Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 09:21

Szanse na jego pozostanie w Juventusie od samego poczatku byly niewielkie. Jesli Alvaro zostanie u nas i, co lepsze, anulujemy klauzule, bede zaskoczony.

Niektorzy na forum sa niereformowalni, bo dla nich Alvaro to bozyszcze, najlepszy gracz globu. Naprawde nie wiem, jak trzeba byc slepym, by nie dostrzec, jak Hiszpan radzil sobie w tym sezonie w lidze. Swoj wklad mial, ale pokazal za malo i zdecydowanie o wiele czesciej zawodzil. Takie sa fakty, z ktorymi nie mozna polemizowac. Jeszcze jak potem czytam, ze to "wschodzaca gwiazda Euro" (bo strelil 2 bramki Turcji, kompletnie zawiodl z Czechami...) i ze pod kazdym wzgledem bije Mandzukicia na glowe (taaak, zwlaszcza w kwestii walki o pilke), to rece opadaja. To juz nie jest zdrowe kibicowanie, a publiczne fapanie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 09:31

Taa, bożyszcze, zbawca Juve, który przewraca się jak chucherko przy każdym kontakcie z przeciwnikiem a w Serie A nie potrafi zdobyć 15 bramek w sezonie przy takim stosunku bramek jaki miało Juve. Kasa jaką Real ma za niego wyłożyć jest dosyć solidna i na pewno można ją lepiej spożytkować. Alvaro niech wraca do Realu, ludzie oszaleją na jego punkcie a ilość koszulek z jego nazwiskiem gwałtownie wzrośnie :smile:
Chelsea ? Ciekawe kogo tam wygryzie...sprawa jest prosta - jeżeli w Juve nie jest pierwszoplanową postacią to nigdzie taką nie będzie bo Max i tak był wyjątkowo cierpliwy i wyrozumiały dla niego.

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 09:35

CavAllano pisze: i ze pod kazdym wzgledem bije Mandzukicia na glowe
No bo to prawda, ale to akurat nie jest jakiś specjalnie wielki wyczyn. Mnie bardziej dziwi jak można było nie dostrzec jak słabym napastnikiem jest Chorwat i jeśli on zostanie w Juve, a Morata odejdzie to się po prostu osłabimy. Trzeba wtedy poszukać napastnika z prawdziwego zdarzenia.
Szkoda, że tak się to wszystko potoczyło, ale to sam Morata chyba za bardzo nie garnie się do tego żeby u nas zostać. Z niewolnika nie ma pracownika także trzeba się żegnać.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 09:36

Ja już dawno pogodziłem się z odejściem Cuadrado i Moraty. To Conte chciał najbardziej sprowadzić do Turynu obu tych graczy. Nie dziwię mu się, że po takim ich sezonie w LM, chce ich teraz u siebie. Nasz genialny zarząd na pewno jest na to przygotowany i ma odpowiednie transfery w zanadrzu. Szczególnie za Moratę, za którego dostaniemy 30 mln. Za darmowego Cuadrado przyjdzie darmowy D.Alves.

Lukaku, Lacazette, Icardi (ma klauzulę odejścia 35 mln :prochno:), Embolo, a może po prostu w hierarchii napastników awansuje Zaza, a ktoś słabszy przyjdzie na jego miejsce 4-ego napastnika? W Cavaniego i Ibrahimovica nie wierzę, Benteke i Batshuayi'ego się boję, że okażą się niewypałami za grube miliony.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 09:52

Jeśli Morata odejdzie, to trzeba się zastanowić nad przyszłością Mandzu/Zazy. Na razie jest nietykalny Dybala i tyle. Potrzeba zastępstwa dla niego, "9" z prawdziwego zdarzenia i zastępstwa dla tej "9". Mandzu/Zaza mogą pełnić w zasadzie tę ostatnią rolę. Ja bym postawił na Zazę, bo to Włoch i w dodatku młody, a w tym sezonie nie zawodził i nie marudził jak siedział na ławie. Pytanie tylko, czy w dłuższej perspektywie mu taka rola odpowiada? Dlatego po odejściu Moraty sprzedałbym Mandzura i w ich miejsce kupił Gabriela Jesusa i kogoś z grona Lacazette/Lukaku/Batshuyai. Kasa na takie rozwiązanie jest (ze sprzedaży dostaniemy coś koło 50mln, plus kasa, która była przeznaczona na transfer Berardiego). <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Icardiego nie chcę w Juve :stop:

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 09:59

Jeśli chodzi o następce Moraty, to ja bym celował jednak w Lukaku, Batschuaia albo Gabriela Jesusa ( najchętniej). Romelu ma swoje wady, ale to czołg i myślę, że pasowałby Maxowi do taktyki, Michy - ja bym zaryzykował, bo dla mnie to może być lepszy Lukaku , tu nasi myślę, że dokładnie go oglądali, więc byłbym spokojny. Co do zachcianek moich to chciałbym Lacazette, ale on sie nie przewija w plotkach i myślę, że nasi będą szukać bardziej graczy o profilu Kaku. O Benteke nie chcę słyszeć, kompletnie mnie nie przekonuje, niech wraca do Villi, WHU czy do jakiegoś średniaka z BPL, tam pasuje. W Cavaniego kompletnie nie wierzę.

Podobno De Laurentiis złożył ofertę za Fabinho 10 mln. Warto by popatrzeć w tym kierunku, zwłaszcza, że zaczyna od dobrej ceny.

http://www.calciomercato.com/en/news/de ... jon-237151

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 10:01

A może wrócimy jednak po Andre GOmesa, który notabene zagrał bardzo dobry mecz przeciwko Islandii. Może to jest pomysł i plan, na wypadek niewypału z Masche,
Poza tym robi się nam spora luka w ataku.
Zaza, Mandzur i Dybi to dużo za mało jak na długi sezon.

