Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2013, 00:37

bendzamin pisze:
Antek666 pisze: nie dostrzegając oczywistego rykoszetu,no!
Antek666 | 31.05.2013 | 23:59:51
znowu musiałeś mnie zmusić do katowania tych powtórek i znowu aż takiej pewności co do rykoszetu nie mam

:bravo: Pooglądaj jeszcze trochę, może coś jeszcze zobaczysz ciekawego.
Nie widzę w tym nic aż nadto dziwnego.Rzeczą normalną jest,że gdy jedyny lub naprawdę jeden z nielicznych widzisz coś czego inni nie widzą to zaczynasz w to powątpiewać :)

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2013, 13:46

nie wiem jak na waszej powtórce ale na mojej w 0:24 słychać strzały

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2013, 14:00

Poli jak zawsze zagrał dobrze. Mam nadzieję, że Diamanti niebawem do nas dołączy, bo mimo wieku to naprawdę zawodnik na miarę Juve i nie mówię tylko na podstawie jednego meczu.

Swoją drogą, jak patrzę na Ogbonnę, to tak jakbym oglądał gierkę amatorów na podwórku- biegając wygląda jak skacząca sarenka i wydaje się, jakby co chwilę miał się przewrócić. Zabawny :-)
Dlaczego komentatorzy zawsze mówią Ogbon na niego?

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2013, 14:06

A czy ktoś się orientuje, dlaczego "nasz" super talent Berardi nie jedzie na ME U21 ?? Za słaby jest ? :doh:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2013, 14:39

Chyba będzie grał w innej kategorii wiekowej.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2013, 14:44

szczerbi pisze:Poli jak zawsze zagrał dobrze.
Jak zawsze, czyli jak zawsze w reprze, czy masz na myśli też piłkę klubową? Bo on w kadrze chyba zbyt często nie gra :think: ale mogę się mylić, bo ja tych meczów o pietruszkę raczej nie oglądam.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2013, 14:48

We Włoszech jak zwykle wszystko jest postawione na głowie. W innych krajach zdolnych 17/18-latków powołują do U-21, w Italii do U-21 powołują 23-latków :|

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2013, 15:16

fazzi pisze:A czy ktoś się orientuje, dlaczego "nasz" super talent Berardi nie jedzie na ME U21 ?? Za słaby jest ? :doh:
spokojnie on ma dopiero 19 lat :D

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2013, 16:01

Bazyliszek pisze:
fazzi pisze:A czy ktoś się orientuje, dlaczego "nasz" super talent Berardi nie jedzie na ME U21 ?? Za słaby jest ? :doh:
spokojnie on ma dopiero 19 lat :D
Tak, ale był w szerokiej kadrze na euro u21 i wogóle taki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> przecież jest, a nic w tym dziwnego, że ci co się wybijają grają ze starszymi. Dlatego sądziłem, że tam zagra.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2013, 17:29

pumex pisze:We Włoszech jak zwykle wszystko jest postawione na głowie. W innych krajach zdolnych 17/18-latków powołują do U-21, w Italii do U-21 powołują 23-latków :|
No faktycznie, wszyscy na ME do lat 21 zabierają 17 i 18 latków odpuszczając sobie graczy z rocznika 90, bo wstyd.
Spojrzałem na kadry najbardziej znanych piłkarsko nacji które wystąpią na MME i sytuacja wygląda następująco: Anglia zabiera 6 graczy z rocznika 90, Hiszpania 7, Niemcy 8, Włosi 7. Jak zwykle w Italii wszystko postawione na głowie. Najmłodszym graczem zabranych przez Hiszpanów jest gracz z rocznika 92 (Włosi mają dwóch z 93).
Tak wyglądają te mistrzostwa i nie ma w tym nic dziwnego. Finały są co 2 lata i co 2 lata jest wymiana pokoleniowa. Podczas pierwszych meczów eliminacyjnych najstarsi gracze mają rocznikowo 21 lat i po dwóch latach ci sami gracze, którzy wywalczyli awans do turnieju na nim grają, mając już lat 23. Tegoroczny turniej to 90 i młodsi, po mistrzostwach zaczynają się eliminacje i następuje wymiana roczników na 92 i młodsi, turniej w 2015 i kolejna wymiana pokoleniowa 94 i młodsi. Przydałoby się to może dodać do waszego forumowego FAQ, bo bardzo często padają pytania pod newsami, co gracz X robi jeszcze w reprezentacji U21, a podejmujący się tłumaczenia ludzie mylą zasady ME U21 z Igrzyskami, mówiąc o 3 starszych graczach. Berardi z miejsca we wrześniu stanie się częścią kolejnej kadry, nic dziwnego, że nie jedzie do Izraela. Gdzie jak gdzie, ale z przodu jest duży ścisk, a nie przypominam sobie, aby Domenico zagrał jakikolwiek mecz w U21.

ObrazekObrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2013, 19:55

w takim razie ten system jest głupi ;) 23 lata to już są ukształtowali zawodnicy, powinni takimi być, ci lepsi pewnie więc na takim turnieju nie zagrają (jak chociażby Balo czy Faraon) a co za tym idzie ogląda się w wielu reprezentacjach niejako rezerwy U-21, albo po prostu "tych słabszych", ale też oczywiście są państwa które wystawią swój optymalny skład co znów kłóci się z niejako z sensem takich meczów, niby mistrzostwa a nie każdy wystawia wszystko co może... kompletny bezsens, to platini powinien zmienić a nie czepia się różnych innych głupot

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2013, 20:05

to nie jest bezsens, eliminacje w europie trwają długo. Głupio by było, gdyby jedni piłkarze wywalczyli awans do turnieju, a drudzy by grali w samym turnieju, bo tamci są za starzy. To by była zupełna paranoja, też nie o to chodzi, by grali dla samego grania, ale żeby wypracować jakiś projekt z tymi młodymi, żeby przeszli cały cykl eliminacji wraz z turniejem finałowym i mieć miarodajny wynik szkolenia, na co ich stać itd.

Wracając do tematu Italii, to popatrzyłem na wikipedię i składy ostatnich dziesięciu reprezentacji u21 i tak silnej (tzn. tylu zawodnikow już ukształtowanych, grających w klubach serie a i europejskich) chyba dawno nie było.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2013, 23:26

System moim zdaniem jest sprawiedliwy i logiczny, w sensie konsekwentny. Mniej logiczna jest nazwa turnieju, ale po co kombinować. Jedno zdanie wyjaśnienia i chyba każdy ogarnia o co chodzi.

Hiszpanie mają chyba najlepszy skład (nuda). Choćby De Gea - podstawowy bramkarz Mistrza Anglii. Przez to, że piłkarze coraz szybciej dojrzewają te mistrzostwa zyskują sporo na atrakcyjności. U Włochów fajna pomoc, ale reszta składu przynajmniej na papierze wyraźnie słabsza. Cieszy jednak obecność Lealiego.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2013, 20:23

zyskują na atrakcyjności? być może ale tracą wg mnie sens...

sam sobacz - de gea gra a Balotelli nie, widzi tu ktoś jakąś logikę? to aż tak podnosi atrakcyjność jeśli tacy zawodnicy nie grają na turnieju? nie wydaje mi się

a rozwiązanie jest proste, niech eliminacje już zaczynają tylko zawodnicy, którzy w dniu turnieju będą mieli max 21 lat, sprawa będzie rozwiązana i będzie to miało jakiś sens, to nie jest przecież takie trudne do zrobienia ;)

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2013, 13:21

@Maly z calym szacunkiem ale Ty chyba serio jesteś skończonym ignorantem (delikatnie ujmując). Nie dostrzegasz roznicy pomiedzy Barwuahem ktory jest aktualnie napastnikiem prezentujacym najwyzszy poziom sportowym z Wlochow i specjalnej konkurencji w pierwszej 11 nie ma a Hiszpanami gdzie De Gea i tak by przesiedzial caly turniej na lawce bo w kadrze jest ogromna konkurencja. Logiczne jest że przy takim bogactwie kadrowym jaki posiada Hiszpania może sobie pozwolić żeby tacy gracze jak Isco czy Carvajal pojechali na mistrzostwa U-21.

Uważam też że aktualny system jest dobry i nie ma co juz w nim gmerać.

Włosi niezly sklad ale obrona nie wyglada za okazale...

ODPOWIEDZ