Polityka
- Karowiew
- Juventino
"Who Cares About the Canadian Laws!”- odpowiedź tzw. "uchodźcy" (przebywającego w Kanadzie) na tekst, że według kanadyjskiego prawa... :lol:
Jak to było? Inkowie upadli, bo zamknęli się na obce kultury? :lol:
http://www.prawdaobiektywna.pl/swiat/is ... -1141.html
Jak to było? Inkowie upadli, bo zamknęli się na obce kultury? :lol:
http://www.prawdaobiektywna.pl/swiat/is ... -1141.html
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
deszczu, wrzucałeś tu niedawno ten artykuł ze zmanipulowanymi wykresami. Przyznam się bez bicia nie wiedziałem kto stoi za tym OKO.press. Po dwóch kompromitacjach (kompromitacja nr. 1, kompromitacja nr. 2), które widziałem, postanowiłem że se o nich poczytałem i czo?
Także ten, pozdrawiam.Nagroda Złotego Goebelsa pisze:OKO.press - portal sfinansowany przez Agorę i wydawcę tygodnika "Polityka", na czele którego stanął były wicenaczelny "Gazety Wyborczej" Piotr Pacewicz. Resztę zespołu również stanowią ludzie z jednego środowiska - mediów Agory ("Gazety Wyborczej", "Radia TOK FM"), "Krytyki Politycznej", czy stacji "TVN".
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2017, 00:05 przez szczypek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Tassano
- Juventino
Odbiegając nieco od tematu, widział ktoś wczoraj o 20:00 program "Skandaliści" na Polsat News?
Wczoraj gościem był Marian Kowalski
Gozdyra zaorana totalnie, robi się na drugą Monikę Olejnik nie dając dojść do głosu Kowalskiemu. Najgorsza forma lewactwa, momentami ta inba przypomina kłótnie nastolatków na podwórku. Kowalski w pewnym momencie doprowadził prowadzącą praktycznie do płaczu, a apogeum nastąpiło jak do studia wjechała nachlana feministka, którą na szybko ściągali chyba z jakiejś meliny. Polecam obejrzeć, bo działo się :lol:
Wczoraj gościem był Marian Kowalski
Gozdyra zaorana totalnie, robi się na drugą Monikę Olejnik nie dając dojść do głosu Kowalskiemu. Najgorsza forma lewactwa, momentami ta inba przypomina kłótnie nastolatków na podwórku. Kowalski w pewnym momencie doprowadził prowadzącą praktycznie do płaczu, a apogeum nastąpiło jak do studia wjechała nachlana feministka, którą na szybko ściągali chyba z jakiejś meliny. Polecam obejrzeć, bo działo się :lol:
- deszczowy
- Juventino
Ja nadal do końca nie czaję na czym polegała wtedy manipulacja tamtymi wykresami. Sorry, w świecie liczb to ja się nie odnajduję najlepiej.szczypek pisze:deszczu, wrzucałeś tu niedawno ten artykuł ze zmanipulowanymi wykresami. Przyznam się bez bicia nie wiedziałem kto stoi za tym OKO.press. Po dwóch kompromitacjach (kompromitacja nr. 1, kompromitacja nr. 2), które widziałem, postanowiłem że se o nich poczytałem i czo?Także ten, pozdrawiam.Nagroda Złotego Goebelsa pisze:OKO.press - portal sfinansowany przez Agorę i wydawcę tygodnika "Polityka", na czele którego stanął były wicenaczelny "Gazety Wyborczej" Piotr Pacewicz. Resztę zespołu również stanowią ludzie z jednego środowiska - mediów Agory ("Gazety Wyborczej", "Radia TOK FM"), "Krytyki Politycznej", czy stacji "TVN".
Co do Gozdyry - nie oglądam jej programu ale zaproszenie Kowalskiego budzi mój niesmak

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Trzeba było mnie słuchać. Te wykresy sugerowały ciągły wzrost, tymczasem osiągnęliśmy w tym względzie pewną stabilizację, dlatego pisanie, że coś stale rośnie i pokazywanie tego na wykresie (bo na wykresie da się pokazać, że coś stale rośnie, da się pokazać też, że utrzymuje się na jakimś poziomie), jest kłamstwem. Uczciwie by pokazał dane w każdym roku, a on wyciął w nim jeden rok, bo wówczas wykres bardziej pasuje do "argumentów". Manipulacja pełną gęba, jak wysokość słupków sondażowych na TVN. Dodam, że gość, który popełnił ten artykuł, mianuje się analitykiem, więc zabieg musiał być celowy.deszczowy pisze:Ja nadal do końca nie czaję na czym polegała wtedy manipulacja tamtymi wykresami.

