Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 18:25

alessandro1977 pisze:panlider, przyjacielu... Smoku napisał, że łatwo to można ustalić i nawet jak to zrobi to nie złamie prawa dopóki dopóty tej wiedzy nie użyje sprzecznie z prawem.
Użył czasu przeszłego, zatem już to ustalił, ale dajmy temu spokój, miłego weekendu życzę :D

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 21:08

Mimo wszystko Gratulacje dla Makiavela.

Informacja dnia, to oczywiście dalszy ciąg wycierania sobie mordek - Polską, w zagranicznych mediach. Tym razem Makaroniarze:

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wlochy- ... je/65mwhsm

i BBC.

https://www.wprost.pl/historia/10040494 ... Wprost+24)

Niestety nie mam złudzeń, że chodzi o niewiedzę, lecz o brak szacunku i lekceważenie naszego państwa, a ponadto przeświadczenie o własnej bezkarności.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 21:33

http://wmeritum.pl/historyczne-zamowien ... miu/169116

Czy to wiarygodna informacja? Jeśli tak, to chyba dobrze? No ale z chęcią poznam zdanie bardziej oblatanych w temacie?

Ostatnie strony w tym temacie to dobry kabaret - makiavel konfitura :)
Ale najlepsze jest to, że w końcu nas opuszcza. Oto jest dzień!

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 22:03

Chłopacy ja nie wiem z czego Wy się cieszycie, ja szczerze współczuję tym niczego nieświadomym studentom. Siąść i płakać.
Lucas87 pisze:Informacja dnia, to oczywiście dalszy ciąg wycierania sobie mordek - Polską, w zagranicznych mediach.
Dopóki wycierać będą sobie Polską media w Polsce (nie mylić z polskimi mediami), dopóki nie ma co liczyć na inne akcje za granicą. Wystarczy poczytać o akcji #GermanDeathCamps ŻelaznejLogiki i zobaczyć rekację niektórych z nich. Mówi więcej niż tysiąc słów.

A no i TVN, ci to orają sami siebie:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 22:04

Oczywiście, że dobrze. W odróżnieniu od policyjnych P-99, Beryle z Łucznika raczej nigdy nie miały złej opinii. Dobra, sprawdzona, skuteczna broń. Zapewne dla OT.

Szkoda tylko, że mając niezły produkt nie potrafimy go wypromować i sprzedawać na świecie, gdzie państwo rzeczywiście by zarabiało. Tak mamy do czynienia po prostu z przekładaniem kasy z prawej do lewej kieszeni ale dobrze, że armia kupuje.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 22:26

niby przekładanie z lewej do prawej, ale dobrze, że te 350 baniek zostanie w Polsce.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 22:50

Czyli wyjdzie na 0. Gdyby to komuś sprzedać to jednak byłoby na +, c'nie?

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 23:04

ale można by też wydać te $ za granicą i napędzić inną gospodarkę.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2017, 00:11

Makiavel dojechany i obsrany :lol: TOP 4 wszechczasów dojechanych frajerów przedstawia się więc następująco:
4. Notorious B.I.G. dojechany przez 2Paca
3. uczeń technikum dojechany przez Jaglaka
2. Makiavel dojechany przez Smok-a
1. deszczowy dojechany przez Pawłowicz :v

ma być polityka, to zarzucę nowy temat - w mediach coraz głośniej ostatniego czasu mówi się o 'zastąpieniu' nas przez komputery w pracy. Zero konkretów, powoływanie się na 'ekspertów', czasem padnie jakieś fuzzy-hasło typu "sztuczna inteligencja", czasem mignie fragment 'Raportu Mniejszosci' Spielberga. Zastanawiam się, kto i po co te brednie puszcza w świat. O tym, że ludzie stracą prace mówiono jak powstawały fabryki, a potem zastąpić nas mieli Chińczycy. I nic, dalej nas straszą, że to już "tuż tuż", a w tym kraju bijemy obecnie rekord niskiego bezrobocia. Pomijam już fakt, że pewne zawody upadają i nowe powstają, w interesie zawsze jest ruch. Poza tym do Wrocławia rekruterzy ściagaja juz ludzi z Brazylii, Chile i Turcji, bo nikt nie chce pracować w IT za 4k netto. Roboty jest więc pełno, do głowy przychodzi mi jedyna spiskowa teoria - zaczęło się urabianie ludzi i przygotowanie gruntu pod "dochód podstawowy".

