Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2016, 23:46

Vimes pisze: Jakku1, czy dotychczasowy plan obrony Polski w myśl deklaracji poprzedniego rządu zakładał kompletne odpuszczenie obrony Polski wschodniej i wyprowadzenie kontruderzenia znad... Odry?
Ale wiesz z czego to wynika, Vimes, czy nie? Bo masz rację. Choć "kompletne odpuszczenie" to jednak nadużycie.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 10:04

Vimes pisze:Upadłe elity III RP podżegają do agresywnych zachowań.
Obejrzałem sobie wczorajsze zgromadzenie pod Sejmem i tam często padały takie stwierdzenia "pani Kaczyński, czego pan się boi?", "pani premier przed czym pani tak ucieka?", "patrzcie, policja musi ich chronić" etc. Jak się to skonfrontuje z tymi wyczynami z Krakowa czy Jeleniej Góry, to każdy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> by mógł na takie "zarzuty" odpowiedzieć. Tam już nie ma żadnych granic głupoty.

+ gdyby odbyły się obecnie przedterminowe wybory i zakończyły się porównywalnym wynikiem do tych ostatnich, jak myślicie, co dalej?

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 10:52

szczypek pisze:+ gdyby odbyły się obecnie przedterminowe wybory i zakończyły się porównywalnym wynikiem do tych ostatnich, jak myślicie, co dalej?
ja myślę, że to raczej mało prawdopodobne. po pierwsze i najważniejsze, pis nagrabił sobie u tych, którzy chcieli mu dać szanse i mieli dość rządów platformy. po drugie, cała hucpa medialna jaką nakręcają kod, agora i ringer axel springer mobilizuje tzw. "uśpionych nieaktywnych", którzy na wybory nie poszli, ale zagłosują przeciw pis, bo zwyczajnie mają już dosyć 'atmosfery skandalu' (o to głównie histerycznej opozycji chodzi).
Tak więc na moje oko pis by oczywiście wybory wygrało, ale nie mieliby już większości parlamentarnej.

jednolity podatek upadl i chwała Bogu. pis chociaz wyróżnia sie na tle socjaldemokratycznych złodziei, że potrafi się z tych bzdur wycofać.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2016, 12:38

Gen. Radosław Kujawa, były szef SWW:

http://www.rp.pl/Publicystyka/312199901 ... .html#ap-1

Don Mateo bis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2016, 09:46

szczypek pisze:gdyby odbyły się obecnie przedterminowe wybory i zakończyły się porównywalnym wynikiem do tych ostatnich, jak myślicie, co dalej?
To ponownie trzeba by rozpisać wybory do momentu, aż wygra jedynie słuszna partia.

Z drugiej strony gdyby Jarek dziś postawił wszystko na jedną kartę (o ile są ku temu odpowiednie przepisy, nie wiem czy po roku można iść ponownie do urn) i rozpisał nowe wybory to czy nie wygrałby ich z jeszcze większą przewagą. Wystarczy, że w spotach pokażą, że PO była przeciwna 500+ Poza tym opozycja nie ma jednego wyrazistego lidera, w wyborach Schetyna z Petru poprzegryzali by sobie aorty. Zresztą nie oszukujmy się z Petru taki lider polityczny jak z De Ceglie kapitan na boisku, czyli żaden, Schetyna z Platfusami na więcej niż obecny wynik liczyć nie może. Kijowski? Hhehehe.. Parafrazując klasyka - nie ma z kim przegrać.

Komorowski wczoraj:

Komorowski dziś: od 20 sekundy do minuty dwadzieścia

Który prawdziwy?

Forza Juve!
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2016, 17:45

Vimes pisze:Teraz opozycja totalna koncentruje się destabilizacji sytuacji i wywołaniu takiego zamieszania w Polsce, żeby skłonić do interwencji podmioty zewnętrzne, które muszą mieć jakieś uzasadnienie dla mieszania się w wewnętrzne sprawy Polski. Takim uzasadnieniem ma być rzekome stosowanie nadmiernej i nieuzasadnionej przemocy przez policję. W tym celu stosuje się dezinformację jak na przykład fałszywe doniesienia o użyciu przez policję gazu łzawiącego wobec demonstrujących powtarzaną w niemieckich mediach lub symulantów udających nieprzytomnych na ulicach jak ten pan, o którym pisałem wczoraj. Prawda się nie liczy, najważniejsze co pokażą media za granicą, więc opozycja totalna musi im dostarczyć odpowiedni "content". Niemcy są nawet tak niedoinformowani lub kłamliwi, że artykuł o protestach przeciwko rządowi PiS w Polsce ilustrują zdjęciem z demonstracji "Gazety Polskiej".
A nie mówiłem:

Obrazek

Źródło: https://twitter.com/NZGoebbelsa/status/ ... 3833009152

Jedno fałszywe doniesienie o użyciu gazu łzawiącego i jeden symulant, "przypadkowo" będący mężem publicystki "Krytyki Politycznej", udający nieprzytomnego wystarczyły zachodnim mediom do wytworzenia kłamliwego obrazu sytuacji w Polsce.

