Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2017, 22:21

Nowy rok a wy dalej po staremu (to znaczy ci, co nie są pelikanami). Przecież to oczywista oczywistość:

1. Jarosław Kaczyński to jedyny "lider Solidarności", którego "zapomniano" internować. Oczywiście w domu u mamy było mu gorzej niż w obozie, co jest jasne samo przez się.
2. Piotrowicz pomagał opozycji oskarżając jej członków w stanie wojennym za co rok po jego zakończeniu dostał order.
3. Krasulski swoją służbą wojskową obalał ustrój a między 2007 a 2015 skończył ogólniak w latach 60. poprzedniego wieku.

Jasne? Jasne. Klarowne? Klarowne.

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2017, 22:29

Biedny ten Makiavel... :( Mi już go nawet jest żal...

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2017, 22:44

Pieniądze ze zbiórek publicznych na KOD trafiały do firmy Mateusza Kijowskiego i jego żony Magdaleny Kijowskiej – ustalił Onet. Łącznie chodzi o faktury na kwotę 91 tys. 143,5 zł.

(...)

Jeden z członków KOD: - Jestem wściekły. Było wiadomo, że to wyjdzie. Mógł powiedzieć: słuchajcie, jestem bez pracy, poświęcam czas, muszę jakoś żyć. To by się spotkało ze zrozumieniem. Ale to nie może być wtedy "jakaś faktura", wypadałoby się umówić na jakąś umowę. No, tylko że Mateusz ma komornika i alimenty na głowie.

Jeden z członków KOD: - Ta sprawa uderzy w cały ruch. Bo niestety te wszystkie faktury to prawda. Wykazaliśmy się kompletnym brakiem odpowiedzialności - dodaje inny członek Komitetu.Według działaczy KOD, właśnie po to powstała ta spółka MKM Studio - żeby Kijowski nie miał żadnych umów, które by mu zajmował komornik. Spółka i faktury są wygodniejsze – słyszymy od działaczy KOD.

Źródło
Buahahahahahahahahahahahaha :rotfl:.
Makiavel pisze:1. Jarosław Kaczyński to jedyny "lider Solidarności", którego "zapomniano" internować. Oczywiście w domu u mamy było mu gorzej niż w obozie, co jest jasne samo przez się.
Obrazek

Kaczyńskiego ominęła potężna popijawa w Arłamowie jaką zafundowała SB-ecja Lechowi Wałęsie i jego kumplom. Wóda, papierosy, telewizja i prasa. Bardzo ciężkie było to internowanie ;).

Zachowanie Kaczafiego podczas przesłuchania:
Jakkolwiek ponownie siedzieć nie chce, często odmawiał udzielenia odpowiedzi na pytania. Stanowiska w tym względzie zmienić nie chciał, godząc się na internowanie. Dodał przy tym, że nie zgodzi się też na żadną z nami współpracę i raczej wybrałby samobójstwo jako alternatywę. Ponieważ określił się jako praktykujący katolik, zareplikowałem, że samobójstwa trudno jest dokonać, a przede wszystkim byłoby ono sprzeczne z zasadami wiary chrześcijańskiej. Uwagę moją zbył milczeniem.

Źródło
Jakiż "tchórzliwy" ten Jarosław ;).

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2017, 23:39

pan Zambrotta pisze:zapominacie dziewczyny, że deszczowy pracuje w - tfu - Fakcie.
Andrzej, idź postawić jakiś serwer albo podepnij drukarkę, co?

Vimes pisze:
Pieniądze ze zbiórek publicznych na KOD trafiały do firmy Mateusza Kijowskiego i jego żony Magdaleny Kijowskiej – ustalił Onet. Łącznie chodzi o faktury na kwotę 91 tys. 143,5 zł.

(...)

Jeden z członków KOD: - Jestem wściekły. Było wiadomo, że to wyjdzie. Mógł powiedzieć: słuchajcie, jestem bez pracy, poświęcam czas, muszę jakoś żyć. To by się spotkało ze zrozumieniem. Ale to nie może być wtedy "jakaś faktura", wypadałoby się umówić na jakąś umowę. No, tylko że Mateusz ma komornika i alimenty na głowie.

Jeden z członków KOD: - Ta sprawa uderzy w cały ruch. Bo niestety te wszystkie faktury to prawda. Wykazaliśmy się kompletnym brakiem odpowiedzialności - dodaje inny członek Komitetu.Według działaczy KOD, właśnie po to powstała ta spółka MKM Studio - żeby Kijowski nie miał żadnych umów, które by mu zajmował komornik. Spółka i faktury są wygodniejsze – słyszymy od działaczy KOD.

