Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 18:59

Boca chyba zaczęła rozkminiać,że coś jest na rzeczy ponieważ gdzieś tam wystosowała apel do Carlitosa - dla ciebie drzwi są otwarte, musisz tylko powiedzieć kiedy.
No zobaczymy, mniemam, że Carlos może przeciągać te decyzje np. po Copa, myślę, że Marotta będzie naciskał na szybką decyzję.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 19:03

Nie wierzę w to że sprzedamy Pogbę lub/i Vidala, zbyt kluczowi piłkarze, a my nie musimy wcale nikogo sprzedawać. Vidal odzyskuje formę a do tego wchodzi w wiek najlepszy dla piłkarza, on ma 28 lat ! Oscar przy ustawieniu 433 jest zbyt ofensywny, przy ustawieniu 4312 prędzej go widzę, ale wg mnie zbyt mało uniwersalny. chociaż przy pomocy Pogba - Marchisio - Vidal Oscar przed nimi mogło by to nieźle wyglądać.
Podobno Veratti do Realu wiec nie ma co o nim myśleć.
Bajki o Tevezie wyssane z palca.
Nie wiem czemu ale media uważają nas za Porto czy jakaś Sevillę że my musimy wyprzedawać piłkarzy bo lepszym sezonie, albo że nie będziemy w stanie nikogo zatrzymać - ZONK, my jesteśmy JUVENTUSEM i musimy zatrzymywać najlepszych, żeby taki sezon jak ten był standardem a nie wyjątkiem raz na 12 lat !!
Porównywanie Vidala do Khediry trochę nie na miejscu, tunezyjski niemiec w ofensywie za dużo do zaoferowania niema w porównaniu do AV

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 19:25

Ale o so tu w ogole chodzi? O Pirlo juz bylo wiadomo, ze raczej sie rozstaniemy. Mysle, ze jest to dobry czas. Ale Tevez? W ciagu dwoch dni nagle wszystkie szmatlawce sa pewne, ze odejdzie. Fakt, prezes Boca cos tam przebakiwal o mokrych snach z Carlitosem w roli glownej, ale czlowiek przyjmowal to z niklym usmieszkiem. Nie widze na ten moment godnego zastepcy, ktory dawal by tyle co on ( transfery za 50 mln wzwyz wykluczam). Sam zreszta kilka razy wspominal o wypelnieniu kontraktu. Dalej..Morata. Czuc,ze Real jest mu bliski, ale powaznie? Rok temu wybral nas I sam cierpliwie czekal na Marotte, zeby teraz od tak odejsc ? Nie uwierze. Kolejne co mnie dziwi, kilku z was chetnie sprzedaloby Vidala. Dlaczego?

Nie wiem czy ten przegarany final zrobil takie spustoszenie w glowach czy jak? Mam nadzieje, ze to tylko bujdy skacowanych pismakow.

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 19:29

Osgiliath pisze:Kurde, ale panika się tu porobiła... a wystarczył jeden przegrany, dobry, mecz...
Nie sądzę. Panika się tu robi, bo niektórzy są bardzo niecierpliwi i chcieliby żeby okienko transferowe zakończyło się jutro, a wszystkie transfery były dopięte i zrealizowane już dzisiaj. To jest główny problem. To, że losy tych konkretnych zawodników będą niewiadomą było oczywiste już od dawna.

Tylko co z tego, że Morata kilka razy wypowiada się, że mu u nas dobrze skoro jeden dziennikarz stwierdzi, że Benitez chce go u siebie i to już sygnał, że odejdzie od nas.
Co z tego, ze Vidal chce u nas kończyć karierę skoro wystarczy jakiś były reprezentant Chile czy innego Arsenalu stwierdzi, że Arturo dołączy do angielskiej ekipy i rodzi się przekonanie, że Chilijczyk odejdzie.
Sytuacja Pogby jest cholernie oczywista od bardzo dawna. Jeżeli dostaniemy kosmiczną ofertę i Paul będzie chciał iść w tym kierunku - odejdzie. Jeśli tej oferty nie będzie - nie odejdzie. Za drobne go nie oddamy, nie z tym zarządem i nie z tym agentem. Czemu tu panikować?

