Mercato (Lato 2015)
- fazzik8
- Juventino
Fajnie, tylko po pierwsze musielibyśmy sporo dopłacić a do tego Cavani musiałby zaakceptować pewnie sporo niższe zarobki bo w Juve pewnie max dostałby z 6 a teraz zarabia chyba 8Robaku pisze:Moggi, wiadomo to Moggi, ale rzucił na tt :
Tevez dla PSG? Cavani dla Juve.
Nie wiadomo czy to jego marzenia, czy jednak jakieś info dostał od starych znajomych.
- bendzamin
- Redaktor
Jego temat jest chyba tak oczywisty, że nawet najgorszym szmatławcom się nie chce na ten temat wymyślać bajekPatrol pisze:Czy ktoś wie co z Pereyrą? Mieliśmy go raczej wykupić, a żadnych informacji nie widziałem.

Moggiego nie ma co słuchać w sprawie rzekomych przecieków.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zaakceptowałby je bez większego problemu. Jeszcze jakiś czas temu regularnie spotykaliśmy się z jego agentem (jak i nim samym) i Urugwajczyk byłby w stanie pójść dla nas na ustępstwa. Problem stanowi PSG, które chce za niego około 50 mln €.fazzik8 pisze: Fajnie, tylko po pierwsze musielibyśmy sporo dopłacić a do tego Cavani musiałby zaakceptować pewnie sporo niższe zarobki bo w Juve pewnie max dostałby z 6 a teraz zarabia chyba 8
Pereyra nasz na 100%. Nikt o tym nie pisze, bo to jest oczywiste. Mamy pewną, niepisaną umowę z Udinese, że jeśli nawet bierzemy gracza na zasadzie wypożyczenia z opcją wykupu po sezonie, i tak ostatecznie go wykupujemy.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Według Moggiego, Marotta jeszcze nie przeniósł się mentalnie z Sampy do Juve i walczymy o 3-4 miejsce w Serie A. Podejrzewam, że nikomu w klubie się nie pali, żeby dzwonić do Lucka i dawać mu cynk w sprawie transferówbendzamin pisze:Moggiego nie ma co słuchać w sprawie rzekomych przecieków.

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Bardzo realne podsumowanie. Po samym ataku widać, jego zestawieniu, że nawet jeśli Tevez zostanie to jego rola będzie systematycznie pomniejszana. Jego funkcję będą spełniac Berardi/Dybala. Morata będzie naszym pierwszym wyborem na szpicę, jego dublerem będzie Zaza.Virgil pisze: Morata,Zaza,Berardi,Dybala
+Tevez/ktoś w jego miejsce.
Nie wiem co się czepiliście tego Zazy. Bramkowpychaczem włoskim musi zostać gościu, który ma więcej niż 28 lat. Jestem pozytywnie nastawiony do chłopaka. Dawno, dawno nie mieliśmy tak młodego ataku.
- Kamex22
- Juventino
D-Rose pisze:Bierzemy Zaze i Domenico za 25 milionow(Di Marzio).
Jeśli to prawda to super! Trzeba by było prześledzić całą gotówkę i piłkarzy, którzy w ciągu tych 2 lat przeszli między nami a Sassuolo, w rozliczeniu za Zazę i Berardiego. Myślę, że dość korzystnie to wtedy wygląda

- mrozzi
- Juventino
Czyli to jednak była formalność. Dawaliśmy 24, oni żądali 28, a i tak musieliśmy dorzucić jedynie jedną bańkę.D-Rose pisze:Bierzemy Zaze i Domenico za 25 milionow(Di Marzio).
Zaza raczej nie odejdzie, a szykujemy go do roli 4. czy też 5. napastnika (raczej piątego).
Jeszcze tylko przekonać Teveza do gry w Juve w kolejnym sezonie, a atak mamy kompletny i pod względem jakości świetny.

Tevez, Morata, Dybala, Berardi, Zaza
Oczywiście zawsze może dojść do jakichś przetasowań typu odejście Carlosa czy też przybycie Mandżukicia, ale generalnie byłbym zadowolony z tego, co powyżej. Rozbrat z Llorente jest raczej pewien - dałbym na to jakieś 90% szans. Przybycie Cavaniego to przy i tak już sporych wydatkach utopia, ale z drugiej strony w obliczu odejścia Apacza i jakiejś sprzedaży...

