Mecze Juve w TV

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2013, 15:56

Przynajmniej u mnie, Orange Sport jest nadawany w jakości SD. Oglądanie tam czegokolwiek, to prawdziwa katorga, jeśli ktoś ma większy ekran. To już wolę obejrzeć mecz na stopcascie. Zdecydowanie bardziej wolałbym, aby mecze Serie A były pokazywane tak jak w zeszłym sezonie - C+ Familly albo Sport, ewentualnie Nsport.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2013, 17:41

gucio_juve pisze:Przynajmniej u mnie, Orange Sport jest nadawany w jakości SD. Oglądanie tam czegokolwiek, to prawdziwa katorga, jeśli ktoś ma większy ekran. To już wolę obejrzeć mecz na stopcascie. Zdecydowanie bardziej wolałbym, aby mecze Serie A były pokazywane tak jak w zeszłym sezonie - C+ Familly albo Sport, ewentualnie Nsport.
Nic dodać, nic ująć. Przy 40 calach tzw "HD" na c+ wygląda czasami średnio, a SD z OS to nieustanna walka o rozpoznanie zawodników. Ale tak czy inaczej pewna transmisja na OS bez szukania w necie, bez reklam i bez arabskiego komentarza jest jednak bardziej atrakcyjna z dwojga złego. Pytanie tylko, czy będą to tylko dwa mecze na kolejkę, jak to miało miejsce z nsport.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2013, 18:20

Ja tam wolę, żeby gdziekolwiek leciało w jakiejkolwiek telewizji. Oglądanie przez internet jednak sprawia problemy, a jakość i tak nie powala, a po za tym puszczenie meczu w tv nie oznacza niczego innego jak oglądanie w pubie ze znajomymi.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2013, 20:55

Ja już mam alternatywę.Od kilku dni dostęne są nowe klucze.Padła cała platforma cyfrowa UPC Direct z pozycji 1 W . Wystarczy do odpowiedniego tunera wgrać alternatywne oprogramowanie i przekręcić antenę na czas meczu na pozycje 1 stopień zachòd. Jest tam min. kanał Sportklub Węgry. Mają w ofercie Serie A.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2013, 21:22

Ludzie, jak będzie to będzie, jak nie to ruski sopcast jest kozakiem, dobry kabel HDMI i ogień, żal tylko ludzi co wzięli umowy na grube PLNy z enką i mają lipe, ale zawsze jest rozwiązanie (sopcast przyp. red.) a w tv też się coś pewnie obejrzy.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2013, 22:19

Hoffman pisze:dobry kabel HDMI i ogień
"Ogień" będzie taki sam w przypadku każdego kabla HDMI.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2013, 22:35

Hoffman pisze:(...) żal tylko ludzi co wzięli umowy na grube PLNy z enką i mają lipe, ale zawsze jest rozwiązanie (sopcast przyp. red.) a w tv też się coś pewnie obejrzy.
Dokładnie.
Bobeknaklo pisze:
Hoffman pisze:dobry kabel HDMI i ogień
"Ogień" będzie taki sam w przypadku każdego kabla HDMI.
Dokładnie.

Niubik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2013, 23:31

http://media2.pl/media/105307-Platforma ... kablu.html

.....Dodatkowo sportowe kanały nc+ będą pokazywały nowe sezony Ligi Mistrzów (już od tego tygodnia - plan transmisji TUTAJ) oraz Ligi Europejskiej. Wciąż nie wiadomo kto będzie pokazywał ligę włoską, jednak z nieoficjalnych informacji wynika, że to Canal+ negocjuje przedłużenie praw do tych rozgrywek.

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2013, 19:59

z tego co ja mam info to "platforma NC+ jest o krok od podpisania umowy na pokazywanie Serie A w najbliższym sezonie. Stacja zdecydowała się zakupić te prawa mimo wysokiej ceny wyjściowej (podobno około 400 tysięcy euro) i faktu, że pośrednik proponował umowę jedynie na rok (co nie służy budowaniu i promocji produktu)".
oby jakieś oficjalne info sie pojawiło szybko :)

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2013, 20:15

Andryk pisze:z tego co ja mam info to "platforma NC+ jest o krok od podpisania umowy na pokazywanie Serie A w najbliższym sezonie. Stacja zdecydowała się zakupić te prawa mimo wysokiej ceny wyjściowej (podobno około 400 tysięcy euro) i faktu, że pośrednik proponował umowę jedynie na rok (co nie służy budowaniu i promocji produktu)".
A skąd masz to info. Cena 400k wydaje mi się trochę za niska. Ale kto wie.
Pomysł z petycją jest bezsensowny. Nic ona nie da.

PS: 20.08.1013 CANAL+ Sport HD 20.40 PSV - AC Milan (Przemysław Pełka, Tomasz Lipiński)

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2013, 20:45

AdiZ pisze:
Andryk pisze:z tego co ja mam info to "platforma NC+ jest o krok od podpisania umowy na pokazywanie Serie A w najbliższym sezonie. Stacja zdecydowała się zakupić te prawa mimo wysokiej ceny wyjściowej (podobno około 400 tysięcy euro) i faktu, że pośrednik proponował umowę jedynie na rok (co nie służy budowaniu i promocji produktu)".

PS: 20.08.1013 CANAL+ Sport HD 20.40 PSV - AC Milan (Przemysław Pełka, Tomasz Lipiński)

Przez miniony sezon transmisje SerieA w nSporcie były robione świetnie, w porównaniu do tego co było w C+. Było studio, pokazywali bramki z innych meczów, czasami zaczynali 45 minut przed meczem. Niby w studiu siedzieli nieźli kosmici, jak Vito, ale to też miało swój urok.

Mimo tego brakowało mi strasznie Lipińskiego komentującego Juventus, ale też inne mecze SerieA. Człowieka z taką pasją to i miło posłuchać.

forumowy ujadacz
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2013, 20:58

Info zapewne z fejsbukowego profilu - Calciobar (swoja droga polecam), ktory prowadzi Maciej Zielinski, ekspert i znawca ligi włoskiej. Tutaj jego twitter - https://twitter.com/mac_zielinski . Koles sie zna i ogarnia, takze i ja polecam, zawsze jakies swieze info.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2013, 22:02

filippo pisze:
AdiZ pisze:

Przez miniony sezon transmisje SerieA w nSporcie były robione świetnie, w porównaniu do tego co było w C+. Było studio, pokazywali bramki z innych meczów, czasami zaczynali 45 minut przed meczem. Niby w studiu siedzieli nieźli kosmici, jak Vito, ale to też miało swój urok.

Mimo tego brakowało mi strasznie Lipińskiego komentującego Juventus, ale też inne mecze SerieA. Człowieka z taką pasją to i miło posłuchać.
To twoje zdanie. Ja mam mieszane uczucia. Za studio + i to bardzo duży niestety to co buduje widowisko to komentarz. Niestety w nSporcie stał, stoi na fatalnym poziomie. Tego się słuchać nie dało. Brednie, farmazony, tragiczna dykcja o rzeczowości nie wspominając. A kosmici z studia teoretycznie śmieszni ale po głębszej refleksji tragedia.
Tomka Lipińskiego brakowało, jak mało kogo. Nawet skrót z LM z jego komentarzem to niebo a ziemia.

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2013, 22:06

Buffalo pisze:Info zapewne z fejsbukowego profilu - Calciobar (swoja droga polecam), ktory prowadzi Maciej Zielinski, ekspert i znawca ligi włoskiej. Tutaj jego twitter - https://twitter.com/mac_zielinski . Koles sie zna i ogarnia, takze i ja polecam, zawsze jakies swieze info.
Dokładnie tak. Ja akurat mam sentyment do Macieja z innych powodów, ale również polecam zalajkować na FB oraz śledzić twittera. Ja czytam blog i Fb regularnie i dla fanów Serie A to pozycja obowiązkowa w internetowym światku :prochno: ;)

sokaris

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2013, 13:15

Czy ktoś wie czy Serie A będzie na NC+? I jak nie na NC+ to gdzie można obejrzeć sobotni mecz Juve?

ODPOWIEDZ