Alvaro Morata
- panlider
- Juventino
Yyyy może to, że Chelsea nie ma aktualnie nawet w TOP 5 europejskich klubów? Zresztą Antoś to dobry trener, może nawet bardzo dobry, ale jak każdy ma swoje mankamenty. No i zdecydowanie ma za mało sukcesów, żeby mówić o nim, że jest najlepszy na świecie, zwłaszcza w Europie, kompletna bieda. A zdanie takiego szczawia jak Morata niewiele znaczy.Maly pisze:możesz się śmiać ale czy ktoś kiedyś powiedział, że przychodzi to Juve bo mamy Allegriego a to jeden z najlepszych trenerów na świecie? albo w ogóle bez tej końcówki, że przychodzi tu ze względu na Maksia? przez ostatnie 3 lata ile słyszałeś wypowiedzi naszych zawodników, że Allegrii to najlepszy trener z jakim trenowali? ja tych pierwszych nie pamiętam, z drugich tylko Evrę a o Conte mógłbym ci całą listę wymienić ;]
zresztą pomijając to... to co w tym co powiedział jest śmiesznego?
Zresztą co ja Tobie to będę tłumaczył, według Ciebie Morata to topowy napastnik, a Allegri jedzie na samograju po Conte

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Maly już wie. Morata zawyrokował jednogłośne uznając Conte jednym z najlepszych trenerów na świecie co oznacza, że w przyszłym sezonie zdobędą wszystkie możliwe trofea. Nam kibicom Juve pozostaje się już tylko pogodzić z myślą, że na LM znowu nie mamy szans 
- Shadow Marshall
- Juventino
Czemu w ogóle admini pozwalają na kontynuowanie tego wątku? To już nie jest nasz zawodnik i nie ma z nami nic wspólnego.
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
BO to pokój "grali w Juve" - czas przeszły? "Historia"? Chyba logiczne, że tu się rozmawia o tych, którzy Juventus już opuścili, trzeba tłumaczyć? :roll:Shadow Marshall pisze:Czemu w ogóle admini pozwalają na kontynuowanie tego wątku? To już nie jest nasz zawodnik i nie ma z nami nic wspólnego.
- Shadow Marshall
- Juventino
Żeby tu jeszcze pojawiały się jakieś posty o jakichś innych opiniach...wałkowane są póki co dwie:Vanquish pisze:BO to pokój "grali w Juve" - czas przeszły? "Historia"? Chyba logiczne, że tu się rozmawia o tych, którzy Juventus już opuścili, trzeba tłumaczyć? :roll:Shadow Marshall pisze:Czemu w ogóle admini pozwalają na kontynuowanie tego wątku? To już nie jest nasz zawodnik i nie ma z nami nic wspólnego.
1. Morata ma lepsze staty niż Benzema i jest lepszy
2. Dla Zidane'a lepszy jest Benzema i to, że Morata siedzi na ławie to znaczy, że jest gorszy...
... i tak w kółko. 70 stron nabitych przez te 2 opinie.
- panlider
- Juventino
Nie przesadzaj, po transferze do Chelsea z zaświatów powrócił Makiavel i do spółki z Małym zaczęli się przechwalać jacy to z nich są znawcy futbolu, bo przewidzieli, że ktoś zapłaci taką absurdalną kwotę za HiszpanaShadow Marshall pisze:Żeby tu jeszcze pojawiały się jakieś posty o jakichś innych opiniach...wałkowane są póki co dwie:Vanquish pisze:BO to pokój "grali w Juve" - czas przeszły? "Historia"? Chyba logiczne, że tu się rozmawia o tych, którzy Juventus już opuścili, trzeba tłumaczyć? :roll:Shadow Marshall pisze:Czemu w ogóle admini pozwalają na kontynuowanie tego wątku? To już nie jest nasz zawodnik i nie ma z nami nic wspólnego.
2. Dla Zidane'a lepszy jest Benzema i to, że Morata siedzi na ławie to znaczy, że jest gorszy...