- Robaku
- Juventino
Teraz tylko Edison i kończymy mercato. Dajmy Carlitosa do Paryża. Chłopak bedzie zadowolony sypną mu z 10 baniek za sezon gaży.mrozzi pisze:Czyli to jednak była formalność. Dawaliśmy 24, oni żądali 28, a i tak musieliśmy dorzucić jedynie jedną bańkę.D-Rose pisze:Bierzemy Zaze i Domenico za 25 milionow(Di Marzio).Jeśli tak się skończy, to zrobiliśmy naprawdę dobry deal.
Zaza raczej nie odejdzie, a szykujemy go do roli 4. czy też 5. napastnika (raczej piątego).
Jeszcze tylko przekonać Teveza do gry w Juve w kolejnym sezonie, a atak mamy kompletny i pod względem jakości świetny.![]()
Tevez, Morata, Dybala, Berardi, Zaza
Oczywiście zawsze może dojść do jakichś przetasowań typu odejście Carlosa czy też przybycie Mandżukicia, ale generalnie byłbym zadowolony z tego, co powyżej. Rozbrat z Llorente jest raczej pewien - dałbym na to jakieś 90% szans. Przybycie Cavaniego to przy i tak już sporych wydatkach utopia, ale z drugiej strony w obliczu odejścia Apacza i jakiejś sprzedaży...
My pozbedziemy się kłopotu.
Dalej pytanei co z Neto? i Ruganim jak bym ich wyekspediowal do Sampy. Przynajmniej tam są puchary, wiec się chłopcy ogarają.
A no i pozbycie się naszych asów. DeCeglie, Marrone.
- mrozzi
- Juventino
Rugani raczej zostanie u nas i będzie podpatrywał starszych kolegów. Chciały go oba kluby z Genui, ale my stanowczo odmówiliśmy. Zdaje się, że w tej materii już nic się nie zmieni.
Tak sobie myślę, że nie ma lepszego środowiska do rozwoju obrońców niż nasze. Przy takich doświadczonych kolegach ktoś tak uzdolniony jak Rugani...
Nie mogę się go u nas doczekać.
Tak sobie myślę, że nie ma lepszego środowiska do rozwoju obrońców niż nasze. Przy takich doświadczonych kolegach ktoś tak uzdolniony jak Rugani...

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Połówkę Berardiego kupiliśmy za połówkę Marrone (którego znowu odkupiliśmy za zbędnego Peluso, choć on sam okazał się równie zbędny). Połówkę Zazy kupiliśmy dawno temu za 3,5 miliona, a rok temu odsprzedaliśmy ją za 7,5. Sassuolo to bardzo sympatyczny klubKamex22 pisze:Jeśli to prawda to super! Trzeba by było prześledzić całą gotówkę i piłkarzy, którzy w ciągu tych 2 lat przeszli między nami a Sassuolo, w rozliczeniu za Zazę i Berardiego. Myślę, że dość korzystnie to wtedy wygląda

- Kamex22
- Juventino
Ouh_yeah pisze:Połówkę Berardiego kupiliśmy za połówkę Marrone (którego znowu odkupiliśmy za zbędnego Peluso, choć on sam okazał się równie zbędny). Połówkę Zazy kupiliśmy dawno temu za 3,5 miliona, a rok temu odsprzedaliśmy ją za 7,5. Sassuolo to bardzo sympatyczny klubKamex22 pisze:Jeśli to prawda to super! Trzeba by było prześledzić całą gotówkę i piłkarzy, którzy w ciągu tych 2 lat przeszli między nami a Sassuolo, w rozliczeniu za Zazę i Berardiego. Myślę, że dość korzystnie to wtedy wygląda
Prześledziłem newsy i wychodzi to tak:
Berardi -> jego połowa za Peluso+0,5M.
Zaza-> Kupiliśmy za 3,5, potem za 2,5 Sassuolo kupiło 50%, więc zapłaciliśmy 1 milion. Potem odkupili drugą połowę za 7,5, więc jesteśmy na plusie 6,5 M.
Czyli łącznie obaj kosztowali nas 19 Milionów plus Peluso (około 5M). Oczywiście jeszcze podatki i zyski i takie tam, ale i tak nie wychodzi źle.
Lubimy Sassuolo

EDIT: @Robaku i inni ciągle piszecie "co z tym zawodnikiem, co z tamtym, gdzie sprzedaże, gdzie boki obrony". Spokojnie Marotta się nie rozerwie. Grunt, że wzrokiem ogarnia więcej niż przeciętny człowiek

Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2015, 00:05 przez Kamex22, łącznie zmieniany 1 raz.
- Prokson
- Juventino
Po dogadaniu dealu z Sassuolo sprawa ataku dla mnie jest oczywista
2 opcje
1) Tevez zostaje. Będzie z Moratą tworzył podstawowy atak. Do pierwszego składu będzie pukał Dybala. Zaza jako "ten duży" na rotację z Moratą. I w końcu Berardi jako grający za napastnikami "rozgrywający"/od biedy napastnik
2) Tevez odchodzi. Dybala-Morata. Ławka tak samo. Do tego ściągamy jakiegoś Matriego/Gilardino co by w szatni za ponuro nie było
3 opcja nierealna to Tevez odchodzi, Cavani przychodzi.
Skakałbym z radości przez resztę mercato. Dobra koniec bujania w obłokach 
W Isco nie wierzę. Nawet w FMie nie udało mi się go wyciągnąć od Pereza :rotfl:
2 opcje
1) Tevez zostaje. Będzie z Moratą tworzył podstawowy atak. Do pierwszego składu będzie pukał Dybala. Zaza jako "ten duży" na rotację z Moratą. I w końcu Berardi jako grający za napastnikami "rozgrywający"/od biedy napastnik
2) Tevez odchodzi. Dybala-Morata. Ławka tak samo. Do tego ściągamy jakiegoś Matriego/Gilardino co by w szatni za ponuro nie było
3 opcja nierealna to Tevez odchodzi, Cavani przychodzi.

W Isco nie wierzę. Nawet w FMie nie udało mi się go wyciągnąć od Pereza :rotfl:
- pablo1503
- Juventino
Calciomercato podało, że Tottenham zaoferował Nam 9 baniek za Llorente, ale my chcemy 15. Z Naszej strony podobno padło również pytanie o Lamele, ale Tottenham krzyczał 35mln :roll:
Coman ma iść do Sassuolo na wypożyczenie.
Coman ma iść do Sassuolo na wypożyczenie.