Mercato (Lato 2016)
- panlider
- Juventino
Milika miał wczoraj oglądać Paratici, więc nie wiem czy to takie fantasy.Robaku pisze:Jeśli Jacky pijesz do mnie, to wole pisac o naszej primce i tym mercato, niż o fantamercato gdy o Miliku w zasadzie wzmianek bardzo mało. Mimo to dla Milika najlepszy według mnie zespol pokroju Lazio.
Z drugiej strony myślę, że po tym meczu Polak został wykreślony z notesu.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- juvemaroko
- Juventino
Jeden mecz nigdy nie skresla zawodnika szczegolnie jak ma 22 Lat. Milik moze stac sie bardzo dobrym pilkarzem wszystko zalezy jak I gdzie sie rozwinie.
Lewandowski tez nikogo nie widzal w jednej z najlepszych druzyn swiata kiedy byl w Pruszkowie badz w Poznaniu.
Dzis Morata zdobywa 2 gole i wieksosc kto go nie sledzi w Juve pomysli sobie ze to wielki napastnik...
Lewandowski tez nikogo nie widzal w jednej z najlepszych druzyn swiata kiedy byl w Pruszkowie badz w Poznaniu.
Dzis Morata zdobywa 2 gole i wieksosc kto go nie sledzi w Juve pomysli sobie ze to wielki napastnik...
- Robaku
- Juventino
Juvemaroko ma racje, co do Milika to musimy o0ceniac jego łatwość w dochodzeniu do sytuacji a nie sama skutecznosc, bo według mnie widac jak zjada go stres. Im wiecej takich spotkan tym bardziej bedzie ogarniał.
Jakże wiarygodne tutto podaje kilka info:
m.in. Krycha idzie do PSG, bo Emery ( treneiro z Sevilli dogadał się, że Arabami). Cavani nie jest wcale fanem nowego trenera PSG i byc może będzie chciał odejść.
Mata jest w zainteresowaniu Fenerbache, ale Juve ma pierszeństwo.
Klopp oprócz Dahouda, Zielińskiego, chce jeszcze Kovacicia - wiec tutaj wiadomo, mnóstwo nazwisk łączonych z Kloppem, tyle samo ile w Juve.
Jakże wiarygodne tutto podaje kilka info:
m.in. Krycha idzie do PSG, bo Emery ( treneiro z Sevilli dogadał się, że Arabami). Cavani nie jest wcale fanem nowego trenera PSG i byc może będzie chciał odejść.
Mata jest w zainteresowaniu Fenerbache, ale Juve ma pierszeństwo.
Klopp oprócz Dahouda, Zielińskiego, chce jeszcze Kovacicia - wiec tutaj wiadomo, mnóstwo nazwisk łączonych z Kloppem, tyle samo ile w Juve.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Coś widzę, że się plotki o Witselu wzmagają. Ktoś coś?
Edit: Na Mediasecie mówią o Biglii w naszym kontekście.
Edit: Na Mediasecie mówią o Biglii w naszym kontekście.
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2016, 22:47 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- RICTOR
- Juventino
Już chyba rozkminiłem o co chodziło ludziom na VS. Pewien edytor o nazwisku De Paola miał zarzucić bombą transferową i wszyscy się spodziewali, że to o Witsela chodzi a on teraz o Biglii zaczął opowiadać 
A CM pisze, że i Swansea jest zainteresowana Pereyrą.

A CM pisze, że i Swansea jest zainteresowana Pereyrą.
- RICTOR
- Juventino
To tylko Mediaset a De Paola to edytor w redakcji Tutto jeśli się nie mylę więc źródła mocno średnie. Jednak fakt faktem, mnóstwo nazwisk krąży i rozrzut między umiejętnościami straszny.
Edit: W tymże samym programie Mediasetu powiedzieli, że na spotkaniu agenta Moraty z kierownictwem Realu, Real dał mu do zrozumienia, że chcą skorzystać z klauzuli odkupu bo chcą mieć Alvaro u siebie. Ceccarini stwierdził, że jego zdaniem Morata wyląduje w Realu a my spróbujemy ściągnąć Lukaku.
Na Sky powiedzieli, że Di Marzio w programie o 23.45 będzie miał najświeższe wiadomości o Moracie i Juve.
Edit: W tymże samym programie Mediasetu powiedzieli, że na spotkaniu agenta Moraty z kierownictwem Realu, Real dał mu do zrozumienia, że chcą skorzystać z klauzuli odkupu bo chcą mieć Alvaro u siebie. Ceccarini stwierdził, że jego zdaniem Morata wyląduje w Realu a my spróbujemy ściągnąć Lukaku.
Na Sky powiedzieli, że Di Marzio w programie o 23.45 będzie miał najświeższe wiadomości o Moracie i Juve.
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2016, 23:18 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Milik przegrał wczoraj każdy pojedynek w którym była potrzeba by włożyć trochę siły. Tych sytuacji, które go niby szukały, znowu jakoś dużo nie było. Jestem na nie z takim napastnikiem.Robaku pisze:Juvemaroko ma racje, co do Milika to musimy o0ceniac jego łatwość w dochodzeniu do sytuacji a nie sama skutecznosc, bo według mnie widac jak zjada go stres. Im wiecej takich spotkan tym bardziej bedzie ogarniał.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Osgiliath
- Juventino
Jeśli księżniczki z realu chcą moratę, to niech go biorą. Mam wrażenie, że facet sam do końca nie wie czego chce (Berardi vol.2), bo z jednej strony zapewnia, że w Juve mu dobrze a z drugiej zawsze gdzieś tam kręcił o Realu.
Jeśli mamy mieć Alvaro, który przez pól sezonu będzie chimeryczny, a przez drugie pół w hibernacji, to ja podziękuję i niech się pakuje. Nie mniej uważam, że jeśli już mamy kupić kogoś do ataku, to zamiast kolejnej wieży skupiłbym się na zastępcy Dybali, tj. kimś, kto potrafiłby sprokurować akcję bramkową, a nie jedynie czekać na piłkę.
Tak naprawdę z atakerów na poziomie zostanie nam Dybala i koniec. Zaza i Mario nie gwarantują jakości w ataku, więc po cichu liczyłem, że Domenico, po sezonie stagnacji w Sass, będzie się rozwijał podobnie jak Paolo, więc wnerwia mnie w dalszym ciągu jego chęć pozostania tam i nieumiejętność podjęcia męskiej decyzji, która bez wątpienia wpłynęłaby na jego rozwój, jaką byłaby przeprowadzka do Juve. Jeśli chce dalej zachować mentalność gracza średniego klubu, a przyszły sezon okaże się co najwyżej średni, to myślę, że w następnym roku nie będzie sensu bić się o jaką klauzulę pierwokupu.
Mam nadzieję, że Beppe i Fabio coś tam po cichu dłubią, bo trzeba jeszcze kogoś do pomocy, a potem to tylko zależnie od rozwoju sytuacji do ataku (za Moratę), na PO (za Stefka) i do środka obrony (Benatia?)
Jeśli mamy mieć Alvaro, który przez pól sezonu będzie chimeryczny, a przez drugie pół w hibernacji, to ja podziękuję i niech się pakuje. Nie mniej uważam, że jeśli już mamy kupić kogoś do ataku, to zamiast kolejnej wieży skupiłbym się na zastępcy Dybali, tj. kimś, kto potrafiłby sprokurować akcję bramkową, a nie jedynie czekać na piłkę.
Tak naprawdę z atakerów na poziomie zostanie nam Dybala i koniec. Zaza i Mario nie gwarantują jakości w ataku, więc po cichu liczyłem, że Domenico, po sezonie stagnacji w Sass, będzie się rozwijał podobnie jak Paolo, więc wnerwia mnie w dalszym ciągu jego chęć pozostania tam i nieumiejętność podjęcia męskiej decyzji, która bez wątpienia wpłynęłaby na jego rozwój, jaką byłaby przeprowadzka do Juve. Jeśli chce dalej zachować mentalność gracza średniego klubu, a przyszły sezon okaże się co najwyżej średni, to myślę, że w następnym roku nie będzie sensu bić się o jaką klauzulę pierwokupu.
Mam nadzieję, że Beppe i Fabio coś tam po cichu dłubią, bo trzeba jeszcze kogoś do pomocy, a potem to tylko zależnie od rozwoju sytuacji do ataku (za Moratę), na PO (za Stefka) i do środka obrony (Benatia?)
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Nie wiem kto zaczal ten wywod odnosnie Primavery Juventusu, ale podejrzewam, ze jest ku temu odpowiedni temat. Kiedys za fantamercato uwazalbys przyjscie Pirlo czy TevezaRobaku pisze:Jeśli Jacky pijesz do mnie, to wole pisac o naszej primce i tym mercato, niż o fantamercato gdy o Miliku w zasadzie wzmianek bardzo mało. Mimo to dla Milika najlepszy według mnie zespol pokroju Lazio.

Tu bym sie klocil. Najwiekszy stres jest przed samym meczem, ale jak tylko sedzia gwizdnie, to nie myslisz o niczym innym, tylko o grze. Dlaczego Milik nic wczoraj nie wsadzil? Nie wiem, ale watpie ze mial czas sie stresowac, jak nie trafial z kiepy w pilke. Z drugiej strony on ma dopiero 22lata.Robaku pisze:Milika to musimy o0ceniac jego łatwość w dochodzeniu do sytuacji a nie sama skutecznosc, bo według mnie widac jak zjada go stres.
Obrona wlasciwie na ten moment jest kompletna, jesli myslimy o rozwijaniu Ruganiego. Ale biorac pod uwage wybitna kontuzyjnosc w naszym zespole przydalby sie jeszcze jakis back-up. Benatia na wypozyczeniu? Jak najbardziej OK, tylko czy on nie bedzie pierwszym, ktory sie przy naszych wybitnych specjalistach od przygotowania fizycznego skontuzjuje? Byc moze wyciagniemy z rodzimej ligi jakiegos Padoina srodka obrony.
Na pewno tez szukamy jeszcze jakiegos jakosciowego srodkowego/defensywnego pomocnika, ale zarazem i budzetowego. Zaczelo sie od Masche, ale wiadomo... Za myljony, to i na obronie mozna grac. Ja bym byl 'za' Witselem, ale watpie czy go wyhaczymy sama wymiana za Pereyre. Trza by jeszcze z 7-8mln. doplacic. Poza tym nikt madry nie pojdzie do Rusów grac. Szkoda wypozyczenia tego Kovacicia, totez na miejscu naszych uderzalbym po Bazoer'a. Nie wiem ile Ajax moze sobie za niego wolac, ale podejrzewam ze nie beda to jakies kosmiczne peniadze. Jesli nie on, to bym wypozyczyl Szwajnsztajgera i gra muzyka.
Cofam o Moracie: szczelil dwa gole, pewnie zmierza po tytul krola strzelcow Ojro 2016, wiec jednak odejdzie (i mam nadzieje zabierze ze soba Makiavela). Jesli zastapimy go rozsadnym grajkiem, a nie jakims Ganzem, Lapadula czy synem trenera Sassuolo (nie mam tu na mysli Berardiego), to straty Hiszpana nie odczujemy. I tak, jak kolega powyzej pisze: to ma byc zastepca Dybały, a nie kolejna "9", God-damn! Co do Zazy i Mario, to tez racja ze to zaden swiatowy TOP nie jest. Ale zeby robic zakusy na swiatowy TOP, to tak naprawde trzeba by jeszcze opchnac powyzsza dwojke, czyli znowu... wymiana praktycznie calego ataku - nie do zrobienia. Ale jak by tak policzyc

I co tam Di Marzio pogadal w programie o 23:45?
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- RICTOR
- Juventino
Nikomu się nie chciało wcześniej napisać? GDM powiedział, że Morata i Candreva to dwa nazwiska o jakie Conte poprosił bezpośrednio Abramowicza, spotkanie agenta z władzami Realu nie było o Moracie a innym graczu, no i Juve dalej podobno jeszcze się liczy w tym wyścigu po Alvaro przy czym na pozostanie jego u nas dał jakieś 30-40%.
Candreva ciekawy bo może to oznaczać, że jednak Cuadrado do Anglii nie wróci
Candreva ciekawy bo może to oznaczać, że jednak Cuadrado do Anglii nie wróci

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Doniesienia z pozostalych zrodel z kolei nie byly juz tak "optymistyczne" i Real mial wedlug nich poinformowac agenta, ze chce skorzystac i skorzysta z opcji kontrwykupu. Wczorajszy dobry mecz Moraty tylko dodatkowo wszystko konplikuje.
Niech to sie juz skonczy. Mam dosyc tego ukladu i o ile wczesniej chcialem, by Alvaro zostal, tak teraz po prostu chce zakonczenia tej telenoweli. Ja nie mam zludzen i wydaje mi sie, ze chlopak odejdzie. Bardzo wiele na to wskazuje.
Natomiast w przypadku Cuadrado nie ma tematu, bo Kolumbijczyk ma po prostu wrocic do Chelsea i tyle. Chyba, ze prowadzone sa jakies rozmowy za kulisami, o ktorych nie wiemy.
Biglia na moje to bajeczka, bo ten gosc ma swoje lata, a Lotito zawolalby od nas pewnie z 30 mln. Tak ten lesny dziadek nas nie lubi. Na pewno nie jest to ani rozwiazanie low cost, ani szczegolnie jakosciowe.
Niech to sie juz skonczy. Mam dosyc tego ukladu i o ile wczesniej chcialem, by Alvaro zostal, tak teraz po prostu chce zakonczenia tej telenoweli. Ja nie mam zludzen i wydaje mi sie, ze chlopak odejdzie. Bardzo wiele na to wskazuje.
Natomiast w przypadku Cuadrado nie ma tematu, bo Kolumbijczyk ma po prostu wrocic do Chelsea i tyle. Chyba, ze prowadzone sa jakies rozmowy za kulisami, o ktorych nie wiemy.
Biglia na moje to bajeczka, bo ten gosc ma swoje lata, a Lotito zawolalby od nas pewnie z 30 mln. Tak ten lesny dziadek nas nie lubi. Na pewno nie jest to ani rozwiazanie low cost, ani szczegolnie jakosciowe.
- gucio_juve
- Juventino
Jak ja to lubię:
2 gole Moraty - ooo tak! Real na pewno już teraz go wykupi.
w następnym meczu czerwona kartka - Real podobno zastanawia się, czy Morata byłby rzeczywistym wzmocnieniem, biorąc pod uwagę fakt czerwonej kartki w meczu z Chorwacją. Szanse na pozostanie w Juventusie poważnie wzrastają.
2 gole Moraty - ooo tak! Real na pewno już teraz go wykupi.
w następnym meczu czerwona kartka - Real podobno zastanawia się, czy Morata byłby rzeczywistym wzmocnieniem, biorąc pod uwagę fakt czerwonej kartki w meczu z Chorwacją. Szanse na pozostanie w Juventusie poważnie wzrastają.