Marihuana
- Reggie
- Juventino
Heh widzę że wpisuję się na 7 (chyba) stronie więc nikt mojej grafomanii nie przeczyta
Ja zaznaczyłem nie wiem ponieważ nie jestem do końca zdecydowany: nigdy tego nie paliłem więc nie wiem z autopsji jakie to przynosi skutki, ani również nie jestem lekarzem badającym skutki palenia zioła.
Wiem natomiast, że dopóki Liga Polskich Rodzin zasiada w sejmie (a zanosi się że od przyszłych wyborów przybędzie im mandatów
) to taką ustawę będzie trudno przeforsować.
Ale wypowiadając się osobiście, jeśli będę miał okazję zapalić z kimś zioło, to obojętnie czy to będzie legalne czy nie to raczej skorzystam
Ja zaznaczyłem nie wiem ponieważ nie jestem do końca zdecydowany: nigdy tego nie paliłem więc nie wiem z autopsji jakie to przynosi skutki, ani również nie jestem lekarzem badającym skutki palenia zioła.
Wiem natomiast, że dopóki Liga Polskich Rodzin zasiada w sejmie (a zanosi się że od przyszłych wyborów przybędzie im mandatów

Ale wypowiadając się osobiście, jeśli będę miał okazję zapalić z kimś zioło, to obojętnie czy to będzie legalne czy nie to raczej skorzystam
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- _Jah
- Juventino
ci co pala nie mysla? !!!!!!!!!!!!!!!!! <--- mowi to czlowiek, spec, ktory zapewne nie sciagnal jednego bucha w zyciu. wiesz co ci powiem? otoz mylisz sie kolosalnie. ludzie po marichuanie mysla w znacznie wiekszym stopniu niz ma to miejsce w codziennej egzystencji. staja sie wrazliwsi na wszystko dookola. potrafia dostrzec piekno w najprostszej postaci. coz, uczuciowa kwestia. a ludzie, ktorzy w zyciu kieruja sie tylko i wylacznie rozumem, nie beda mieli okazji, by moc rozszyfrowac ten cudowny sekret.Ulisses pisze:Jestem trzeźwo myślący, a Ci co palą nie myślą - to moje zdanie i nikt go nie zmieni... Tak się zaczyna - po trochu i poźniej coraz więcej i więcej... I nie mów mi, że po "spaleniu" nie odlatuje się... A jeeśli Ty nie odlatujesz, to znaczy, że chyba nawet się nie zaciągasz, tylko palisz jak cygaro
zrozum jedna rzecz. zaden z nas nie namawia cie do tego, abys siegal po mj i 'papieroski'. my oczekujemy od ciebie wylacznie zrozumienia. sa ludzie na ktorych maria ma znaczenie negatywne, sa ludzie, ktorym ona zupelnie do szczescia nie jest potrzebna. sa jednak rowniez ludzie, ktorzy odkryli w tej roslince piekno. nie pozbawiaj ich tej przyjemnosci. dziewczyna? coz, duzo zalezy tez od niej. jezeli jestes uczuciowym pacjentem to otwiera sie przez toba swietna opcja, stestuj, jesli uwazasz, ze sie do tego nadajesz.Ulisses pisze: :shock: Od dzis zaczynam palić papieroski i trawe. Będę się czuł lepiej - wpłynie na mnie "pozytywnie" i w ogóle. Jaki ja naiwny byłem... "Dzięki" - "przekonałeś mnie"... Od czasu do czasu będę przypalał... Dziewczynę też zachęce... Myśle, ze "spodoba" Jej się... :lol: :lol: :lol:
A tak na prawdę to "NO COMMENTS"...
to jest przykre to co napisales. powinienes sie tego zwyczajnie wstydzic.Ulisses pisze:WoW Zabronił mi się wypowiadać... Mogę dokończyć?? Chyba takHolandia to zasyfiały kraj... Znam go doskonale, bo często tam przebywam, przebywałem... Mam tam rodzine i uważam, że <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> trafiła najgorzej jak mogła... Ogólnie syf. I nie myśl, że mieszka na jakiejś wiosce, bo w Utrechcie. Wszędzie g.ó.w.n.a na ulicy, ćpuny, pedały, lesby itd. To rzeczywistość. Ty holandie kojarzysz tylko z piłkarzami i serem Gouda. Ja wiem zdecydowanie więcej...