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Ty wiesz, że Morata grał w Juventusie? W tamtym czasie ten temat był w pokoju o obecnych graczach i przez tamten czas użytkownicy też w nim pisali. To nie jest 70 stron o jego perypetiach w Realu, temat zaczął się z chwila jego zakupu przez Juventus. Po powrocie temat został przeniesiony tutaj bez usuwania starych postów i jest kontynuowany.Shadow Marshall pisze:Żeby tu jeszcze pojawiały się jakieś posty o jakichś innych opiniach...wałkowane są póki co dwie:Vanquish pisze:BO to pokój "grali w Juve" - czas przeszły? "Historia"? Chyba logiczne, że tu się rozmawia o tych, którzy Juventus już opuścili, trzeba tłumaczyć? :roll:Shadow Marshall pisze:Czemu w ogóle admini pozwalają na kontynuowanie tego wątku? To już nie jest nasz zawodnik i nie ma z nami nic wspólnego.
Bez spiny, temat jest o Moracie i pisza o Moracie. Nie ma problemu.
- Makiavel
- Juventino
Teraz tak na poważnie.
Ogromne pieniądze, na pewno nie racjonalne, ale dawno transfery nie mają nic wspólnego z racjonalnością (vide Pogba). Conte i CFC z jednej strony ryzykują, bo kupują gościa nie ogranego w Anglii i gracza, który nie rozegrał jeszcze pełnego sezonu w pierwszym składzie. Z drugiej strony konia z rzędem temu, kto wskaże mi gracza, wciąż 24 letniego, który zagrał w ponad 60 meczach w 2 z 4 najlepszych lig świata, 35 meczach LM (w tym 3 finałach i 2 wygranych, z golem w jednym) gdzie asystował lub strzelał w średnio co drugim występie, z doświadczeniem w reprezentacji, gdzie w debiucie na ważnej imprezie strzela 3 gole.
Patrząc stricte na ważne cechy u napastnika: ma szybkość, technikę użytkową, bardzo dobrze gra głową, jest obunożny, potrafi strzelić z półdystansu (zza pola karnego), radzi sobie w pojedynkach 1 na 1, ma instynkt strzelecki (wie gdzie się ustawić i bardzo często dochodzi do sytuacji strzeleckich), jak na swój wiek dobrze/bardzo dobrze radzi sobie z presją (bramka w finale LM, bramka w finale PW w dogrywce) i jest z nią obyty na najwyższym poziomie. W szczytowej formie fizycznej będzie za rok/dwa i potrwa to przez kolejne 2-3 sezony.
Lukaku? 0 występów w LM, 0 meczów o najwyższą stawkę, doświadczenie w jednej poważnej lidze ale w poślednim klubie. Czyli tak naprawdę dla topowego klubu dużo większa niewiadoma, niż Morata, bo nie wiadomo, jak chłop radzi sobie gdy w grę wchodzi gra o najwyższe cele.
Ogromne pieniądze, na pewno nie racjonalne, ale dawno transfery nie mają nic wspólnego z racjonalnością (vide Pogba). Conte i CFC z jednej strony ryzykują, bo kupują gościa nie ogranego w Anglii i gracza, który nie rozegrał jeszcze pełnego sezonu w pierwszym składzie. Z drugiej strony konia z rzędem temu, kto wskaże mi gracza, wciąż 24 letniego, który zagrał w ponad 60 meczach w 2 z 4 najlepszych lig świata, 35 meczach LM (w tym 3 finałach i 2 wygranych, z golem w jednym) gdzie asystował lub strzelał w średnio co drugim występie, z doświadczeniem w reprezentacji, gdzie w debiucie na ważnej imprezie strzela 3 gole.
Patrząc stricte na ważne cechy u napastnika: ma szybkość, technikę użytkową, bardzo dobrze gra głową, jest obunożny, potrafi strzelić z półdystansu (zza pola karnego), radzi sobie w pojedynkach 1 na 1, ma instynkt strzelecki (wie gdzie się ustawić i bardzo często dochodzi do sytuacji strzeleckich), jak na swój wiek dobrze/bardzo dobrze radzi sobie z presją (bramka w finale LM, bramka w finale PW w dogrywce) i jest z nią obyty na najwyższym poziomie. W szczytowej formie fizycznej będzie za rok/dwa i potrwa to przez kolejne 2-3 sezony.
Lukaku? 0 występów w LM, 0 meczów o najwyższą stawkę, doświadczenie w jednej poważnej lidze ale w poślednim klubie. Czyli tak naprawdę dla topowego klubu dużo większa niewiadoma, niż Morata, bo nie wiadomo, jak chłop radzi sobie gdy w grę wchodzi gra o najwyższe cele.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- juventusprzemek
- Juventino
Duże pieniądze, których moim zdaniem szkoda na jednego zawodnika ale rynek oszalał już w tym sezonie bo 190mln za Kyliana to już mega przesada a tu mówimy o 70mln...
- Don Mateo bis
- Juventino
Paradoks Moraty i Lukaku polega na tym, że Hiszpan był pierwszym wyborem United, a Belg Chelsea. Stało się inaczej. Obaj będą starterami na "9" w swoich zespołach. Belg zna ligę od podszewki, w zeszłym sezonie strzelił 25 bramek (rok temu 18, dwa lata temu 10, tendencja wzrostu godna podziwu), tyle Alvaro nie uzbierał w dwóch poprzednich sezonach. Lukaku jest skrojony pod te rozgrywki, nie tylko posturą, ale i umiejętnościami. Ci co śledzą PL wiedzą, że w pojedynkę potrafi wygrywać mecze, jak i przytrafiają mu się spotkania, w których wygląda jak kasztan. Jose wydobędzie z niego wszystko co najlepsze. A Alvaro? Strzelił kiedyś gola z MC. Już. Na tym kończą się jego walory. Nie widzę go w tych rozgrywkach. Jedyne co za nim przemawia to rola rezerwowego w dwóch topowych zespołach, i ogranie w CL. Nic nadzwyczajnego.
Forza Juve!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
błąd, jest ich co najmniej dwóch:RICTOR pisze:Morata zawyrokował jednogłośne uznając Conte jednym z najlepszych trenerów na świecie
http://transfery.info/98772,pirlo-conte ... ie-geniusz
dalej nie chce mi się szukać ale kojarzy mi się, że było tego dużo więcej...
ale oczywiście ładnie uciekłeś od tematu - kto tak powiedział o Allegrim? do tej pory myślałem, że Evra ale nawet on tego nie zrobił ;]
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No i co k*** z tego? Ahaa, chyba rozumiem. Za te pochwały od piłkarzy Conte dostanie +5 pkt. do tabeli PL i +3 w LM w fazie grupowej
O Allegrim nikt tak nie mówi to Juventus sobie te punkty będzie musiał zdobyć na boisku 

- Maly
- Juventino
a widzisz, dzięki za wyjaśnienie
teraz już wiem dlaczego Conte zdobył 102 punkty w lidze a Allegri nie może przekroczyć 91

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Maly pisze:a widzisz, dzięki za wyjaśnienieteraz już wiem dlaczego Conte zdobył 102 punkty w lidze a Allegri nie może przekroczyć 91
A co to za różnica ile punktów ? Boże kochany
- Maly
- Juventino

niestety ale merytorycznej dyskusji w tym temacie nie ma bo ludzie plują na Moratę, na to co mówi co robi etc, przy okazji negując wszystko co napiszę ja czy Makiavel, nawet jeśli ktoś z nas napisałby "Morata to Hiszpan" to zaraz dwóch by się odezwało, że to nie prawda

1. Morata nie warty 20, nikt nie dawał 30 -> wrzucany link o oficjalnej ofercie 50mln potwierdzonej przez kilka osób -> to nie możliwe, nikt nie dałby 30

2. Morata strzelał gole -> wszystkie były nieważne, na dobicie przeciwnika, pustą bramkę itp a nawet jeśli nie to i tak jest słaby i tylko się przewraca

3. Morata wieczny rezerwowy więc gówno warty -> pada argument, że był dłużej podstawowym zawodnikiem niż Isco -> i tak Morata gówno warty a Isco bożyszcze i warty kupę siana

dlatego ja się tu ograniczam jak mogę i piszę już tylko pół-zdania - tym razem zapytałem co jest śmiesznego w wypowiedzi Moraty a w odpowiedzi usłyszałem "nie będę się tłumaczył bo według Ciebie Morata to topowy napastnik"

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?