Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 11:48

A moim zdaniem to akurat lepiej dla Milanu ze Ibra nie zagra. Pomijam juz fakt, ze ten facet w spotkaniach z silnymi zespolami gra slabo, z Tottenhamem w zeszlym roku zagral w dwumeczu tragicznie itp. Tutaj dochodzi jeszcze druga sprawa - otoz gdyby w pierwszym skladzie mial wyjsc Ibra, to pewnie Milan zagralby tak, jak wszystkie zespoly zwykly grywac przeciwko Barcelonie - dluga pilka na snajpera pod pole karne i moze cos z tego wyjdzie. A Barca uwielbia, kiedy rywal gra w ten sposob. Dlaczego? Bo ten zespol najbardziej lubi utrzymywac sie przy pilce, czuje sie zle, kiedy w jej posiadaniu jest przeciwnik. No ale jak rywal po przejeciu pilki nie jest w stanie przetrzymac jej przez pol minuty tylko od razu gra dzide w przod i de facto oddaje ja za darmo, to Barcelone cieszy. Moga znowu zaczac konstruowac akcje w charakterystyczny dla siebie sposob. Jak nie wyjdzie - to za pol minuty znowu rywal odda im pilke. I w koncu wyjdzie, wpadnie gol. Potem drugi, trzeci. Natomiast Pato, Boateng czy Cassano potrafia sie utrzymac przy pilce, cofnac do srodka, zejsc do boku, wymienic kilka podan - jednym slowem zirytowac Barce, ktora nie jest przyzywczajona do tego, ze pilke ma rywal. I to moze byc recepta na zwyciestwo. Trzymac Barcelone bez pilki tak dlugo, jak to tylko mozliwe. Inaczej sie nie da, bo murowanie bramki w tym przypadku na 100% zawiedzie. I wydaje mi sie ze do tej taktyki akurat Zlatan nijak nie pasuje.
Vincitore pisze:Allegri mówi, że Milan zagra otwarty futbol, ale taktyka z wysuniętym Pato i Prince'm tuż za nim jasno wskazuje na murowanie i w zasadzie nie ma się co dziwić, pójście z Barcą na wymianę ciosów to samobójstwo.
No wlasnie o tym pisze - pojscie na wymiane ciosow (ale madra, nie na zasadzie hurra do przodu) to jedyne wyjscie, ktore moze przyniesc sukces. Nie da sie zamknac w polu karnym i bronic przez 90 minut, bo przy takim potencjale ofensywnym Barca po prostu MUSI cos strzelic.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 13:09

Miałem na myśli bardziej zachowawczą taktykę, wiadomo, że Milan to nie jest zespół, który w większości meczów się broni. Tym razem jednak będą musieli bardziej skupić się na defensywie, niż konstruowaniu akcji. A latawiec Pato z przodu jest idealny na kontrę.

Tharp

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 13:33

pumex pisze:(...) Myślę, że jak Milan zagra mądrzę, będzie kąsał i prowokował, Gattuso i Boateng zostawią serce na boisku(...)
Na to bym nie liczyl, Gattuso sobie troszeczke odpocznie od ligi mistrzow, po swoim 'kasaniu i prowokowaniu' z tottenhamem.
Mam dziwne przeczucie ze "kontuzja" ibrahimobicza to taka desperacka proba zaskoczenia Guardioli & the diving company, nie zdziwilbym sie jakby wielkonosy bosniak byl zdrowy, i zagral od pierwszej minuty.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 13:38

Tharp pisze: Mam dziwne przeczucie ze "kontuzja" ibrahimobicza to taka desperacka proba zaskoczenia Guardioli & the diving company, nie zdziwilbym sie jakby wielkonosy bosniak byl zdrowy, i zagral od pierwszej minuty.
A ja bym sie zdziwil, bo to by oznaczalo ze musialby na wlasna reke dojechac na ostatnia chwile do Barcelony, bo z zespolem tam nie polecial.

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 17:02

zahor pisze:
Tharp pisze: Mam dziwne przeczucie ze "kontuzja" ibrahimobicza to taka desperacka proba zaskoczenia Guardioli & the diving company, nie zdziwilbym sie jakby wielkonosy bosniak byl zdrowy, i zagral od pierwszej minuty.
A ja bym sie zdziwil, bo to by oznaczalo ze musialby na wlasna reke dojechac na ostatnia chwile do Barcelony, bo z zespolem tam nie polecial.
Może w luku bagażowym? Pełne zaskoczenie by było.
Ten mecz pokaże, na co stać aktualnie ligę włoską. Na zwycięstwo Milanu nie liczę, jeśli podejmą walkę i odniosą skromną porażkę, to będzie można być zadowolonym.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 19:43

Donnie pisze: Może w luku bagażowym? Pełne zaskoczenie by było.
Ten mecz pokaże, na co stać aktualnie ligę włoską. Na zwycięstwo Milanu nie liczę, jeśli podejmą walkę i odniosą skromną porażkę, to będzie można być zadowolonym.
Osobiście wątpię. Alitalia ma ścisłe restrykcje co do bagażu podręcznego. O ile luku zmieściłby się Robinho, o tyle Ibra po prostu nie przejdzie :? :?

Dzisiaj odpuszczam sobie mecz Milanu z Barcą, a przerzucam się na pojedynek Borussii z Arsenalem.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 20:07

Nie ma Zlatana, więc delikatnie mogę potrzymać kciuki za Milan, ale generalnie mam gdzieś ten mecz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 20:33

Tharp pisze:Gattuso sobie troszeczke odpocznie od ligi mistrzow, po swoim 'kasaniu i prowokowaniu' z tottenhamem
Ehh, kompletnie o tym zapomniałem :x To nic, szanuję Milan, liczę, że dadzą radę

Obrazek
aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 20:47

ma ktos linka?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 20:50

aras191 pisze:ma ktos linka?
Ja mam.

Barcelona totalnie zaskoczona, bo Milan przeprowadził akcję już w pierwszych sekundach i prowadzi. Cóż, ani jednym ani drugim niczego dobrego nie życzę, ale mógłby ktoś utrzeć nosa Katalończykom.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 21:09

Link do dobrej jakości FOX soccer channel [KLIK!]
Mecz cieszy oko. Gra otwarta, cios za cios w sumie.

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 21:44

A teraz Milan już ma sporo w portkach i żaden zawodnik nie potrafi nawet przyjac piłki. znowu mecz do jednej bramki.. nie mają nic do zaoferowania przeciw Barcelonie. Obrona przez 89 minut nie moze przyniesc skutku..

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 22:51

Wicior pisze: Obrona przez 89 minut nie moze przyniesc skutku..
A jednak przyniosła :wink: nie wiem z czego to wynika, ze tak trudno sie gra z Barceloną. Milanowi udało się na Camp Nou wywalczyć bardzo korzystny rezultat, można mówić o szczęściu, konsekwencji ale też o tym, że Barcelona była słaba trochę jak na jej możliwości. Mecz się źle ogłądało, ja tu nie widziałem wymiany ciosów, chociaż wynik może sugerować coś innego :wink:

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 23:04

Brawa dla Milanu. W zasadzie pokazali, że można uzyskać z Barceloną korzystny wynik, ale ich gra już nie była tak dobra. Problemy z wyprowadzeniem piłki mieli straszne, a wszystko pogłębiło się po zejściu Boatenga. Jednak ten Kaka jako trequatrista by im się przydał. Mając w pomocy Kakę i Seedorfa mieliby więcej do powiedzenia.

Brawa dla Milanu jeszcze raz, ktoś musi bronić wizerunku Calcio podczas gdy my wciąż próbujemy się podnieść po Calciopoli.

Dobrze by było gdyby u siebie zagrali bardziej odważnie i utarli nosa Hiszpanom. Na pewno są w stanie to zrobić.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2011, 09:05

Zobaczyć minę zdziwionego Guardioli po bramce Silvy - bezcenne. Świetne przyśpieszenie Pato przy pierwszym golu. Szczere gratulacje dla kibiców Milanu.

Obrazek
ODPOWIEDZ