coz, musze cie zmartwic. jakbys jeszcze nie wiedzial to w polsce praktycznie kazdy pije. wszyscy z osobna maja tego rodzaju obrazki na codzien. czy to w smutku, czy w przyplywie radosci-sie po prostu pije. nie szukam przyczyn, bo to jest dla mnie zupelnie normalnie. sam tez pije. dzis przykladowo strzelilem sobie z babcia kilka kilelonkow za jej zdrowie, pozniej spotkalem sie z przyjaciolmi-wypilem 2 piwka. jestem wstawiony. to jest normalne. abstynent? zupelnie odlegla bajka dla mnie. jak koles, ktory rzekomo jest abstynentem moze wypowiadac sie na tematy dotyczace marichuany?(o ktorej nie ma zadnego pojecia). cpuny? lal, jestem cpunem. niedlugo zrujnuje zycie sobie i najblizszym, bozze, wybacz mi.Ulisses pisze:To mnie jest wstyd za Ciebie. Sorry - jakiej tolerancji ?? Zachowujesz się jakbyś byłz rodziny patologicznej. Nie powiedziałem, że jestem abstynentem.A nawet jakbym był ?? To moja sprawa. Widzę, że to Tobie podoba się kraj meneli, zasyfiałych ćpunów, pijaków, gdzie Polak za granicą jest brany za "chlora" - tak to my sobie wystawiliśmy taką opinię. Nikt inny. Oprócz tego za złodzieja i innych najgorszych...
to troche nie ma sensu co pisze w tym momencie. pragne tylko zauwazyc, ze piszesz bzdury.
brak mi slow.. wiesz co? bola mnie twoje slowa. szanuje cie jako kibica jeventusu. ale podsumuwujac twoje posty w tym temacie okazuje sie, ze jestes inny niz ja. tyle.Ulisses pisze:Jeżdziłem sporo po świecie i wiem... Nie musisz mnie uczyc o naszym wizerunku - bo to Ty dokładasz swoim postepowaniem do niego. Twoja sprawa. Teraz to ja rozumiem, że rosnące pokolenie w sporej części, nie wyciągnie tego kraju z dołka. Poza tym temat dotyczy Marichuany - czyli narkotyku... Tak - kto ćpa jest niemyślący - a narkotyk - jak zwał tak zwał...
moze maryska pozwala ci dojrzec piekno itp. ale na tym forum sa zasady ktoych musisz przestrzegac. karteczka.
rybeq
EDIT: takie z ciebie hastla, hastla rybeq? zapamietam to sobie.
on swoimi postami obraza mnie jako czlowieka. wiec mu odpowiedzialem. ten temat podlega kwestii bardzo osobistej, wiec nie interesuje mnie czy wykraczam poza normy regulaminu. ciesze sie z tej kartki, to tylko swiadczy o tobie. ale w koncu najwazniejsze, ze bedziesz mial okazje zalapac sie na japsy u kolegow po fachu podczas nastepnego zlotu. gratuluje.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- BIANCONERI
- Juventino
Ulisses jeździ po świecie i wie..Ulisses uważa,że maryska to narkotyk a osoby palące ją za ćpunów..Ulisses chce wnieść Polske na wyzyny europejskie..Ullisses.."wspaniały",mający określone ideały.Czytając twoje posty drogi kolego mam wrażenie jagbym ogladał program telewizji publicznej poświęcony ludziom młodym;w takowych programach para ugrzecznionych prezenterów rozważa na temat niebespieczeństw jakie czychaja na młodego obywatela.Milion razy słyszałem teorie na temat maryśki,że niby jest ona narkotykiem i jakiekolwiek podziały nie maja sensu.Jest to conajmniej dziwna teoria,bo od palenia trawki nie dzieje się z człowiekiem nic złego,po paleniu tegoz produktu nie pojawiają się skutki uboczne w postaci zszarganego zdrowia.Napisałeś też,że twoją sprawą jest bycie np.abstynentem,w takim razie nie oceniaj tych,którzy popalają niegroźna substancje powodującą dobre samopoczucie i nie obrażaj wolnych obywateli Holandii,którzy inaczej podchodzą do miłości niż ty.Z pogardą wyraaziłeś się o Holandii,w której różnorakie "niecne" czyny są dozwolone,powiedz mi tylko co złego stało się wspomnianemu krajowi przez te własnie prawa,ja uważam,że nic.Oceniasz ludzi nie znając wielu podstawowych faktów i do tego jako argument swojej wiedzy i racji podajesz,że dużo jezdzisz po Swiecie i ..wiesz.Powiem ci,że wiedza może byc interpretowana w różny sposób i tylko od nas zależy czy nie przekształcimy ją w wygodny dla siebie sposób.