Źródło
Buahahahahahahahahahahahaha :rotfl:.
Uaaaaahahahahahaha, cudne. Pan Kitka przycinał na kasie? :D No czemu ja nie jestem zdziwiony?

Bez kitu, ruch społeczny, który za lidera robi sobie alimenciarza z kitką i w sztruksach musi wyrżnąć o glebę :D

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2017, 00:25

Oj Pelikanie toż mówię, że bezpieka zapomniała go internować ale tak naprawdę to on z bratem stali na czele "S" a nie jakiś tam Wałęsa, którego jednak internować nie zapomnieli, tak jak brata Jarosława.

Tu list Michnika do Kiszczaka. Michnika nie zapomnieli internować

http://wiadomosci.dziennik.pl/historia/ ... menty.html

Więc nie ma sporu, wiadomo, że jak ktoś jest z PiSu to mu kariera w PZPR, LWP, medale za pracę w prokuraturze w stanie wojennym nie szkodzą, dodają tylko szlachetności. Tak, jak bycie "żołnierzem wyklętym" usprawiedliwia mordowanie kobiet i dzieci, to wiemy. Podobnie rzecz ma się z alimentami (to chyba Gosiewski nie płacił) czy przemocą domową (poseł Zbonikowski dalej w komitywie z Jarosławem).

Sprawdziłem noworocznie co tu słychać. Dalej kloaka intelektualna, więc uciekam, żeby się nie ubrudzić.
Tobie Pelikanie życzę dalszego łykania, tak jak lubisz, a do Karowiewa miałbym pytanie, czy już podpalił kebab na swoim osiedlu, ale go nie zadam, bo nawet jak odpowie, to odpowiedzi nie zobaczę.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2017, 08:43

A ja mam pytanie do Makiavela, czy juz kredkami na wroclawskim rynku wyrazil swoj sprzeciw wobec przemocy? Nie musisz odpowiadac.

Zeby bylo jasne - zachowanie Polakow naganne, jak kazda kradziez, ale Ci z kebaba zapomnieli ze sa w Polsce i tu sie takie sprawy inaczej zalatwia.

Skoro oni dokonali samosadu, to nie ma sie co dziwic ze Polacy tez to robia. Tolerancja jest slaboscia, a takie zachowania pokazuja, ze o Polske mozemy byc w miare spokojni.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2017, 09:11

Kijowski tymi fakturami się skończył, kompromitacje Petru zaczynają przeszkadzać jego własnej partii, Platforma błaznuje na każdym kroku i traci poparcie (w sondażach wygrywać zaczyna z nią Kukiz), ALE UWAGA, to nieważne, ważny jest Kaczyński, Piotrowicz i Krasulski. O opozycji nie dyskutujemy, bo nie jesteśmy pelikanami. Jasne? Jasne. Klarowne? Klarowne. #DoktoranckaLogika

Mam nadzieję, że Prezydent nie podpisze tej reformy edukacji. W tym przypadku byłbym chyba nawet za referendum, w zasadzie byłbym za wszystkim, żeby tylko nie zrealizowali swojego sztandarowego kretyńskiego pomysłu. Zmiany w szkołach są potrzebne, na uczelniach też, ale sensowne, nie byle jakie.

gregor_g4, atak na ten lokal był pokazem wybitnego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Również dlatego, że część tych "obrońców" Polskości po swojej wojence najpewniej poszła na kebaba.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2017, 09:14

Pasożytowanie Kijowskiego na KOD-zie to nie jedyna ciekawa rzecz, która wyszła na jaw, ponieważ się okazało, że: "Agora przemilczała sprawę faktur Kijowskiego? "Potwierdzają to trzy źródła"".

-----------------------------

Makiavelu, nazywasz mnie "pelikanem"? W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak... podziękować Ci za ten piękny komplement:
Przedstawienie pelikana karmiącego swoje młode, częsty motyw sztuki sakralnej, nie jest czymś niezwykłym. Wręcz przeciwnie, to jedno z najstarszych wyobrażeń ikonografii chrześcijańskiej, i zarazem jeden z ulubionych motywów zwierzęcych sztuki chrześcijańskiej. Inne tego typu motywy to jagnię, mityczny feniks (powstający z popiołów, symbol Zmartwychwstania Chrystusa) oraz jednorożec (według legendy, może go pochwycić jedynie dziewica, stąd jest alegorią Wcielenia).

