Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 21:57

Co do przykładu z Petru w tvp i histerii, jaką .nowotworowa rozsiewa od wczoraj - są zaskakująco wrażliwi jak na ludzi, którzy afirmowali w czarnych protestach transparenty z waginą-matką boską, czy drwili z katastrofy smoleńskiej na marszach kod. płaczki.
tvp i jej krzywych akcji (np. z wośpem) nie popieram, ale w serii 100 strzałów na opozycje jeden wyjdzie wartościowy - ten z komorowskim. żeby wszyscy widzieli, jakiego prezydenta kiedyś sobie wybraliśmy. Wołyń zapomnijmy, to było dawno. Ale za jedwabne przepraszajmy :facepalm: za takie podejście i za #polishDeathCamps rozjeżdżałbym walcem

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 23:38

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2017, 02:17

Ot taka różnica, to prowadzący wyjaśnił o co chodzi po chwili. W TVN, wyborczej czy innym polsacie doczekalibyśmy się sprostowania po tygodniu/miesiącu albo dopiero po wyroku sądu.
W niektórych makiavel wiecznie żywy... ['] Nie idźcie tą drogą.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2017, 09:22

Wczoraj była kolejna rocznica śmierci ks. Stanisława Suchowolca, kapelana białostockiej "Solidarności", zamordowanego przez SB. Tutaj nieco o nim: https://pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Suchowolec

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2017, 09:23

pan Zambrotta pisze:(...) za #polishDeathCamps rozjeżdżałbym walcem
Czyli mniej więcej robiłbyś to co robiono w obozach koncentracyjnych...

A tak na poważnie - sprawa "polskich obozów koncentracyjnych" robi się naprawdę irytująca. Nowa władza niestety dalej nie potrafi w tej kwestii zadbać o polskie dobre imię. Gdzieś kiedyś słyszałem opinię, że najlepszą metodą byłoby zatrudnienie przez Polskę jakiejś izraelskiej kancelarii prawniczej, która wytaczałaby za podobne sformułowania procesy za granicami naszego państwa. Nie znam szczegółów tej propozycji, ale brzmi to sensownie. Nic tak bardzo nie prowadzi do namysłu przed opublikowaniem jakiejś nieprawdy jak ryzyko poniesienia wysokiej kary finansowej.

Pozdrawiam!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2017, 14:46

"Nic nie było, absolutnie". Na czasie:
Obrazek

Przyznam, że nie mam z tym żadnego problemu, ale gdzie nie spojrzę tam te same brednie. Pierwsze z brzegu:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kosiniak-kamysz-walesa-nawet-jak-popelnil-blad-to-potrafil-go-naprawic/ey1xqgt pisze:- Ważne jest, że jak nawet się popełni błąd, to potrafi się z niego wyjść, przełamać, stanąć na czele ruchu związkowego, który doprowadził do wolnej Polski, wolnej Europy, zburzył Mur Berliński - powiedział Kosiniak-Kamysz.
- Możemy zmieniać, zakłamywać historię, ona i tak się w końcu obroni - dodał.
(...)
- Nie warto deptać przeszłości ołtarzy, choć ma się samemu doskonalsze wznieść, a dzisiaj mamy trochę do czynienia z deptaniem przeszłości ołtarzy - dodał.
Lider PSL powiedział przy tym, że to politycy PiS byli bliskimi współpracownikami Lecha Wałęsy. "Szkoda, że nie potrafimy uszanować ponadpolitycznych sukcesów naszych rodaków" - dodał.
Czyli nie zakłamujmy historii, ale jak będziemy chcieli mówić prawdę, to nie róbmy tego, bo to niepotrzebne grzebanie w przeszłości.

A tu autorytety, żeby nie było:
Obrazek

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2017, 14:52

Trudno się nie zgodzić. Lechu powinien był raz na zawsze odkryć tę tajemnicę poliszynela, powiedzieć po męsku „Ja zrobiłem błąd, ja siem go wstydzem ja chciałem wszystkich przeprosić" i może byłoby bardziej po ludzku. Może nawet patrzono by na niego łagodniej? Nie, jak na cholerny pomnik za życia, tylko człowieka, który również popełniał błędy a przez to był jednak jakiś bardziej ludzki. Teraz będzie tylko śmiesznym, starszym człowiekiem, który kiedyś był symbolem i potrafił porwać miliony.