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- djse
- Juventino
Jak słucham niektórych to aż żal **** ściska. Marihuana powoduje ,że jesteśmy bardziej wrażliwi. Co za głupoty. Paląć gandzię mamy chore filmy to napewno. Pamiętam ak moi kumple na wycieczce widzieli żubry w ośrodku po wypaleniu tego *****. Byli bardziej wrażliwi na piękno. Taka jest prawda ,że młodzież pali ,bo taka moda przyszła z zachodu i wiele osób pali ,bo chce być akceptowanym przez środowisko. To są niby osoby wyluzowane ,są trendy. Dla mnie wartościowszy są ludzie ,którzy nie muszą palić ,a potrafią się mimo to świetnie bawić.
Juve moim ulubionym klubem , Del piero pilkarzem
- Rybeq
- Juventino
prosilbym jednak po polsku.takie z ciebie hastla, hastla rybeq?
ja rowniez.zapamietam to sobie.
konkrety prosze.on swoimi postami obraza mnie jako czlowieka.
nazywajac go <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.wiec mu odpowiedzialem.
ale mnie tak. i ciebie, jako iz zaakceptowales regulamin tego foum tez powinno.wiec nie interesuje mnie czy wykraczam poza normy regulaminu.
masz prawo tak myslec.ciesze sie z tej kartki, to tylko swiadczy o tobie.
ale nie zachowuj sie jak zbuntowany 13 latek, bo chyba stac cie na wiecej.
po raz kolejny prosze o uzywanie jezyka polskiego.ale w koncu najwazniejsze, ze bedziesz mial okazje zalapac sie na japsy u kolegow po fachu podczas nastepnego zlotu.
wszystko ladnie buntowniku, tylko ze na zlocie ani nie bylem, ani sie nie wybieram, wiec twoja argumentacja jest dosyc zalosna.
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
20.II.2003-3.III.2005
- _Jah
- Juventino
dokladnie. jedynie w taki sposob moglem wyrazic swoj stosunek do jego osoby. wciaz tak uwazam. zupelnie tego nie zaluje.Rybeq pisze:nazywajac go <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.wiec mu odpowiedzialem.
nie wyzywaj mnie od jakis 13letnich buntonikow, poniewaz to nie jest tak. wiesz co mnie najbardziej wpienilo? to, ze musiales chociazby w taki sposob wtracic swoje 3 grosze do topicu. nie przypominam sobie, zebys w ogole uczestniczyl w tej dyskusji. lecz niczym wielki figo fago musiales zareagowac i wymierzyc sprawiedliwosc. przezwalem ulisses'a liczac na to, ze on sam mi to kartke wlepi. mialby do tego absolutne prawo. podsumowalby tym samym swoja aktywnosc w omawianej sprawie. lecz to ty go wyreczyles. heh, co teraz?czujesz sie lepiej z tym? nie mogles zwyczajnie tej kwestii olac i przejsc do tematu o meczu z turkami? jeszcze napisales do tego jakis glupi komentarz. lansiwo sie wlaczylo po objeciu funckji moderatora? taki swiety jestes i az tak szokuja cie niewielkie ustepstwa od regulaminu? extra. ponownie ci gratuluje tego ruchu.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Baala
- Juventino
[quote="Gieri"]maryska to syf ktory wypala mozg i robi z czlowieka szmate. jestem stanowczo na NIE!!!!
