Polityka
- deszczowy
- Juventino
Pozdrowię z przyjemnością, bo zrobił kawał roboty. A pytanie nie o to czy „NIEMIECKI DZIENNIK SUGEROWAŁ" a o to, dlaczego poseł Krasulski to ukrywał 
Btw tu jest nasza odpowiedź:
http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/ ... ow/vewctj2
A poza tym... kto powiedział, że to już koniec?

Btw tu jest nasza odpowiedź:
http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/ ... ow/vewctj2
A poza tym... kto powiedział, że to już koniec?

- Vimes
- Juventino

Źródło: https://twitter.com/Cenckiewicz/status/ ... 4314706944
Czekam na ten Wasz ciąg dalszy

Dlaczego obrażacie się za ten "niemiecki dziennik"? Polacy jeżdżą niemieckimi samochodami jak BMW czy mercedes, korzystają z niemieckiego sprzętu AGD i RTV Siemensa i czytają niemiecki dziennik dla Polaków jak "Fakt".Nasza jednostka nie musiała strzelać do robotników, ale pamiętam rozmowy, które prowadziliśmy później. Jak kłóciliśmy się, co by było, gdybyśmy usłyszeli taki rozkaz. (...) To jest ta strasznie trudna odpowiedź, którą próbował rozwikłać sąd przy okazji pacyfikacji Wujka. Bo jeśli jest rozkaz "salwą pal", to jeśli się go nie wykona, dowódca ma prawo strzelić w tył głowy. Nie ma czasu na ocenę, przemyślenie, czy strzelasz w słusznej sprawie. Podlegasz psychozie utraty własnego życia, bo z drugiej strony też nie jest lekko, idzie tłum z wyrwanym brukiem, może być jakaś prowokacja, mogą paść strzały w tę stronę. Nie wiadomo. Na szczęście u mnie funkcjonuje to w sferze wyobraźni, domysłów, nie było mi dane przekonać się o tym na własnej skórze.
Źródło
- deszczowy
- Juventino
Ale widzisz różnicę, między Materną – satyrykiem, powtórzę to SA-TY-RY-KIEM – który sam się przyznaje do służby w LWP, a posłem (PO-SŁEM), który to zataja? dla Ciebie to to samo?Vimes pisze: Czekam na ten Wasz ciąg dalszy. Może jakiś wywiad z Krzysztofem Materną
A poza wszystkim – ja widziałem kwity, które dało nam MON. Ty nie

- deszczowy
- Juventino
Beka z Ryśka zawsze na propsie :rotfl:
Jezusmaria, skąd on się ulungł taki, to ja nie xD
Jezusmaria, skąd on się ulungł taki, to ja nie xD
- Vimes
- Juventino
Deszczowy, skończmy z niedomówieniami. Proszę o odpowiedź na dwa proste pytania.
1) Czy Twoim zdaniem poseł Leonard Krasulski strzelał do robotników?
a) Tak
b) Nie
c) Nie wiem
2) Czy dokumenty dostarczone przez MON:
a) zostały sfałszowane
b) są niekompletne
c) nie wiem
Poproszę o wybranie konkretnych odpowiedzi, bez metafor, eufemizmów i znaków zapytania.
1) Czy Twoim zdaniem poseł Leonard Krasulski strzelał do robotników?
a) Tak
b) Nie
c) Nie wiem
2) Czy dokumenty dostarczone przez MON:
a) zostały sfałszowane
b) są niekompletne
c) nie wiem
Poproszę o wybranie konkretnych odpowiedzi, bez metafor, eufemizmów i znaków zapytania.
- deszczowy
- Juventino
1: b (nie twierdziliśmy tego, przeczytaj na spokojnie tekst)
2: b z wahaniem (ale nie na korzyść c
)
2: b z wahaniem (ale nie na korzyść c

- Vimes
- Juventino

Czyli mając pełną świadomość, że poseł Krasulski nie strzelał do robotników oraz biorąc pod uwagę fakt, że połowa internautów czyta tylko nagłówki zatytułowaliście artykuł w sposób sugerujący, że poseł Krasulski może mieć krew na rękach. Dziękuję, nie mam więcej pytań

- deszczowy
- Juventino
Ja tam widzę pytanie, Vimes. Pytanie, a nie sugestię. To naprawdę istotna różnica. I przykro mi, że „ludzie czytają tylko nagłówki". Mam tylko nadzieję, że Ty się w tekst wczytałeś?Vimes pisze:
Czyli mając pełną świadomość, że poseł Krasulski nie strzelał do robotników oraz biorąc pod uwagę fakt, że połowa internautów czyta tylko nagłówki zatytułowaliście artykuł w sposób sugerujący, że poseł Krasulski może mieć krew na rękach. Dziękuję, nie mam więcej pytań.
- Vimes
- Juventino
Deszczowy, czy to prawda, że przestałeś już bić swoją dziewczynę? Pamiętaj, że to tylko pytaniedeszczowy pisze:Ja tam widzę pytanie, Vimes. Pytanie, a nie sugestię. To naprawdę istotna różnica. I przykro mi, że „ludzie czytają tylko nagłówki". Mam tylko nadzieję, że Ty się w tekst wczytałeś?Vimes pisze:
Czyli mając pełną świadomość, że poseł Krasulski nie strzelał do robotników oraz biorąc pod uwagę fakt, że połowa internautów czyta tylko nagłówki zatytułowaliście artykuł w sposób sugerujący, że poseł Krasulski może mieć krew na rękach. Dziękuję, nie mam więcej pytań.

- Alex96
- Juventino
- Vimes
- Juventino
Dodaj jeszcze, bo może nie wszyscy wiedzą, że to są posłowie opozycji, którzy rzekomo nie mogli wejść na Salę Kolumnową.Alex96 pisze:Uuuu
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=58ECED9E
Tutaj jeszcze filmik z posłem Sławomirem Nitrasem: https://twitter.com/i/videos/815136267667210240.
- pan Zambrotta
- Juventino