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2017, 03:43

Vimes pisze:Podobnie nie cieszyła się tutaj zainteresowaniem kolizja z udziałem Komorowskiego czy przejechanie na pasach pieszego przez Wujca. W pierwszym przypadku nawet "zniknięto" dowody mogące świadczyć na niekorzyść kolumny Komorowskiego.
Vimes po raz kolejny odwraca kota ogonem, po raz kolejny używa argumentu "skoro TenZły mógł popełnić przestępstwo, to TenDobry jest usprawiedliwiony". To dosyć niska argumentacja, bo co mnie obchodzi dziś Komorowski i jego nieprzepisowa jazda? Facet leżący w szpitalu po urazie z dzisiejszego wypadku gdy przeczyta, że kolumna Komorowskiego też tak szalała, to odetchnie głęboko z ulgą, a dolegliwości bólowe w tym momencie znikną?
Dziś to Macierewicz i jego świta jest na cenzurowanym i oni powinni "beknąć" za nieprzepisową jazdę, oddalenie się z miejsca zdarzenia oraz ewentualne nieudzielenie pomocy poszkodowanym. No i ja domagam się wyjaśnień jako obywatel, tak samo teraz jak i w przypadku Komorowskiego. PiS ma dziś do tego pełną paletę rozwiązań. No ale wygrali wybory i mogą robić (prawie) wszystko co chcą.
Lypsky pisze:Dopóki pumex jest tutaj administratorem, dopóty takie "intelektualne menele" jak Michałek bedą nie do ruszenia. Panowie mają zbieżne poglądy w wielu kwestiach.
Wielokrotnie nie zgadzałem się w tym temacie z Makiavelem, ale jeśli zablokujecie jego i jeszcze kilku użytkowników z nieco odbiegającego od obecnego głównego nurtu narracji politycznej na tej stronie, to ten temat zamieni się szybko w kółko wzajemnej adoracji i umrze w oparach nudy. Na tym polega istota jakiegokolwiek forum, że ludzie spotykają się wymieniając opiniami w większości sprzecznymi, toczą spory.
pan Zambrotta pisze:2. Makiavel dojechany przez Smok-a
Ja rozumiem, że albo Ci się dowcip stępił albo to jest ironia z ironii, bo kolega Smok-u sam się wyłożył na tym swoim "dojechaniu", ocierając się o granice prawa. Nie wiem, może się zapatrzył w liczbę zer na swoim koncie...

Pozdrawiam!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2017, 09:12

Azrael pisze:Wielokrotnie nie zgadzałem się w tym temacie z Makiavelem, ale jeśli zablokujecie jego i jeszcze kilku użytkowników z nieco odbiegającego od obecnego głównego nurtu narracji politycznej na tej stronie, to ten temat zamieni się szybko w kółko wzajemnej adoracji i umrze w oparach nudy. Na tym polega istota jakiegokolwiek forum, że ludzie spotykają się wymieniając opiniami w większości sprzecznymi, toczą spory.
Kolego Azrael, problemem jaki mamy tutaj z kolegą Makiavelem nie są jego poglądy polityczne (bo raz - zdarzały się tu różne dyskusje i jakoś nikogo nigdy nie trzeba było w związku z nimi blokować, dwa - wypowiada się też w tematach piłkarskich, gdzie również daje upust... emocjom), a sposób ich wyrażania, sposób też w jaki odnosi się on do innych użytkowników tego forum. Można sobie od czasu do czasu pozwolić na jakiś nieskromny wybieg, ale we wszystkim trzeba mieć jakiś umiar. Czy gdybym dyskusje z Tobą przyrównywał raz za razem do dyskusji z psem, byłoby to w porządku?

Toczmy spory, ale w cywilizowany sposób. Jeśli ktoś nie potrafi powstrzymać emocji i dyskutować w merytoryczny sposób, powinien odpuścić.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2017, 11:25

pan Zambrotta pisze:Makiavel dojechany i obsrany :lol: TOP 4 wszechczasów dojechanych frajerów przedstawia się więc następująco:
4. Notorious B.I.G. dojechany przez 2Paca
3. uczeń technikum dojechany przez Jaglaka
2. Makiavel dojechany przez Smok-a
1. deszczowy dojechany przez Pawłowicz :v
Boli tyłek, Andrzejku? Fejm się zgadza, skoro taki frajer jak Ty to podrzuca :D

Szef BOR się zdymisjonował. Rewolucja pożera swoje dzieci coraz szybciej.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2017, 11:31

Azrael pisze:
Vimes pisze:Podobnie nie cieszyła się tutaj zainteresowaniem kolizja z udziałem Komorowskiego czy przejechanie na pasach pieszego przez Wujca. W pierwszym przypadku nawet "zniknięto" dowody mogące świadczyć na niekorzyść kolumny Komorowskiego.
Vimes po raz kolejny odwraca kota ogonem, po raz kolejny używa argumentu "skoro TenZły mógł popełnić przestępstwo, to TenDobry jest usprawiedliwiony". To dosyć niska argumentacja, bo co mnie obchodzi dziś Komorowski i jego nieprzepisowa jazda? Facet leżący w szpitalu po urazie z dzisiejszego wypadku gdy przeczyta, że kolumna Komorowskiego też tak szalała, to odetchnie głęboko z ulgą, a dolegliwości bólowe w tym momencie znikną?
Dziś to Macierewicz i jego świta jest na cenzurowanym i oni powinni "beknąć" za nieprzepisową jazdę, oddalenie się z miejsca zdarzenia oraz ewentualne nieudzielenie pomocy poszkodowanym. No i ja domagam się wyjaśnień jako obywatel, tak samo teraz jak i w przypadku Komorowskiego. PiS ma dziś do tego pełną paletę rozwiązań. No ale wygrali wybory i mogą robić (prawie) wszystko co chcą.
Azraelu, szkoda, że nie zwróciłeś uwagi na dalszy fragment tamtego postu:
Vimes pisze:Problem w tym, że w przypadku zarówno Komorowskiego jak i Macierewicza prawdopodobnie przesadzili funkcjonariusze BOR-u i ŻW. Jednak w pierwszym przypadku napiszemy "Kolizja z udziałem BOR-u", a w drugim będzie grzanie tematu "Macierewicz spowodował wypadek i uciekł".
Utwierdza mnie w tym przekonaniu to, co napisał autor książki: "Biuro: Ochroniarze władzy. Za kulisami akcji BOR-u":

Obrazek

Źródło: https://twitter.com/MajewskiMichal/stat ... 0882491393

Ten problem nie ma politycznej barwy, więc tworzenie wrażenia, że stało się coś niespotykanego i nadzwyczajnego jest fałszywe i jako przykład podałem kolizję Komorowskiego. Czy to usprawiedliwia Macierewicza? Nie. Ja się jedynie sprzeciwiam, jak to się obecnie modnie mówi, budowaniu narracji, że rząd i politycy PiS przekraczają kolejne granice i robią rzeczy, które wcześniej nie miały miejsca. Otóż miały, z tą drobną różnicą, że wtedy nie przedstawiano ich jako osobistej zbrodni przewożonego polityka. Najwyżej można napisać, że w przewożeniu polityków nie zaszła "dobra zmiana".

Odnośnie Makiavela to pomimo moich częstych polemik i sporów z nim, jego obecność w tym temacie kompletnie mi nie przeszkadza. Być może dlatego, że nie jest to pierwsza osoba jaką spotkałem, która wyraża swoje myśli w takiej formie i treści. Chce pisać niech pisze, nie chce pisać niech nie pisze. Jego wola.

Obrazek
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2017, 13:10

Makiavel, paradoksalnie (i niezamierzenie oczywiście), odgrywał tutaj dość pozytywną rolę. Jego posty - pod względem treści i formy - kazały użytkownikom zastanawiać się, jakie indywidua wspierają takie ugrupowania jak PO, .nowoczesna, SLD czy inne PZPR-y.

Jestem skłonny twierdzić, że jego próby zniechęcania ludzi do patriotyzmu czy polskości dawały skutek wręcz odwrotny.

Tyle odnośnie do oceny odgrywanej przez niego roli. A że był to wykształcony ponad własną inteligencję grubianin, to już inna sprawa. Poza tym jego posty - z wyjątkiem jednego - wywoływały u mnie tę reakcję: :rotfl:

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2017, 15:33

Vimes pisze: Azraelu, szkoda, że nie zwróciłeś uwagi na dalszy fragment tamtego postu:
Vimes pisze:Problem w tym, że w przypadku zarówno Komorowskiego jak i Macierewicza prawdopodobnie przesadzili funkcjonariusze BOR-u i ŻW. Jednak w pierwszym przypadku napiszemy "Kolizja z udziałem BOR-u", a w drugim będzie grzanie tematu "Macierewicz spowodował wypadek i uciekł".
Wszystko pięknie tylko skąd tam się wziął ten BOR? Przecież szefa MON obstawiają Żetony.

ODPOWIEDZ