Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 12:23

Powiem Wam, ze te ostatnie informacje odnosnie Berardiego mi rowniez bardzo sie nie podobaja. Ale na ile to jest prawda, to bedziemy wiedziec we wrzesniu, albo poki sam Dominik nie udzieli jakiegos (prawdziwego) wywiadu. Ale powiedzmy, ze mlody Wloch pozostanie jednak w Sassuolo (swoja droga ja osobiscie nadal pozostalbym nim zainteresowany w przyszle mercato), to nasz Dybała nadal nie ma zmiennika. „Süddeutsche Zeitung“ podala informacje, ze Bayern straszy Gotzego nie zgloszniem do Ligi Mistrzow... Na wypozyczenie bralbym jak rolnik doplaty. Zreszta nie wyobrazam sobie, ze po ew. odejsciu Moraty w lipcu kupujemy np. Pelle... Argentynczyk musi miec zastepstwo, a niemiecki Mario, to jak by nie bylo: okazja. Co do Milika w Juve, to... Arek - fajny chlopak, ale ja mam watpliwosci, bo liga holenderska jest, jaka jest. Wiemy ilu to juz wybitnych snajperow bylo z niej sciaganych do innych krajow, zeby zaginac bez wiesci.

Szkoda mi natomiast troche tego Kovacicia. Na wypozyczenie z opcja wykupenia za 20-25mln. to bylby spoko ruch na najblizszy rok. I nie chodzi o to, zeby sie waflowac Realowi, ale o to, zeby zakosic im dobrego zawodnika za mniej, niz oni za niego dali. Przyjmujac postawe "nie robmy juz z nimi interesow" jestesmy tacy, jak oni - obrazalscy. Chociaz podejrzewam, ze ze strony Beppe wola dogadania Kovy byla, ale to Hiszpanie wyszli z fochem.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 12:40

Z ciekawostek na drugim biegunie. Kilka smaczków o naszych dawnych asach:

Pijawa nie ma kogo ssać, kariera chyba już ku końcowi:
http://www.transfermarkt.pl/amauri/profil/spieler/6234

Nasz wieloletni skrzydłowy kariery w Anglii nie zrobił, prawdopodobnie skończy w Lega Pro, bo w wieku 30 lat kończyć karierę...
http://www.transfermarkt.pl/marco-motta ... eler/30333

Na ile lat Malaka miał kontrakt, bo już się pogubiłem. To jeszcze dzieło Secco?
http://www.transfermarkt.pl/jorge-marti ... eler/55800

Coś dla osób, którzy pamiętają to czego nikt nie pamięta :prochno: .Pamiętam jak Capello go wpuścił na 5 minut przezc ały pobyt w Juve, myślałem że to będzie mega talent :lol:
http://www.transfermarkt.pl/gladstone/p ... eler/20386

Ten snajper kariery również nie zrobił:
http://www.transfermarkt.pl/rey-volpato ... eler/35847

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 12:59

Mrozzi wiem, że Masche i Gomes to finansowo inna para klasy, ale jeśli Barca Javiera jednak nie puści, to go siłą nie weźmiemy. Gomes jest wtedy niezłym rozwiązaniem, bo praktycznie może zagrać na każdej pozycji w pomocy, już jest niezły a ma duży margines di rozwoju. Gdybyśmy tak sprzedali niechcianych graczy, o których nota bene sam wspomniałeś - z 40 mln nawet mogłoby się z tego uzbierać. Do tego Berardi - jak teraz nie przyjdzie to dochodzi dodatkowe 25 mln. To może by się jednak na tego Andre Gomesa uzbierało :whistle: Wiadomo, że 65 za niego nie damy, ale np 35 + 10/15 bonusów - moim zdaniem warto, zwłaszcza że deal z Kovaciciem się oddala.

