Liga Mistrzów 2014/15

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2015, 12:48

Wczoraj niestety żadnego meczu nie dałem rady obejrzeć, ale jeszcze wieczorem dorwałem porządne, 20-minutowe skróty, po których ciężko nie stwierdzić, że to był dzień piłkarskich baboli. Boateng, Alonso, Dante, D.Luiz, Mathieu - wszyscy w danych sytuacjach mocno zawinili, popełniając karygodne błędy (no, może poza Mathieu, który interweniował nieco nieszczęśliwie).

Szacunek dla Porto. Już pomijając wynik, dużą sztuką jest udana próba gry swojego futbolu przeciwko Bayernowi. Mimo wszystko stawiam na awans Bawarczyków.

Z Barcą jest ciekawa sprawa, bo jeszcze dwa miesiące temu nie przypuszczałbym, że tak się rozkręcą. Przecież całkiem niedawno hiszpańskie media odliczały godziny do zwolnienia Enrique, a ja Katalończyków stawiałem daleko w prywatnym rankingu kandydatów do końcowego triumfu.

PS. Ostatnimi czasy Barcę oglądam bardzo rzadko, stąd pytanie: oni często korzystają z takich śmiesznie wyglądających rozwiązań przy stałych fragmentach gry przeciwników? Coś jak Zemanlandia bez posiadania piłki :P

Obrazek

Obrazek
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2015, 12:58

Raczej nie często. Może i śmiesznie to wygląda ale od październikowego el clasico (czyli ok. pół roku) Barcelona nie straciła gola po stałym fragmencie gry. Strzelając w tym sezonie około 14 takich goli. A chyba nie trzeba dodawać, że ten aspekt gry był bolączką Barcy w poprzednich sezonach, nawet za Guardioli.

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2015, 13:08

Dtmiu pisze: Pudlo, bo jestesmy najmocniejsi od paru ladnych lat.
Chyba w symulowaniu ;)

JuveGrzesiu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2015, 13:18

Panowie, gadacie czasami, jakbyśmy koniecznie mieli wygrać LM, bo jak nie to będzie wstyd :shock:
Pół roku temu, każdy z Nas, byłby w stanie zabić za to, aby znaleźć się w ćwierćfinale!!! Teraz mamy szansę na pułfinał, mam nadzieję, że skorzystamy i awansujemy^^ No a jeśli się uda, to może zdarzyć się wszystko. Nie ma co mówić o tym, że ktoś na papierze jest lepszy czy gorszy. Według tego D.Luiz nie powinien tak dać tyłka we wczorajszym meczu, a Bayern powinien pocisnąć Parto. Do tego Real powinien przegrać z Atletico (w końcu Atletico nie przegrało chyba ostatnich 4-6 derbów Madrytu).
Nie spinajcie sie tak, bo z tego nic nie macie :) Cieszmy się z tego, że udało nam się po ciężkich latach zajść tak wysoko i miejmy na dzieję na jeszcze więcej. Stękanie, że tych rozwalimy, bo grają słabo. Albo że z tymi nie mamy szans, bo są w gazie to jak mówienie, że pokonamy Parmę, ale z Fiorą w CI nie mamy szans ;)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2015, 13:57

Tym co ciężko sobie wyobrazić Juve grającę tak jak Porto z Bayernem (baaardzo słabym Bayernem w tym meczu), również pewnie ciężko było sobie wyobrazić pod koniec września, że w kwietniu będziemy mieć zapewnione scudetto, final CI i bedziemy jedną nogą w półfinale LM. Ale marudy zawsze się znajdą. Nie będziemy najmocniejszym zespołem w półfinale, być może najslabszym, ale LM nie wygrywa się na papierku, tylko walką, szczęsciem, dniem konia.

Obrazek
juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2015, 14:20

Bayer u siebie raczej ogra Parto, dwie bramki i będzie pozamiatane, tylu zawodników mają wyautowanych że szok, nie wiem czy na rewanż wraca śmietanka Bayeru. Parto niby dobrze się zaprezentowało ale... Właściwie te brameczki wpadły naprawdę bardzo szczęśliwie, katastrofalne błędy obrońców, coś jaki Chielino z Roysem.

