Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
__Alex__

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 października 2017, 05:39

Cześć.

Zastanawiam się nad wyjazdem na mecz z Crotone 26.11.2017.

Chciałbym się poradzić, odnośnie zakupu biletów. Przeciwnik raczej nie prestiżowy, więc gdzie radzicie kupować bilety? Czy jest realna szansa kupić dwa bilety na ten mecz na stronie Listicket.com (najbardziej interesowała by mnie trybuna Curva Sud.)? Jeżeli nie to pozostanie jedynie Viagogo.

Jeszcze jedna sprawa, lądowałbym w Mediolan Bergamo o 8.30, jaki środek transportu byście polecili aby dostać się do Turynu?
Słyszałem, że są bezpośrednie busy z lotniska do Turynu lub bus do samego Mediolanu i z stamtąd pociągiem do Turynu.

Pozdro

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 października 2017, 06:12

Myślę że bilety będą spokojnie na listicket. Ale na Curve pewnie nie.

Bezpośrednio z lotniska polecam Flixbusa bo ma dobrą cenę. Inny bus to Sadam.
Inna opcja to bus do Mediolanu plus pociąg do Turynu.

Obrazek
__Alex__

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 października 2017, 15:00

Dzieki tabo89 :)

Flixbus to rzeczywiście chyba najlepsza opcja.

Co do biletów na Curve to zostaje jedynie za pośrednictwem Viagogo?

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2017, 10:58

Ogólnie to są one dostępne w sprzedaży ale po pierwsze jest wypełniona przez karnety a to co jest w sprzedaży jest tańsze od innych miejsc więc sprzedaje się jako pierwsze. Jeśli masz membership to jest szansa.

Pod tym linkiem możesz sobie podejrzeć:
http://www.juventus.com/en/tickets/pric ... /index.php

Przykładowo na mecz ze Spal najpierw kupują posiadacze J1897, później Black and White a na końcu sprzedaż jest otwarta dla wszystkich:
Priority ticket sale J1897: Start 09. Oct. 2017, 10:00 - End 09. Oct. 2017, 23:59
PrioPriority ticket sale J1897 and B&WMember: Start 10. Oct. 2017, 10:00 - End 11. Oct. 2017, 23:59
General Sale: Start 12. Oct. 2017, 10:00 - End 25. Oct. 2017, 20:45

No i w otwartej jest mała szansa że najtańsze będą dostępne.

Obrazek
onqb

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 października 2017, 20:36

Witam, wybieram się na mecz domowy z Sassuolo 04.02.18. W związku z tym chciałem zapytać:
-z jakim wyprzedzeniem powinienem kupić bilet?
-gdzie powinienem go kupić? Macie jakieś sprawdzone strony?
Z góry dziękuję.

Szwarou

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2017, 01:56

1. Najlepiej jak tylko się pojawią
2. Ja kupowałem na tej stronie i nie było problemów: http://www.listicket.com/ticketing/home.html

Proszę :)

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2017, 19:07

Może ktoś odpowie na szybko bo już się zamotałem.
Dzisiaj zamówiłem J1897 - czyli ten naj.

Wiadomo Welcome Pack przyjdzie za miesiąc dwa.
ALe który nr musze wklepać zeby zakupić z pierszeństwem bilet na listicket? Gdzie znajde ten nr tylko i wyłącznie "fizycznie" na karcie czy jednak też juz przy rejestracji?

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2017, 11:46

__Alex__ pisze:Co do biletów na Curve to zostaje jedynie za pośrednictwem Viagogo?
Przykładowo na mecz ze SPAL w otwartej sprzedaży było jeszcze trochę biletów na Curvę po 30 EUR, aczkolwiek pokazywało niski stan i rozeszły się dośc szybko. Crotone to też rywal z nienajwyższej półki więc jakaś szansa jest, chociaż z drugiej strony grają w niedzielę a nie w środę.

Obrazek
tom11410

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 października 2017, 11:05

Witam
Jesli ktos chcialby sie organizować na wspolny wypad na mecz i szuka kompa dawac na prv. Wybór meczu dowolny (byle by to byl mecz domowy)
Ja Wrocław

apo100

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 października 2017, 22:23

Ja zakupiłem dziś bilety na Juventus-Inter. Cena na Vivago 120f.Samolot Stansted-Turyn, Turyn-Stansted 40f. Szukam teraz jakiegoś w miarę taniego hotelu w pobliżu stadionu.Możecie coś polecić?

zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2017, 21:03

Na początku dziękuje Dragon za odpowiedź dotyczącą trybun. Miałem mało okazji żeby w ostatnim czasie się udzielać na forum. Ponieważ jednak mam za sobą mecz Juventus- Sporting na żywo to podzielę się jak moja podróż i pobyt wyglądał. Lot bezpośredni z Wawy do Mediolan-Bergamo. Bilet w jedną stronę to koszt około 120-150 zł jeżeli wcześniej znajdziecie. Wizzair i Ryanair oferują kilka połączeń w korzystnej cenie. Dolatujemy. Na miejscu w Bergamo zakupiłem sobie bilet na flixbusa. Sprzedają je w osobnym punkcie, a mianowicie w kantorze. Mimo wszystko polecam wam żebyście kupili sobie w necie, ponieważ cena jest wtedy znacznie korzystniejsza i oscyluje w granicach 15 euro za osobę, a ja nawet wyrwałem za około 8 euro za osobę z tym, że w drogę powrotną. Można pobrać apkę i bilet mieć w formie elektronicznej, więc to moim zdaniem kolejna wygoda. Dojeżdżamy do Turynu, co z noclegiem? Ja osobiście skorzystałem z Airbnb, ponieważ miałem okazję już w ten sposób bookować sobie nocleg kiedyś. Mieszkanie, które wynająłem kosztowało mnie 139 euro za 3 noce i było zlokalizowane około 5 km od centrum. Jeżeli już się wybierzecie do Turynu to poza samym meczem polecam wam zobaczyć trochę miasta i zabytków jeżeli rzecz jasna zatrzymacie się na kilka dni. Na przedmieściach nie porywa, natomiast centrum historyczne jest piękne. Piazza San Carlo, Palazzo Carignano oraz Mole Antonelliana i widok z niej robią niesamowite wrażenie. Ponadto kierując się do cenrum napotkamy na Juventus Store ważny punkt na mapie. Tam znajdziemy szeroki wybór strojów już z nazwiskami graczy Juve i numerami ( w tym dla dzieciaków), autorskie koszulki na codzień, piłki, torby, pokrowce, breloki, nawet hoverboard i wiele innych gadżetów. Mógłbym tak wymieniać, ale naprawdę jest tego trochę i warto samemu się przekonać co kryje ten sklep. Kwestie Juventusu za chwilę dokończę a w międzyczasie przejdę do komunikacji miejskiej. Bilety możecie kupić w saloniku prasowym lub parkomacie. Koszt biletu to 1.50 euro. Bilet ważny przez 90 minut. W parkomacie należy płacić odliczoną gotówką lub można zapłacić kartą. Z tego co się orientuje to istnieje bilet weekendowy, ale ponieważ byłem od poniedziałku do czwartku to nie skorzystałem z niego z naturalnych przyczyn. Jeśli chodzi o jedzenie to miałem to szczęście, że mieszkałem 200 metrów od Lidla. Warzywa, pieczywo, napoje i piwo :prochno: są w podobnej cenie co w Polsce. Różnica kilku złotych dotyczy przede wszystkim wędlin i mięsa. Na mieście natomiast znajdziecie dużo knajpek z żarciem na wynos, cięta pizza, sporo kebabów( W turynie "kebap") do około 5 euro. Za pizze w knajpie zapłacicie w granicach 8 euro. Przechodzimy jednak do najważniejszej kwestii czyli meczu. Bilet kupowałem przez listticket.com na wyżej wspomniany meczy czyli Juventus - Sporting. Oczywiście zapewne wiecie należy posiadać kartę kibica aby móc tam zakupić bilet. W przypadku tego meczu ceny wahały się od 35 do około 120 euro w zależności od trybun. Co do miejsca na stadionie. Ja wybrałem est laterale Anello ponieważ analogiczny sektor ale przy Curva Sud był już zajęty. Widoczność miałem świetną, natomiast minusem choć niekiedy plusem byli obok zlokalizowani kibice Sportingu. Minusem w tym przypadku był hałas, przyśpiewki Portugalczyków co przeszkadzało w słuchaniu ultrasów Juve. Plusem zaś była niesamowita satysfakcja gdy Juve strzelało bramki. Szczególnie ta Mandzukica wywołała u nich niesamowite zdenerwowanie, ponieważ padła przy ich trybunie, a Mandzu podbiegł do kibiców Juve. Generalnie mimo słabego meczu Juve, atmosfera na stadionie była świetna. Kilku kibiców za mną narzekało na Allegriego, ale o tym pisałem w poście dotyczącym tego meczu. Cała otoczka wokół stadionu również zrobiła na mnie wrażenie. Wokół zlokalizowanych było pełno stoisk z koszulkami i gadżetami, a także dużo straganów z żarciem i piwem. Na mnie osobiście wszystko zrobiło wielkie wrażenie i cieszyłem się na miejscu jak dzieciak w Disneylandzie. Po zakończonym meczu następnego dnia wyjechałem do Bergamo, aby następnego dnia wyruszyć na lotnisko. Na miejscu jeżeli będziecie mieli trochę czasu to zajrzyjcie na "citta alta", bo naprawdę warto. To śliczne stare miasto na wzgórzu, w którym zlokalizowanych jest pełno zabytków i fajnych miejsc gdzie można zakupić pizze lub focaccie na wynos i się zrelaksować. Następnego dnia, a mianowicie dzisiaj wróciłem do Polski i postanowiłem, że podzielę się w skrócie tym jak to wyglądało w stolicy Piemontu. Enjoy!

adik_lukow

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 października 2017, 16:18

Witam!

Chciałbym kupić bilety na mecz z Benevento. Próbuje to zrobić przez stronę listicket.com. Od poniedzialku, czyli od rozpoczęcia sprzedaży ogólnej wyskakuje mi błąd - 10026 - Non è stato possibile evadere la tua richiesta, ti invitiamo a riprovare più tardi.
Spotkał się ktoś z Was z takim problemem? Jeżeli tak to jak go rozwiązać? Prosiłbym o pomoc, ponieważ bardzo chciałbym zobaczyć naszą drużynę w akcji. Będę pierwszy raz w Turynie. Myśl o tym, że tam będę i nie wejdę na mecz spędza mi sen z powiek.

Wiem, że można kupić bilety przez stronę viagogo, jednak ceny są tam z kosmosu i czytałem, że często są problemy z odebraniem biletów na czas.

adik_lukow

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 października 2017, 13:26

Rozwiązaniem na wyżej wymieniony problem jest po prostu ogromna cierpliwość. Po tygodniu nieudanych prób udało mi się zakupić bilet. Codziennie sprawdzałem dostępność biletów. Większość sektorów była zajęta. Próbowałem tam gdzie ponoć były wolne miejsca, jednak po podaniu danych pojawiał sie błąd i transakcja nie dochodziła do skutku.
Dopiero dzisiaj była możliwość kupna biletu poprzez wybranie przez siebie dokładnego miejsca.
Udało mi się dostać na trybunę EST LATERALE 2^ ANELLO.
Bardzo się cieszę! W końcu spełnię swoje marzenie! Mam nadzieje, że chłopaki nie rozczarują i wpakują kilka bramek Benevento na 120-lecie klubu :D

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2017, 13:33

Czy ktoś może na szybko zrobić tutorial jak kupic bilety dla czlonkow J1897 na listicket

nie mogę ogarnac gdzie wpisac nr karty kibica a potem mi wyskakuje "tessera obligatoria'

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Tarnos15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2017, 14:42

Robaku pisze:Czy ktoś może na szybko zrobić tutorial jak kupic bilety dla czlonkow J1897 na listicket

nie mogę ogarnac gdzie wpisac nr karty kibica a potem mi wyskakuje "tessera obligatoria'
To co piszesz wskazuje na to, że próbujesz kupić bilet na mecz wyjazdowy. Tam, żeby wejść na trybunę Juve trzeba mieć tesserę

Numer karty kibica wpisujesz w pole: CODICE PROMOZIONALE - to Ci odblokuje możliwość kupna biletów dostępnych dla członków J1987

ODPOWIEDZ