Sezon 2015/2016
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Plan minimum przed sezonem:
Serie A: 1. miejsce
Puchar Włoch: półfinał
Liga Mistrzów: ćwierćfinał
Plan minimum po pierwszych meczach sezonu:
Serie A: miejsce na podium
Puchar Włoch: kto by wtedy o tym myślał
Liga Mistrzów: wyjście z grupy
Plan minimum na dziś:
Puchar Włoch: zwycięstwo
Liga Mistrzów: półfinał
Kto by pomyślał, że ten sezon tak się ułoży?
Teraz 2 kluczowe mecze to Napoli i Bayern w Turynie.
Od 15 meczów jesteśmy jak walec. Tylko raz zgubiliśmy punkty pechowo z Sevillą, a tak to same pewne zwycięstwa. W tej chwili obok Barcelony, Realu i Bayernu jesteśmy w TOP-4 Europy. Gracze tacy jak Evra, Cuadrado czy Morata graliby pierwsze skrzypce we wszystkich zespołach Serie A. Poza Juve, gdzie są tylko wykorzystywani do rotacji.
Puchar Włoch: półfinał
Liga Mistrzów: ćwierćfinał
Plan minimum po pierwszych meczach sezonu:
Serie A: miejsce na podium
Puchar Włoch: kto by wtedy o tym myślał
Liga Mistrzów: wyjście z grupy
Plan minimum na dziś:
Puchar Włoch: zwycięstwo
Liga Mistrzów: półfinał
Kto by pomyślał, że ten sezon tak się ułoży?

Teraz 2 kluczowe mecze to Napoli i Bayern w Turynie.
Od 15 meczów jesteśmy jak walec. Tylko raz zgubiliśmy punkty pechowo z Sevillą, a tak to same pewne zwycięstwa. W tej chwili obok Barcelony, Realu i Bayernu jesteśmy w TOP-4 Europy. Gracze tacy jak Evra, Cuadrado czy Morata graliby pierwsze skrzypce we wszystkich zespołach Serie A. Poza Juve, gdzie są tylko wykorzystywani do rotacji.
- Vincitore
- Juventino
Słowem: Napoli gra jakiś sparing treningowy i Higuain zszedł z urazem. Ciekawe ile potrwa absencja, zwłaszcza, że wielki mecz zbliża się nieubłaganie, a wiadomo ile Pipita znaczy dla klubu spod Wezewiusza.INCREDIBILE - Napoli-San Vito Positano, entrata fuori tempo su Higuain: il Pipita lascia il campo!

- CzeczenCZN
- Juventino
Hmmm, wiem że to nie Fair-Play, ale ucieszyła mnie ta informacja. :cwaniak: Trochę mi wstyd z tego powodu, no ale bądźmy szczerzy - nie jest to dla nas zła wiadomość. Teraz tak naprawdę może się okazać - jeśli przerwa faktycznie będzie dłuższa - co tak naprawdę znaczy Napoli... Nie sądzę by Insigne był w stanie robić w ataku to samo co on.Vincitore pisze:Wielki mecz zbliża się nieubłaganie, a wiadomo ile Pipita znaczy dla klubu spod Wezewiusza.

- PlanetJuve
- Juventino
A co ma jeden do drugiego? Przecież niski włoch nie zastąpi go na ataku- dwie różne pozycje i z reguły grają obok siebie.. To raczej Gabbiadini dostałby szansę, a ten z kolei nigdy nie kończył ligowych rozgrywek z dwucyfrowym dorobkiem. Choć Nam strzelił skurkobaniec. Napoli gra mega ofensywnie i zastopowanie ich zapędów to klucz do sukcesu.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Hmmm, wiem że to nie Fair-Play, ale ucieszyła mnie ta informacja. :cwaniak: Trochę mi wstyd z tego powodu, no ale bądźmy szczerzy - nie jest to dla nas zła wiadomość. Teraz tak naprawdę może się okazać - jeśli przerwa faktycznie będzie dłuższa - co tak naprawdę znaczy Napoli... Nie sądzę by Insigne był w stanie robić w ataku to samo co on.Vincitore pisze:Wielki mecz zbliża się nieubłaganie, a wiadomo ile Pipita znaczy dla klubu spod Wezewiusza.
- CzeczenCZN
- Juventino
Chodziło mi o to że nie będzie w stanie, sam stwarzać takiego zagrożenia i zniwelować brak Gonzalo w składzie. To zdaje się 2 strzelec Napoli, chodziło mi o to że on sam nie wystarczy. Trener bez Higuaina, będzie musiał inaczej to poukładać, pewnie Lorenzo będzie miał więcej z gry. Bo tak to zespół grał na Argentyńczyka.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Lepiej patrzeć na siebie, a u nas 2 ofiary wczorajszego pojedynku...poczekajmy na oficjalne diagnozy, ale problemy mięśniowe u nas to od razu dłuższa pauza. Zważywszy, że dotyczą Mario i Asamoah. :roll:

- CzeczenCZN
- Juventino
Frosinone strzela w Rzymie na 1-1. No ta nowa miotła, trochę tandetna
...
BTW: Ja już nie chce go hejtować, wielu zna moje zdanie o nim tutaj - ale Leali pięknie zawalił przy strzale Nainggolana na 1-0.

BTW: Ja już nie chce go hejtować, wielu zna moje zdanie o nim tutaj - ale Leali pięknie zawalił przy strzale Nainggolana na 1-0.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Ale własnie się wykazał cudowną interwencją po strzale Dzeko.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Frosinone strzela w Rzymie na 1-1. No ta nowa miotła, trochę tandetna...
- CzeczenCZN
- Juventino
El-Shaarawy zmiażdżył system, może chłopak odżyje
Bramka kolejki?

- Wojtek1207
- Juventino
Bramka Stefana ładna,
Strzału Nainggolana nie widziałem, a przy 3:1 to za wiele do powiedzenia Leali nie miał. W ostatniej akcji jeszcze przytomnie wybił rykoszet przy słupku. Niestety, przy takiej drużynie, gdzie środek notuje takie straty jak ta przy golu Pjanicia, to bramkarz nie ma za bardzo jak się wykazać. Nie wiem, czy będą z niego ludzie, bo to był pierwszy mecz Frosinone (oprócz tego z Juve), który widziałem. Jednak trzymać za niego kciuki nie zaszkodzi. Byle tylko z nami nie bronił za dobrze.

Ja bym zaczekał do jutra i zobaczył, co pokaże Dybala.ForzaItanimulli3vujcm pisze:El-Shaarawy zmiażdżył system, może chłopak odżyjeBramka kolejki?
- zbysioJuve
- Juventino
Znowu ciężki mecz Romy a szczególnie do trzeciej bramki, choć na pewno był żywy i otwarty z obydwu stron. Na plus raczej zaprezentowały się dwa nowe nabytki rzymian El Shaarawy z bramką, szansą na drugą w końcówce a także otwartą i dynamiczną grą na lewym skrzydle, z kolei zaś Zukanović w debiucie zalicza asystę przy bramce Szarego, błąd przy wyrównującej bramce dla Frosinone kiedy to nie w trafił w piłkę umożliwiając zawodnikowi gości oddanie strzału, ale też trzeba zaliczyć mu na plus wcześniejsze uratowanie zespołu przed utratą bramki kiedy to wybił piłkę głową nad poprzeczką zmierzającą już praktycznie do bramki. Nie wychylał się za bardzo do przodu w odróżnieniu do Rudigera, ale też miał ze trzy czy cztery wyjścia ofensywne przeważnie w drugiej połowie. Także zarówno jeden jak i drugi debiut zaliczyli raczej pozytywnie. No i trzecia bramka Pjanicia po kontrze z czystej pozycji strzeleckiej, który to pokazał Dżeko jak się powinno wykorzystywać dogodne sytuacje, a także Salahowi, który więcej się nabiegał niż z niego pożytku było w dzisiejszym meczu. Także Roma jako zespół wg mnie ponownie nie zachwyciła(choć przebłyski się zdarzały), ale być może to zwycięstwo przełoży się i u nich w przyszłości na lepsze wyniki i w sumie lepszą grę. A Frosinone cóż jak na zespół z dolnych rejonów tabeli zagrało otwartą piłkę a przy odrobinie szczęścia mogło się nawet o ten remis pokusić.
- PlanetJuve
- Juventino
Trochę nie trafiłeś bo akurat grają z Sassuolo.alessandro1977 pisze:We wtorek Roma zawita do Palermo i zbierze bęcki...