Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Jeśli to prawda, to jest to warte rozważenia. Ile możemy ewentualnie wziąć za Igłę w postaci pieniędzy? 50, 60 mln maksymalnie? Nie oszukujmy się, że dostaniemy więcej. Za Verattiego normalnie trzeba by dać z 80 mln. Pytanie tylko czy Marco jest nam potrzebny? Z jednaj strony przydałby się, ale z drugiej strony mam w głowie jego problemy z kontuzjami i czasami problemy z psychiką. Innym pytaniem byłoby, kto miałby zastąpić Igłę, bo na pewno nie sam Morata? Mimo wszystko wątpię jednak, aby PSG rzeczywiście zaproponowało nam taki dealPoprostu pisze:CdS
PSG w rozliczeniu za Igłe chce nam dać Verattiego.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Od takich piłkarzy buduje się skład. To powinien być lider Juventusu jak i włoskiej reprezentacji. Druga linia z nim to byłby kosmos i możliwy koniec narzekania na naszą grę przez część kibiców. Z takim transferem przebolałbym Moratę na szpicy a nawet Mandzu.Nicram_93 pisze:Jeśli to prawda, to jest to warte rozważenia. Ile możemy ewentualnie wziąć za Igłę w postaci pieniędzy? 50, 60 mln maksymalnie? Nie oszukujmy się, że dostaniemy więcej. Za Verattiego normalnie trzeba by dać z 80 mln. Pytanie tylko czy Marco jest nam potrzebny? Z jednaj strony przydałby się, ale z drugiej strony mam w głowie jego problemy z kontuzjami i czasami problemy z psychiką. Innym pytaniem byłoby, kto miałby zastąpić Igłę, bo na pewno nie sam Morata? Mimo wszystko wątpię jednak, aby PSG rzeczywiście zaproponowało nam taki dealPoprostu pisze:CdS
PSG w rozliczeniu za Igłe chce nam dać Verattiego.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2018, 15:11 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 2 razy.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Mi również osoba Verrattiego kojarzyła się z częstymi urazami i absencjami w najistotniejszych meczach sezonu, ale po sprawdzeniu na transfermarkt okazało się, że Marco po przenosinach do PSG regularnie zalicza około 3000 minut na boisku we wszystkich rozgrywkach w trakcie sezonu (oprócz jednej feralnej dla niego kampanii 2015/16, gdzie miał tylko 1740 minut). Taka wymiana na linii Paryż-Turyn oznaczałaby chyba pozostanie Mandżu jako głównej 9tki i zapewne sprowadzenie Moraty, który po roku zająłby miejsce Chorwata, a w najbliższym sezonie występowałby głównie na lewym skrzydle i tylko w razie potrzeby na szpicy.Nicram_93 pisze: Jeśli to prawda, to jest to warte rozważenia. Ile możemy ewentualnie wziąć za Igłę w postaci pieniędzy? 50, 60 mln maksymalnie? Nie oszukujmy się, że dostaniemy więcej. Za Verattiego normalnie trzeba by dać z 80 mln. Pytanie tylko czy Marco jest nam potrzebny? Z jednaj strony przydałby się, ale z drugiej strony mam w głowie jego problemy z kontuzjami i czasami problemy z psychiką. Innym pytaniem byłoby, kto miałby zastąpić Igłę, bo na pewno nie sam Morata? Mimo wszystko wątpię jednak, aby PSG rzeczywiście zaproponowało nam taki deal
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
To ja podziękuję za taki deal. Lepiej tam wystawić Moratę, Dybalę, albo ubrać w pasiak klubowego ogrodnika.dimebag11 pisze:Taka wymiana na linii Paryż-Turyn oznaczałaby chyba pozostanie Mandżu jako głównej 9tki
Sama perspektywa wymiany o tyle ciekawa co nierealna.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Robaku
- Juventino
Raczej Morata na szpice.
I Wtedy deal z Martialem dalej ma sens.
I Wtedy deal z Martialem dalej ma sens.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@jackop
Nie wiem czy lepiej, bo jak pokazał obecny sezon, to Morata wciąż ma problemy z wykończeniem akcji mimo łatwości z jaką dochodzi do sytuacji bramkowych co oznacza, że niewiele poprawił się w tym aspekcie od czasów gry w Juve (wydaje mi się jedynie jego gra głową wskoczyła na wyższy poziom). Odnośnie tego czy jest to nierealne też można dyskutować, gdyż często pojawiają się plotki o pożegnaniu Cavaniego z PSG i wtedy Paryżanie będą zmuszeni ściągnąć kogoś na szpicę, a na rynku wcale nie ma tak wielu opcji na tą pozycję.
@Robaku
Nie widzę szans na sprowadzenie zarówno Moraty jak i Martiala w jednym okienku ze względu na koszt takiej operacji (nawet zakładając opcję, że Chelsea zgadza się na wypożyczenie z obowiązkiem wykupu). Za dużo mamy pozycji do obstawienia (szczególnie, że ponoć okolice 20 mln € pójdą jeszcze na drugiego bramkarza), a musimy jeszcze doliczyć koszt wykupienia Costy z Bayernu, więc bez dużych sprzedaży (Dybala, Sandro) nie sprostamy raczej finansowemu fair play (zwłaszcza, że dochody z LM będą w tym roku sporo niższe niż poprzednio ze względu na Romę).