- Ulisses
- Qualità Juventino
Tuatj dałeś popis swojej kultury osobistej i potwierdziło się to, że nie potrafisz dyskutować_Jah pisze:wiec mu odpowiedzialem - nazywajac go <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Jeżeli nawet tak myślisz, to nie musisz tego oznajmiać publicznie. Ja sobie tez coś pomyślałem o Tobie i nie będę tego wyrażał na forum_Jah pisze:jedynie w taki sposob moglem wyrazic swoj stosunek do jego osoby. wciaz tak uwazam. zupelnie tego nie zaluje

_Jah pisze:nie wyzywaj mnie od jakis 13letnich buntonikow, poniewaz to nie jest tak. wiesz co mnie najbardziej wpienilo? to, ze musiales chociazby w taki sposob wtracic swoje 3 grosze do topicu. nie przypominam sobie, zebys w ogole uczestniczyl w tej dyskusji.lecz niczym wielki figo fago musiales zareagowac i wymierzyc sprawiedliwosc.
Niestety tak się zachowujesz... Rybeq jest moderatorem i miał pełne prawo ukarania Cie za ten czyn. Postąpił zgodnie z regulaminem, którego zapewne nie czytałeś. Moderator, aby karać nie musi uczestniczyć w dyskusji - wystarczy, że ją śledzi... Właśnie wyszła (NIE) "znajomość" regulaminu...
Akurat w tym czasie nie przeglądałem tego tematu i nawet nie wiedziałem jak mnie "przezwałeś", ponieważ Rybeq zareagował szybciej. Czy kartkami wlepianymi mam podsumowywać swoja aktywność?? Jesteś śmieszny..._Jah pisze:przezwalem ulisses'a liczac na to, ze on sam mi to kartke wlepi. mialby do tego absolutne prawo. podsumowalby tym samym swoja aktywnosc w omawianej sprawie
Jesteś coraz bardziej żałosny, a Twoja ironia jest już beszczelna... Tej kwestii nie można olac. Jakby Ciebie obrażono, to wciskałbyś pierwszy "niebieską kartkę" po 100 razy i czekal na reakcję moderatora... My nie olewamy niczego... Co do komentarza, nie zauważyłem, aby był głupi..._Jah pisze:lecz to ty go wyreczyles. heh, co teraz?czujesz sie lepiej z tym? nie mogles zwyczajnie tej kwestii olac i przejsc do tematu o meczu z turkami? jeszcze napisales do tego jakis glupi komentarz.
Prosilibyśmy po polsku... Po tym stwierdzeniu można wyczuć u Ciebie zazdrość i bezsilnośc... Rybeq został moderatorem, ponieważ zasłużył na to i ciężko zapracował swoją nieskazitelną postawą na forum. Poza tym nazywanie kogokolwiek "<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>" jest niewielkim ustepstwem od regulaminu ? Przeczytaj uważnie swojego posta - albo lepiej większość w tym temacie. To ja Tobie gratuluje kartki._Jah pisze:lansiwo sie wlaczylo po objeciu funckji moderatora? taki swiety jestes i az tak szokuja cie niewielkie ustepstwa od regulaminu? extra. ponownie ci gratuluje tego ruchu.
P.S.
Dodatkowo nie czytasz uwaznie informacji na JP. Ani ja, ani Rybeq NIE UCZESTNICZYLIŚMY w zlocie fanów JP. Wypraszam sobie takie pomówienia kierowane w moją stronę czy też Rybq'a. Do informacji na stronie zostalo dołaczone tylko moje zdjęcie, które wysłałem, aby być tam "duchowo"_Jah pisze:ale w koncu najwazniejsze, ze bedziesz mial okazje zalapac sie na japsy u kolegow po fachu podczas nastepnego zlotu

- Pavel87
- Juventino
Chłopeki weżcie już może wyluzujcie. Po co jakiś głupi tamat o marihuanie ma nas poróżnić. Przecież wszyscy jesteśmy Juventini, wszyscy kochamy ten sam klub po co mamy sie kłócić nawzajem.