Czasami się zastanawiam czy są jakieś granice przyzwoitości, które nie zostały jeszcze przekroczone?
- Karowiew
- Juventino
B. Komorowski: "Musimy wybaczać także niektóre zachowania typowo nacjonalistyczne"
Repeta: -my tu mówimy o ludobójstwie
Komorowski: "Ale to było dawno temu"
https://dorzeczy.pl/kraj/20550/Komorows ... -temu.html
Co dalej? Zbrodnie Niemców też były pewnie dawno temu. Okazuje się też, iż według tego "giganta intelektu" nacjonalizm nie jest wcale zły, ale tylko ten "niepolski", bo polski to wiadomo, najgorszy :lol:
Repeta: -my tu mówimy o ludobójstwie
Komorowski: "Ale to było dawno temu"
https://dorzeczy.pl/kraj/20550/Komorows ... -temu.html
Co dalej? Zbrodnie Niemców też były pewnie dawno temu. Okazuje się też, iż według tego "giganta intelektu" nacjonalizm nie jest wcale zły, ale tylko ten "niepolski", bo polski to wiadomo, najgorszy :lol:
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Tassano, do strasznie dziwnej formuły "Skandalistów" i opryskliwej Gozdyry zdążyłem już przywyknąć, ale faktycznie, ten ostatni program zdecydowanie przebił poprzednie. Pani redaktor tworzyła tak zawiłe ciągi myślowe, tak dramatyzowała z powodu Kopacz i Muchy, a ta bułka ją tak poruszyła, jak ostatnio mnie dokument o wymierających niedźwiadkach polarnych. Sama przyniosła do studia kebaby, tylko po to, żeby sobie leżały, bo wiedziała, że Kowalski nie będzie chętny do wcinania na wizji. A feministka naprawdę zrobiła furorę 
- pan Zambrotta
- Juventino
co z twoja lewicową wrażliwością deszczu, dlaczego chcesz wykluczać pewne osoby z dyskusji publicznej? a urban byl smaczny?deszczowy pisze:Co do Gozdyry - nie oglądam jej programu ale zaproszenie Kowalskiego budzi mój niesmak
Co do pani gozdyry i jej programu - lubiłem obejrzeć czasem 'tak czy nie' na polsat news, potrafiła dobierać ciekawych rozmówców. jednak 'skandalisci' i poziom, jaki w tym programie reprezentuje to totalne dno. Ogladałem ostatnie odcinki z Międlarem i Kowalskim - opryskliwa, nie słuchała wypowiedzi, zupełnie jakby miała przygotowane pytania i miała je wykrzyczeć z prędkością gatlinga, żeby wypaść na tą 'ostrą' i 'zadawającą niewygodne pytania'. Rozmówcy cierpliwie odpowiadali, a ona w pół zdania przerywa i zadaje następne sugerujące, że w ogóle nie rozumie, co oni mówią.