Pelikan, jak głosi historia (opisana w tekście &#8222;Fizjolog&#8221; autorstwa anonimowego Aleksandryjczyka żyjącego w drugim wieku n.e.), nie pozwala pisklętom głodować. W najtrudniejszych chwilach rozszarpuje dziobem własną pierś, karmiąc młode swą krwią. Według innych legend, gdy umiera pisklę pelikana, ptak jest w stanie przywrócić je do życia rozszarpując własną pierś i skrapiając je krwią.

Biorąc pod uwagę te legendy, łatwo wyobrazić sobie, dlaczego wcześni chrześcijanie obrali motyw pelikana jako symbol Chrystusa Odkupiciela, który poświęca życie, aby wyzwolić innych z niewoli grzechu, karmiąc ich własnym Ciałem i Krwią w Eucharystii.

Co ciekawe, święci Epifaniusz, Błażej i Piotr Aleksandryjski odwoływali się w swoich pismach do &#8222;Fizjologa&#8221;. Dante Alighieri w części &#8222;Raj&#8221; swej &#8222;Boskiej Komedii&#8221; mówi o Chrystusie jako o &#8222;naszym Pelikanie&#8221;, zaś sam William Szekspir w &#8222;Hamlecie&#8221; wkłada w usta Laertesa następujące słowa:

Przyjaciołom jego&#8201;Szeroko moje otworzę ramiona
I jak pelikan, dzielący się życiem,
Obdzielę ich krwią moją
.

Nawet św. Tomasz z Akwinu w hymnie &#8222;Zbliżam się w pokorze&#8221; (Adoro te devote) pisał:

Ty, co jak Pelikan Krwią swą karmisz lud,
Przywróć mi niewinność, oddal grzechów brud
Oczyść mnie Krwią swoją, która wszystkich nas
Jedną kroplą może obmyć z win i zmaz
.

Źródło
Obrazek

Współcześnie symbol pelikana kojarzony jest także z honorowym krwiodawstwem. Połączenie wizerunku pelikana karmiącego młode własną krwią wraz z łacińską sentencją HOMO HOMINI (człowiek człowiekowi), idealnie oddaje ideę niesienia bezinteresownej pomocy drugiemu człowiekowi poprzez oddanie własnej krwi.

Naprawdę nie sądziłem, że darzysz mnie aż tak wielką estymą, aż się wzruszyłem i zrobiło mi się cieplej na sercu :). Dziękuję :ok:.

Obrazek
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2017, 10:08

Niezwykle smutna wiadomość - zmarł gen. Janusz Brochwicz-Lewiński ps. &#8222;Gryf&#8221;. Bohater, żołnierz AK. Requiescat in pace

http://wpolityce.pl/polityka/322121-nas ... o-godz-430

----------------------------------------------------------------------------------------
Wiadomo od dawna, ale warto przypominać:
'Numerous jihadists are returning to Europe and the Balkans, aiming to hit the old continent at its heart. Some of them are being identified by security services, but many others manage to cross the borders without being identified.'
Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z4UsNDM7Zq
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2017, 13:40

Szczypek, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to byloby przepraszanie arabow ze Polacy ich okradli.
Gdyby sytuacja byla odwrotna - Polak zadzgal Araba u niego w kraju to by po 5 minutach byl ukamieniowany.

Rozumiem, ze Ty jako przykladny patriota zajadasz sie na okraglo flaczkami i bigosem na zmiane z pierogami. Ale w mojej opinii patriotyzm, a to co kto i gdzie je to dwie rozne sprawy.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2017, 14:12

gregor_g4 pisze:Gdyby sytuacja byla odwrotna - Polak zadzgal Araba u niego w kraju to by po 5 minutach byl ukamieniowany.
Jesteśmy u nas w kraju i takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Są odpowiednie organy, które się takimi sprawami zajmują. W Krakowie nie słyszałem, żeby ktoś zdemolował restaurację po ostatnim zabójstwie przypadkowego przechodnia przez osobę pracująca w tym miejscu. Możemy też zlikwidować policję i sądy, organizujmy samosądy, niech i u nas będzie jak u arabów, ciekawe co tym osiągniemy.

