już wcześniej wyczytałem., że Chińczycy oferowali za niego 12 mln dlatego sugeruję się tym ale nie wykluczone, że może chodzić o inna kwotę. Wątpię, że BJ puściło go za darmo skoro miał jeszcze kontrakt a sam klub jest w fatalnej sytuacji finansowej.
Nie zmienia to faktu, że to nie w porządku bo poprosił Juve o zwolnienie z kontraktu tłumacząc się tęsknotą za krajem i ukochanym klubem. Mógł jeszcze zostać ten rok bo bardzo go brakowało a do Chin i tak pewnie przeniósłby się. To jest nie fair z jego strony ale czego się po nim nie spodziewać ?
Nie zmienia to faktu, że to nie w porządku bo poprosił Juve o zwolnienie z kontraktu tłumacząc się tęsknotą za krajem i ukochanym klubem. Mógł jeszcze zostać ten rok bo bardzo go brakowało a do Chin i tak pewnie przeniósłby się. To jest nie fair z jego strony ale czego się po nim nie spodziewać ?

- 19
- Juventino

- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Na stronie boca znalazłem informację że kwota będzie wynosić około 15mln USD. Kasy z Teveza nie dostaliśmy ale mamy kartę Betancura i kto wie czy nie wyjdziemy na tym lepiej.
- Poprostu
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 52 razy
Mandragora is joining Pescara on loan
Hernanes is leaving for Genoa on loan + option to buy- połowę pensji brazola my będziemy płacić.
Lemina heading to AFCON
Asamoah remaining with us
Z juventuz.com
tłumaczyć raczej nie trzeba
Hernanes is leaving for Genoa on loan + option to buy- połowę pensji brazola my będziemy płacić.
Lemina heading to AFCON
Asamoah remaining with us
Z juventuz.com
tłumaczyć raczej nie trzeba
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 214 razy
Tłumaczyć może i nie trzeba ale jest to polskie forum a nie angielskojęzyczne więc wypadałoby po polsku wrzucać tekst. To tak jakby chłopaki tutaj wrzucali newsy z VS w języku włoskim.
Jeśli to problem to ja przetłumaczę to co już wiemy :
- Mandragora idzie na wypożyczenie do Pescary
- Hernanes idzie na wypożyczenie do Genoi z opcja wykupu po sezonie
- Lemina wyjeżdża na PNA
- Asa zostaje z nami ( choć nie wiem po jakiego grzyba )
Jeśli to problem to ja przetłumaczę to co już wiemy :
- Mandragora idzie na wypożyczenie do Pescary
- Hernanes idzie na wypożyczenie do Genoi z opcja wykupu po sezonie
- Lemina wyjeżdża na PNA
- Asa zostaje z nami ( choć nie wiem po jakiego grzyba )

- Danielpiero
- Juventino

Też o tym dzisiaj pomyślałem jak zobaczyłem newsa o Tevezie... do tego jeszcze Llorente za darmo oddany który nam wpakował bramę i który teraz strzela w angielskiejalessandro1977 pisze:Nie wiem czy dobrze rozumiem ten transfer Teveza ale...oddaliśmy go za darmo do BJ bo Tevez chciał zakończyć karierę w ukochanym klubie a teraz BJ sprzedała go do Chin za całkiem niezłą kaskę ?
Bierzemy Teveza za 10 mln, oddajemy go za darmo po czym kolejny klub na nim zarabia ?![]()
Topowy zawodnik, który miał jeszcze rok ważnego kontraktu ?
Dla mnie jest to kolejne dymanie nas przez inne kluby.
Marotta powinien przynajmniej zastrzec, że jak BJ sprzeda Teveaza to będzie zobligowane do odpalenia części sumy transferowej. Czekam na Witsela.
Hernanesa żegnam z radością bo nic nam nie dał. Nie potrafił niczego poza oddaniem piłki do najbliższego kolegi i przewracał się jak pipka.
,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
- [RAF]ErrazoR
- Juventino

Panowie jakie sa wasze zyczenia wzgledem zimowego Mercato
+Rincon
+Witsel(moze...)
+Caldara(to juz oficjalnie? i od razu na wyporzyczenie?)
-
Hernanes(no raczej...)
Asamoah(wyporzyczenie...)
Zaza(Valencia story)
no i to na tyle?
+Rincon
+Witsel(moze...)
-
Hernanes(no raczej...)
Zaza(Valencia story)
no i to na tyle?
- Poprostu
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 52 razy
alessandro1977 pisze:Tłumaczyć może i nie trzeba ale jest to polskie forum a nie angielskojęzyczne więc wypadałoby po polsku wrzucać tekst. To tak jakby chłopaki tutaj wrzucali newsy z VS w języku włoskim.
Masz racje, że to polskie forum ale mimo wszystko angielski jest bardziej popularny niż włoski i w obecnych czasach raczej każdy bez problemu zrozumie to co wrzuciłem. OK następnym razem będą tłumaczył. Pozdro.
Co by nie było offa to agent Evry przyznał, że francuz chce grać więcej jednak nie odejdzie w styczniu.
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2016, 12:39 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.
- 19
- Juventino

- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Podobno chcemy ściągnąć kolejny włoski talent. Tym razem Orsolini z Ascoli, następnie ma udać się na wypożyczenie do Atalanty. Atalanta również chce wypożyczyć lub kupić z opcją odkupu przez nas Cassate.
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Teraz Rincon i Witsel, latem Veratti i mamy całkiem sensowną pomoc (wreszcie).
Pjanic, Marchisio, Khedira, Witsel, Veratti, Rincon, Sturaro/Lemina.
Pjanic, Marchisio, Khedira, Sturaro, Lemina, Hernanes, Asamoah.
O niebo lepiej. A w dalszej perspektywie konkretne zastępstwo dla Niemca.
Pjanic, Marchisio, Khedira, Witsel, Veratti, Rincon, Sturaro/Lemina.
Pjanic, Marchisio, Khedira, Sturaro, Lemina, Hernanes, Asamoah.
O niebo lepiej. A w dalszej perspektywie konkretne zastępstwo dla Niemca.
- Astarot
- Juventino

RIncon za Hernanesa to dobra zamiana. Na więcej szczerze nie liczyłem w zimowe okienko.[RAF]ErrazoR pisze:Panowie jakie sa wasze zyczenia wzgledem zimowego Mercato
+Rincon
+Witsel(moze...)
-
Hernanes(no raczej...)
Zaza(Valencia story)
no i to na tyle?
Nasi włodarze powinni wykorzystać to okienko na podchody pod młodych obrońców i do tego 2 środkowych pomocników. W wakacje widziabym u nas Adama Masinę jako zmiennika dla Sandro, Tolisso na prawą stronę lub ew. od biedy ktoś z pary Lirola/ Widmer (Sidibe nie liczę - Monaco kupiło go za 15 mln a gość gra świetnie więc pewnie jego cena to +30 mln) do tego jeszcze Fabinho i Dahoud do środka i moja wiara w cudotwórcę Marottę zostanie przywrócona. Nawet para Matuidi/ Witsel + Fabinho/Dahoud to byłoby mega. Na Verattiego nie liczę... kto chce może się łudzić.
- Yaro417
- Juventino

Przyznam, że nie byłem za zakupem Rincona, bo dla mnie - podobnie i jak dla wielu z nas - to zawodnik całkowicie anonimowy, to jednak to co mnie przekonuje, to fakt, iż Rincon może grać na pozycji registy, a raczej typowego DM'a, bo do Pirlo mu raczej profilem gry daleko. Tym samym Rincon może być ciekawym zastępstwem dla Marchisio (do czasu zakupu Verattiego
) lub też pozwolić mu czasami pograć jako b2b.
Jak każdemu nowemu zawodnikowi daje mu trochę czasu na pokazanie swoich umiejętności, a ocenę wystawię dopiero po sezonie.
Jak każdemu nowemu zawodnikowi daje mu trochę czasu na pokazanie swoich umiejętności, a ocenę wystawię dopiero po sezonie.
- Vincitore
- Juventino

Rincon jest spoko, zobaczycie, że to będzie pozytywna niespodzianka.
Hernanes ma przejść do Genui na wypożyczenie do końca sezonu z opcją wykupu, mamy mu wypłacić dodatkowo 1,2 mln pensji w tym okresie. Ehh.
Hernanes ma przejść do Genui na wypożyczenie do końca sezonu z opcją wykupu, mamy mu wypłacić dodatkowo 1,2 mln pensji w tym okresie. Ehh.
- Arbuzini
- Juventino

Rincon, Bentancur, Witsel, Gagliardini - jakoś szczególnie obiecująco ta świeża krew pomocy się nie prezentuje.
Po cholerę my się jeszcze Verrattim, Tolisso i Dahoudem interesujemy, jak już praktycznie zapewniliśmy sobie usługi czterech nowych pomocników? Dodatkowo Sturaro dostał nowy kontrakt. Jak dla mnie guano, a nie godna formacja na tle pomocy Barcelony, Bayernu, Realu, a nawet samego Juve 3 sezony temu.
Po cholerę my się jeszcze Verrattim, Tolisso i Dahoudem interesujemy, jak już praktycznie zapewniliśmy sobie usługi czterech nowych pomocników? Dodatkowo Sturaro dostał nowy kontrakt. Jak dla mnie guano, a nie godna formacja na tle pomocy Barcelony, Bayernu, Realu, a nawet samego Juve 3 sezony temu.