Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 01:41

pan Zambrotta pisze:
deszczowy pisze:
pan Zambrotta pisze:zapominacie dziewczyny, że deszczowy pracuje w - tfu - Fakcie.
Andrzej, idź postawić jakiś serwer albo podepnij drukarkę, co?
a zapłacisz za te usługe tyle, co kod kijowskiemu ? :D
Tobie mógłbym zapłacić najwyżej w lejach.

KOD i Swetru się wyautowali? Jakie to smutne :D

Vimes, sądzę, że "zewnętrzne donacje od innych podmiotów" to np. zbiórki wśród Polonii. Zgodzisz się?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 12:11

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 16:27

Z cyklu "miłujący pokój obrońcy tradycyjnych wartości w akcji"

https://oko.press/2016-byly-o-przesteps ... -niz-2014/

Mniej Pileckiego, więcej myślenia.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2017, 17:32

deszczowy pisze:Z cyklu "miłujący pokój obrońcy tradycyjnych wartości w akcji"

https://oko.press/2016-byly-o-przesteps ... -niz-2014/

Mniej Pileckiego, więcej myślenia.
Pomijam wartość merytoryczną, jak widzę takie manipulacje danymi i wykresami, to się we mnie gotuje.

Obrazek

Zamiast:
Obrazek

Wtedy wydźwięk byłby jakiś taki mniejszy. Cytując klasyka "jowo, ale stabilnie". Ja się w dyskusje na temat przestępstw z nienawiści wdawał mnie będę, uważam, że ktoś kto robił ten artykuł wykluł z siebie niezłe gówno. Zgodzisz się ze mną deszczu?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 00:33

Uważam, że od 2014, czyli de facto od początku najostrzejszego stadium kryzysu imigracyjnego, liczba tzw. "przestępstw z nienawiści" (btw: kretyńska nazwa, mam wrażenie) zaczęła w Polsce rosnąć.

Co jest ciekawe w kontekście tego, że liczba przestępstw nie szła w parze z liczbą tzw. uchodźców wojennych, przyjętych przez nasz kraj. Inaczej: ilość uchodźców się nie zwiększyła, a ilość przestępstw tak.

To jak to jest? Uderzamy w tych, którzy już w Polsce przebywają? Dlaczego? Z czego wynika, że chętnie - można tak założyć? - uderzamy w tych, którzy są już zasymilowani lub np. studentów. Trochę tego nie rozumiem.

Beben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 11:02

Bardziej doszukiwalbym tego zjawiska przez akcje typu hej stop, itp. Przecież nigdzie nie jest napisane, że ofiary tychże przestępstw to imigranci tudzież zagraniczni studenci. Po prostu nastała na to moda, ze jak się z czymś nie zgadzasz to hejtujesz/używasz mowy nienawiści i pewne środowiska chcą na tym zbić kapitał.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 12:54

W art. 257 jest mowa o publicznym znieważeniu lub naruszeniu nietykalności cielesnej. Trzeba by sprawdzić, jak tu się rozkładają proporcje, bo jeśli chodzi o ogromny skok obraźliwych publikacji czy komentarzy, to ja bym się wręcz zdziwił, gdyby go nie było, po tym wszystkim co się dzieje na świecie.

Na stronie Stowarzyszenia Romów w Polsce można przeczytać na przykład: Z doświadczeń Stowarzyszenia Romów w Polsce wynika, że praktycznie wszystkie zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa motywowanego rasizmem, czy ksenofobią dotyczyły nawoływania do nienawiści na tle różnic etnicznych czy rasowych( art. 256 kk) oraz znieważenia mniejszości etnicznej romskiej z powodu jej przynależności do określonej grupy (art. 257 kk). Znakomita większość zawiadomień dotyczyła artykułów, czy wypowiedzi ukazujących się w mediach, a w szczególności w Internecie.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 23:54

