Mercato (2012-2014)
- Łukasz
- Juventino
@Rarian - widzę to podobnie. Atak Vucinić-Berba, jeśli obaj będą mieli "dzień stacza", może być dla nas zabójczy... Technicznie są fajni, ale biegają nie zawsze. Gio-Berba to teoretycznie lepszy wybór, tyle że Mirko to - chyba zasłużenie, biorąc pod uwagę zeszły sezon - pupil Conte
PS. Aha, Vucinicia, nie Vucinića

PS. Aha, Vucinicia, nie Vucinića

Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 22:26 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- @D@$
- Juventino
To Viola gra w pucharach?Dobry Mudżyn pisze:Wolalbym Berbe w Violi. Dlaczego? Zeby wzmocnic jedna druzyne, zeby nie kompromitowala nas w pucharach. Sklad maja dobry, ae z Berba beda miec bardzo dobry. Do nas niech przyjdzie Llorente. Nawet jak nie przyjdzie, i tak moim zdaniem zajmiemy miejsce w pierwszej 2 w lidze, i wyjdziemy z grupy w LM (przy dobrym losowaniu cwiercfinal jest nawet pewny). To mi poki co wystarczy. Step by step. Krok po kroku, eh?

Czemu nikt nie zakłada że chodzi o newsy mówiące o jego transferze do Violi? Może te chce zdementować żeby nikt mu nie zarzucić że dogadał się z Fiorentiną a potem polaciał do Juve. Możliwe że wrzucił tego posta kiedy sam jeszcze nie wiedział gdzie skończy (jeśli to faktycznie on pisał)".Szikit pisze:Co do notki Berbatova to mógłby nic nie pisać, jeśli faktycznie się coś dzieje. Po co by publikował taki wpis? No chyba, że męczy go zaśmiecanie jego tablicy przez fanów![]()
Biedny Fabio, już został wymieniony za Pazziniego, za Joveticia+kasę, rok temu za Vargasa, teraz za Borriellojakku1 pisze:4. Niektorzy eksperci calcio (:prochno:) donosza, ze mozliwa jest natomiast wymiana Quagliarelli na Borriello.

Ja podobnie. Od 15:00 10 stron przybyło, chyba wszystkich nie ogarnępumex pisze:Oo kurza twarz. Wracam do domu a tu ponad 10 nowych stron tematu, rozkład lotów Florencja-Monachium i Berbatov jedną nogą w Juve.

Czyli co, za mykamy mercato? Mirko, Seba, Berbatow, Matri, Fabio, nie ma źle w ataku, Boakye na wypożyczenie. Jeszcze upchnąć Zieglera i Pazienzę (z nimi chyba nie będzie dużego problemu), coś zrobić z Vickiem i Martinezem (chyba z pierwszym rozwiązać, drugiego na wypożyczenie gdziekolwiek, no bo co? życie jest brutalne). Ewentualnie jakis Peluso, ale w sumie po co.
W ogóle czujecie motyw?
Prezes z szampanem, dziewczyny w strojach ludowcyh, DS z kontraktem do podpisania a tu psikus, Bułgar nie przyleciał

Niezły psikus dla Violi, trochę ich nawet szkoda. A może nie. Tak czy siak, Beppe drugi raz podkrada w tym mercato (Isla), taki Scottie Pippen wśród dyrektorów.
Jeny, dalej marudzicie o Joveticiu? :doh:
- Bartek88
- Juventino
Tak w ramach przerwy miedzy jaraniem się taksowkarstwem Marotty, to Lloris wybiera się do Tottenhamu - ponoc rozmowy są zaawansowane i wszystko domykane, Deshamps bedzie mial jeszcze wiekszy pożytek z niego cos czuje jak jeszcze w Anglii zasmakuje doswiadczenia

Czulbys jeszcze większy niesmak jak bysmy wydali 36 mln na Llorente a po pol roku mialby 8 goli na koncie bo nie dostawałby co chwila wrzutek z boku w pole karneKubba pisze:Berba - ok, ale niesmak pozostaje...

- Kubba
- Juventino
A kto ściągnął Ibre czy Cassano?Arbuzini pisze:A Milan w zeszłym roku w końcu dostał tego swojego pana X (factor), czy nie?
Nie na Llorente liczyłem myślać o "topie"... Gość jest przyzwoity, tyle;]Bartek88 pisze: Czulbys jeszcze większy niesmak jak bysmy wydali 36 mln na Llorente a po pol roku mialby 8 goli na koncie bo nie dostawałby co chwila wrzutek z boku w pole karne
Miał być Dzeko, Cavani, Higuain, Torres.... to są topowi napastnicy.
- Piti
- Juventino
od 3 kolejki, z Udinese w sobote raczej nie zagra, chociaż może z ławki?Włos pisze:Czy ktoś może odpowiedzieć ;p?Włos pisze:Od której kolejki Berbatov będzie mógł zagrać ? biorąc po uwagę, że pewnie jutro podpisane zostaną wszystkie papierki...

- Rarian
- Juventino
Dla mnie to wygląda mniej więcej tak, że Ibra, Berba i Mirko to (w tej kolejności) trzech tenorów ospałego i genialnego technicznie stylu gry. Mało biegają, a dużo robią. Ale takich napastników dwóch na boisku być po prostu nie może, nie kojarzę dobrze działającego duetu napastników, gdzie obaj mieli zbliżoną i taką, umówmy się, raczej nie-mainstreamową charakterystykę gry. Wsadzą jakiegoś gola z przewrotki czy pięty, zaczarują sklejeniem piłki z 60 metrów itp., ale w pressingu to raczej nie pograją, nie mówiąc o jakichś szybkich wyjściach do pasów Pirlo i klepie. Tak ja to widzę okiem kibica United@Rarian - widzę to podobnie. Atak Vucinić-Berba, jeśli obaj będą mieli "dzień stacza", może być dla nas zabójczy... Technicznie są fajni, ale biegają nie zawsze. Gio-Berba to teoretycznie lepszy wybór, tyle że Mirko to - chyba zasłużenie, biorąc pod uwagę zeszły sezon - pupil conte

- Giovani
- Juventino
Uważam Berbatova za dobrego napastnika, więc z jednej strony się cieszę, bo jestem przekonany, że strzeli kilkanaście goli w nadchodzącym sezonie. Z drugiej strony jednak pozostaje pewien niesmak, kiedy przypomnę sobie, jak przez prasę przewijane były takie nazwiska jak Dżeko czy Cavani. Ale mimo wszystko, te mercato oceniam na duży plus. Oczywiście nie należy chwalić dnia przed zachodem słońca, ale Asamoah to już bardzo trafiony transfer. Powodzenia Berbatov !
- Piti
- Juventino
Dzeko i Torres to topowi zawodnicy? napewno nie obecnie.. Dzeko caly sezon grał ogony w City, Torres ubiegly sezon to kompletna klapa i wiekszosc meczy zaczynał z ławki rezerwowych, jeśli to są dla ciebie topowi napastnicy, to w takim razie Berbatov tez powinien być topem.Kubba pisze: Nie na Llorente liczyłem myślać o "topie"... Gość jest przyzwoity, tyle;]
Ciesze się że Bułgar do nas zawitał za taką kwote, jak na napastnika ma świetną technike, nadaje się do gry kombinacyjnej jak i do dośrodkowań z racji swojego pokaźnego wzrostu (188 cm) Nic nie tracimy, 5 mln to jest NIC, United zaplacilo za niego 3 sezony temu 31 mln FUNTÓW, tez trzeba miec to na uwadze.
- Łukasz
- Juventino
A co to ma do tego tematu???Bartek88 pisze:Tak w ramach przerwy miedzy jaraniem się taksowkarstwem Marotty, to Lloris wybiera się do Tottenhamu - ponoc rozmowy są zaawansowane i wszystko domykane, Deshamps bedzie mial jeszcze wiekszy pożytek z niego cos czuje jak jeszcze w Anglii zasmakuje doswiadczenia
Widzę to, jako kibic Juve, tak samo. I z tej perspektywy mówię: obyśmy obaj mieli kiepski wzrok.Rarian pisze: Dla mnie to wygląda mniej więcej tak, że Ibra, Berba i Mirko to (w tej kolejności) trzech tenorów ospałego i genialnego technicznie stylu gry. Mało biegają, a dużo robią. Ale takich napastników dwóch na boisku być po prostu nie może, nie kojarzę dobrze działającego duetu napastników, gdzie obaj mieli zbliżoną i taką, umówmy się, raczej nie-mainstreamową charakterystykę gry. Wsadzą jakiegoś gola z przewrotki czy pięty, zaczarują sklejeniem piłki z 60 metrów itp., ale w pressingu to raczej nie pograją, nie mówiąc o jakichś szybkich wyjściach do pasów Pirlo i klepie. Tak ja to widzę okiem kibica United.

- Il Fenomeno
- Juventino
Ibra przyszedł 2 lata temu, a Cassano 1,5.Kubba pisze:A kto ściągnął Ibre czy Cassano?Arbuzini pisze:A Milan w zeszłym roku w końcu dostał tego swojego pana X (factor), czy nie?

Mnie tak zrobiło się żal kibiców Violi.[/url]

- Rarian
- Juventino
Berba jest porównywalny (jeśli nie lepszy) niż Dzeko, więc nie wiem czemu tak żałujecie Bośniaka. Może i jest młodszy i bardziej dynamiczny, ale technicznie to inna galaktyka, Dzeko, nawet jak na BPL jest taki dość... drewniany, Aguero, Tevez i Balotelli; wszyscy są wyżej w klasyfikacji napastników. A Berba, to co prawda 4ty napastnik United, ale głównie dlatego, że nie pasuje do stylu gry, a nie dlatego, że jest słabszy niż Welbeck czy Chicharito. Bo nie jest.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 21:30 przez Rarian, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kubba
- Juventino
Tak.Bazyliszek pisze:Dzeko i Torres to topowi zawodnicy?Kubba pisze: Nie na Llorente liczyłem myślać o "topie"... Gość jest przyzwoity, tyle;]
Dodatkowo, za nimi przemawia wiek. Berba ma już niestety ponad 31 na karku.
EDIT:
Nie chodzi mi konkretnie o Xa, Yka czy Zeta... Chodzi o to, że Galliani potrafi wyłożyć kasę i ściągnąć świetnego napastnika, a Beppe o takowym gada i... na tym poprzestaje.Arbuzini pisze:Eeee... coś Ci się pomyliło. Żaden z nich nie może być Panem X. Nie ten czas, ani pozycja.Kubba pisze:A kto ściągnął Ibre czy Cassano?Arbuzini pisze:A Milan w zeszłym roku w końcu dostał tego swojego pana X (factor), czy nie?
Żeby nie było - Transfer i warunki kontraktu dla Bułgara palce lizać. Oby się sprawdził we Włoszech
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 21:34 przez Kubba, łącznie zmieniany 1 raz.
- Supersonic
- Juventino
Niespecjalnie lubilem tego pilkarza, no ale w takich zacnych barwach to
Berba, daje Ci kredyt zaufania, przypomnij mi Trezegueta
Jerzy Pilch zapytany przed Euro kogo mu brakuje wsrod powolanych powiedzial, ze Smolarka - bo on (Pilch) uwielbia stawiac na ludzi w dolku, ktorzy sa w beznadziejnej sytuacji gdyz sa zdesperowani i nie maja nic do stracenia. Zachowujac wszelkie proporcje, Berbatov wydaje mi sie byc takim pilkarzem. Ta droga od krola strzelcow do lawkowicza w 2mies jest niesamowita. Mysle, ze ma wiele do udowodnienia i pokazania. Jestem na tak.
Kwestia nr. 2. Ten transfer byl tak bajecznie tani, ( chapeau bas Marotta- skubany jest jednak) ze nie musi wykluczac kolejnego. Jezeli, rzeczywiscie o kogos jeszcze walczymy, to mozemy miec 3 dni, ktore wstrzasnely JP. Zreszta niektorzy sie tam juz tna prawie, inni nie radza sobie z poranna erekcja a jeszcze inni jakimis machlojami wracaja zza bana :-D
Kto idzie o zaklad, ze Berbatov bedzie mial w tym sezonie lepszy wspolczynnik minuta/gol niz Jovetic? Przegrany przez tydzien zmienia range na wyznawca zemana.

Jerzy Pilch zapytany przed Euro kogo mu brakuje wsrod powolanych powiedzial, ze Smolarka - bo on (Pilch) uwielbia stawiac na ludzi w dolku, ktorzy sa w beznadziejnej sytuacji gdyz sa zdesperowani i nie maja nic do stracenia. Zachowujac wszelkie proporcje, Berbatov wydaje mi sie byc takim pilkarzem. Ta droga od krola strzelcow do lawkowicza w 2mies jest niesamowita. Mysle, ze ma wiele do udowodnienia i pokazania. Jestem na tak.
Kwestia nr. 2. Ten transfer byl tak bajecznie tani, ( chapeau bas Marotta- skubany jest jednak) ze nie musi wykluczac kolejnego. Jezeli, rzeczywiscie o kogos jeszcze walczymy, to mozemy miec 3 dni, ktore wstrzasnely JP. Zreszta niektorzy sie tam juz tna prawie, inni nie radza sobie z poranna erekcja a jeszcze inni jakimis machlojami wracaja zza bana :-D
Kto idzie o zaklad, ze Berbatov bedzie mial w tym sezonie lepszy wspolczynnik minuta/gol niz Jovetic? Przegrany przez tydzien zmienia range na wyznawca zemana.
Tristan - Makaay w EuroDepor np.Rarian pisze:nie kojarzę dobrze działającego duetu napastników, gdzie obaj mieli zbliżoną i taką, umówmy się, raczej nie-mainstreamową charakterystykę gry.
- pan Zambrotta
- Juventino
Ja, ale podbijam stawkę - przegrany będzie musiał przez miesiąc prowadzic rzeczową dyskusję na każdy podjęty temat z trzema naszymi forumowymi kosmitami: zahorem, Bartkiem88 i LordemJuve.Supersonic pisze:Kto idzie o zaklad, ze Berbatov bedzie mial w tym sezonie lepszy wspolczynnik minuta/gol niz Jovetic? Przegrany przez tydzien zmienia range na wyznawca zemana.
Wymiękasz? 8)
Faktycznie, każdy jest pod wrażeniem "taniości" transferu. A sam berba przychodził do ManU za 31 mln funtów...