Jorge Andre Martinez - on chyba w ogóle nie grał w tym sezonie w Bayerze, ciekawe że u nas sobie nie poradził a w Bayerze był gwiazdą defensywy. Kto tam jeszcze jest kontuzjowany ten skrzydłowy Giuly czy jak mu tam francuz, no i wszędobylski Robbed z Holandii, jeszcze kilku ich tam ma kontuzje.

Ten Matril dobrze się zaprezentował w Turynie ale w drugiej połowie zgasł kompletnie, nie wiem czy to brak doświadczenia i atrybutów fizycznych, czy Juwentus go wyautował.

Dawno nie było nas w takiej fazie ligi mistrzów i każdy prawdziwy kibic Juwe przeżywa grę jak śmierć bliskiej osoby.

Inna sprawa jakbyśmy co roku walczyli o główny triumf, to można wybaczyć to że nie zawsze jest się w najlepszej czwórce czy tam w finale.
fazzi pisze:
juventussek pisze:bla bla bla
WTF Juwe ? Bayer ? Jorge Martinez w Bayerze/Bayernie?

P.S Chyba, że tak trolujesz i sie dałem.
To już nie chodzi o Trolling bo nie miałem tego na myśli, lepiej się pisze przekręcając nazwy, jakoś tak przyjemniej.
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2015, 15:28 przez juventussek, łącznie zmieniany 1 raz.

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2015, 14:28

krystiank pisze:
Dtmiu pisze: Pudlo, bo jestesmy najmocniejsi od paru ladnych lat.
Chyba w symulowaniu ;)
Nie sadze, ale i tak mowimy o czym innym. Zlota generacja Barcelony odchodzi w cien juz od 2-3 lat, a ze w tym roku mamy kosmiczny atak to jest to jakas wartosc dodana do tego sezonu.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2015, 15:14

juventussek pisze:bla bla bla
WTF Juwe ? Bayer ? Jorge Martinez w Bayerze/Bayernie?

P.S Chyba, że tak trolujesz i sie dałem.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2015, 17:26

Cabrini_idol pisze:Tym co ciężko sobie wyobrazić Juve grającę tak jak Porto z Bayernem (baaardzo słabym Bayernem w tym meczu), również pewnie ciężko było sobie wyobrazić pod koniec września, że w kwietniu będziemy mieć zapewnione scudetto, final CI i bedziemy jedną nogą w półfinale LM. Ale marudy zawsze się znajdą. Nie będziemy najmocniejszym zespołem w półfinale, być może najslabszym, ale LM nie wygrywa się na papierku, tylko walką, szczęsciem, dniem konia.
A może to ci sami którzy nie widzieli tej gry z ostatnią drużyną w lidze, a co dopiero z najlepszymi? ;-)

takie wyliczanie nie ma sensu, każdy mecz to nowa historia, wszystko się może zdarzyć, dyspozycja dnia i szczęście na tym poziomie będzie miało najważniejszeznaczenie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2015, 10:42

http://www.goal.com/en/news/7209/nissan ... ID=HP_HN_1

Wg Simeone Juventus to czarny koń LM, komplementuje defensywe Juve i przypomina, że jesteśmy zoobligowani do powrotu do ścisclej czołówki ze względu na nasza historię.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2015, 20:44

Bayern niezakodowany na ZDF jeżeli ktoś jest zainteresowany. Cyfrowy Polsat kanał 237.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2015, 21:09

Szybko poszło :prochno: 2-0

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2015, 21:09

Bayern juz 2:0. licze na dogrywke :whistle:

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2015, 21:12

No i mit o potężnym Porto padł jak mucha. Ciekawe czy wymienią kilka podań na połowie Bayernu do końca spotkania.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2015, 21:14

I Lewy na 3-0. Jaka dogrywka? Przecież to jest pojazd po Porto. Póki co mamy Bayern i Barce w półfinałach.

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Zablokowany