Roma 1-2 Juventus

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 19:35

Taki Juventus chce się oglądać jak najczęściej. Wyrachowana, rozważna pełna ambicji gra. Znakomita partia Cannavaro i Thurama. Przez cały mecz Rzymianie prowokowali, grali nie fair, polowali na kości Truryńczyków, a jednak Stara Dama wyszła z tego godnie- z twarzą, najczęściej nie reagując na zaczepki.
W końcu na niezłym poziomie zagrała pomoc, która to moim zdaniem zawaliła Real. Wreszcie aktywny był Alex i Zlatan. Wynik dobry, gra niezła... nie ma powodów do narzekań.

Tym, którzy mówią, że Juventusowi pomagali sędziowie mogę z czystym sumieniam zaśmiać się w twarz i powiedzieć: trochę pokory.
Wytłumacznie mi racjonalnie jak Cassano, Totti, Cufre czy Dacourt dotrwali do ostatniego gwizdka. Dlaczego wielki Antonio nie wyleciał z boiska za ewidentne, popełnione z premedytacją pchnięcie Thurama. Gdyby Roma grała w ósemkę to nawet sędzia niebyłby w stanie wygrać im meczu. No i gratulujemy kibiców. Te race, które spadały na boisko razy kilka... tylko i wyłącznie pogratulować.

Prognostyk przed Realem wypadł zadowalająco. Będzie ciężko ale są podstawy do optymizmu. (i nie gra Blasi :D).

TottiGol

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 19:40

[quote="Jamal_TH"]
Ten mecz przegralismy ? <lol2> Spojrz na wynik zolnierzyku [;
[/quote]

Naucz się czytać między wierszami

[quote="Jamal_TH"]A co do rangi to wez pastele i se przemaluj
[/quote]
se zara przemaluje
Ostatnio zmieniony 06 marca 2005, 19:46 przez TottiGol, łącznie zmieniany 1 raz.

Forza Roma
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 19:40

TottiGol pisze: Może i poprzedniego posta pisałem pod wpływem złych emocji, lecz nie zmienia to faktu, że jak dla mnie tego meczu nie wygraliście.
ufff jak dobrze, ze z toba się nikt nie liczy :>
TottiGol pisze:Gol Cannavaro ze spalonego, karny z kapelusza. I nie tłumaczcie, że gol Zlatana nieuznany niesłusznie, bo nawet jeśli się uprzeć, że nie był minimalnie za obrońcą w momencie podania (choć był) to pewnie do tej sytuacji i tak by nie doszło, gdyby nie wcześniejsze pomyłki(???) pana Racalbuto.
tak to można gdybać. No ale Ok. Idźmy twoim tokiem myślenia (myślenia ? hmm nie wiem czy dobrałem dobre słowo :roll: ) Załużmy, że Cannavaro nie słusznie zdobył gola. Więc jeśli by tego gola nie było to cała sytuacja w późniejszym czasie potoczyłaby się również inaczej i Cassano też nie zdobyłby bramki :> pojmujesz ? czy napisać jeszcze raz wooolniej ? :>

TottiGol pisze:Trudno się oprzeć wrażeniu, że scudetto zostało przyznane już przed sezonem.
:lol: :lol:

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 19:50

TottiGol pisze:Gdyby Zebina nie był Zebiną, to pewnie Totti nie potraktował go tak, jak go potraktował.

Na miejscu Zebiny odwinąłbym Tottiemu, bo widac było, ze wszedł w niego celowo ! Zebina juz podał piłke, a Totti w nerwach chciał pokazac, co tak naprawde znaczy... Podobalo mi się na koncu jak Zebina ładnie "pozdrowił" kibicow romy. :P Twardziel !
TottiGol pisze:Cassano nie tłukł Camoranesiego, tylko usilnie starał się zepchnąć go z boiska, żeby ten nie położył się na nim i nie zaczął udawać, że go bardzo boli.
Po co zaczął spychac Camora, skoro tego cos bolało i raczej nie mógł na "prosbe" Cassano zbiec z boiska ?!! Kartki sie powinny sypać jak nic ! Ale gdyby ktos dostal czerwien, zapewne kibolki z romy by nie wytrzymali i cos wymyslili... jesli wogole myslą... :lol:
TottiGol pisze:Jeszcze raz powtórzę, że ten mecz przegraliście, z tym, że za porażkę tym razem przyznano 3 pkt.
Nie ma co lamentowac. Co byscie nie chcieli zrobic, mecz i tak bysmy wygrali bo, po pierwsze jestesmy lepsi, po drugie wiele sytuacji, w ktorych sedzia nie podyktowal karnego i nieuznany gol Zlatana.

