Polityka
- gregor_g4
- Juventino
Podobno Pisiory to sami kolesie i nieuki obsadzajace panstwowe spolki, a internety mowia, ze PKP Intercity i PKN Orlen po raz pierwszy od kilku lat wygenerowaly zyski (i to nie male)
- Karowiew
- Juventino
O zbrodniach Niemców w Namibii: https://www.nytimes.com/2016/12/29/worl ... tsu-onishi
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/czarny- ... st/cbhjrge
Niemiaszki jakoś mają dziwny problem z przyznawaniem się do swoich zbrodni. Z pewnością zaraz wypowie się jakiś giermaniec-kretyn, który wymyśli, że to zrobili jacyś "żołnierze cesarza" niewiadomego - podobnie jak "mityczni" naziści - pochodzenia.
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/czarny- ... st/cbhjrge
Ciekawe co na to "Bul"? To również było "dawno"?Jeśli Niemcy zrobiły wiele, by przeprosić za zbrodnie popełnione podczas drugiej wojny światowej, Berlinowi zajęło całe sto lat, by uznać swoją odpowiedzialność za ludobójstwo, do jakiego doszło w Namibii jeszcze przed Holokaustem. Prawdopodobnie zamordowano wtedy 80 proc. z liczącego 100 tys. ludu Herero. Wielu zginęło po bitwie pod Waterbergiem: strzelano do nich, wieszano na drzewach, niektórzy umarli na pustyni, gdzie Niemcy zaplombowali ujęcia wody.
Niemiaszki jakoś mają dziwny problem z przyznawaniem się do swoich zbrodni. Z pewnością zaraz wypowie się jakiś giermaniec-kretyn, który wymyśli, że to zrobili jacyś "żołnierze cesarza" niewiadomego - podobnie jak "mityczni" naziści - pochodzenia.
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2017, 10:42 przez Karowiew, łącznie zmieniany 1 raz.
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Bo chłopaki z WZP służby celnej z pomocą granicznej i policji (od wczoraj) obstawiają 24h na dobę wszystkie przejścia graniczne od prawie trzech miesięcy. Wyłapują nielegalne paliwko, które na lewo wjeżdża do kraju i wspólnie z CBŚ po analizach rozwalili kila grup przestępczych zajmujących się tymi sprawami. Zobaczcie skoro takie zyski przyniosła akcja, która trwa kilka miesięcy, to ile straciło państwo przez te wszystkie lata rządów złodziei i oszustów, którzy na to pozwalali, a i pewnie mieli z tego jakieś korzyści.gregor_g4 pisze:Podobno Pisiory to sami kolesie i nieuki obsadzajace panstwowe spolki, a internety mowia, ze PKP Intercity i PKN Orlen po raz pierwszy od kilku lat wygenerowaly zyski (i to nie male)
- Lucas87
- Juventino
Gospodarka zwalnia.
a Wałęsie dajcie spokój, możecie sobie najwyżej pogadać o nowej fryzurze Dody na Telekamerach. :C
http://www.forbes.pl/pkb-za-2016-r-nowe ... 8,1,1.htmlJak poinformował we wtorek Główny Urząd Statystyczny, PKB wzrósł w 2016 roku o 2,8 proc., po wzroście o 3,9 proc. w 2015 r. Zdanych GUS wynika, że w 2016 roku popyt krajowy wzrósł o 2,8 proc., zaś inwestycje spadły o 5,5 proc.
a Wałęsie dajcie spokój, możecie sobie najwyżej pogadać o nowej fryzurze Dody na Telekamerach. :C
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Karowiew
- Juventino
Wykruszyły się tzw. "autorytety moralne" (swoją drogą ciekawe co to jest za "stworzenie"), więc siłą rzeczy sięga się po tzw. "proroków mniejszych" - m.in. Leszka Balcerowicza. Ten rzecze następująco:
Nasz forumowy "specjalista od wszystkiego" musi wpadać teraz w niezły szał, czytając, iż faszyzm jest lewicowy i to według samego Balcerowicza.
Mniejsza jednakże o to. Leszek zapomniał dodać, że on nie tylko pamięta, co to był komunizm, ale że sam reprezentował ten pożałowania godny ustrój, będąc członkiem PZPR. Taki to chichot historii odnośnie do naszych "leberałów" :spiteful:
Ku chwale, ku chwale proletariatu!
http://www.rp.pl/Sylwetki/301269858-Les ... .html#ap-1Dla każdego, kto pamięta albo dowiedział się, czym były komunizm i faszyzm, który swoją drogą też był ruchem lewicowym, bo kolektywistycznym, kierunek obrany przez Kaczyńskiego i PiS jest niebywałym regresem. Oni realizują model Łukaszenki, który też wygrał wybory; ostatnie wolne wybory na Białorusi.
