Sezon 2015/2016

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2016, 23:02

Plan minimum przed sezonem:
Serie A: 1. miejsce
Puchar Włoch: półfinał
Liga Mistrzów: ćwierćfinał

Plan minimum po pierwszych meczach sezonu:

Serie A: miejsce na podium
Puchar Włoch: kto by wtedy o tym myślał
Liga Mistrzów: wyjście z grupy

Plan minimum na dziś:
Serie A: 1. miejsce
Puchar Włoch: zwycięstwo
Liga Mistrzów: półfinał

Kto by pomyślał, że ten sezon tak się ułoży? :)

Teraz 2 kluczowe mecze to Napoli i Bayern w Turynie.

Od 15 meczów jesteśmy jak walec. Tylko raz zgubiliśmy punkty pechowo z Sevillą, a tak to same pewne zwycięstwa. W tej chwili obok Barcelony, Realu i Bayernu jesteśmy w TOP-4 Europy. Gracze tacy jak Evra, Cuadrado czy Morata graliby pierwsze skrzypce we wszystkich zespołach Serie A. Poza Juve, gdzie są tylko wykorzystywani do rotacji.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2016, 15:34

INCREDIBILE - Napoli-San Vito Positano, entrata fuori tempo su Higuain: il Pipita lascia il campo!
Słowem: Napoli gra jakiś sparing treningowy i Higuain zszedł z urazem. Ciekawe ile potrwa absencja, zwłaszcza, że wielki mecz zbliża się nieubłaganie, a wiadomo ile Pipita znaczy dla klubu spod Wezewiusza. ;)

Obrazek

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2016, 15:49

Vincitore pisze:Wielki mecz zbliża się nieubłaganie, a wiadomo ile Pipita znaczy dla klubu spod Wezewiusza. ;)
Hmmm, wiem że to nie Fair-Play, ale ucieszyła mnie ta informacja. :cwaniak: Trochę mi wstyd z tego powodu, no ale bądźmy szczerzy - nie jest to dla nas zła wiadomość. Teraz tak naprawdę może się okazać - jeśli przerwa faktycznie będzie dłuższa - co tak naprawdę znaczy Napoli... Nie sądzę by Insigne był w stanie robić w ataku to samo co on. ;)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2016, 16:22

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Vincitore pisze:Wielki mecz zbliża się nieubłaganie, a wiadomo ile Pipita znaczy dla klubu spod Wezewiusza. ;)
Hmmm, wiem że to nie Fair-Play, ale ucieszyła mnie ta informacja. :cwaniak: Trochę mi wstyd z tego powodu, no ale bądźmy szczerzy - nie jest to dla nas zła wiadomość. Teraz tak naprawdę może się okazać - jeśli przerwa faktycznie będzie dłuższa - co tak naprawdę znaczy Napoli... Nie sądzę by Insigne był w stanie robić w ataku to samo co on. ;)
A co ma jeden do drugiego? Przecież niski włoch nie zastąpi go na ataku- dwie różne pozycje i z reguły grają obok siebie.. To raczej Gabbiadini dostałby szansę, a ten z kolei nigdy nie kończył ligowych rozgrywek z dwucyfrowym dorobkiem. Choć Nam strzelił skurkobaniec. Napoli gra mega ofensywnie i zastopowanie ich zapędów to klucz do sukcesu.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2016, 16:43

Chodziło mi o to że nie będzie w stanie, sam stwarzać takiego zagrożenia i zniwelować brak Gonzalo w składzie. To zdaje się 2 strzelec Napoli, chodziło mi o to że on sam nie wystarczy. Trener bez Higuaina, będzie musiał inaczej to poukładać, pewnie Lorenzo będzie miał więcej z gry. Bo tak to zespół grał na Argentyńczyka.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2016, 16:48

Z dużej chmury mały deszcz, ponoć jakieś stłuczenie i woleli go ściągnąć z boiska.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2016, 17:02

I bardzo dobrze. Rywalizacja rywalizacją, ale naprawdę nie lubię oglądać takich obrazków. Nawet jeśli dotyczy to zawodników Napoli. Są pewne granicy, których nie można przekraczać.

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2016, 17:49

Lepiej patrzeć na siebie, a u nas 2 ofiary wczorajszego pojedynku...poczekajmy na oficjalne diagnozy, ale problemy mięśniowe u nas to od razu dłuższa pauza. Zważywszy, że dotyczą Mario i Asamoah. :roll:

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 21:14

Frosinone strzela w Rzymie na 1-1. No ta nowa miotła, trochę tandetna :whistle:...

BTW: Ja już nie chce go hejtować, wielu zna moje zdanie o nim tutaj - ale Leali pięknie zawalił przy strzale Nainggolana na 1-0. :whistle:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 21:22

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Frosinone strzela w Rzymie na 1-1. No ta nowa miotła, trochę tandetna :whistle:...

BTW: Ja już nie chce go hejtować, wielu zna moje zdanie o nim tutaj - ale Leali pięknie zawalił przy strzale Nainggolana na 1-0. :whistle:
Ale własnie się wykazał cudowną interwencją po strzale Dzeko.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 21:53

El-Shaarawy zmiażdżył system, może chłopak odżyje :bravo: Bramka kolejki?

Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 22:45

Bramka Stefana ładna, :bravo: Strzału Nainggolana nie widziałem, a przy 3:1 to za wiele do powiedzenia Leali nie miał. W ostatniej akcji jeszcze przytomnie wybił rykoszet przy słupku. Niestety, przy takiej drużynie, gdzie środek notuje takie straty jak ta przy golu Pjanicia, to bramkarz nie ma za bardzo jak się wykazać. Nie wiem, czy będą z niego ludzie, bo to był pierwszy mecz Frosinone (oprócz tego z Juve), który widziałem. Jednak trzymać za niego kciuki nie zaszkodzi. Byle tylko z nami nie bronił za dobrze.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:El-Shaarawy zmiażdżył system, może chłopak odżyje :bravo: Bramka kolejki?
Ja bym zaczekał do jutra i zobaczył, co pokaże Dybala. :smile:

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2016, 23:07

Znowu ciężki mecz Romy a szczególnie do trzeciej bramki, choć na pewno był żywy i otwarty z obydwu stron. Na plus raczej zaprezentowały się dwa nowe nabytki rzymian El Shaarawy z bramką, szansą na drugą w końcówce a także otwartą i dynamiczną grą na lewym skrzydle, z kolei zaś Zukanović w debiucie zalicza asystę przy bramce Szarego, błąd przy wyrównującej bramce dla Frosinone kiedy to nie w trafił w piłkę umożliwiając zawodnikowi gości oddanie strzału, ale też trzeba zaliczyć mu na plus wcześniejsze uratowanie zespołu przed utratą bramki kiedy to wybił piłkę głową nad poprzeczką zmierzającą już praktycznie do bramki. Nie wychylał się za bardzo do przodu w odróżnieniu do Rudigera, ale też miał ze trzy czy cztery wyjścia ofensywne przeważnie w drugiej połowie. Także zarówno jeden jak i drugi debiut zaliczyli raczej pozytywnie. No i trzecia bramka Pjanicia po kontrze z czystej pozycji strzeleckiej, który to pokazał Dżeko jak się powinno wykorzystywać dogodne sytuacje, a także Salahowi, który więcej się nabiegał niż z niego pożytku było w dzisiejszym meczu. Także Roma jako zespół wg mnie ponownie nie zachwyciła(choć przebłyski się zdarzały), ale być może to zwycięstwo przełoży się i u nich w przyszłości na lepsze wyniki i w sumie lepszą grę. A Frosinone cóż jak na zespół z dolnych rejonów tabeli zagrało otwartą piłkę a przy odrobinie szczęścia mogło się nawet o ten remis pokusić.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2016, 10:11

We wtorek Roma zawita do Palermo i zbierze bęcki... ;)

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2016, 10:15

alessandro1977 pisze:We wtorek Roma zawita do Palermo i zbierze bęcki... ;)
Trochę nie trafiłeś bo akurat grają z Sassuolo.

Zablokowany