Na pewno przygotowane są różne plany na różne ewentualności, ale zamiast podniecać się kolejnymi doniesieniami dziennikarzy, można czasami złapać dystans i cierpliwie poczekać.
Osgiliath pisze:Pozostaje mi ponownie ufać Marotcie i Paraticiemu, nauczony doświadczeniem ostatniego okienka, że wiedzą co robią i będa faktycznie chcieli wzmacniać nasz klub, zachowując nasze gwiazdy tak długo jak się da, bądź przy ich sprzedaży - zastępując ich kimś godnym Juve.
:ok:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 19:33

Tak jesteśmy Juventusem, ale to nie zmienia faktu, ze akurat w sytuacji z Morata i Tevezem nie jestesmy w najlepszym położeniu.
Ad Tevez:
Wszyscy wiemy jaką ma Argentynczyk naturę, to że jest ona obecnie uśpiona czy w inny sposób ukryta nie ma żadnego znaczenia. Raczej nie chcemy z Carlitosa niewolnika, żeby nam kaperował Dybale i innych zawodników z Ameryki Poludniowej przez najbliższy sezon. Wiadomo, że chłop potrafi popsuć atmosferę w drużynie, jeśli będzie chciał odejśc trzeba mu to właśnie umożliwić, niby w podzięce za lata spędzone tutaj, a tak naprawdę dla siebie i przy tym ugrać tyle ile można. Oczywistym jest to, że nie powinniśmy puścić go za darmo. Jeśli Boca nie ma hajsu są inne metody, m.in. inny zawodnik czy zapewnienie sobie praw pierwokupu do okreslonego zawodnika pierwszego składu czy obiecującego talentu bądź jakaś symboliczna kwota.

Ad Morata:
Jeszcze rok temu wielkie oburzenie, jak to mozliwe, że wielkie Juve godzi się na taką niekorzystną klauzule, przecież jesteśmy Juventusem a nie Parmą itp. I glosy z drugiej strony: spokojnie, spokojnie to bedzie zależało także od Moraty, to też zawodnik musi się zgodzić. No własnie, a co jeśli Alvaro chce? Nagle pojawiają się głosy, ale on głupi wróci do Realu i bedzie i tak siedział na ławie. Niekoniecznie. Ale od początku. Alvaro podobnie jak Gio wychował się w klubie, który go nie docenił. Przynajmniej początkowo. Wiaodmo, obaj mają inne charaktery, przynajmniej tak to wygląda. Seba jest/ był bardziej roszczeniowy, pyszałkowaty, a może po prostu pewny siebie, przesadnie? być może. Hiszpan wydaje się być bardziej wyważony, mniej rozemocjonowany, cichy spokojny, powiedziałbym nawet poczciwy. Ale jestem przekonany, że tak jak Seba marzył o powrocie do klubu, który go wychowal, tak samo marzy Morata. Tak jak w poprzednim roku wszyscy pisali, że to będzie zależało od woli zawodnika, zapewne w dużym stopniu będzie. Tylko nie łudźmy się, że tej woli nie ma. Dla Alvaro to plus zwolnienie Ancelottiego, to w końcu Mou dał mu szansę gry i trenowania z I zespołem Realu, to włoski trener go przekreślił.Teraz sytuacja się zmieniła. Carlo już w Realu nie ma. Jest Benek, który miał szansę obserwować go przez rok w Serie A i który podobno wyraził chęć jego powrotu na Santiago Bernabeu. I teraz co biedny Alvaro ma zrobić? Wrócić jako wygrany do domu czy trwać w Juve? Z jednej strony trudne pytanie, a z drugiej jak pokazuje historia wcale nie takie trudne. Wrócił Gio by podjąć próbę jeszcze raz pokazać się publiczności w domu. Jasne próba nie udana, ale podjęta.
Teraz jest tylko pytanie co zrobi Real, jeśli oczywiście uzyska zgodę samego zawodnika, czy teraz sypnie hajsem ( a mówi się o tej wyższej kwocie z klauzuli plus 3 bańki premii = czyli razem ok. 38 baniek) czy np. powie Alvaro dajemy Ci sezon ty graj swietnie, my Ciebie za rok ściągamy za 30 baniek. Niby jest oszczędność 8 mln euro plus wynagrodzenie Moraty. No i Morata z superhiper motywacją treneuje przez najbliższy rok, osiąga super skillsy i statsy, ale my po sezonie 2015/16 możemy zostać z 30 bańkmi i tyle.
Do tego jest jeszcze jedna kwestia. Ronaldo i Benzema nie młodnieją. Dzisiaj Portugalczyk ma już 30 lat. Wiadomo, że na tym poziomie eksploatacji organizmu zapewne skończy karierę szybciej niż Buffon.
Teraz jest pytanie czy korzystne jest dla Juve trzymanie i inwestowanie w Morate np. przez jeszcze jeden sezon. Rozwinięcie go do poziomu topu i oddanie? Jesli Alvaro choć trochę się waha nad powrotem to Beppe musi zacząć działać nad usunięciem klauzuli czy to się uda? Wątpie, ale dla Marotty nie ma raczej rzeczy niemozliwych.

co do Vidala i Pogby, tutaj też należy rozróżnić ich sytuacje. Vidal zapewne chce zostać, pytanie czy my tego chcemy. Czy nie chcemy jednak uderzyć w zawodnika młodszego i tańszego w utrzymaniu, albo na podobnym poziomie, ale jeszcze z Chilijczyka wyciągnąć hajsy? możliwe, że to jest jedyny zawodnik, którego nas zarząd rozważa sprzedac.
Co do Pogby tutaj Mino i tyle, albo i wewnętrzne ustalenia z poprzednich okienek. Zapewne jeśli grupa oferta pojawi się na stole... to któż wie. Z drugiej strony musimy pamiętać, że Marotta to nie Moggi, to, że Moggi przyjął ofertę bajeczną za Zidane i wzmocnił tym samym caly skład, nie oznacza, że Marotta zrobić tak samo.

Szczypku ty się wypowiadasz jak specjalista, jako pewnik stawiasz, że Pogba odejdzie jak będzie giga oferta, bo kilka szmatławców bądź skacowanych dziennikarzy tak napisalo.
Marotta na każdym kroku powtarza, że łączy nas( Juve i Paula) długotrwały kontrakt, który będzie wypełniony.
Nie rozumiem tej niekonsekwencji. Bo jesli dziennikarz pisze o sprzedaży Vidal to ze szmatławca i skacowany, a jesli ten sam dziennikarz albo nawett i inny pisze o sprzedaży Pogby za rekord transferowy tzn. ze ma rację.
Nie rozumiem tego.

Jedno jest pewne cokolwiek się zdarzy i tak wyjdziemy z tego mercato silniejsi i nie tylko finansowo. Oczywiście może to się wiązać z kilkoma miesiącami niezgrania itp. Ale my w Serie A sobie poradzimy, a w LM do fazy pucharowej się zawodnicy dotrą.
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2015, 19:38 przez Robaku, łącznie zmieniany 2 razy.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 19:36

Po to jest forum transferowe żeby sobie gdybać kto przyjdzie, kto odejdzie. Tutaj każdy wyraża swoją opinię. Jeden chce sprzedać Vidala, drugi Morate. Nie wiadomo kto zostanie a kto odejdzie, ale na pewno będzie ciekawe.

Za dwa dni klauzula Berardiego się zmienia z 15 do 20 mln. Pewnie jutro coś będzie wiadomo

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 19:42

Robaku pisze:Szczypku ty się wypowiadasz jak specjalista, jako pewnik stawiasz, że Pogba odejdzie jak będzie giga oferta, bo kilka szmatławców bądź skacowanych dziennikarzy tak napisalo.
Nie, bo tak wypowiadał się już dawno temu Agnelli, bo tak od czasu do czasu mówi Marotta i tak twierdzi również jego agent. To nie są wymysły dziennikarzy, to są fakty. Natomiast to, że między czasie sto różnych gazet napisało sto różnych plotek o tym, że ktoś go chce i daje 80, 90 czy 100 mln, to zupełnie inna sprawa. Jeżeli Pogba odejdzie za mniej niż 80 mln, będę tu pierwszym, który przyzna się do błędu, natomiast absolutnie nic na to nie wskazuje.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 19:46

szczypek pisze:
Robaku pisze:Szczypku ty się wypowiadasz jak specjalista, jako pewnik stawiasz, że Pogba odejdzie jak będzie giga oferta, bo kilka szmatławców bądź skacowanych dziennikarzy tak napisalo.
Nie, bo tak wypowiadał się już dawno temu Agnelli, bo tak od czasu do czasu mówi Marotta i tak twierdzi również jego agent. To nie są wymysły dziennikarzy, to są fakty. Natomiast to, że między czasie sto różnych gazet napisało sto różnych plotek o tym, że ktoś go chce i daje 80, 90 czy 100 mln, to zupełnie inna sprawa. Jeżeli Pogba odejdzie za mniej niż 80 mln, będę tu pierwszym, który przyzna się do błędu, natomiast absolutnie nic na to nie wskazuje.
Nie pamiętam,żeby powiedział tak Marotta bądż Andrea,ale pamięć mnie może szwankować. A Raiole to traktuje jak dziennikarza, więc jego zdanie pominę :prochno:
Na pewno wielce zobrazowało wymienienie zawodników na których Juve ma się opierać w przyszlosci według AA to Rugain, Dybala i Morata, ale to tez niewyklucza, że Pogba z nami jeszcze trochę czasu spędzi.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 20:18