Nasz forumowy "specjalista od wszystkiego" musi wpadać teraz w niezły szał, czytając, iż faszyzm jest lewicowy i to według samego Balcerowicza.
Mniejsza jednakże o to. Leszek zapomniał dodać, że on nie tylko pamięta, co to był komunizm, ale że sam reprezentował ten pożałowania godny ustrój, będąc członkiem PZPR. Taki to chichot historii odnośnie do naszych "leberałów" :spiteful:
Ku chwale, ku chwale proletariatu!
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- deszczowy
- Juventino
Skrzypczaka pogonili z WITU po tym, jak parę dni temu powiedział parę słów prawdy o Misiewiczu.
Do dupy z taką armią...
:
Do dupy z taką armią...

- Vimes
- Juventino
Doprecyzujmy może, że generał Waldemar Skrzypczak odszedł do cywila w 2009 roku po personalnym konflikcie z platformerskim ministrem Bogdanem Klichem: "Generał Skrzypczak podał się do dymisji". Obecnie pracował w WITU jako cywilny doradca.deszczowy pisze:Skrzypczaka pogonili z WITU po tym, jak parę dni temu powiedział parę słów prawdy o Misiewiczu.
Do dupy z taką armią...:
Poza tym, po raz kolejny mam odczucie, że próbuje się robić sytuację nadzwyczajną z czegoś, co jest normą. Przypomnę artykuł z 2010 roku: "Kolejny generał odchodzi do cywila", a w nim kilka nazwisk generałów, którzy zdecydowali się na odejście ze służby, bo ich wizja była niezgodna z opinią cywilnych przełożonych.
- mateo369
- Juventino
To tylko dobrze świadczy o generale, bo potwierdza że jest osobą apolityczną.Vimes pisze:Doprecyzujmy może, że generał Waldemar Skrzypczak odszedł do cywila w 2009 roku po personalnym konflikcie z platformerskim ministrem Bogdanem Klichem: "Generał Skrzypczak podał się do dymisji". Obecnie pracował w WITU jako cywilny doradca.
:shock: Jeśli wg Ciebie normą jest, że na wyraźne polecenie człowieka bez szkoły, kompetencji, bez niczego, który w MON nie powinien pracować nawet jako renowator powierzchni płaskich, zwalnia się zasłużonego ojczyźnie generała (WITU podlega pod MON) tylko za to, że ten drugi powiedział prawdę o Misiewiczu to poważnie powinieneś się zastanowić nad tym, aby nie pójść w ślady óczonego w tym temacie, bo walnąłeś swojaka i to przeogromnego. A powoływanie (co prowadzi do usprawiedliwiania) się po raz n-ty na to, że przecież za poprzedniego rządu było podobnie robi się już mocno nietaktowne.Vimes pisze:Poza tym, po raz kolejny mam odczucie, że próbuje się robić sytuację nadzwyczajną z czegoś, co jest normą. Przypomnę artykuł z 2010 roku: "Kolejny generał odchodzi do cywila", a w nim kilka nazwisk generałów, którzy zdecydowali się na odejście ze służby, bo ich wizja była niezgodna z opinią cywilnych przełożonych.
Dla doprecyzowania co powiedział gen. Skrzypczak:
Ciężko to nawet nazwać opinią generała, bo przecież to jedynie stwierdzenie faktu.Jeżeli żołnierz jest zmuszany do oddawania honoru osobie, która na dobrą sprawę nie ma żadnych uprawnień do tego, żeby być tym, za kogo się podaje, to pomijam, że to łamanie prawa i regulaminów wojskowych, ale jest to pogardzanie żołnierzem i mundurem żołnierskim.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Vimes
- Juventino
Po pierwsze, nie manipulujmateo369 pisze::shock: Jeśli wg Ciebie normą jest, że na wyraźne polecenie człowieka bez szkoły, kompetencji, bez niczego, który w MON nie powinien pracować nawet jako renowator powierzchni płaskich, zwalnia się zasłużonego ojczyźnie generała (WITU podlega pod MON) tylko za to, że ten drugi powiedział prawdę o Misiewiczu to poważnie powinieneś się zastanowić nad tym, aby nie pójść w ślady óczonego w tym temacie, bo walnąłeś swojaka i to przeogromnego. A powoływanie (co prowadzi do usprawiedliwiania) się po raz n-ty na to, że przecież za poprzedniego rządu było podobnie robi się już mocno nietaktowne.