poczytajcie sobie jej twitterowe przeboje, miazga :lol: dla mnie to osoba totalnie skompromitowana, nie prezentująca żadnych poważnych umiejętności dziennikarskich. taka skandalistka.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No program z Międlarem jeszcze byłem w stanie w jakiś sposób "wybaczyć" Pani Gozdyrze, bo to że osoba obracająca się w takich kręgach nie widzi większej różnicy na przykład pomiędzy ofiarą, a męczennikiem, to wydaje się akurat dość oczywiste. Zwłaszcza że jedynym gościem, do którego była całkiem wyrozumiała, a momentami wręcz miła, i czuć było jednak tę nutkę podziwu w głosie, był wspomniany Urban 

- deszczowy
- Juventino
Nie był. To mniej więcej ta sama liga, choć Urban jest oczywiście inteligentniejszy. Ale dawać czas antenowy tak śliskiej postaci... Nie, no nie. To jest niesmaczne. Twardogłowy komuch czy twardogłowy narodowiec – każda forma skrajności budzi moją niechęć.pan Zambrotta pisze:co z twoja lewicową wrażliwością deszczu, dlaczego chcesz wykluczać pewne osoby z dyskusji publicznej? a urban byl smaczny?deszczowy pisze:Co do Gozdyry - nie oglądam jej programu ale zaproszenie Kowalskiego budzi mój niesmak
- Lucas87
- Juventino
Deszczowy, Ty to się Pawłowicz w ogóle nie przejmuj, tylko dalej rób swoje. Nie mam pojęcia jak taka ignorantka, o charyzmie przekupy z bazaru - mogła, w ogóle skończyć studia, a już nawet nie wspominając o jej tytułach naukowych, . No, a reszta widzę dalej łyka pisowską papkę kormorana, który kolportuje poglądy myślicieli, modlących się do jedynego zbawcy Polski! A ja uważam, że Gozdyra to bardzo fajna dziennikarka, w jej programach nigdy nie ma nudy, i nie zdziwię się, jak prawakom na złość - zaprosi do programu np. Grzegorza Piotrowskiego. Żaden z jamniczków, nie próbował nawet wrzucić tutaj info o haniebnej manipulacji TVP PIS, odnoszącej się do Petru, ale jak Lisowi zdarzyło się podać niesprawdzoną informację na temat córki Dudy, to wówczas dyskusja na ten temat, toczyła się przez tydzień, a wy chcieliście go żywcem kamieniować. Tacy jesteście bezstronni i niezależni.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- deszczowy
- Juventino
True. Nie wyobrażam sobie, by TVP w czasie poprzedniej ekipy wrzuciło fake-newsa, że np. „Lider partii opozycyjnej, Jarosław K. został zatrzymany pod zarzutem szpiegostwa!"
Masakra co się tam dzieje.
Masakra co się tam dzieje.
- DonPatch
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jak to o co? O kompletnie zeszmacenie, udupienie i tak leżącej już od dawna opozycji. Rozwala mnie ramówka wiadomości, w której zawsze (bez wyjątku) znajdzie się blok o wpadkach opozycji. Tutaj poseł pomylił Belzebuba z Baltazarem, tam ktoś nazwał Petru doktorem itepe itede. Nie no, po prostu pełna profeska - cholernie ważne informacje, które po prostu TRZEBA przekazać. I jeszcze te czytanie wpisów i komentarzy z twittera różnymi głosami, jakby to był jakiś je*** film Disneya:
Poseł PO na twitterze (męski głos): Skoro pomyliłem Baltazara z Belzebubem, to znaczy, że w TVP są diabelskie moce (coś w ten deseń)
Posłanka chyba .N (damski głos): Nieźle!
Nosz ja pi***. To jest jakieś przedszkole? Rzygać mi się chcę, jak patrzę na TVPis Kurskiego.
Mam kolegę pisiora i jak u niego jestem oglądamy sobie W tyle wizji. Ostatnio zadzwonił jakiś zniesmaczony widz, który skrytykował program za śmianie się tylko z opozycji. Ziemkiewicz zaczął udawać głupiego (a już powoli zaczynałem go lubić), że nie mamy z czego się śmiać (a było to po klubowych ekscesach Miśka), a pani współprowadząca wyskoczyła z 500+, mieszkanie plus i ogólnie ochy i achy nad Pisem.
Co do szpiega Petru to zastanawiające, że wybrali sobie na tę prowokację akurat jego
Poseł PO na twitterze (męski głos): Skoro pomyliłem Baltazara z Belzebubem, to znaczy, że w TVP są diabelskie moce (coś w ten deseń)
Posłanka chyba .N (damski głos): Nieźle!
Nosz ja pi***. To jest jakieś przedszkole? Rzygać mi się chcę, jak patrzę na TVPis Kurskiego.
Mam kolegę pisiora i jak u niego jestem oglądamy sobie W tyle wizji. Ostatnio zadzwonił jakiś zniesmaczony widz, który skrytykował program za śmianie się tylko z opozycji. Ziemkiewicz zaczął udawać głupiego (a już powoli zaczynałem go lubić), że nie mamy z czego się śmiać (a było to po klubowych ekscesach Miśka), a pani współprowadząca wyskoczyła z 500+, mieszkanie plus i ogólnie ochy i achy nad Pisem.
Co do szpiega Petru to zastanawiające, że wybrali sobie na tę prowokację akurat jego

- deszczowy
- Juventino
Eeee, na ile znam środowisko to tam jednak biorą trochę... bystrzejszychDonPatch pisze: Co do szpiega Petru to zastanawiające, że wybrali sobie na tę prowokację akurat jego