Mam nadzieję że obejdzie się bez poważniejszych zmian w kadrze.
Podstawa to zatrzymanie u nas Moraty. Przydałoby się też pozbyć tej nieszczęsnej klauzuli. Mam nadzieję że zostanie Tevez. Podobno mamy rozmawiać nawet o przedłużeniu umowy.
Liczę na to że się Carlitos czuje niedosyt i będzie chciał jeszcze powalczyć. Nie oczekuję rewolucyjnych zmian. Z Dybalą i Khedirą mamy wszystko czego potrzeba żeby myśleć o powtórzeniu sukcesu.
Myślę że jeśli nie będzie woli samego zawodnika, to Pogba czy Vidal nie odejdą. Nie widzę zawodników dla których warto byłoby któregoś z nich poświęcić.

Obrazek
Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 21:36

Po dzisiejszej konferencji Agnelliego myślę że teorie z wyprzedażą kręgosłupa drużyny należy włożyć między bajki jeżeli rzeczywiście celujemy w przyszłym w finał LM (kolejny przegrany :P ). Andrea twardo stąpa po ziemia (czasami aż za bardzo...) i nie wygadywałby takich rzeczy gdyby miał się pożegnać z 3 kluczowymi zawodnikami

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 21:40

Prokson pisze:Po dzisiejszej konferencji Agnelliego myślę że teorie z wyprzedażą kręgosłupa drużyny należy włożyć między bajki jeżeli rzeczywiście celujemy w przyszłym w finał LM (kolejny przegrany :P ). Andrea twardo stąpa po ziemia (czasami aż za bardzo...) i nie wygadywałby takich rzeczy gdyby miał się pożegnać z 3 kluczowymi zawodnikami
My to celujemy w 1/4 CL przy szczęściu w 1/2 i to jest realne Final moim skromnym zdaniem w przyszłym roku nie dla Nas.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 21:42

Zizou_1989 pisze:
Prokson pisze:Po dzisiejszej konferencji Agnelliego myślę że teorie z wyprzedażą kręgosłupa drużyny należy włożyć między bajki jeżeli rzeczywiście celujemy w przyszłym w finał LM (kolejny przegrany :P ). Andrea twardo stąpa po ziemia (czasami aż za bardzo...) i nie wygadywałby takich rzeczy gdyby miał się pożegnać z 3 kluczowymi zawodnikami
My to celujemy w 1/4 CL przy szczęściu w 1/2 i to jest realne Final moim skromnym zdaniem w przyszłym roku nie dla Nas.

W piłce nigdy nic nie wiadomo, więc i finał może być, ale sami piłkarze mówią, że chcą na stałe zagościć w najlepszej ósemce czyli 1/4 CL

Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 21:46

Zizou_1989 pisze:
cytuje co powiedział Andrea. Czy to kurtuazja w stosunku do fanów i środowiska piłkarskiego czy realny cel ciężko ocenić. W dalszym ciągu jesteśmy drużyna która wyeliminowała Real w bardzo dobrym stylu i postawiła wysoko poprzeczkę Barcelonia która miała być nietykalna. Nie widzę powodów dla których mielibyśmy nie walczyć jak równy z równym ze zdecydowaną większością top10. Ciężko odkleić - nawet rozumowaniu fanów - łatkę brzydkiego kaczątka od Juve ale liczby nie kłamią

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 21:50

A co takiego powiedział Andrea? O transferach powiedział tylko tyle, że w pełni ufa Marotcie i to jego trzeba pytać o konkretne nazwiska. Chyba że coś mi umknęło, bo tak jednym uchem słuchałem tej konferencji (pełny zapis będzie jutro rano na głównej).

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2015, 22:09

Ouh_yeah pisze:A co takiego powiedział Andrea? O transferach powiedział tylko tyle, że w pełni ufa Marotcie i to jego trzeba pytać o konkretne nazwiska. Chyba że coś mi umknęło, bo tak jednym uchem słuchałem tej konferencji (pełny zapis będzie jutro rano na głównej).
Dokładnie. Nie powiedział niczego konkretnego. Nawet wymijająco odpowiedział na pytanie o Moratę. Któryś z dziennikarzy, bodaj z Tuttosport, był ciekawy czy Hiszpan jest przyszłością Juve, a Agnelli stwiedził, że na pewno jest teraźniejszością, więc nie wiem czy możemy być spokojni o to czy Morata u nas zostanie. Jak widać wszystko zależy od Beppe.

Zablokowany