Po drugie, Misiewiczowi wyraźnie brakuje pokory, nawet jest takie ludowe powiedzenie, pardon za słownictwo, że "facet wyżej sra niż dupę ma", które idealnie do niego pasuje. Typek od młodości został teczkowym Macierewicza, nie zrobił nawet licencjatu i kozaczy. Takie rzeczy nie tylko Ciebie denerwują.
- deszczowy
- Juventino
Misiewicz jest zagrożeniem dla bezpieczeństwa armii. Nie lubię Stonogi, uważam, że jest mitomanem i mam opór przed podlinkowaniem tego ale warto przesłuchać. Ja wniosków nie wyciągam, nie feruję. Co o tym sądzicie?
- Vimes
- Juventino
Teraz wszystko jasne, Misiewiczowi wszystko uchodzi na sucho, bo nagania młodych chłopców Kaczyńskiemu
.
Deszczowy, że Ty powielasz takie bzdury :doh:.

Deszczowy, że Ty powielasz takie bzdury :doh:.
Kolejne wybicie szamba od Urbana z Wałęsą w tle. "Przypadkowo" pojawiło się znowu po potwierdzeniu płatnego donosicielstwa Wałęsy :lol:."Plus Minus": Pamięta pan atak tygodnika „Nie"?
Paweł Rabiej: Bardzo to przeżyłem. Przyszedłem tego dnia do Sejmu z Ingą Rosińską i wszyscy zaczęli podchodzić, mówiąc, że to obrzydliwe, okropne, żebym się trzymał, a ja nie wiedziałem, o co im chodzi..
Napisali, że Wałęsa, zapraszając „Kaczyńskiego z mężem", miał na myśli pana?
Chodziło naturalnie o uderzenie w Jarosława Kaczyńskiego, dlatego pozbierano wszelkie plotki krążące po mieście, jakieś brudne historie i tak powstał ten stek bzdur.
Źródło
- Lypsky
- Juventino
Ty jesteś na tyle głupi by linkować ten syf? To już jest poziom podłogi. Ciekawe ile kasy dostał od pana Zbyszka.deszczowy pisze:Misiewicz jest zagrożeniem dla bezpieczeństwa armii. Nie lubię Stonogi, uważam, że jest mitomanem i mam opór przed podlinkowaniem tego ale warto przesłuchać. Ja wniosków nie wyciągam, nie feruję. Co o tym sądzicie?
Żeby inni nie musieli oglądać tego gówna, streszczę - gość był w klubie, w którym bawił się Misiewicz. Bartuś podszedł do naszego bohatera, zaczął go przytulać, złapał za jaja i zaprosił do Warszawy na małe bunga-bunga u Kaczora. Po tym wszystkim nasz bohater jak niby nigdy nic poszedł pić wódkę z Misiem. W trakcie rozmowy dostał również ministerialną propozycję. Gość opowiada swoją historię z takim przejęciem, jakby został zgwałcony przez Jarka, Antka i Beatę Kempe.
Rozumiem deszczowy, że jak jesteś na imprezie, ktoś łapie Cię za genitalia a następnie proponuje penetracje, Ty jak niby nigdy nic prowadzisz z nim konwersację i pijesz wódeczkę? :lol: Jeśli linkujesz coś takiego, jestem w stanie w to uwierzyć.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- deszczowy
- Juventino
Chłopie, ale weź przeczytaj, co napisałem, czo?
Stonoga jest mitomanem i jest spinowany. Tylko po co ta wrzutka poszła? Jest ktoś w stanie mi to wytłumaczyć, zamiast się zapieniać i rzucam hasłami w stylu „i po co to wrzucasz ty &*!#@"... ?
Stonoga jest mitomanem i jest spinowany. Tylko po co ta wrzutka poszła? Jest ktoś w stanie mi to wytłumaczyć, zamiast się zapieniać i rzucam hasłami w stylu „i po co to wrzucasz ty &*!#@"... ?
- Lypsky
- Juventino
Chłopie, przeczytaj sobie co od dłuższego czasu Zbyszek pisze o pisiorach, to dowiesz się skąd taka wrzutka. Na jego stronie znajdziesz więcej info o gejowskich upodobaniach Antoniego, Jarosława i dealu z Dudą.
Sam piszesz, że jest mitomanem i wrzucasz jego materiały, wiedząc, że to gówno warty syf? Ciekawa robota.
Sam piszesz, że jest mitomanem i wrzucasz jego materiały, wiedząc, że to gówno warty syf? Ciekawa robota.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady