Kluby i federacje wysyłające darmowe pamiątki
- MrWlodek
- Juventino
Ja jak na razie pisałem tylko e-mailami. Jeśli wyślesz list jest wtedy większa szansa że coś odpiszą/przyślą niż po napisaniu maila.ĆwiroPB pisze:Panowie, piszecie listy ręcznie, czy macie wersje na kompie![]()
Lepiej pisać od serca niż z gotowców. Ale jeśli z angielskim nie radzisz sobie za dobrze to na forach kolekcjonerskich powinno być sporo wzorców.

- ĆwiroPB
- Juventino
Hehe dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanieLukasz_JUVE pisze:Ja jak na razie pisałem tylko e-mailami. Jeśli wyślesz list jest wtedy większa szansa że coś odpiszą/przyślą niż po napisaniu maila.ĆwiroPB pisze:Panowie, piszecie listy ręcznie, czy macie wersje na kompie![]()
Lepiej pisać od serca niż z gotowców. Ale jeśli z angielskim nie radzisz sobie za dobrze to na forach kolekcjonerskich powinno być sporo wzorców.
No ja właśnie piszę ręcznie listy i dziś wyślę mój drugi list do Leyton Orient

Ps. Z angielskim jakoś sobie radze

POZDRO :!:
- Szymek
- Juventino
Ja zawsze drukowałem listy i podpisywałem ręcznie swoim imieniem i nazwiskiem. Całe listy pisałem ręcznie na początku mojej kolekcjonerskiej przygody, jednak z czasem stało się to trochę, że tak powiem męczące. Na dodatek ktoś może się nie rozczytać z twojego pisma (o ile ktoś w ogóle czyta listy). Nie polecam zasypywania różnych klubów mailami, bo właśnie przez takich ludzie kluby wysyłają już tylko... śmieci, w porównaniu do tego, co można było otrzymać kiedyś. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to napisz do mnie na PW bądź GG.
- Michael900
- Juventino
Wczoraj od British Gimnastic: ulotka i przypinka
po mailu
po mailu

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Fifarulez
- Juventino
dzisiaj zdjecia wszystkich pilkarzy reprezentacji Czech(po tygodniu od wyslania maila)... 

- Hubert90
- Juventino
[quote="madmo"][quote="white_wolv"][quote="Palladino"]2. Rochus Misch (ostatni zyjacy nazista) (dzieki Hubert)
- 3 fotki z grafami
- i jedna bez
[/quote]Czy tobie sie przypadkiem sufit na leb nie spadl ?
Rece opadaja..[/quote]
Nazista wysyłający autografy?! Ktoś się jeszcze publicznie chwali otrzymaniem takiego autografu?! O co tu chodzi?!
Przyznam szczerze, że do chwili przeczytania tego postu nie słyszałem o kimś takim jak Rochus Misch, sprawdziłem kto to jest, napisano nawet o nim książkę, a oto fragment: "89-letni Rochus Misch nie ma dziś żadnych wyrzutów sumienia: Nie mogę się uskarżać - mówi. - To były dla mnie dobre czasy. Owszem, rządził Hitler. Ale nie oceniam, czy był dobry, czy zły. Ja po prostu mu służyłem."
Ja wnioskuje, żeby dać temu xxx bana. Przepraszam innych użytkowników, że użyłem takiego słowa, ale inaczej tego nazwać nie potrafię.[/quote]
Nie napisano o nim książki, tylko on sam sobie napisał autobiografię.
Sam Misch nie był zbordniarzem, on był osobistym ochroniarzem, operatorem centrali telefonicznej i kurierem. Ponadto w tamtych czasach wielu niemców musiało służyć pod przymusem.
...............................................................................................
Dziś od Marka Penksy
- 3 fotki z grafami
- i jedna bez

[/quote]Czy tobie sie przypadkiem sufit na leb nie spadl ?
Rece opadaja..[/quote]
Nazista wysyłający autografy?! Ktoś się jeszcze publicznie chwali otrzymaniem takiego autografu?! O co tu chodzi?!
Przyznam szczerze, że do chwili przeczytania tego postu nie słyszałem o kimś takim jak Rochus Misch, sprawdziłem kto to jest, napisano nawet o nim książkę, a oto fragment: "89-letni Rochus Misch nie ma dziś żadnych wyrzutów sumienia: Nie mogę się uskarżać - mówi. - To były dla mnie dobre czasy. Owszem, rządził Hitler. Ale nie oceniam, czy był dobry, czy zły. Ja po prostu mu służyłem."
Ja wnioskuje, żeby dać temu xxx bana. Przepraszam innych użytkowników, że użyłem takiego słowa, ale inaczej tego nazwać nie potrafię.[/quote]
Nie napisano o nim książki, tylko on sam sobie napisał autobiografię.
Sam Misch nie był zbordniarzem, on był osobistym ochroniarzem, operatorem centrali telefonicznej i kurierem. Ponadto w tamtych czasach wielu niemców musiało służyć pod przymusem.
...............................................................................................
Dziś od Marka Penksy
Dinamo Kyev самые лучшие
FORZA KIEV!!!!
FORZA KIEV!!!!
- Michael900
- Juventino
Co ciekawego może być w takiej autobiografi. W ogóle co za wydawnicto wydało mu tą książkę?Hubert90 pisze: Nie napisano o nim książki, tylko on sam sobie napisał autobiografię.
A czy on się do takich zaliczał? Wydaje mi się, że nie...Hubert90 pisze: Sam Misch nie był zbordniarzem, on był osobistym ochroniarzem, operatorem centrali telefonicznej i kurierem. Ponadto w tamtych czasach wielu niemców musiało służyć pod przymusem.
Niedawno od pewniej europejskiej federacji w golfa: kilka broszuk i przypinka.
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Hubert90
- Juventino
Książkę tą wydało niemieckie wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media - także w języku polskim
Odp. na pytanie co ciekawego....otóż, Rochus jest bardzo ważnym źródłem informacji z wydarzeń z kwietnia 1945.
Rochus Misch został szeregowcem ( pod przymusem ) następnie wyjechał na wojnę do Polski i już pierwszego dnia został poważnie ranny, za co Hitler nominował go SS-manem ( gdyby odmówił mógłby zostać rozstrzelany ) skąd został nominowany na osobistego sekretarza.
Przedtem ktoś napisał, że Misch nie ma żadnych wyrzutów....otóż on nie miał specjalnie przed czym mieć wyrzutów, ponieważ był sekretarzem a nie "katem". Ponadto wszelkich wyrzótów Rochus pozbył się w niewoli radzieckiej, gdzie jak stwierdził "odpokutował swoje wszelkie winy"
Odp. na pytanie co ciekawego....otóż, Rochus jest bardzo ważnym źródłem informacji z wydarzeń z kwietnia 1945.
Rochus Misch został szeregowcem ( pod przymusem ) następnie wyjechał na wojnę do Polski i już pierwszego dnia został poważnie ranny, za co Hitler nominował go SS-manem ( gdyby odmówił mógłby zostać rozstrzelany ) skąd został nominowany na osobistego sekretarza.
Przedtem ktoś napisał, że Misch nie ma żadnych wyrzutów....otóż on nie miał specjalnie przed czym mieć wyrzutów, ponieważ był sekretarzem a nie "katem". Ponadto wszelkich wyrzótów Rochus pozbył się w niewoli radzieckiej, gdzie jak stwierdził "odpokutował swoje wszelkie winy"
Dinamo Kyev самые лучшие
FORZA KIEV!!!!
FORZA KIEV!!!!
- Palladino
- Juventino
Boże założe się że wszyscy tu obecni nie daliby się rozstrzelać. Ja sam wole byc osobistym sekretarzem Hitlera niż leżeć w ziemi. Hubert ma racje. Zamknijmy ten temat
- Patrick Owomayela
- Torsten Frings
- Per Mertesacker
- Naldo
- oraz Franz Beckenbauer z dedykacją
Wszystko po odpisach.
Pozdrawiam.
- Patrick Owomayela
- Torsten Frings
- Per Mertesacker
- Naldo
- oraz Franz Beckenbauer z dedykacją
Wszystko po odpisach.
Pozdrawiam.
- Palladino
- Juventino
Dziś znakomity dzień
:
- OSC Lille - plakat nadruki i naklejka
autografy:
- Deco (z jakąś dedykacją po Hiszpańsku)
- Angelos Charisteas - Feyenoord
- Henk Timmer - Feyenoord
- Pierre Van Hooijdonk - Feyenoord
- Erwin Koeman - Feyenoord, trener
- Łukasz Garguła z dedykacją
- Ben Sahar x3 (2 na wymianę)
Wszystko po odpisach.
Proszę nie pisać na gg ani pw "skąd ty to masz?"

- OSC Lille - plakat nadruki i naklejka
autografy:
- Deco (z jakąś dedykacją po Hiszpańsku)
- Angelos Charisteas - Feyenoord
- Henk Timmer - Feyenoord
- Pierre Van Hooijdonk - Feyenoord
- Erwin Koeman - Feyenoord, trener
- Łukasz Garguła z dedykacją
- Ben Sahar x3 (2 na wymianę)
Wszystko po odpisach.
Proszę nie pisać na gg ani pw "skąd ty to masz?"
- Marianb
- Juventino
Wczoraj po mailu dostałem od Erzgebirge Aue:
- Liścik
-Karta z autografem Tomasza Bobla
-karta z autografem Tomasza Kosa
-karta z autografem Marcina Adamskiego
-karta z autografem Andrzeja Juskowiaka
Od Benfici Lizbona dostałem
- bilety nieaktualne
-zdjęcie z nadrukowanymi autografami
-breloczek
-naklejki
Od Manchesteru United
-autograf Edwina Van Der Saara
- Liścik
-Karta z autografem Tomasza Bobla
-karta z autografem Tomasza Kosa
-karta z autografem Marcina Adamskiego
-karta z autografem Andrzeja Juskowiaka
Od Benfici Lizbona dostałem
- bilety nieaktualne
-zdjęcie z nadrukowanymi autografami
-breloczek
-naklejki
Od Manchesteru United
-autograf Edwina Van Der Saara
- kristoferr
- Juventino
a ma ktos moze adres do F1 do renault mejla i jakis przykładowy list zwiazany ze sportami samochodowymi ? jak ktos cos ma to niech poda