Ja jestem gorącym przeciwnikiem przyjmowania NIEKTÓRYCH imigrantów w Polsce, uważam, że w kraju cywilizowanym wypadałoby się zachowywać w sposób cywilizowany.
gregor_g4 pisze:Ale w mojej opinii patriotyzm, a to co kto i gdzie je to dwie rozne sprawy.
Co ma tu do rzeczy patriotyzm?
Uderzałem do tego, że to zabawne i głupie, że jednego araba chcemy zniszczyć a drugiemu jemy z ręki. Teraz niszczone są budki z kebabami, bo jakiś arab zabił Polaka. Jeśli chcemy je niszczyć, co sugeruje, że nie chcemy tu arabów, to jak nazwać to, że chodzimy do nich jeść? Hipokryzją? <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>? Wszystko jedno.

Wyobraź sobie, że masz w sąsiedztwie włoską knajpę, którą prowadzi jakiś Interista. Nie lubisz Interu, Interistów nienawidzisz i najchętniej spaliłbyś te jego restaurację, a samego właściciela wychłostał. Z drugiej strony wpieprzasz u niego w lokalu pizzę na zmianę z makaronem co drugi dzień. No kupy dupy się to nie trzyma.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2017, 10:59

Poseł Myrcha, mówiący o &#8222;Kacprze, BELZEBUBIE... yyy... Baltazarze i Melchiorze" to jednak wyższy poziom głupoty :rotfl:

Co oni mają z tym świętem?

BTW:
BOR na sali sejmowej, wyłączenie mediów, niejawne posiedzenia... Fajne rekomendacje.
KLIK
Specjalnie dla tl;dr Andrzeja: str. 8.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2017, 20:34

deszczowy pisze:
pan Zambrotta pisze:zapominacie dziewczyny, że deszczowy pracuje w - tfu - Fakcie.
a zapłacisz za te usługe tyle, co kod kijowskiemu ? :D

Poczatek roku, a poległ Petru, obnażono bezsens okupowania sejmu przez opozycję, a teraz padł Kijowski. No po prostu pięknie. Czytałem pozycje na fakturze Kijowskiego, to są wręcz podręcznikowe przykłady jak ukrywać machlojki w IT, żeby skarbówka się nie przyczepiła. ZERO konkretów, zero sprzętu, same usługi. Kto siedzi w temacie własnych działalności wie, że najlepiej własnie wystawiać fakturkę za szeroko pojęte "usługi", skarbówka nie ma do czego się przyczepić, udowodnić etc.
Stawki pana Kijowskiego przehajpowane o jakieś 150% na moje oko. O 50% zawyżone by były pod warunkiem, że serwis ów dotyczy jakiejś przyzwoitej infrastruktury, a nie stronki napisanej w php na lekcji informatyki (a strony kod takie właśnie są).
te 91k to netto jest? jeżeli tak to 15k netto/miesiąc to spoko suma jak na polskie warunki serwisanta/administratora. Porównywalne/wyższe stawki mają doświadczeni programiści, ale to już półka wyżej.
Jeszcze wracajac do Kijowskiego, to zastanawiam się jak bardzo trzeba mieć płytką wyobraźnię, żeby wyciągać z szeregu zalegającego alimenciarza i postawić go na świeczniku, a potem robić wałki z fakturami za lewe usługi, żeby go finansować? W tym KODzie nie ma porządniejszych ludzi?

W tej całej sytuacji jedynym minusem jest to, że PiS moze teraz za bardzo obrosnąć w piórka, poczuć się znowu pewnie, wykorzystać przewagę i odbębnić kolejną inbę.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2017, 22:34

pan Zambrotta pisze:
deszczowy pisze:
a zapłacisz za te usługe tyle, co kod kijowskiemu ?
Szwgaier nic sie nie martw, pedały są wsród nas.

Ryszard Pteru to super politityk i będę na niego głosował. Pozdrawiam rownież redakcje Juvepland.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2017, 22:38

Fajny wywiad: "Działacz KOD-&#8203;u zdradza kulisy pracy Kijowskiego: "Zabrał żonę na wycieczkę do USA"". Parę smacznych kąsków jak na przykład: "On twierdził, że nie ma z czego żyć, tymczasem otrzymał prawie 10 proc. środków zebranych przez nas w skali całego kraju!" lub "Same zbiórki też nie są do końca transparentne, niektórzy byli członkowie twierdzą, że w ten sposób rozliczano zewnętrzne donacje od innych podmiotów, ale nie chcę spekulować ponieważ osobiście nie posiadam wiedzy na ten temat". Najbardziej interesująco brzmią te "zewnętrzne donacje od innych podmiotów".

Obrazek
ODPOWIEDZ