Mercato (zima 2011/12)
- pumex
- Juventino
Ja widzę to tak: za niewielkie pieniądze + jakiś zawodnik (ostatnio pojawiła się plotka 4mln+Iaquinta) może być, nie byłaby to głupia opcja, ot taki tani substytut Pirlo. Jednak nie widzę sensu, żeby inwestować w niego większe pieniądze, koleś dla mnie jest przeciętniakiem.Montolivo
Tak czy siak, chyba dobrze, że nie wyląduje u nas. Coś mi się wydaje, że poszczypałby się z Conte już pierwszego dnia.Vimes pisze:Z najnowszych plot wynika, że Tevezowi bliżej do Paryża niż do Mediolanu.
Stary, a na cosz nam klon Pazienzy? Tak jak mówię, wiadomo - Montolivo zada nie urywa, ale przynajmniej posiada resztki wizji i techniki, a Palombo? Typowy killer. Nie, dziękujęjakku1 pisze:Montolivo jest coraz blizej Juve (...)
Szczerze mowiac, wolalbym Palombo

Biorąc pod uwagę, że Hummels w zimie jest nierealny, to Astori wydaje się najlepszym wyjściem na środek obrony. Niedrogi, młody, z umiejętnościami na jakimś niezłym poziomie. Byłby ok, mam nadzieję, że Marotta zadziała.jakku1 pisze:Conte chcial jeszce srodkowego obronce. Stawiam na Astoriego.
Niezłą alternatywą mógłby być Bocchetti. Na pewno byłby droższy, ale jego zaletą jest to, że ładnie spisuje się także na lewej stronie.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Lol.Łukasz pisze:Nie sadze. Mój kolega jest fanem Realu od dziecka. Gdy Raul odszedł do Schalke - nie 'poszedł' razem z nim. Nie lubię Romy, ale Tottiemu i DR należy się szacunek za wierność. Dziwi mnie, że Cię to dziwi.Castiel pisze:Ale kibice już tak. Przód koszulki jest ważniejszy niż tył. Gdyby z Realu odszedł Ronaldo to zabrałby ze sobą kibiców do innego klubu itp itd.
PS. Kto to jest ten łysy na Twoim awatarze, bo zawsze zapominam spytac?
Jeden przypadek 'Twojego kolegi' określa ogół kibiców?
Na Już potrzebujemy Lewego obrońcy by Giorgione mogł grać z powrotem w srodku obrony.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nie do końca. Widziałem nie raz i nie dwa jak walnął crossa przez całe boisko prosto na czubek buta kolegi. Nawet w ostatnim meczu przeciwko Nam mu się to zdarzyło.pumex pisze:Palombo? Typowy killer.
Ale Montolivo lepszy i młodszy. Wiadomo.
Teraz wydaje się, że 4 mln i Iaquinta to oferta bliska zeru bo pieniądze jakie Viola wypłaci Vickowi w trakcie dwuletniego kontraktu będą wyrzucone w błoto, ale znając nasze szczęście do robienia interesów to pewnie zabójczy duet Gilardino - Iaquinta strzeli w przyszłym sezonie 40 bramekMietson pisze:Co do Montolivo - kupić go za 4 mln to byłby dobry interes. I jeszcze do tego pozbyć się Iaquinty!

- Łukasz
- Juventino
@Italismano - uważam, wśród większości KIBICÓW przywiązanie do barw jest stałe. Nawet Castiel, choc dziwi go taka postawa,twierdzi, że prezentuje takie podejście (paradoks?). Nie sądzę, że Pirlo przeciągnął na naszą stronę jakiegoś milanistę. Mnie do Juve przyciągnął DP, a nie 'odszedłbym' z nim. Niektórzy tu mają wciąż awatar z Baggio...
Alibi: nie wierzę w większe transfery zimą. Szrot out (+ Krasić?), zmiennik na prawą obronę in.
Alibi: nie wierzę w większe transfery zimą. Szrot out (+ Krasić?), zmiennik na prawą obronę in.