Sic transit gloria mundi...

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2017, 16:09

Zbrodnią jest pomyśleć!

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2017, 16:45

"Pomyślenie jest zbrodnią przeciw mnie!"

Wtóruje Lechowi I Niezwyciężonemu dyrektor jego biura:
Mam nadzieję, że w przyszłości nie będzie wierzyć się dokumentom Kiszczaka, człowieka, który był jawnym zbrodniarzem, miał bandytów komunistycznych w swojej armii.
To jak w końcu? Kiszczak był "ludziem honoru" czy "jawnym zbrodniarzem"?

http://trojmiasto.onet.pl/szef-biura-le ... za/plpd1dc

O "nowym jedwabnym szlaku": http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... ad/234cets

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2017, 17:22

Karowiew pisze: O "nowym jedwabnym szlaku": http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... ad/234cets
Komentuje Pyffel, a z nim byłbym ostrożny. On ma dziwne dosyć kontakty w Chinach, jest znanym lobbystą i... ma dziwne kontakty w Chinach ;)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2017, 17:58

deszczowy pisze:Trudno się nie zgodzić. Lechu powinien był raz na zawsze odkryć tę tajemnicę poliszynela, powiedzieć po męsku „Ja zrobiłem błąd, ja siem go wstydzem ja chciałem wszystkich przeprosić" i może byłoby bardziej po ludzku. Może nawet patrzono by na niego łagodniej? Nie, jak na cholerny pomnik za życia, tylko człowieka, który również popełniał błędy a przez to był jednak jakiś bardziej ludzki. Teraz będzie tylko śmiesznym, starszym człowiekiem, który kiedyś był symbolem i potrafił porwać miliony.
Z tym człowieczeństwem Wałęsy to lekko przesadziłeś. Kłamstwa na temat współpracy i niszczenie dokumentów można by mu wybaczyć, ale nie można mu zapomnieć bezwzględności i nikczemności wobec ludzi, którzy mówili o nim prawdę. Trzeba przypomnieć, że Wałęsa próbował doprowadzić do finansowej ruiny Krzysztofa Wyszkowskiego, znajdującego się w bardzo trudnej sytuacji życiowej: "Wałęsa złożył w warszawskim Sądzie Rejonowym wniosek o to, by mógł wykonać wyrok na koszt Wyszkowskiego. Ten trafił do szpitala, gdzie przeszedł operację mózgu. Ciężko chore są również jego żona oraz matka". Bardziej dobitnie swojej podłości i małości nie mógł pokazać.
Karowiew pisze:To jak w końcu? Kiszczak był "ludziem honoru" czy "jawnym zbrodniarzem"?
Obrazek

"Człowiekiem honoru", to oczywiste, bo jeżeli byłby "jawnym zbrodniarzem" to czołówka polskiego dziennikarstwa nie konwersowałaby sobie z nim w tak przyjaznej atmosferze, tylko potraktowała by go tak jak traktuje arcyłotra Kaczyńskiego, prawda?

Obrazek

Deszczowy, dlaczego nie pochwaliłeś się nam dzisiejszą pierwszą stroną "Faktu" i artykułem o jednym z arcymistrzów kasty zupełnie nadzwyczajnych ludzi: "Dzika reprywatyzacja sędziego TK".

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2017, 18:37

Opozycja i obrońcy Lecha mają Polaków za idiotów twierdząc, że sytuacja z Bolkiem to polityczne zamowienie PiS. Najnowsza śpiewka - Wałęsa był analfabetą, więc nie mógł podpisać kwitów, a tak w ogóle instytut Sehna wykonał polityczne zamowienie, ponieważ podlega Ministrowi Sprawiedliwości. Za chwilę dowiemy się, że pani Kiszczak jest agentem PiS.

Przez takich kretynów jak politycy PO, dziennikarze GW, Lisy i inni obrońcy, Wałęsa od lat nie jest w stanie powiedzieć prawdy. Szkoda, ze raczej nie dowiemy sie jaki wpływ na prezydenturę Wałęsy miał fakt, ze Kiszczak trzymał te kwity pod tapczanem, o czym LW zapewne wiedział.

Najbardziej szkoda jest mi ludzi, którzy od lat 90 mówili prawdę o byłym prezydencie, a byli niszczeni publicznie - przez media, sądy, polityków i innych. Nareszcie mogą czuć satysfakcję, choć marne to pocieszenie.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2017, 09:16

Pocałunek śmierci
Kiszczak nie był w stanie zwerbować mnie, przekupić, a nawet zabić. Więc wybrał metodę by Was przekonać podrzucając Wam niby donosy. Materiały czerpał z utajnionych podsłuchów czytelnie przepisanych. Wszystko przeciw mnie, co krążyło po Polsce i Świecie pochodziło z zasobów Kiszczaka. Dlaczego i co podrabiał mając tyle materiałów. Dlaczego donosił na mnie, dlaczego mnie zdekonspirował raz do P. Walentynowicz w 1981 r, i drugi raz listem i teczkami do IPN.Kiszczak miał w zasięgu wielu nierozliczonych bandytów obrońców komunizmu w tym agentów, mnie jednak tylko wybrał i docenił kablując do Was. W pobliżu tego tekstu są zamieszczone dowody, fakty, nazwiska tych, co podrabiali i tych, co podrzucali. Możecie wierzyć w moją wersję zdarzeń i wydarzeń , albo w Kiszczaka.
Rewelacja :lol:

https://www.facebook.com/lechwalesa/

Polecam również "Chłodnym okiem":

Don Mateo bis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2017, 18:28

Wracając jeszcze na chwilę do Michałka, prawdopodobnie najgłupszego doktora w Polsce - pamiętam jak pouczał mnie w sprawach związanych z modą. Wszedłem więc z ciekawości w jego profil na FB, a tam w "profilówce" stał typ w garderobie, której każda z części nie pasowała do pozostałych. Ehehehehe...

Pamiętam również jak strofował Vimes'a, że ten ma obsesję na punkcie Kaczyńskiego i PiS'u. A co ujrzałem na Michała profilu? Karykaturę Jarka w "zdjęciu w tle". Muehehehe...

-------------------------------------------------------------------------------------

Odnośnie rewelacji z Wałęsą w roli głównej; nie wiem o co tyle rabanu, przecież książka Cenckiewicza i Gontarczyka wyjaśniła wszystko raz i dobitnie. Tylko gamonie mamione wyborczą i tvn czekali na inne dowody. Patrząc na taką argumentację:
Karowiew pisze:Pocałunek śmierci
Kiszczak nie był w stanie zwerbować mnie, przekupić, a nawet zabić. Więc wybrał metodę by Was przekonać podrzucając Wam niby donosy. Materiały czerpał z utajnionych podsłuchów czytelnie przepisanych. Wszystko przeciw mnie, co krążyło po Polsce i Świecie pochodziło z zasobów Kiszczaka. Dlaczego i co podrabiał mając tyle materiałów. Dlaczego donosił na mnie, dlaczego mnie zdekonspirował raz do P. Walentynowicz w 1981 r, i drugi raz listem i teczkami do IPN.Kiszczak miał w zasięgu wielu nierozliczonych bandytów obrońców komunizmu w tym agentów, mnie jednak tylko wybrał i docenił kablując do Was. W pobliżu tego tekstu są zamieszczone dowody, fakty, nazwiska tych, co podrabiali i tych, co podrzucali. Możecie wierzyć w moją wersję zdarzeń i wydarzeń , albo w Kiszczaka
Czekają nadal.

Forza Juve!
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2017, 20:08

To jest prawdziwa petarda :lol: Jan Widacki:
– Pismo Lecha Wałęsy dzisiaj i pismo Lecha Wałęsy z 70. roku, kiedy był prostym robotnikiem i niewiele pisał - zresztą pamiętamy, że ani pisać, ani mówić nie umiał - jest jednak trochę inne – mówił Widacki, który zawodowo jest profesorem kryminalistyki i - jak sam zaznacza - „orientuje się w ekspertyzie pismoznawczej”.
https://www.wprost.pl/kraj/10041147/Pro ... kiego.html

ODPOWIEDZ