Kontuzje

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 19:00

iltalismano pisze:
piotrinho1234... pisze:
pumex pisze:Matko, nie wyobrażam sobie braku Chielliniego w dwumeczu 1/8 LM. Oby szybko wrócił, bo jest nieoceniony w ważnych spotkaniach
W dwumeczu Chiellini nie zagra na pewno, jest zawieszony za żółte kartki po meczu z Szachtarem. No chyba, że po wyjściu z grupy obowiązuje nowy limit.
W dwumeczu nie zagra? Od kiedy zawieszają na dwa mecze?; )
Miałem na myśli to, że nie grając w pierwszym meczu, Giorgio nie zaliczy pełnego dwumeczu.
Wiem, trochę to wszystko pogmatwałem :)

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 19:01

rewanz bedziemy grac w terminie 5-13 marzec., jutro bedzie wiadomo dokladnie ktory marzec. takze jest duza szansa, ze do tego terminu wyzdrowieje, jednak lepiej zeby to nastapilo znacznie wczesniej, bo co nam z Chielliniego, jesli akurat na styk wroci po kontuzji akurat na ten mecz..

Jiler

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 20:05

@rammstein: Jeśli to naprawdę miałyby być trzy miesiące to wyzdrowieć, wyzdrowieje, ale w pełnej dyspozycji wątpię, żeby był po takiej przerwie. Miejmy nadzieję, że na kilku spotkaniach się skończy, bo Kielon ostatnio znów w najwyższej formie - a mecz z Szachtarem to była destrukcyjna finezja w jego wykonaniu...

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 20:34

W obronie i w pomocy mamy potężną głębię, także nie obawiam się rotacji, jakości w pierwszym składzie i na ławce nam nie brakuje.

W LM to może być nieco inna bajka, tam przydaje się każdy tap madl, a takiego określenia można śmiało użyć wobec Chielliniego.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 20:59

Ja z drugiej strony nie mogę pojąć 2-3 miesiące pauzy w związku z kontuzją łydki. Bendtner zdaje się ma gorszy uraz i ma nie grać tyle samo? Jak można łydkę leczyć tyle czasu? Przecież w Anglii otwarte złamania fachowcy spawają w 5 miesięcy. Sam gram w piłkę i miałem już wszystkie możliwe kontuzje, dlatego tym bardziej nie mogę zrozumieć, jak na takim poziomie, z taką opieką medyczną, zawodnik wypada na tak długi okres :?
Cały czas jednak liczę, że sprawa zakończy się dla nas bardziej pozytywnie.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 21:01

Dragon spokojnie, jakiś czas temu Tutto wieściło o kontuzji Caceresa do końca roku, a facet wrócił w następnym meczu na ławkę :lol: .

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 21:46

@Dragon:

Poskładanie gościa samo w sobie nie jest aż takie skomplikowane, wszelkie przerwy w grze i stopniowanie intensywności wysiłku biorą się z tego, żeby kontuzję zaleczyć trwale, bez możliwości odnowienia się jej. Z tego co mi się wydaje to Giorgio już miewał podobne urazy, przez co okres rekonwalescencji znacznie się mu wydłuża.

Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2012, 22:49

A ja tam martwię się nie o to, czy Kielon wróci na Ligę Mistrzów, bo przypuszczalnie zdąży, zresztą i tak w pierwszym meczu by pauzował.
Gorsze jest to, że my zawsze w styczniu dołowaliśmy. Za Antka też nam słabo szło. Więc strata takiego defensora przed najgorszym okresem w roku, jeszcze bardziej boli :angry:

MaxFromJam_89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2012, 09:47

Wojtek1207 pisze: Gorsze jest to, że my zawsze w styczniu dołowaliśmy. Za Antka też nam słabo szło. Więc strata takiego defensora przed najgorszym okresem w roku, jeszcze bardziej boli :angry:
Czy ja wiem czy styczeń rok temu był słaby? Trzy zwycięstwa, jeden remis. Ale to właśnie wtedy gra przestawała się nam kleić, czego konsekwencją był bardzo słaby luty i początek marca gdzie zanotowaliśmy bodajże 5-6 remisów. Później złapaliśmy wiatr w żagle i zdobyliśmy mistrza.

Tak swoją drogą to właśnie początek roku to dla nas bardzo dobry czas na kryzys. Bo np. taki Milan kryzys miał na początku sezonu, a teraz są w ciemnej pupie. A my mamy jakąś tam przewagę wyrobioną, Liga Mistrzów dopiero pod koniec lutego więc w styczniu taki kryzys byłby "bezpieczny". W razie czego w kolejnych miesiącach dużo czasu na odbudowanie przewagi. Gorzej będzie jak znowu zaczniemy grać piach w lutym/marcu, bo wtedy to o LM trzeba się bić.

Co do kontuzji to jakoś mnie nie martwią póki co. Ławkę mamy mocną, a rezerwowi w końcu sobie pograją. Braknie obrońców do 3-5-2, to przejdziemy na 4-3-3. Na razie alternatywy są, nie ma co panikować. Z potęgami nie gramy, bo mamy kolejno Cagliari(16), Sampdoria(14), Parma (10), Udine(9) oraz Genoa(19). Czołówka to to nie jest. Oczywiście nie ma co zakładać kompletu punktów, gdzieś tam może się przydarzyć strata oczek ale myślę ze tragedii nie będzie.

bambaleon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 15:13

A co z Pepe? Nigdzie nie mogę znaleźć info na temat tego ile jeszcze będzie pauzował

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 16:19

bambaleon pisze:A co z Pepe?
Według LGDS jego powrót jest prognozowany na początku lutego.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 16:41

Vimes pisze:
bambaleon pisze:A co z Pepe?
Według LGDS jego powrót jest prognozowany na początku lutego.
Dla mnie Pepe już nie istnieje, to znaczy nie wierzę, że po jego powrocie stanie się przydatny do tego stopnia, jak to było w poprzednim sezonie. Tyle rozbratu z piłką a do tego nawet nie ma dla niego pozycji w obecnym ustawieniu. Gdyby był młodszy lub jakby cechował się nieprzeciętnym talentem, ale wiemy jak jest. Pepe to typowy wyrobnik, ale oczywiście daj mu Boże powrót do formy sprzed roku

Obrazek
Jiler

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2013, 03:36

To prawda przerwa Pepe dłuży się niemiłosiernie i kolejne kontuzje frustrują wszystkich, a jego na pewno najbardziej. Powrót do pełnej dyspozycji po takiej przerwie nie jest oczywistością i piłkarzom w jego wieku zostaje często po takiej pauzie jedynie stopniowa piłkarska degradacja. Wydaje mi się, że Pepe niestety w Juve już nie zaistnieje. Mam przeczucie, że trafi do jakiegoś ligowego średniaka, gdzie dogra do końca kariery, od czasu do czasu zaliczając naprawdę dobre spotkanie. Szkoda chłopaka, bo miał serce do gry, a zabrakło mu po prostu szczęścia w omijaniu kontuzji...[/list]

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2013, 16:15

Wie ktoś jak się ma Pepe :?: Jak mnie pamięć nie myli 2 tygodnie temu trenował już z zespołem i... znikł :?: Gdzieś się przebąkiwało o jego ponownej kontuzji. Tylko chyba mi umknęło. Pepe ma problem by opuścić ten Ciechocinek, aż tak tam fajnie jest :prochno:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2013, 18:37

Nie chciałbym cię martwić, ale chodzą słuchy, że doznał tzw. kontuzji Iaquinty (przewlekłego urazu, którego może w pełni nie wyleczyć aż do śmierci). :?

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
ODPOWIEDZ