deszczowy pisze:Uważam, że od 2014, czyli de facto od początku najostrzejszego stadium kryzysu imigracyjnego, liczba tzw. "przestępstw z nienawiści" (btw: kretyńska nazwa, mam wrażenie) zaczęła w Polsce rosnąć.
Właśnie, że gówno. Ona urosła, nie rośnie. Popatrz na te dwa wykresy, które wrzuciłem wyżej i powiedz jaką prognozę wystawiłbyś na ich podstawie i dlaczego bardzo różną? W tym artykule wielkimi literami napisano: "PRZESTĘPSTW Z NIENAWIŚCI MAŁO, ALE ICH LICZBA ROŚNIE". Gówno prawda, jest zupełnie odwrotnie. Przestępstw jest dużo, ale ich liczba nie rośnie, bliżej ma do "stabilizacji". Zajrzałem do tego raportu Prokuratury Krajowej, są tak m.in. takie kwiatki:
Wyciąg ze sprawozdania pisze:Tak więc, w dalszym ciągu, w każdym badanym okresie sprawozdawczym odnotowany jest wzrost ogółu spraw, w tym spraw nowych (za wyjątkiem roku 2007), przy czym, od roku 2015 procentowy wzrost nowych spraw nie jest tak dynamiczny, jak w okresie wcześniejszym. W ostatnich dwóch latach liczba nowych spraw kształtuje na poziomie około 500-600 w każdym półroczu. W przeszłości odnotowywano wzrost nowych spraw nawet o 140% (rok 2008 w stosunku do 2007) czy około 100 % (2013 w stosunku do 2012 czy 2011 w stosunku do 2010).
Ten artykuł, którym nas uraczyłeś jest taki bardzo hmm Makiavelowski. Wyciągnął se chłop najwygodniejsze dane, zmanipulował wykresy i temat zrealizowany. Nic sensownego z tego artykułu nie wyczytamy, nic.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2017, 11:54

szczypek pisze: Ten artykuł, którym nas uraczyłeś jest taki bardzo hmm Makiavelowski. Wyciągnął se chłop najwygodniejsze dane, zmanipulował wykresy i temat zrealizowany. Nic sensownego z tego artykułu nie wyczytamy, nic.
Zmanipulował wykresy? To są dane policyjne. Chyba nie zrozumiałem na czym polega manipulacja w tym momencie.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2017, 12:09

deszczowy pisze:Zmanipulował wykresy? To są dane policyjne. Chyba nie zrozumiałem na czym polega manipulacja w tym momencie.
Napisałem Ci przecież, że ten wykres z danymi policyjnymi powinien wyglądać tak:
Obrazek

Pomijam nienaturalne krzywizny, które się na tym jego wykresie pojawiają. Tak się po prostu nie prezentuje danych. Wykres zaprezentowany przez autora SUGERUJE, że liczba przestępstw stale rośnie, a to nie jest prawdą, to manipulacja.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2017, 12:12

Na przestrzeni ostatnich 3-4 lat rosła do punktu pewnej „stabilizacji". Widzisz jaki jest skok od 2014?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2017, 12:22

deszczowy pisze:Na przestrzeni ostatnich 3-4 lat rosła do punktu pewnej „stabilizacji". Widzisz jaki jest skok od 2014?
No właśnie - ROSŁA, a nie jak on sugeruje ROŚNIE. To jest zasadnicza różnica chociażby w kontekście przyszłości, bo jego zmanipulowany wykres sugeruje, że w 2017 będziemy mieć WZROST.

Wyobrażasz sobie, że idziesz do szefa i pokazujesz mu takie dane?
Obrazek
Szef będzie ucieszony, ale i ogłupiony, wyciągnie błędne wnioski. Tak samo jest w tym artykule, ogłupia.

Rozumiesz o czym mówię czy dalej jesteśmy daleko w lesie?

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2017, 12:59

Obrazek

Spodziewałem się prezesa albo przynajmniej Dudy, kurde smogu nawet, ale jednak i w Lisweeku można poczytać o tym, jakimi baranami są Kijowski i Petru. Albo o tym, jak Schetyna gryzł się z Petru od samego początku. Smakowite kąski są:
Kilkadziesiąt godzin po rozpoczęciu protestu na sali plenarnej Ryszard Petru przychodzi do sejmowej „pieczary” na rozmowę z Grzegorzem Schetyną. Chodzi o ustalenie wspólnego planu działania i – co najważniejsze – terminu zakończenia okupacji. Spotkanie przebiega jednak w nerwowej atmosferze.

– Ja ci powiem, Grzegorz… - zaczyna Petru.

– …ty mnie, tak? – wtrąca złośliwie Schetyna.

– Powiem ci, co teraz powinniśmy…

- Ty chcesz mi politykę tłumaczyć? Ty?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2017, 13:12

Ouh_yeah, zaoranie Petru i Kijowskiego plus wisienka na torcie w postaci Schetyny, według mnie, przybliża nas do pewnego scenariusza na 4 litery. Pierwszą jest T.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2017, 14:34

szczypek pisze:Ouh_yeah, zaoranie Petru i Kijowskiego plus wisienka na torcie w postaci Schetyny, według mnie, przybliża nas do pewnego scenariusza na 4 litery. Pierwszą jest T.
Sugerujesz TŁUM,który wyjdzie na ulice? :prochno:

Mam nadzieję, że Kijowski zniknie, a miejsce na polskiej, za przeproszeniem, scenie politycznej po nim zostanie zaorane i posypane solą. Amen.

ODPOWIEDZ