Ci co nie pala w ogromnej większości nie mówią innym żeby nie palili. Podaja tylko argumenty które przemawiają do nich żeby nie palić. Więc wszyscy którzy palicie czego sie tak bulwersujecie. Palcie jeżeli to wam pomaga a to czy to jest szkodliwe czy pomaga "być bardziej wrażliwynm" niech każdy zostawi dla siebie. I tak każdy ma swoje zdanie.
Ci co nie pala w ogromnej większości nie mówią innym żeby nie palili. Podaja tylko argumenty które przemawiają do nich żeby nie palić. Więc wszyscy którzy palicie czego sie tak bulwersujecie. Palcie jeżeli to wam pomaga a to czy to jest szkodliwe czy pomaga "być bardziej wrażliwynm" niech każdy zostawi dla siebie. I tak każdy ma swoje zdanie.
Forza Squadra Bianconera
- Rybeq
- Juventino
ale sie tak zachowujesz.nie wyzywaj mnie od jakis 13letnich buntonikow, poniewaz to nie jest tak
dostalem na priv informacje ze powinienem sie twoim postem zainteresowac- niebieska kartka.to, ze musiales chociazby w taki sposob wtracic swoje 3 grosze do topicu.
dlatego stac mnie na obiektywizm.nie przypominam sobie, zebys w ogole uczestniczyl w tej dyskusji.
nalezy to do obowiazkow moderatora. tak samo jak do obowiazkow uzytkownika nalezy przestrzeganie regulaminu. ty go zlamales. trzeba dodac, iz w dosc prostacki sposob.lecz niczym wielki figo fago musiales zareagowac i wymierzyc sprawiedliwosc.
punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia.jeszcze napisales do tego jakis glupi komentarz.
i znow musze prosic o uzywanie jezyka polskiego.lansiwo sie wlaczylo po objeciu funckji moderatora?
nazywanie kogos "<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>" nie jest malym ustepstwem.az tak szokuja cie niewielkie ustepstwa od regulaminu
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
20.II.2003-3.III.2005
- Ulisses
- Qualità Juventino
Nie jestem "wspaniały" idt. itp., ale chyba warto mieć jakieś idee i nikt mi nie może ich odebrac. Nie oznacza to, ze zaraz mam być postrzegany złośliwie jako ktoś kto "zastał Polskę drewnianą a zostawił murowana"BIANCONERI pisze:Ulisses jeździ po świecie i wie..Ulisses uważa,że maryska to narkotyk a osoby palące ją za ćpunów..Ulisses chce wnieść Polske na wyzyny europejskie..Ullisses.."wspaniały",mający określone ideały.

Sorry, ale nie ogladam niczego takiego i takie programy mnie nie interesują. Mam wiele innych ciekawszych rzeczy do roboty... Swoje poglądy biorę z zycia, a nie z TVBIANCONERI pisze:Czytając twoje posty drogi kolego mam wrażenie jagbym ogladał program telewizji publicznej poświęcony ludziom młodym;w takowych programach para ugrzecznionych prezenterów rozważa na temat niebespieczeństw jakie czychaja na młodego obywatela.
Właśnie o tym rozmawiamy, czy szkodzi czy nie, poza tym temat dotyczy "legalizacji". Każdy może mieć swoje odrębne zdanie. Niestety nie wszyscy potrafią dyskutowac ==> _JahBIANCONERI pisze:Milion razy słyszałem teorie na temat maryśki,że niby jest ona narkotykiem i jakiekolwiek podziały nie maja sensu.Jest to conajmniej dziwna teoria,bo od palenia trawki nie dzieje się z człowiekiem nic złego,po paleniu tegoz produktu nie pojawiają się skutki uboczne w postaci zszarganego zdrowia.