Calciomercato podaje, że podobno Bathushayi i wracamy do tematu Sancheza.
Oczywiscie pojawiają się jeszcze inne nazwiska jak MIlik, Benteke, Lukaku i Embolo.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 10:11

Embolo z tego co kojarzę jest bardzo bliski RB Lipsk (jeszcze MU coś się stara) Rachunek jest prosty - Berardi + 25 mln, Morata + 30 mln = daje 55 melonów z taką kasą można poszaleć

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 10:13

Ostatnio straszna cisza jeżeli chodzi o transfery. 60 milionów za Lukaku, nigdy w życiu, nie jest tyle wart. Już bym wolał jego rodaka z Marsyli.
Szkoda, że po zakontraktowaniu Pjanica nie lecimy mocno dalej. Gotze rok kontraktu do końca, Pastore też ponoć na wylocie. W przeciwieństwie do zeszłego okienka kiedy to większość pomocników była nie na sprzedaż, tak w tym okienku się to pozmieniało i trzeba z tego korzystać. Może Marotta działa tam coś po cichu.

Allegri mówił w wywiadzie, że zwycięstwo w głównej mierze nie zależy od ustawienia taktycznego tylko od jakości piłkarzy jakich masz

Co do Moraty uważam, że ściąganie za niego klasycznej 9 jak Lukaku to bezsens. Zaza jest Włochem, ma bardzo dobre warunki fizyczne i w zeszłym sezonie moim zdaniem po Dybali był naszym najlepszym napastnikiem, dla mnie pokazał się z najlepszej strony i nie wiem czemu grał mniej niż Morata, pewnie trener go nie lubi.

Mi jest szkoda Napoli. Co z tego, że złożyli ofertę za Fabinho. Tam nikt nie chce przechodzić. Piłkarze otwarcie mówią, że nie przejdą do Napoli. Szkoda bo druga siła Serie A a nawet się wzmocnić nie może.

Pytanie trochę off top, wiecie może kiedy Napoli zaczyna przebudowę stadionu a Roma budowę nowego?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 10:32

fazzik8 pisze:
Mi jest szkoda Napoli. Co z tego, że złożyli ofertę za Fabinho. Tam nikt nie chce przechodzić. Piłkarze otwarcie mówią, że nie przejdą do Napoli.
A mi ich nie jest szkoda za to jakimi baranami są. Chamstwo na każdym kroku wychodzi na jaw a Ty dziwisz się, że nikt tam nie chce grać ? Silna Serie A to Juve, Milan, inter...tak było jest i będzie a dla Napoli nie ma miejsca w tym doborowym towarzystwie. Dla mnie sytuacja związana z Napoli nieco bawi bo to, że topowi zawodnicy nie chcą tam grać to nie nowość ale doszło do tego, że przeciętniaki wolą omijać buractwo z daleka :smile:

Obrazek
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 11:46

Jeżeli rzeczywiście Morata odejdzie to moim zdaniem powinniśmy uderzyć po zawodników pokroju Goetze - bardzo ofensywnie grających, ale jednak potrafiących coś wykreować. Mamy Zazę i Mandzu, wiem, że żaden z nich nie jest topem o jakim marzymy, ale nie widzę w tym roku szans na takiego gracza. Ofensywny pomocnik mógłby pełnić rolę naszej "10" w 4-3-1-2 i być zmiennikiem Dybali w 3-5-2, w sumie dwie pieczenie na jednym ogniu. A teoretyczne 50 mln powinny starczyć. Oczywiście oprócz Goetze jest niewielu zawodników, którzy mogliby taką rolę pełnić. Może James jeszcze.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 11:49

Dlatego wrócił temat Sancheza, to może być pomysł, jeśli oni ściągną ALvaro, wtedy może Alexis byłby do wyjęcia.
Na pewno zostajemy z wyrwą w ofensywie, której obecne nabytki nie zapełnią.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 12:17

Ja bym jednak trochę zszedł na ziemię z tym Sanchezem i przyjrzał się realniejszej opcji jaką jest Immobile według Tuttosport. Ponoć w ten sposób chcemy też obejść przepisy z wychowankami. Boże miej nas w opiece z zastępcą Moraty. :prochno:

Interesuje nas wypożyczenie z prawem do wykupu, a Immobile to w tej chwili własność Sevilli.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 12:38

gucio_juve pisze:Jak ja to lubię:

2 gole Moraty - ooo tak! Real na pewno już teraz go wykupi.

w następnym meczu czerwona kartka - Real podobno zastanawia się, czy Morata byłby rzeczywistym wzmocnieniem, biorąc pod uwagę fakt czerwonej kartki w meczu z Chorwacją. Szanse na pozostanie w Juventusie poważnie wzrastają. :prochno:
Ja czytam sobie realmadryt.pl co jakiś czas. Oni są tam strasznie przewrotni. Teraz są przekonani, że Moratę można sprzedać za 80 mln, a najlepiej jakby zastąpił Benzemę, bo jest w stanie zostać królem strzelców xD

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2016, 12:42

Vincitore pisze:Ja bym jednak trochę zszedł na ziemię z tym Sanchezem i przyjrzał się realniejszej opcji jaką jest Immobile według Tuttosport. Ponoć w ten sposób chcemy też obejść przepisy z wychowankami. Boże miej nas w opiece z zastępcą Moraty. :prochno:

Interesuje nas wypożyczenie z prawem do wykupu, a Immobile to w tej chwili własność Sevilli.
nie chcialem w ogole o tym mowic, zeby nie wywoływac wilka z lasu.
Według mnie to robota pod miejsce do LM.

Zablokowany