Jak nazwać ludzi, którzy przy pomocy takich brudnych metod i kłamliwej propagandy toczą wojnę informacyjną z nielubianym przez siebie rządem?

Wobec takich doniesień...

1) "Silna jesień gospodarki",

2) "500 plus zachęca do rodzenia? Ten rok będzie rekordowy".

...opozycja totalna nie ma wyboru, ludzie się nie zbuntują przeciw rządowi, więc trzeba ich podburzać pod absurdalnymi pretekstami.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2016, 19:36

Vimes pisze: A nie mówiłem:

Obrazek

Źródło: https://twitter.com/NZGoebbelsa/status/ ... 3833009152

Jedno fałszywe doniesienie o użyciu gazu łzawiącego i jeden symulant, "przypadkowo" będący mężem publicystki "Krytyki Politycznej", udający nieprzytomnego wystarczyły zachodnim mediom do wytworzenia kłamliwego obrazu sytuacji w Polsce.
Sam na Twitterze, po rozmowie z policjantami, jeszcze w noc z piątku na sobotę dementowałem info o gazie łzawiącym ;) Nawet się rozchodziło.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2016, 21:36

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 10:16

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 11:08

Rożnic nie ma.
A tamten wpis jak mniemam miał być ostrzeżeniem przed KOLEJNYMI problemami jakie bardzo często niosą kochani przybysze z afryki.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 11:22

Alex96 pisze:Rożnic nie ma.
A tamten wpis jak mniemam miał być ostrzeżeniem przed KOLEJNYMI problemami jakie bardzo często niosą kochani przybysze z afryki.
Alex96, najwyraźniej nie rozumiesz. Zaraz wpadnie tutaj nasz doktorant specjalnej troski i podniesie, że skoro nasza rodzima swołocz podpala bezdomnych, to co za problem, że arabska dzicz to robi?

Idąc dalej, nie ma sensu obawiać się potencjalnych terrorystów wśród tzw. "uchodźców", skoro największe zagrożenie w Polsce stanowią od lat kibole Pelikana Łowicz i Santosu Sarbinowo ;)

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 11:44

No tak, bo skoro byli kibole, i był Breivik i jemu podobni to jeszcze należało poprawić sytuację, sprowadzając i utrzymując terrorystów oraz dzicz ze Wschodu, pod pretekstem pomocy dla ludzi bez środków do życia, w krajach ogarniętych wojną.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 12:41

Karowiew ale ja niebardzo rozumiem o co Ci teraz chodzi.
Przecież wyraźnie napisałem, że tamten post to ostrzeżenie. Swoje problemy mamy nie potrzebni nam uchodzcy.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 12:46

A wiecie, że w ameryce murzynów biją ?!
poza tym mamy na ziemiach europejskich silne tradycje podpaleń niepożądanych osób:

Obrazek
inżynierowie i prawnicy z afryki wyznają zasadę: "jeśli wszedłeś między wrony, musisz krakać tak jak one".

deszczowy ma mocną końcówkę roku, ale mimo wszystko forzaaluminium z Mandzukiciem na b2b pozamiatał wszystko.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2016, 13:56

Alex96 pisze:Karowiew ale ja niebardzo rozumiem o co Ci teraz chodzi.
Przecież wyraźnie napisałem, że tamten post to ostrzeżenie. Swoje problemy mamy nie potrzebni nam uchodzcy.
Alex96. Ja to pisałem z nutką ironii skierowanej do największego fana ściągania tu arabskiej młodzieży, która "ubogaca kulturowo" przemocą, gwałtem i zwykłym zdziczeniem.

A na poważnie, popieram w całej rozciągłości to, co napisałeś o problemach, które pojawią się wraz z tymi tzw. "uchodźcami". Nam takich w Polsce zwyczajnie nie trzeba. Mam nadzieję, że nieporozumienie zostało wyjaśnione :)

ODPOWIEDZ