Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Consider oznacza rozważają, więc Romano tak nie uważa, tylko twierdzi, że może tak się stanie, a to póki co duża różnica.
Co do wypożyczonych bez obligo, to są to bardzo dobre opcje, bo jak ktoś się sprawdzi to go weźmiemy, a jak nie to dziękujemy i do widzenia. Osobiście patrząc na wynagrodzenie Sancho to podejrzewam, że po sezonie wróci do United.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Minimum zrobione, dwóch skrzydłowych jest. Obaj mogą być flopami, obaj mogą wystrzelić, teraz wszystko w rękach Motty. W Bolonii pokazał, że umie układać piłkarzy.
Fantamercato, widziałbym takiego Simeone na ławkę, zamiast Milika, ale Polak nigdzie nie chce iść, więc trzeba się będzie męczyć. Zresztą Napoli i tak by rzucało zaporowe ceny za swojego rezerwowego.
Fantamercato, widziałbym takiego Simeone na ławkę, zamiast Milika, ale Polak nigdzie nie chce iść, więc trzeba się będzie męczyć. Zresztą Napoli i tak by rzucało zaporowe ceny za swojego rezerwowego.
Jeżeli Giuntoli naprawdę dopnie jeszcze Koopa i Sancho, to rzeczywiście możemy nawet o to mistrzostwo walczyć już w tym sezonie (zależy w jakim tempie drużyna będzie chłonąć filozofię Motty). Widać, że zdecydował, że nie ma na co czekać i trzeba zrobić natychmiastowe wietrzenie kadry. Odbije się to oczywiście na mercato 2025, bo będzie trzeba kilka tych wypożyczeń z wykupem opłacić, ale kadra nie będzie już wymagała tylu zmian. Pozostanie dopieścić obronę (Calafiori przyjdzie po nieudanej przygodzie w PL
) i zmiennika dla Vlaho. Przy czym cała kadra będzie miała dalej b. dobrą średnią wieku.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Bo takie miał polecenie od JE i to ma być nasza odpowiedź wszystkim tym, którzy chcieli nas zniszczyć, upokorzyć i osłabić. Nie mamy szans bronić się przed organami gdzie wynik z góry jest ustalony, nie mamy szans wypowiedzieć swojego zdania - odpowiemy w ten sposób i na boisku. Co by nie było, że to moja fantazja z byle jakich źródeł z VS, przekazał to kiedyś Agresti i o tym już pisałem.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Tylko pytanie na ile wgl nam pozwolą cokolwiek działać i wygrać. Teraz nasi muszę stąpać tak by nigdzie nie popełnić błędu. Bo jak wrócimy do wygrywania ale okaże się, że finansowo nawet delikatnie nagięliśmy to nie mam wątpliwości, że uruchomią po raz kolejny całą machinę jak to robili już niejednokrotnie by Juventus uwalić. Szkoda, ze Elkann i ogólnie środowisko Juve nie jest wstanie poupychać swoich ludzi we władzach tych wszelkich związków bo to jest cholernie ważna kwestia. Ostatnio mieliśmy przykład jak traktują nas jak inne kluby. Fakt Agnelli a przede wszystkim Paratici zawalili, ale karę ostatecznie otrzymał tylko Juventus a inni nawet procesów nie mieli, albo mają takie rozwleczone, ze nic z tego nie wyjdzie. Dlatego teraz trzeba robić wszystko by nie dać im pretekstu, wtedy są bezsilni. I tutaj właśnie wpadają kwestie finansowe, wg mnie nie jesteśmy wstanie pokryć bez istotnych sprzedaży kosztów tych graczy, których kupimy w tym roku i tutaj jest clue problemu jak to zrobić by to tak spiąć by nie dać nawet cienia szansy na ponowne uwalenie klubu.MRN pisze: ↑25 sierpnia 2024, 18:41Bo takie miał polecenie od JE i to ma być nasza odpowiedź wszystkim tym, którzy chcieli nas zniszczyć, upokorzyć i osłabić. Nie mamy szans bronić się przed organami gdzie wynik z góry jest ustalony, nie mamy szans wypowiedzieć swojego zdania - odpowiemy w ten sposób i na boisku. Co by nie było, że to moja fantazja z byle jakich źródeł z VS, przekazał to kiedyś Agresti i o tym już pisałem.
A w kwestii mercato i finansów ja bym tego Koopa po prostu odpuścił, Gonzalez i Concencaio już fajnie skrzydła wypełniają, może ten Mbangula okaże się użytecznym graczem, a gdyby jeszcze udało się Sancho na fajnych warunkach złapać to super a jeżeli Koop przyjdzie to Yildiz lądowałby na skrzydle i wtedy już naprawdę robi się tłok na bokach. Szczególnie gdy z drugiej strony popatrzymy na obronę na lewej Cabal na prawej Cambiaso/Kalulu, na środek Gatti/Bremer/Kalulu raptem 5 graczy + 2 młodych i Danilo, trochę kiepsko to wygląda

- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ja mam co do tego Mbanguli mieszane uczucia. Tzn. super się chłopak tydzień temu przedstawił, ale wiadomo jak to czasem bywa - Iling po obiecującym początku też szybko oklapł i ostatecznie raczej mało kto po nim zapłakał jak go wysłaliśmy do Anglii, i to klasą ekonomiczną.
Zmierzam do tego, że gdyby młody Belg miał spełnić oczekiwania, to rzeczywiście robi się może trochę tłoczno na bokach. Ale jeśli ten debiut miałby się okazać wystrzałem ponad jego realne możliwości na dzień dzisiejszy, to już niekoniecznie. Bo równie dobrze może się okazać, że jakikolwiek kolejny punkcik do kanadyjki zanotuje za pół roku albo i w ogóle.
Dlatego przynajmniej pod tym względem zrozumiała jest dla mnie chęć zakontraktowania Koopmeinersa - może się bowiem okazać, że 19-letni Yildiz w dłuższej perspektywie tego nie pociągnie.
Oczywiście trzeba też pamiętać - sezon długi, pięć frontów, a przynajmniej o Nico wiemy, że do tytanowych to on nie należy. Więc teoretycznie o pole do popisu martwić powinien się wyłącznie Pinsoglio.
Zmierzam do tego, że gdyby młody Belg miał spełnić oczekiwania, to rzeczywiście robi się może trochę tłoczno na bokach. Ale jeśli ten debiut miałby się okazać wystrzałem ponad jego realne możliwości na dzień dzisiejszy, to już niekoniecznie. Bo równie dobrze może się okazać, że jakikolwiek kolejny punkcik do kanadyjki zanotuje za pół roku albo i w ogóle.
Dlatego przynajmniej pod tym względem zrozumiała jest dla mnie chęć zakontraktowania Koopmeinersa - może się bowiem okazać, że 19-letni Yildiz w dłuższej perspektywie tego nie pociągnie.
Oczywiście trzeba też pamiętać - sezon długi, pięć frontów, a przynajmniej o Nico wiemy, że do tytanowych to on nie należy. Więc teoretycznie o pole do popisu martwić powinien się wyłącznie Pinsoglio.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Ja pisałem tłoczno o sytuacji gdyby przyszli Koop i Sancho wtedy lewo Yildiz prawo Gonzalez i na ławce Sancho, Concencaio, Weah i Mbangula o ile nie okaże się jednostrzłowcem. Gdzie w obronie mamy naprawdę przeciętną sytuacje i wisimy tam tak naprawdę na Bremerze i nadziei, że Cabal odpali a Kalulu się nie połamie.B@rt pisze: ↑25 sierpnia 2024, 20:28 Ja mam co do tego Mbanguli mieszane uczucia. Tzn. super się chłopak tydzień temu przedstawił, ale wiadomo jak to czasem bywa - Iling po obiecującym początku też szybko oklapł i ostatecznie raczej mało kto po nim zapłakał jak go wysłaliśmy do Anglii, i to klasą ekonomiczną.
- MRN
- Juventino
Nie wiem czy będą w stanie ponownie się do tego przypieprzyć, ponadto ja liczę na to, że nowy zarząd już błędu nie popełni. W zarządzie są już tylko ludzie Elkanna, którzy pełnili funkcje w Exor więc chyba wiedzą co robią. Na chwile obecną także mamy jednak przychylność UEFY bo wszystkie problemy prawdopodobnie zaczęły się z tego sporu z władzami UEFY. Merdy i naplety będą musieli tym razem coś innego wymyślić i nie w najbliższych latach, zresztą satysfakcjonuje mnie to, że celem przeciwników było osłabienie nas a wychodzi na to, że nas tylko wzmocnili. Juve zawsze będzie wracać czy leśnym dziadom się to podoba czy też nie. Uważam, że gdyby nie konflikt z UEFĄ to tematu by nie było.

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Dobrze, że Giuntoli trochę przyśpieszył z transferami.
Mam nadzieję, że szybko załatwimy Koopa i Sancho, a MKostić z Arthurem "wzmocnią" Violę. Nie zapominajmy o przejściu Goblina do Barcy.
Patrząc na Romę w 2. pierwszych kolejkach (i mając w pamięci 2. połowę sezonu) jestem pełen podziwu, że wyciągnęliśmy 28 mln za Soule.
Mam nadzieję, że szybko załatwimy Koopa i Sancho, a MKostić z Arthurem "wzmocnią" Violę. Nie zapominajmy o przejściu Goblina do Barcy.
Patrząc na Romę w 2. pierwszych kolejkach (i mając w pamięci 2. połowę sezonu) jestem pełen podziwu, że wyciągnęliśmy 28 mln za Soule.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Arthur to niech idzie do Arabów, którzy podobno wyrazili zainteresowanie i które do zainteresowanie miało zostać odwzajemnione. Wiadomo, że z hajsem dla piłkarza tam problemu nie będzie, gorzej z tematem odstępnego, bo mocno ciąży nam w księgach.
- MRN
- Juventino
Też tak myślę i od początku byłem tego zdania widząc tego wirtuoza w Frosinone. Coś czuję, że Soule niedługo trafi na ławkę. Iljing wypożyczony z AV, Barenechea ławka i to samo może spotkać Soule. Nie twierdzę, że jest słaby ale przeciętniak i przed nim długa droga.

- Michael_M
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Barrenechea nawet na ławce nie siedzi. Szkoda. Płoty były że Iling w ogóle pójdzie gdzieś na wypożyczenie bo jego kondycja czy coś jest słaba i w ogóle odstaje od reszty. O Barrenechei nic nie mówili ale nawet w kadrze go nie ma. Widać na włoskie standardy był spoko a w Anglii nawet się nie łapią na ławkę.