Teraz jedynie mozecie chwile popłakać w domu i zacząc cos grac, bo jak narazie marzenia o Lidze Mistrzow pryskają ! Sampa, Inter i Udinese działają o wiele lepiej niz Roma i chyba nie poszalejecie po zakonczeniu tego sezonu :P

P.S Brawo dla kibicow romy za obrzucenie wlasnego autokaru :D Szkoda, ze nie trafili Tottiego w łeb ! hehhehehehe :lol: :D :-D

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 19:54

TottiGol pisze:Może i poprzedniego posta pisałem pod wpływem złych emocji, lecz nie zmienia to faktu, że jak dla mnie tego meczu nie wygraliście. W końcówce nawet nie dawaliście rady wyjść z piłką z własnej połowy, bo od razu strata. Gol Cannavaro ze spalonego, karny z kapelusza. I nie tłumaczcie, że gol Zlatana nieuznany niesłusznie, bo nawet jeśli się uprzeć, że nie był minimalnie za obrońcą w momencie podania (choć był) to pewnie do tej sytuacji i tak by nie doszło, gdyby nie wcześniejsze pomyłki(???) pana Racalbuto.
jeszcze raz Ci tlumacze, ze Ibra byl na linii z pilka i nie moze byc mowy o spalonym, Ciebie tez trzeba wysylac do regulaminu?
Poza tym idac Twoim tokiem myslenia, jesli Racalbuto nie uznalby pierwszego gola dla Juve to owszem nie bylo gola Ibra ale rowniez nie byloby gola Cassano, gdyz mecz mialby zupelnie inny przebieg.
TottiGol pisze: Zdeterminowana do wywalczenia sobie tego, co zostało im w perfidny sposób zabrane (zwycięstwo) i lepsza w tym meczu Roma nadziała się na kontrę po prostu.
Jaki Ty mecz widziales? :shock:
bo jesli Roma byla w czyms zdeterminowana to tylko i wylacznie w koszeniu zadownikow Juve.
TottiGol pisze:A faule chamskie były po obu stronach i tego można było się spodziewać. Gdyby Zebina nie był Zebiną, to pewnie Totti nie potraktował go tak, jak go potraktował.
Nie ma to jak mocny argument :shock:

Zaloze sie, ze rowniez gdyby Zebina nie byl Zebina to Cuffre' nie powaliby go na ziemie po chamsku pakujac mu od tylu lokcia w plecy..

I pewnie gdyby Blasi nie byl Blasim to nie mialby miejsca faul killer Dacourt'a ktory omal mu nog nie polamal, i gdyby Del Piero nie byl Del Piero to nie zaliczylby w twarz od Cuffre'....zgadza sie?

Gratuluje poczucia humoru..

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 19:56

Wojtom pisze:P.S Brawo dla kibicow romy za obrzucenie wlasnego autokaru :D Szkoda, ze nie trafili Tottiego w łeb ! hehhehehehe :lol: :D :-D
nie ma szans... totti ma za mały łeb, żeby w niego trafić :lol: :>

PS to nie byla obraza pikarza, stwierdzam fakty :>

Jamal_TH

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 19:56

TottiGol pisze:
Jamal_TH pisze: Ten mecz przegralismy ? <lol2> Spojrz na wynik zolnierzyku [;
Naucz się czytać między wierszami
Jamal_TH pisze:A co do rangi to wez pastele i se przemaluj
se zara przemaluje
Naucz się cytować he he. Potrafię czytać między wierszami, ale Ty się popłaczesz zaraz, że przegraliście :lol:
Se pomaluj, może trochę zmądrzejesz, ochłoniesz... Wiedziałem, że jak tak napiszę to się przyczepisz... Musisz być baardzo zakompleksiony :lol: Powiem Ci jedno : Juventus : sRoma 2-0 , sRoma : Juventus 1-2 narazieeeee :!:

Co do meczu to Juve pokazało jak się gra, nie wdawali się w prowokacje ( no prawie )... Zobaczymy co będzie z Realem. Oby nie zawiedli.

Go hard, or go home.
Harry

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 20:03

Ach Medi jaka ty jestes slepa. Wielka obranczyni wiecznie niewinnego juventusu :lol:
Kim ty jestes ze tak pieprzysz, od czytania g o w n a swiergota i twojego az oczy bolą. Wez sie ogarnij i przejrzyj wreszcie ze juve jest czarna owca w serie A, juve nikt nie lubi (oprocz kilkutysiecy kibicow ze stadionu i wielkiego juvEPOland)Zaden z zawonikow nie umie sie przyznac do bledu (wyjatek:Buffon cos tam mamrocze) co ta za druzyna.

Warto najpierw zapoznac sie z regulaminem zanim sie zacznie wypisywac bzdury w gazetach.

Bzdury to ty piszesz i cala szajka z juvepoland.

Obserwuje twoje posty od dłuzszego czasu i stwierdzam ,ze kazdy post brzmi tak samo - korzystasz z jakiegos gotowca czy co, na wicej cie nie stac! W kolko to samo powtarzasz ze milanowi sedziowie pomagaja przedłuzajac mecz ,ze juventus nie bral bo nie ma uzasadnienia wyroku,
ble ble ble gadka szmatka>Radze popatrzec krytycznie tez na juventys.

Chcialem jeszcze oswidczyc ,ze g o w n o mnie obchodzi co napiszecie na temat tej wypowiedzi bo juz nie bedzie czytal tych opowiesci z zielonego lasu! Ta strona jest dla mnie zerem a Medi i swiergot pustymi ludzmi!!!
NOOOO>>> to by bylo na tyle Mozecie banowac!! :D

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 20:07

Harry pisze:Ach Medi jaka ty jestes slepa. Wielka obranczyni wiecznie niewinnego juventusu :lol:
Kim ty jestes ze tak pieprzysz, od czytania g o w n a swiergota i twojego az oczy bolą. Wez sie ogarnij i przejrzyj wreszcie ze juve jest czarna owca w serie A, juve nikt nie lubi (oprocz kilkutysiecy kibicow ze stadionu i wielkiego juvEPOland)Zaden z zawonikow nie umie sie przyznac do bledu (wyjatek:Buffon cos tam mamrocze) co ta za druzyna.

Warto najpierw zapoznac sie z regulaminem zanim sie zacznie wypisywac bzdury w gazetach.

Obserwuje twoje posty od dłuzszego czasu i stwierdzam ,ze kazdy post brzmi tak samo - korzystasz z jakiegos gotowca czy co, na wicej cie nie stac! W kolko to samo powtarzasz ze milanowi sedziowie pomagaja przedłuzajac mecz ,ze juventus nie bral bo nie ma uzasadnienia wyroku,

Chcialem jeszcze oswidczyc ,ze g o w n o mnie obchodzi co napiszecie na temat tej wypowiedzi bo juz nie bedzie czytal tych opowiesci z zielonego lasu! Ta strona jest dla mnie zerem a Medi i swiergot pustymi ludzmi!!!
Jestem pod wrazeniem, dzieki Harry, w zyciu sie tak nie ubawilam :lol:

Jamal_TH

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 20:10

Harry pisze:Ach Medi jaka ty jestes slepa. Wielka obranczyni wiecznie niewinnego juventusu :lol:

Trochę kultury w stosunku do kobiety... W domu Cię biją ?

Juve nie ma kibiców ? :lol: Wasza druzynka zyje wiecznymi nadziejami, my zas, w kazdym sezonie walczymy o scudetto.

Medi pisze kazdy post identyczny ? Heheheheh, a moze dlatego, ze nie potraficie zrozumiec sklepienia kilku prostych zdan ? :lol: Ona powtarza, a wy macie klapki na oczach. I kto tu jest slepo zapatrzony w swoj team ?

Jak Medi jest pusta to u ciebie rodzinna jest bezdenna glupota.

Ja tez juz nie odpisze tutaj (chyba), bo nie chce pisac nie na temat.

Co wy sie tak przyczepiliscie do tego EPO ? :lol: Szkoooooda wam tych naszych triumfow ? :lol: Koompleksyyy.

Sedzia nie sedziowal dla Juve, gdyby sedziowal Collina, roma konczylaby mecz w 9.

Go hard, or go home.
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 20:11

Harry pisze: juve nikt nie lubi
nikt oprócz dziesięciu milionów włochów :lol:

a takiego błazna jak ty to już tu dawno nie przerabialiśmy :lol: chłopczyku: zastanów się co piszesz i nie rob jeszcze większej siary swoim kolegom romanistom. Jesteś żałosny i zazdrość aż kipi z tego posta. Ponadto jesteś zakompleksiony, ale do tego już jesteśmy przyzwyczajeni :>

2-0 i 2-1 :>

Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 20:15

Jezzo pisze:Roma miała małe szanse, Juve grało w 14, (11 zawodników + 3 panów w czerni)

przyganiał kocioł garnkowi...z przękretami z sędziami z PD to jeszcze daleko-sędzia z Madrytu sedziuje mecz...Realu :roll: ale mniejsza z tym

Mam nadzieje że w środowym meczu praca arbitrów bedzie stała na najwyższym poziomie i nikt nie bedzie miał wątpliwości co do pracy...facetów w czerni.

Ta strona jest dla mnie zerem a Medi i swiergot pustymi ludzmi!!!
Ocena ludzi i to bardzo ostra...weź tylko małą poprawkę na to że Ty Tych ludzi wogóle nie znasz.Przez obserwowanie forum nie możesz ocenić do końca z jakimi ludźmi dyskutujesz...no chyba że Forumowicz prezentuje taki poziom wypowiedzi jak Ty-tutaj oceniać można od razu i myśle ze bardzo trafnie.
Ostatnio zmieniony 06 marca 2005, 20:18 przez Jaro, łącznie zmieniany 1 raz.

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 20:16

przypominasz mi chlopaku takiego jednego gonza ..tez byl taki jak ty...
ile ty masz lat? 13 czy 14...niestac cie na nic konkretniejszego tylko na obrazanie ludzi...marna prowokacja

Obrazek
e-kacper

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 20:25

UlTrAs pisze:
Harry pisze: juve nikt nie lubi
nikt oprócz dziesięciu milionów włochów :lol:

a takiego błazna jak ty to już tu dawno nie przerabialiśmy :lol: chłopczyku: zastanów się co piszesz i nie rob jeszcze większej siary swoim kolegom romanistom. Jesteś żałosny i zazdrość aż kipi z tego posta. Ponadto jesteś zakompleksiony, ale do tego już jesteśmy przyzwyczajeni :>

2-0 i 2-1 :>
ale badz co badz to prawda juze sie kocha albo nienawidzi, osobiście nie znam nikogo (mowie o ludziach zaintteresowanych pilka) kto bylby obojetny wobec Juve (podobnie ma sie sprawa Realu z tym ze Real nie ma tak wiernych fanów jak juve) ,, nie rozumiem tylko jak wloskie kluby mozema nazekac na sedziow potem te opinie wychodza poza lige wlochoska, i wszystkie kluby europy uwazaja Juve Inter milan i reszte za oszustów.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 21:45

TottiGol pisze:Może i poprzedniego posta pisałem pod wpływem złych emocji, lecz nie zmienia to faktu, że jak dla mnie tego meczu nie wygraliście.
A to ciekawe :]
TottiGol pisze:W końcówce nawet nie dawaliście rady wyjść z piłką z własnej połowy, bo od razu strata.
Ostatnie minuty to byla obrona ktora jak widziales lub nie przyniosla nam 3 punkty :]
TottiGol pisze: to pewnie do tej sytuacji i tak by nie doszło, gdyby nie wcześniejsze pomyłki(???) pana Racalbuto.
Wiem ze nie mozna wymagac cudow (w koncu jestes tylko romanista) ale pomysl, gdyby nie bylo tych dwoch sytuacji bramka Cassano takze nie mialaby miejsca:]
TottiGol pisze: Zdeterminowana do wywalczenia sobie tego, co zostało im w perfidny sposób zabrane (zwycięstwo) i lepsza w tym meczu Roma nadziała się na kontrę po prostu.
Sa dwie mozliwosci: albo nawaliles sie jak dzik albo ogladales inny mecz.
TottiGol pisze:Gdyby Zebina nie był Zebiną, to pewnie Totti nie potraktował go tak, jak go potraktował.
Gdyby Totti nie byl prostakiem zachowalby sie jak sportowiec.
TottiGol pisze:Jeszcze raz powtórzę, że ten mecz przegraliście, z tym, że za porażkę tym razem przyznano 3 pkt.
Na co wy liczyliscie?
Lazio spuscilo wam baty a chcieliscie wygrac z Juventusem?
Pf :D

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Zablokowany