Nie wiem czy lepiej, bo jak pokazał obecny sezon, to Morata wciąż ma problemy z wykończeniem akcji mimo łatwości z jaką dochodzi do sytuacji bramkowych co oznacza, że niewiele poprawił się w tym aspekcie od czasów gry w Juve (wydaje mi się jedynie jego gra głową wskoczyła na wyższy poziom). Odnośnie tego czy jest to nierealne też można dyskutować, gdyż często pojawiają się plotki o pożegnaniu Cavaniego z PSG i wtedy Paryżanie będą zmuszeni ściągnąć kogoś na szpicę, a na rynku wcale nie ma tak wielu opcji na tą pozycję.
@Robaku
Nie widzę szans na sprowadzenie zarówno Moraty jak i Martiala w jednym okienku ze względu na koszt takiej operacji (nawet zakładając opcję, że Chelsea zgadza się na wypożyczenie z obowiązkiem wykupu). Za dużo mamy pozycji do obstawienia (szczególnie, że ponoć okolice 20 mln € pójdą jeszcze na drugiego bramkarza), a musimy jeszcze doliczyć koszt wykupienia Costy z Bayernu, więc bez dużych sprzedaży (Dybala, Sandro) nie sprostamy raczej finansowemu fair play (zwłaszcza, że dochody z LM będą w tym roku sporo niższe niż poprzednio ze względu na Romę).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Robaku
- Juventino
Wlasnie ja uznaje, że Sandro i Pipita out i wtedy możemy się bawić.
Martial + Darmian za Sandro.
Pipita za MV
i wtedy Morata na szpicę.
I takimi ruchami w zasadzie nie musimy ostrym kosztem wzmocnić pomocy.
co do Perina to imo to będzie hajsowo - Mattia in - Mandzu out.
Martial + Darmian za Sandro.
Pipita za MV
i wtedy Morata na szpicę.
I takimi ruchami w zasadzie nie musimy ostrym kosztem wzmocnić pomocy.
co do Perina to imo to będzie hajsowo - Mattia in - Mandzu out.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- wagner
- Juventino
Powiem to z pełną świadomością. Nie chciałbym takiego dealu.Osgiliath pisze:PSG w rozliczeniu za Igłe chce nam dać Verattiego.
Ostatni kontrakt jaki dostanie w profesjonalnej karierze. Już to o czym marzył zdobył, nasycenie jest, a rodzinę po karierze trzeba wykarmimć. Nie dziwi mnie ten ruch i nie widzę powodu by tego wyboru nie uszanować.Robaku pisze:Asa przechodzi testy medyczne w Interze - 3,5mln za sezon.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Piłkarze Sportingu chcą rozwiązać kontrakty z klubem po tym jak kibice zaatakowali ich podczas treningu i ranili gości od przygotowania fizycznego.
Jest tak ktoś ciekawy?
Jest tak ktoś ciekawy?
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Gelsonem Martinezem interesujemy się od dawna. Zresztą podobnie jak pół Europy, w tym City i Liverpool. Rok temu interesowaliśmy się też W.Carvalho, ale wybraliśmy Matuidiego, który choć starszy, wydawał się znacznie mniejszym ryzykiem.Poprostu pisze:Piłkarze Sportingu chcą rozwiązać kontrakty z klubem po tym jak kibice zaatakowali ich podczas treningu i ranili gości od przygotowania fizycznego.
Jest tak ktoś ciekawy?
- Robaku
- Juventino
kiedy dokładnie zamyka sie okno i kiedy otwiera?
Od 2/3 lat mielismy zakontraktowanego piłkarza praktycznie przed finałem LM (Dybala, Pjanic) teraz cisza...
Od 2/3 lat mielismy zakontraktowanego piłkarza praktycznie przed finałem LM (Dybala, Pjanic) teraz cisza...
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
chyba Can jest takim piłkarzem, co tego wracający Caldara i SpinazzolaRobaku pisze:kiedy dokładnie zamyka sie okno i kiedy otwiera?
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Jeżeli Alex Sandro odejdzie do City, to nie będzie tak duża strata dla drużyny - jego forma na przestrzeni roku byłą po prostu słaba. Był bardzo wolny, nie miał dynamiki, dośrodkowania słabsze. Gorzej, jak odchodzi piłkarz, który ciągnie grę zespołu. Zeszłorocznego Sandro mógłby zastąpić Spinazzola - nie było by przepaści między zeszłorocznym Sandro a Spinazzola. Wszystko rozbija się o kasę - jeżeli będzie dobra cena, na poziomie 60-70 milinów - to myślę, że po takim sezonie trzeba z tego korzystać. Poza tym zarząd wie kiedy sprzedać - casusy Pogby, Vidala, Teveza, Bonucciego. Wszyscy wielcy, ale jak odeszli - nie błyszczeli jak w Juventusie. Oczywiście, lamet był straszny - ale nie wyszło tak tragicznie jak by mogło się wydawać.