Oceniam wpływ marichuany do czego mam pełne prawo - m.in. na podstawie obserwacji swoich kolegów ( nie jednego). Nikomu nie zabraniam palenia i mnie to nie interesuje.BIANCONERI pisze:Napisałeś też, że twoją sprawą jest bycie np.abstynentem,w takim razie nie oceniaj tych,którzy popalają niegroźna substancje powodującą dobre samopoczucie
Ja ich nie obraziłem - ja stwierdziłem fakty, które zaobserwowalem będąc tam. Jak jest coś białe to mówie białe, a jak czarne to mówie czarne. Chyba lepiej oceniać kraj - jego realia będąc tam niż właśnie oglądając TV z grzecznymi prezenterami, którzy mówią o tym kraju w samych superlatywach.BIANCONERI pisze:i nie obrażaj wolnych obywateli Holandii,którzy inaczej podchodzą do miłości niż ty.Z pogardą wyraaziłeś się o Holandii,w której różnorakie "niecne" czyny są dozwolone,powiedz mi tylko co złego stało się wspomnianemu krajowi przez te własnie prawa,ja uważam,że nic.Oceniasz ludzi nie znając wielu podstawowych faktów i do tego jako argument swojej wiedzy i racji podajesz,że dużo jezdzisz po Swiecie i ..wiesz.
Ja zawsze stwierdzam fakty - jak to podkreślałem wielokrotnie. Co do oceny moich wypowiedzi zostawiam to innym uczestnikom - tylko, aby robili to w sposób przyjęty zgodnie z zasadmi forum. Wiedze intrpretuje zawsze tak aby przekazać ją jak najbardziej klarownie i bez zniekształceń.BIANCONERI pisze:Powiem ci,że wiedza może byc interpretowana w różny sposób i tylko od nas zależy czy nie przekształcimy ją w wygodny dla siebie sposób.
- _Jah
- Juventino
ja nie potrafie dyskutowac? dopoki nie przeczytalem twoich postow bylem bardzo spokojny i otwarty na wszystkie oceny. bylem w stanie wytlumaczyc wszystkie niedociaglosci jakie nurtowaly przeciwnikow marichuany. z kolei to wlasnie ty swoim pisaniem chciales za wszelka cene udowodnic nam, ze to po twojej stronie lezy racja(ukazujac zerowe pojecie znajomosci tematu). ba, twoim glownym argumentem bylo to, ze w znacznym stopniu odbiegasz od norm typowego obywatela i masz mozliwosc zwiedzania calego swiata. przez co znasz sie najlepiej na kazdym z omawianych problemow. tak to odebralem. jezeli jestes na codzien takiej skali arogantem, to ja w dalszym ciagu bede cie odbieral w sposob jaki ukazalem wczesniej.Ulisses pisze:Tuatj dałeś popis swojej kultury osobistej i potwierdziło się to, że nie potrafisz dyskutować_Jah pisze:wiec mu odpowiedzialem - nazywajac go <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
jezeli chodzi o slowa, ktore skierowalem w strone rybq'a to one ciebie najzupelniej nie dotycza, wiec sie w nie nie wglebiaj. zas jezeli chodzi o ciebie rybeq-wiesz, gdzie mam twoje sprostowania? gleboko.. serio. jesli juz zrobiles to co miales zrobic to juz milcz i sprawdz czy przypadkiem ktos znowu nie lamie regulaminu. w koncu sprawujesz szalenie odpowiedzialna funkcje i nie powienienes jej zaniedbywac.
- Lypsky
- Juventino
Tak czytam te twoje ostatnie wypowiedzi i czegos zupelnie nie rozumiem.Jak mozesz miec do kogos pretensje ze zrobil cos co do niego nalezalo??Przeciez on tu pracuje i jego obowiazkami jest dbanie o porzadek na forum.Zlamales regulamin i jeszcze masz zastrzezenia.Wogole tego nie potrafie pojac :?_Jah pisze:zas jezeli chodzi o ciebie rybeq-wiesz, gdzie mam twoje sprostowania? gleboko.. serio. jesli juz zrobiles to co miales zrobic to juz milcz i sprawdz czy przypadkiem ktos znowu nie lamie regulaminu. w koncu sprawujesz szalenie odpowiedzialna funkcje i nie powienienes jej zaniedbywac.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady