Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
sFieSu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 20:07

O tak : )

Dobry piłkarz, doświadczony, posiada niezbędne umiejętności i będzie u nas na pięknych warunkach : ) TAAAAK : >

Wiadomo, najbardziej chciałem kogoś z Cavani/Dzeko, ale Berbatovem nie pogardzę : )

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 20:12

Oo kurza twarz. Wracam do domu a tu ponad 10 nowych stron tematu, rozkład lotów Florencja-Monachium i Berbatov jedną nogą w Juve. Jak opuszczałem hacjendę, w Juve jedną nogą był Bendtner, więc narzekać nie ma co, ale i tak umówmy się, że transfer Bułgara spełnieniem marzeń nie jest. Na pewno piłkarzem jest/był klasowym, warunki transakcji dobre. Pytanie, co zrobimy z jego problemami na treningach związanymi z lenistwem i ogólnym olewactwem i ze słaba motoryką, którą w meczach widać aż nadto. Czuję się wystawiony do wiatru, bo liczyłem na kogoś dużo, dużo lepszego, młodszego, a nie na roczną zapchajdziurę, jednak widok Borriello/Bendtnera w koszulce Juve pozwala w jakiś tam sposób cieszyć się z prawdopodobnego zakupu Berby.

Jest jeden problem: puściliśmy Fiorze tak śmierdzącego bąka, że o Joveticiu możemy zapomnieć po wsze czasy :cry:

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 20:16

Dobra dobra my tu gadu gadu, kiedy oficjalne info?
Pumex pisze:puściliśmy Fiorze tak śmierdzącego bąka, że o Joveticiu możemy zapomnieć po wsze czasy
Bayernowi sprzątnielismy sprzed nosa VIdala rok temu, tez byli wkurzeni i zli a mimo to zakupy chcieli u nas robic.
Nie wierze w to,ze jak sie Jj uprze na transfer do nas to mu będą robić problemy w klubie.

KLIK ==>www
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 20:16

spokojnie pumex, Bendtnera tez mieli na uwadze wiec pewnie zarzucą sieci na tego duńskiego drewniaka, zresztą jeśli uda im się sezon, to zapomną że im podwaliliśmy Berbe :smile: zresztą jeśli już nikt nie przyjdzie w tym oknie to Beppe dużo pieniedzy zaoszczedził..mam nadzieje że zostawił je na Jovetica na przyszle mercato

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 20:17

Co do jego lenistwa... Vuczini też był leniem, a Conte potrafił go zmotywować. Wierzę, że będzie podobnie w przypadku Bułgara.
A co do bąka... Niech się nie dziwią, odrzucili naszą ofertę to Marotta rzucił okiem na innych napastników i stwierdził, że to najciekawsza opcja. Przykro mi, ale takie transfery najbardziej lubię ;) Tak jak podkupienie Isli przed Interem, czy przedwczesna radość Interistów z Giovinco :D

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 20:17

pumex pisze:Jest jeden problem: puściliśmy Fiorze tak śmierdzącego bąka, że o Joveticiu możemy zapomnieć po wsze czasy :cry:
Po internecie krazy teraz dowcip, ze po tym wszystkim mamy zaproponowac Violi 20m oraz karty Quagliarelli i Iaquinty za Joveticia :prochno:

Na powaznie juz, to wydaje mi sie, ze bedziemy jeszcze probowali sciagnac kolejnego pilkarza. Zobaczymy jutro, jeszcze duzo sie moze wydarzyc.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 20:18

Genialny transfer. Nie tyle piłkarz genialny(chociaż bardzo dobry), co szczegóły transakcji. 5mln i w dodatku 2-letni kontrakt, przy którym zarabiać będzie 2,5mln. Świetny deal!

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 20:18

pumex pisze: Pytanie, co zrobimy z jego problemami na treningach związanymi z lenistwem i ogólnym olewactwem i ze słaba motoryką, którą w meczach widać aż nadto.
Vuciniciowi i Pirlo udało się odzyskać chęć do życia, więc czemu z Berbatovem miałoby się nie udać?
pumex pisze:
Jest jeden problem: puściliśmy Fiorze tak śmierdzącego bąka, że o Joveticiu możemy zapomnieć po wsze czasy :cry:
Nigdy realnie nie patrzyłem na ten transfer, zwłaszcza słysząc co chwila wypowiedzi tego zawodnika, że marzy o grze w Premier League. A patrząc za jakie pieniądze poszły ostatnie młode gwiazdy Serie A (Pastore i Sanchez), to możemy się spodziewać, że za rok Man City lub Chelsea wyskoczą z ofertą +40 mln i będzie pozamiatane. Nawet dobre relacje pomiędzy naszymi klubami niewiele by tutaj dały.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 20:21

Czekam na oficjalne info.
Niemniej jednak byłbym bardzo zadowolony z tego transferu.
Zawsze lubiłem Berbatova, to dobry napastnik. Chyba lepsza opcja niż Llorente za 20mln

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 20:23

A pisałem , że na naszego Giuseppe można liczyć. To jest chytry lis , ale jak dobrze na tym wyszliśmy. Tylko , że Berba to opcja na sezon może dwa i tak dalej naszym zmartwieniem jest dobry napastnik. Ale wolę 100 razy bardziej jego niż Matriego czy innego Borriello. Jak myślicie wyjdzie na Udinese ?

pęto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

jakku1 pisze:
pumex pisze:Jest jeden problem: puściliśmy Fiorze tak śmierdzącego bąka, że o Joveticiu możemy zapomnieć po wsze czasy :cry:
Po internecie krazy teraz dowcip, ze po tym wszystkim mamy zaproponowac Violi 20m oraz karty Quagliarelli i Iaquinty za Joveticia :prochno:

Na powaznie juz, to wydaje mi sie, ze bedziemy jeszcze probowali sciagnac kolejnego pilkarza. Zobaczymy jutro, jeszcze duzo sie moze wydarzyc.
To Dżakintos jeszcze czerpie turyńskie moniaki? Chyba Marotta zna taką instytucję jako rozwiązane umowy za porozumieniem stron osłodzone brzęczącą monetą, co by nie płacił brzęczącej monety w większej ilości (tylko w ratach).

Skład Juve ma aktualnie optymalny. Ewentualnie wymiana Zieglera, ale nie jest to taki znowu oblig.

We will say what time will tell....

Verbum Labile debet non esse stabile.
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

A zastanawiałem się: czy jest jeszcze na Berbatova. No i proszę bardzo :smile: Dobre warunki transferu, dobra pensja, pozostaje życzyć powodzenia. Mam nadzieje, że nie podzieli losu Forlana
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 20:27 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

pumex pisze:(...)ale i tak umówmy się, że transfer Bułgara spełnieniem marzeń nie jest. Na pewno piłkarzem jest/był klasowym, warunki transakcji dobre. Pytanie, co zrobimy z jego problemami na treningach związanymi z lenistwem i ogólnym olewactwem i ze słaba motoryką, którą w meczach widać aż nadto. Czuję się wystawiony do wiatru, bo liczyłem na kogoś dużo, dużo lepszego, młodszego, a nie na roczną zapchajdziurę (...)
Ten znowu swoje.... :doh: Roczna zapchajdziura? Ciekawe określenie na króla strzelców PL w przedostatnim sezonie i zawodnika, który wchodząc jedynie z ławki wbija bodaj 9 bramek w ostatnim sezonie. Ja też wolałbym Falcao/Cavaniego/Dzeko (wybierz sobie kogo chcesz), ale jestem zadowolony i z Bułgara. Może czas przerzucić się na PSG? Hm?? :roll:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 20:26

Bartek88 pisze:Dobra dobra my tu gadu gadu, kiedy oficjalne info?
Pumex pisze:puściliśmy Fiorze tak śmierdzącego bąka, że o Joveticiu możemy zapomnieć po wsze czasy
Bayernowi sprzątnielismy sprzed nosa VIdala rok temu, tez byli wkurzeni i zli a mimo to zakupy chcieli u nas robic.
Pomijając już to, że oferta Bayernu była najpewniej wymysłem prasy, to gdzie w Twoim przykładzie analogia? Oj Bartuś, Bartuś...
ewerthon pisze:Nigdy realnie nie patrzyłem na ten transfer, zwłaszcza słysząc co chwila wypowiedzi tego zawodnika, że marzy o grze w Premier League. A patrząc za jakie pieniądze poszły ostatnie młode gwiazdy Serie A (Pastore i Sanchez), to możemy się spodziewać, że za rok Man City lub Chelsea wyskoczą z ofertą +40 mln i będzie pozamiatane. Nawet dobre relacje pomiędzy naszymi klubami niewiele by tutaj dały.
Pewnie masz rację. Tak jak pisałem jakiś czas temu: jeśli nie zgarniemy Joveticia teraz, to nie zgarniemy go nigdy. Teraz już na pewno go nie zgarniemy i możemy mówić, że Marotta miał dobre stosunki z Della Valle.
jakku1 pisze:Po internecie krazy teraz dowcip, ze po tym wszystkim mamy zaproponowac Violi 20m oraz karty Quagliarelli i Iaquinty za Joveticia :prochno:
:rotfl:

Właśnie doczytałem, że Bendtner tak czy inaczej jest ciągle na naszym radarze. Mercato, kończ się!

Edit:
Dolce Vita, wyciąłeś sobie kawałek mojej wypowiedzi, grubo.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 20:28 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 20:28

pumex pisze:
Też mnie to martwi. Ale oni zaczęli wczoraj odrzucając nasze 30mln. Pokazaliśmy im miejsce w szeregu ;) Ale Jojo szkoda, nikogo tak jak jego nie widzę z 10 na placach.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zablokowany