- PawSt
- Juventino
Moim zdaniem nie ma sensu bezproduktywnie sprzedawać Milosa nic na tym nie zyskując. Ma sens wymienić go na kogoś kto wniósłby coś nowego do drużyny, więc jestem prawie pewien że w zime jeszcze się z nim nie rozstaniemy.
- Darius19
- Juventino
Ewentualnym w miarę dobrym wyjściem jest wypożyczenie i dopiero po sezonie zastanowić się co dalej bo po co płacić zawodnikom którzy w ogóle nie grają a nie są na sprzedaż wypożyczyć do końca sezonu. W ten sposób klub trochę kasy zaoszczędzi na pensjach. I oczywiście najważniejsza rzecz sprzedać Amauriego i Iaquintę koniecznie i to w pierwszej kolejności.
FORZA JUVE
- Łukasz
- Juventino
Krasić siedząc na ławce tanieje. A grać nie będzie, bo w tej chwili, licząc Vucinicia, jest 5-tym skrzydłowym do gry... Warto by go może wcisnąć komuś, kto jeszcze pamięta jego formę?PawSt pisze:Moim zdaniem nie ma sensu bezproduktywnie sprzedawać Milosa nic na tym nie zyskując.
edit:
No właśnie ja już zapomniałem...pan Zambrotta pisze:Tytransfer millenium, jasne.
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2011, 14:56 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- pan Zambrotta
- Juventino
- Tharp
David Draiman, wokalista 'Disturbed', czyli koles o morderczym glosie i twarzy pedzia.Łukasz pisze:PS. Kto to jest ten łysy na Twoim awatarze, bo zawsze zapominam spytac?Castiel pisze:bla bla bla
Blond-Amauri w wersji prawoskrzydlowy, powiadam wam. Identyczna sytuacja. xDLukasz pisze: Krasić siedząc na ławce tanieje. A grać nie będzie, bo w tej chwili, licząc Vucinicia, jest 5-tym skrzydłowym do gry... Warto by go może wcisnąć komuś, kto jeszcze pamięta jego formę?
- pan Zambrotta
- Juventino
jeśli w głowie, to chyba tylko w twojej, bo nie trzeba mieć dwóch fakultetów, żeby zrozumieć prostej rzeczy - Krasić kopie i biegnie. Wystarczy go wyczekać i kryć "nie na raz".zoff pisze:Sprawa nie tylko w nogach, ale i w głowie Krasicia, moim zdaniem.
- Tharp
Odpowiadajac lekko metaforycznie: Jeden, ten sam dowcip, szybko przestaje smieszyc widownie :pzoff pisze:Nie wiem. Zastanawia mnie jak można tak nisko upaść w tak krótkim czasie.Tharp pisze: Blond-Amauri w wersji prawoskrzydlowy, powiadam wam. Identyczna sytuacja. xD
tzn. obroncy w serie a szybko przyzwyczaili sie do ograniczonego wachlarza zagran Krasica... a metafora o tyle zabawna, ze teraz Krasic predzej rozsmieszy widownie, niz minie obronce ;)
BA-DUM-TSH.
a misiek tez ma racje.
- Łukasz
- Juventino
Abstrahując od kwestii Serba... Najważniejszą sprawą na zimę powinien być problem backupa dla Lichtsteinera, bo nie daj Bóg jakaś kontuzja i jesteśmy w pupie. Kielon ogarnia na chwilę obecną lewą stronę, DC jako jego zmiennik powinien na razie wystarczyć, a w środku jest bardzo solidny Barzagli i Sorensen, który ma olbrzymi potencjał, którego szkoda marnować na bok (świetne warunki fizyczne i tackling, zimna głowa + brak szybkości), tylko trzeba mu dawać więcej szans gry kosztem słabego Bonucciego. Tymczasem na prawej jest Licht, który podniósł grę naszych boków na wyższy level i ...pustka. Motta nie umie grać w piłkę. Ma ktoś jaki pomysł, kto nadawałby się na zmiennika dla Szwajcara? Caceres i Mesto - takie padały nazwiska. Czy reprezentantowi Urugwaju uśmiecha się ławka w Juve, skoro ma pewny plac w Sevilli? Czy Mesto, wyceniany przez transfermarkt na 7 baniek, nie jest za drogi na ławkogrzeja dla Lichta, który jednak zbyt wielu meczów w sezonie nie opuszcza? Tak mi się przypomniał Alvarez z Catanii... Kosztowałby grosze, a w zeszłym sezonie rozgrywał przeciwko nam fajne mecze...
Być może masz rację. Ale z rewanżowego meczu zeszłego sezonu pamiętam, że grający na lewej stronie Argentyńczyk, oprócz tego że świetnie radził sobie w destrukcji z (wtedy jeszcze) dobrze dysponowanym Krasiciem, to jeszcze bardzo fajnie podłączał się do przodu (fajna technika użytkowa). Tak przejrzałem kadry zespołów Serie A i na własnym podwórku ...naprawdę nie ma w czym wybierać na tej pozycji. Arbuzini, jest coś we Francji?Tharp pisze: Jak na moje to syndrom leszcza ktory raz na jakis czas spina poslady i rozgrywa niezle mecze przeciwko mocnym ;p
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2011, 15:42 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tharp
Jak na moje to syndrom leszcza ktory raz na jakis czas spina poslady i rozgrywa niezle mecze przeciwko mocnym ;p Caceres bylby idealny.Łukasz pisze: Tak mi się przypomniał Alvarez z Catanii... Kosztowałby grosze, a w zeszłym sezonie rozgrywał przeciwko nam fajne mecze...
W ramach ciekawostki a propo wspomnianych pare postow wyzej grajkow...
Bidone D'oro 2011:
1_ Milito: 3.009 voti.
2_ Amauri: 2991 voti.
3_ Krasic: 2181 voti.
smuci mnie tak niska lokata Milosa

- zahor
- Juventino
Wydaje mi się że poruszyłeś dość ważną kwestię, a mianowicie u Conte każdy mecz wygląda tak, jakby był to finał Ligi Mistrzów. Z jednej strony to dobrze, bo piłkarze do każdego spotkania pochodzą ze stuprocentowym zaangażowaniem, ale z drugiej strony... O bardzo późnych zmianach i braku rotacji zostało napisane już bardzo dużo, więc nie będę tego powielać. Ale tutaj poruszyłeś kolejny aspekt. Nawet jeżeli na chwilę obecną, na 12. grudnia Bonucci jest lepszym obrońcą od Soerensena (załóżmy że Conte, widzący ich na co dzień na treningach ma rację i faktycznie tak jest) i gdyby do tego pory Duńczyk grał zamiast Włocha, to stracilibyśmy więcej goli/przegrali jakiś mecz/mieli mniej punktów, to mógłby robić taki progres, że dajmy na to od marca byłby już od Bonucciego lepszy a w czerwcu temat kupna środkowego obrońcy byłby już nieaktualny.Łukasz pisze:Sorensen, który ma olbrzymi potencjał, którego szkoda marnować na bok (świetne warunki fizyczne i tackling, zimna głowa + brak szybkości), tylko trzeba mu dawać więcej szans gry kosztem słabego Bonucciego.
W tej chwili opcje są dwie - albo w oczach Conte młody defensor wcale nie jest takim talentem, za jakiego powszechnie go uważamy, albo niestety Conte ma taką cechę która sprawia, że może być dobrym szkoleniowcem "na tu i teraz" a nie na długofalowe budowanie zespołu. Zobaczymy, czas pokaże.
Mnie dziwi pozycja Amauriego - z tego co pamiętam to nie jest plebiscyt na bezwzględnie najgorszego piłkarza danego roku, a takiego, który najbardziej zawiódł oczekiwania. A wydaje mi się że oczekiwania względem Amauriego na mijający rok nie były zbyt wysokie.Tharp pisze: W ramach ciekawostki a propo wspomnianych pare postow wyzej grajkow...
Bidone D'oro 2011:
1_ Milito: 3.009 voti.
2_ Amauri: 2991 voti.
3_ Krasic: 2181 voti.
smuci mnie tak niska lokata Milosa