Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 września 2011, 12:07

pumex pisze:Widać, że Milan ma olbrzymi potencjał. Mecz z trudnym rywalem, dodatkowo przed LM (w perspektywie mecz z Barcą) a mimo wszystko Milan spokojnie mógł to spotkanie wygrać mimo, iż przegrywał 0:2.
Aquilani :bravo: fajny występ
Piszesz jakby wygrali 4:2 a tu tylko zremisowali. Milan nie mógł mimo wszystko tego spotkania wygrać. Lazio też miało kilka okazji, których nie udało się wykorzystać.

Podoba mi się ten remis Milanu na początku sezonu, oby tak dalej :ok:

FORZA JUVE!!!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2011, 12:17

pan Zambrotta pisze:Natomiast w defensywie Lazio jest słabiutkie... Milan mógł wygrać 4-2.
Ciężko powiedzieć. W końcu mierzyli się z najlepszym atakiem serie A [i jednym z lepszych w Europie, przynajmniej teoretycznie]. Rozpracował ich Cassano, który nie tak dawno robił sobie Hiszpanów jak chciał.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2011, 13:02

Jak oglądałem ten mecz to po drugiej bramce dla Lazio byłem pewny, że jak Milan w ciągu 10 min nie strzeli gola to raczej to spotkanie przegra. Udało im się. Nie wiem już jak dalej było bo od 60 min nie oglądałem, ale Lazio zrobiło dobre wrażenie. Milan w sumie jak mistrz powinien się bardziej postarać,a klub z Rzymu znowu udowodnił, że i w tym sezonie będzie się liczył w walce o puchary.

juveninhoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2011, 14:42

pan Zambrotta pisze:
juveninhoo pisze:Nesta zawinił też przy bramce Klose.
nie zawinił. Albo inaczej, zawinił, ale więcej w tym umiejętności Niemca niż winy Nesty. po prostu Klose to nadal wysoka klasa, pomimo wieszania na nim psów.
Ładnie ubrałeś to w słowa. Nesta zagrał nierówno, bo w drugiej połowie tak piłkę wygarnął Cisse, że aż się wierzyć nie chce.
Lazio walczyć o scudetto? nie rozśmieszaj mnie.
Wspomnisz moje słowa.

"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest"- Kurt Cobain
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2011, 18:19

Wlasnie przypomniala mi sie dyskusja z jednym z kibicow Milanu, ktory klocil sie strasznie mowiac, ze jego ulubiona druzyna gra/grala w sparingu Juve bez 7 podstawowych graczy. Wtedy wyszli z Nami w takim ustawieniu:

Abbiati; Abate, Nesta, Bonera, Taiwo; Gattuso, Ambrosini, Seedorf; Boateng, Emanuelson; Cassano

Wczoraj w meczu z Lazio z kolei:
Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Gattuso, Ambrosini, Aquilani; Boateng; Cassano, Ibrahimovic

Wychodzi mniej wiecej na to, ze Milan wcale nie gral z Nami taka wielka rezerwa. Ba, wyszlo na to, ze az 7 graczy z tego meczu towarzyskiego z Nami, wyszlo w pierwszym skladzie na Lazio. Jeszcze mozna dodac tylko tyle, ze Taiwo ma obecnie kontuzje, dlatego wczoraj nie gral i zastapil go Antonini. A ten okropny "rezerwowy" Cassano byl najlepszym graczem meczu. Pato nie pokazal kompletnie nic.

juveninhoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2011, 21:02

jakku1 pisze: Pato nie pokazal kompletnie nic.
Ale dostał też dość niewiele czasu.

Swoją drogą, miał jedno uderzenie zza pola karnego :rotfl:

"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest"- Kurt Cobain
Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 12:09

Na ten mecz trzeba jednak patrzeć przez pryzmat najbliższego meczu w LM. We wtorek Barcelona podejmuje Milan. W lidze Milan zawiódł remisując 2-2 z Lazio, Barcelona zawiodła remisując w San Sebastian 2-2. Messi i Iniesta siedzieli na ławce i zostali wprowadzeni jak już sie paliło. Identycznie Pato.
Zarówno Messi jak i Pato nic nie pokazali. Wszyscy myślami byli już gdzieś indziej...

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:26

Marcin, nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Ledwo się sezon zaczął a oni już odpuszczają sobie mecze bo mają mecz grupowy w LM ze sobą?

Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 16:02

Ouh_yeah pisze:Marcin, nie ###. Ledwo się sezon zaczął a oni już odpuszczają sobie mecze bo mają mecz grupowy w LM ze sobą?
nie nie.. oni są tak słabi. I Barca i Milan.

jarmel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 16:38

Marcin_ACM pisze:
Ouh_yeah pisze:Marcin, nie ###. Ledwo się sezon zaczął a oni już odpuszczają sobie mecze bo mają mecz grupowy w LM ze sobą?
Niestety, oni też są ludźmi i nie zawsze wszystko wychodzi. Proszę Cię nie wciskaj bzdur, że odpuścili sobie te mecze, bo to by było conajmniej głupie :doh:

#AllegriOut
Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 20:14

jarmel pisze:
Marcin_ACM pisze:
Niestety, oni też są ludźmi i nie zawsze wszystko wychodzi. Proszę Cię nie wciskaj bzdur, że odpuścili sobie te mecze, bo to by było conajmniej głupie :doh:
Tej FMI nie wciskaj mi, że ja coś wciskam.. Gdzie ja pisze o odpuszczaniu? Czytanie ze zrozumieniem poprosze. Jezlei mylisz koncentracje z odpuszczeniem to gratulacje.

Off.

jarmel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 20:29

Piszesz, że "myślami byli gdzie indziej", więc jakby nie patrzeć odpuścili sobie ten mecz, a mają na uwadze tylko ten wtorkowy. I to Ty chyba tutaj mylisz koncentrację z odpuszczaniem.

Wątpię, żeby Aquilani cały sezon prezentował taki poziom. Pewnie skończy się jak u nas, ale życzę mu dobrze, bo lubię tego piłkarza.
A i jeszcze co do wtorku to Ibra nie zagra, tak samo jak Robinho, szkoda. Szanse Milanu się zmniejszyły.

#AllegriOut
Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 10:39

jarmel pisze: A i jeszcze co do wtorku to Ibra nie zagra, tak samo jak Robinho, szkoda. Szanse Milanu się zmniejszyły.
Bukmacherzy oceniają nasze szanse na takim samym poziomie jak szanse Partizanu Belgrad w starciu z Realem Madryt :) Kursy w granicach 1,25 na FCB.

FC Barcelona to klub, który w przeciwieństwie do Realu lubię. Podoba mi się ich styl gry. A i ich polityka rozwojowa jest taka, że mimo iż mają kasę (budżet bardzo zbliżony do Realu), to nie stawiają tylko i wyłącznie na licytowanie się o najlepszych dostępnych zawodników, tylko potrafią też wychować swoich, ponad połowa pierwszego składu to wychowankowie klubu.

No cóż. Szkoda, że Ibra nie zagra. Fajnie by było mieć też Robinho na zmianę. O ile obrona Barcelony jeszcze daje szanse na jakieś gole Cassano czy Pato, o tyle atak, czy lepiej napisać "formacja ofensywna" Barcelony w obecnej dyspozycji i w obecnym składzie jest w stanie strzelić nam 5 goli (zresztą każdej drużynie). Mam jednak nadzieję, że do tego nie dojdzie. Liczę na dobre widowisko.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 10:52

Allegri mówi, że Milan zagra otwarty futbol, ale taktyka z wysuniętym Pato i Prince'm tuż za nim jasno wskazuje na murowanie i w zasadzie nie ma się co dziwić, pójście z Barcą na wymianę ciosów to samobójstwo.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2011, 11:41

Powiem szczerze, że tak wielkie faworyzowanie Barcelony mnie wkurza. Pewność jej kibiców też. Moi znajomi fani Barcy mówią: "Gładkie 3-4:0". Myślę, że jak Milan zagra mądrzę, będzie kąsał i prowokował, Gattuso i Boateng zostawią serce na boisku, Silva zagra na swoim poziomie i Nesta będzie miał swój dzień, to Milan może powalczyć.
Barca, Barca... TFFUU z tą Barcą, trzymam kciuki za Milan :)

Obrazek
ODPOWIEDZ