Alessandro1977 wiem, że z tymi porównaniami Gomesa popłynąłem, ale fakt faktem nakrył wczoraj samego CR7 czapką. Jeden mecz to żaden wyznzcznik, ale chłopak ma talent - to widać. A tacy piłkarze są niestety w cenie. Zobacz ile Bayern dał za młodziutkiego R. Sancheza.
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2016, 13:01 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 13:00

cziro pisze:Z ciekawostek na drugim biegunie. Kilka smaczków o naszych dawnych asach:

Pijawa nie ma kogo ssać, kariera chyba już ku końcowi:
http://www.transfermarkt.pl/amauri/profil/spieler/6234

Nasz wieloletni skrzydłowy kariery w Anglii nie zrobił, prawdopodobnie skończy w Lega Pro, bo w wieku 30 lat kończyć karierę...
http://www.transfermarkt.pl/marco-motta ... eler/30333

Na ile lat Malaka miał kontrakt, bo już się pogubiłem. To jeszcze dzieło Secco?
http://www.transfermarkt.pl/jorge-marti ... eler/55800

Coś dla osób, którzy pamiętają to czego nikt nie pamięta :prochno: .Pamiętam jak Capello go wpuścił na 5 minut przezc ały pobyt w Juve, myślałem że to będzie mega talent :lol:
http://www.transfermarkt.pl/gladstone/p ... eler/20386

Ten snajper kariery również nie zrobił:
http://www.transfermarkt.pl/rey-volpato ... eler/35847

Malaka pozamiatał - obecny klub JUVENTUD hahaha :C
Amauri czy Malaka fajnie by mogli się odnaleźć w Legii Warszawa xD
Kto wie może któregoś z nich zobaczymy niedługo w Polskiej Lidze :hellyes:

Cofając się parę lat wstecz - serce boli kiedy patrzymy na to kto grał w naszym klubie - Motta Grygera Amauri Krasic w między czasie Zebina o jejq .... Porównując dzisiejszy skład stadion i pracowników w klubie można oddać naszemu prezydentowi że nie rzucał słów na wiatr mówiąc że w przeciągu 5 lat staniemy się na nowo konkurencyjni w Europie. Potrzeba było czasu ale krok po kroku udało się to zrobić - patrząc na rywali z Mediolanu widać że nie wszystko przychodzi od zaraz a kryzys może się w zaskakującym tempie pogłębiać ...

Ps.
Feghouli z Valencii który był do wzięcia za darmo niedługo parafuje umowę z West Ham United.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 14:03

Czy wiadomo coś o Darmianie ?

Widziałbym go jako zastępcę Lichego, w wypadku odejścia Szwajcara wolałbym Darmiana niż Benatię.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 14:33

alessandro1977 pisze:Padoina mi szkoda bo lubię go. Zloty rezerwowy na którego zawsze można było liczyć i nigdy nie narzekał na swoja sytuację. Ale niech jeszcze pogra na stare lata, zasługuje na to.
Dokładnie. Wchodził i po prostu robił swoje.

Jeżeli Berardi nie przyjdzie to musimy znaleźć zastępstwo dla Dybali ( Jesus :pray: )

Jeżeli chodzi o 9tki, to LM nie zwojujemy z Mandzukciem i Zazą.

Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 14:52

Dajcie spokój z tym Padoinem...wchodził z ławki i nigdy nie narzekał. A na co miał narzekać? Był zwykłym ogórem jak do nas przychodził i nadal nim jest, powinien być Juventusowi wdzięczny do końca życia, że miał okazje grac w tak wielkim klubie i zdobyć 5 mistrzostw. Gdyby jeszcze narzekał, niezły byłby z niego bezczel :roll: Typowa zapchajdziura, równie dobrze mógłby nią być jakiś młody wychowanek z primki. Jeśli chcemy wejść na kolejny poziom, pora pożegnać tego Pana - szacunek i dzięki za te wszystkie lata. Nie wiem co myśleć o braku info odnośnie Cuadrado - od zakończenia sezonu, nie widziałem ANI JEDNEJ informacji na ten temat. I szczerze mówiąc, dużo bardziej zależy mi na zatrzymaniu Cuadrado niż Moraty. Prawa strona Dani Alves - Cuadrado :dance:

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 17:40

Gajowy Marucha pisze:Dajcie spokój z tym Padoinem...wchodził z ławki i nigdy nie narzekał. A na co miał narzekać? Był zwykłym ogórem jak do nas przychodził i nadal nim jest, powinien być Juventusowi wdzięczny do końca życia, że miał okazje grac w tak wielkim klubie i zdobyć 5 mistrzostw. Gdyby jeszcze narzekał, niezły byłby z niego bezczel :roll: Typowa zapchajdziura, równie dobrze mógłby nią być jakiś młody wychowanek z primki. Jeśli chcemy wejść na kolejny poziom, pora pożegnać tego Pana - szacunek i dzięki za te wszystkie lata. Nie wiem co myśleć o braku info odnośnie Cuadrado - od zakończenia sezonu, nie widziałem ANI JEDNEJ informacji na ten temat. I szczerze mówiąc, dużo bardziej zależy mi na zatrzymaniu Cuadrado niż Moraty. Prawa strona Dani Alves - Cuadrado :dance:
Dokładnie zaraz się dowiem ze Rubinho jest również spoko bo nie przeszkadza mu że siedzi tyle lat na ławie i w każdej chwili jest gotowy do gry haha

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 18:19

Info z Tutto : Allegri to Sky: "Berardi will not play in Juventus'

cała wypowiedź : I'm sorry that he chose to remain in Sassuolo, but he's a great player and one day play for Juventus."

tłumaczone przez chroma więc nie daje 100% pewności :D
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2016, 18:21 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 18:20

Poprostu pisze:Info z Tutto : Allegri to Sky: "Berardi will not play in Juventus'
I gitara, on wgl do nas nie pasuje, lepiej na kogoś innego przeznaczyć te 25 baniek ;)

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 18:24

Darmian byłby dla nas idealnym rozwiązaniem, bo po odejściu za rok Evry, mógłby być zmiennikiem zarówno D.Alvesa, jak i A.Sandro.

Darmian, Mascherano, Goetze, Lacazette - chciałbym, abyśmy jeszcze pozyskali chociaż 2 z tych 4 zawodników. Najmniej wierzę w Lacazette, bo ponoć już dogadany z Chelsea. Mielibyśmy na niego szansę w przypadku otrzymania 30 mln za Moratę/Zazę. Darmian i Goetze są na wylocie w swoich klubach, bo ponoć Mourinho i Ancelotti ich nie widzą u siebie (trochę w to wątpię, bo każdy trener woli najpierw zobaczyć zawodnika na treningu/w sparingu). Nasz problem jest jednak taki, że nie jesteśmy w stanie tym zawodnikom obiecać pierwszego składu, nawet Goetze grając 3-5-2, z którego pewnie całkiem nie zrezygnujemy dopóki mamy BBC. Mascherano - wiadomo, musi przekonać szefów Barcy.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 18:24

Jak to prawda to mamy 25 mln dodatkowe do rozwalenia. Wykupmy Cuadrado. Sprzedajmy Moratę, dołóżmy z 15, kupmy Lacazette. Sprzedajmy Asa, Pereyre i Hernanesa i kupmy dwóch młodych, jednego do środka i drugiego do obrony. Zamykajmy mercato.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 18:50

Dalsza część wypowiedzi Allegriego:

Pogba? Io con la società sono d'accordo e soprattutto la società vuole tenerlo. In questo momento Pogba è un giocatore della Juventus, poi dopo quello che succederà domani nessuno potrà saperlo. Sicuramente la Juventus ha la voglia e la volontà di migliorare questa squadra e quindi con Pogba dentro. Morata? La mia volontà e quella della società è quella che lui debba rimanere alla Juventus. E gli consiglio di rimanere alla Juventus.

PL: Pogba? Mam takie samo podejście co zarząd i przede wszystkim sam klub chce go zatrzymać. W tym momencie Pogba jest zawodnikiem Juve, ale nikt nie wie, co będzie jutro. Na pewno Juventus ma wolę i chęć podniesienia jakości tego zespołu, zatem myśli o Francuzie w składzie. Morata? Zarówno ja jak i zarząd uważamy, że Alvaro powinien pozostać w Juve. Osobiście radzę mu, by u nas został.

Allegri faktycznie powiedział, że Berardi postanowił pozostać w Sassuolo, więc ten temat możemy już sobie odpuścić. Powinniśmy to zrobić i to nie tylko w kontekście tego mercato. Trener podkreślił jasno i wyraźnie, że chcemy zatrzymać Pogbę, co jest potwierdzeniem doniesień z ostatnich tygodni. Zdaje się, że jedynie zmiana woli samego Francuza mogłaby wpłynąć na nasze podejście (nic jednak na taką nie wskazuje).

Przy takim scenariuszu mamy wolne + 25 mln.

Gaiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 18:54

Cabrini_idol pisze:Jak to prawda to mamy 25 mln dodatkowe do rozwalenia. Wykupmy Cuadrado. Sprzedajmy Moratę, dołóżmy z 15, kupmy Lacazette. Sprzedajmy Asa, Pereyre i Hernanesa i kupmy dwóch młodych, jednego do środka i drugiego do obrony. Zamykajmy mercato.
Super, świetnie, napisz to Marottcie, będzie ci wdzięczny, że wykonałeś za niego całą robotę. Nie ma to jak doświadczenie w branży.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2016, 18:58

Z chłopakami z Primki to bym nie przesadzał. Odkąd pamiętam pojawiają się głosy, że po co nam zapchajdziury skoro mamy młodzież, a jak tacy zawodnicy dostają szansę to rzeczywistość szybko weryfikuje ich dojrzałość do gry na pierwszoligowych boiskach. Nawet Marchisio wysoki poziom sportowy osiągnął dopiero w wieku 24-25 lat ogrywając się najpierw w Serie B, a następnie na wypożyczeniu w Empoli.

Jeśli przyjąć za pewnik transfer Alvesa to w chwili obecnej, czyli z Moratą, Cuadrado i Lichtsteinerem w składzie, na papierze mamy najmocniejszy Juventus od lat. Padoin jest w tym wszystkim jak bulion na przeziębienie - nie pomoże, ale i nie zaszkodzi. Jako idealnie uzupełnienie kadry postrzegam Darmiana, a jak wielka przepaść dzieli tych zawodników nie trzeba chyba udowadniać. Wyrazy uznania dla zarządu za ten kawał świetnie wykonanej roboty.

Sky - a więc całkiem wiarygodne źródło - podało, że wszelkie rozmowy pomiędzy Juventusem a Realem zostały zerwane. Po tym jak potraktowali nas z buta przestaliśmy zabiegać o kolejne spotkania. Wspólne interesy zawisły w próżni, a jedni chcą wziąć drugich na przetrzymanie. Scenariusz, który by mnie najbardziej usatysfakcjonował: Real siedzi cicho do końca i zostawia u nas Moratę z aktywną klauzulą, cieszą się z tego, że pokazali nam miejsce w szeregu, a następnie dostają bana transferowego na rok 2017. Chichrałbym z tego przez dłuuugie miesiące.

Allegri: "Berardi? Przykro mi, że wolał zostać w Sassuolo, ale to świetny zawodnik, który pewnego dnia trafi do Juventusu".
Chłopaczyna po trzech udanych sezonach zalicza wtopę, głównie na własne życzenie, Juventusowi to nie przeszkadza i tak chcemy go pozyskać, a ten nam odmawia. Ehhh... gość jest totalnie nieprzygotowany mentalnie do gry na najwyższym poziomie. Przestaje dziwić, dlaczego Conte woli od niego Zazę, czy Immobile, którzy przynajmniej nie bali się zrobić czegoś ze swoją karierą.

W tym samym wywiadzie Maks powiedział, że jest spokojny o przyszłość Pogby w naszych barwach oraz widzi Moratę w naszych planach na przyszły sezon. Skomplementował Pjanicia jako pomocnika kompletnego, którego może ustawić przed obrońcami, w środkowej linii (zapewne bliżej prawej strony), jak i jako trequartistę. Co ciekawe kolejny raz z naszej strony nie pada nawet słowo o Cuadrado. Moim zdaniem coś się dzieje w jego sprawie tylko odbywa się to za zamkniętymi drzwiami i póki Włosi w grze, tak długo będziemy musieli czekać na ostateczne rozstrzygnięcie kwestii własności zawodnika.

Zablokowany