Żużel - wszystko o speedway'u

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2004, 17:15

Ja stawiam na taka kolejnośc w lidze:

1. Włókniarz Częstochowa :D
2. Unia Tarnów
3. Atlas Wrocław
4. Apator Toruń
5. ZKŻ Zielona Góra
6. Unia Leszno
7. RKM Rybnik
8. BTS Bydgoszcz

Tak powinna się zkończyć liga, ale nie koniecznie. wszystko zalezy też od szczęścia i dyspozycji zawodników (defekty, kontuzje itd.). Oczywiście nikt nie musi sie z tym zgodzić co napisałem wyżej, ale to moje zdanie :wink:

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2004, 17:17

Ja całym sercem jestem za Unią :D I stawiam że to oni będą mistrzami :D

★ ★ ★
Batigol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2004, 18:03

Oczywiscie ze UNIA TARNOW- klub z mojego rodzinnego miasta zdobedzie mistrzostwo!!!!!! Oprocz wspomnianych wielkich gwiazd: T.Rickardson i T.Gollob, mamy takze bardzo dobrych juniorow: J.Kolodziej i M.Rempala. Dlatego UNIA jest glownym kandydatem do tytulu!! Drugi moze byc Wlukniarz :wink: oddamy im to miejsce :wink: 8)

FORZA UNIA
FORZA JUVE

climas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2004, 18:56

Faworytem jest oczywiście Tarnów, jedynie zagrozić Unii może Częstochowa. A spada Bydgoszcz.

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2004, 20:28

climas pisze:Faworytem jest oczywiście Tarnów...
Ja bardzo lubie jak zespół ktoremu kibicuje nie jest faworytem, bo przez to spada presja. Tak było w zeszłym sezonie odnośnie żuzla - Murowany faworyt to Apator z "Dream Teamem" Wszyscy wiedza jak się skończyło. Na nas mało kto stawiał... W tym sezonie jest wręcz identycznie, tylko z tą drobną różnicą, że "Dream Team" jest w Tarnowie. Mnie osobiście i naszym żużlowcom pasuje rola "skromnego" faworyta :wink: Innym przykładem jest siatkówka, która też nie lubi faworytów... Nasz AZS Pamapol jest juz w półfinale i nikt na nich nie stawial (za wyjatkiem Częstochowian). Mieliśmy byc chłopcami do bicia i walczyc o utrzymanie. A już wyeliminowaliśmy Energie Sosnowiec (Zdobywca Pucharu Polski),a po dwóch meczach z murowanym faworytem Ivettem Jastrzębie jest 1:1 :shock: :D (kończe o siatkówce, bo to o żużlu temat :D) Zatem nie można twierdzić, że murowany faworyt to już złoty medalista...

Juve_Siamo_Noi_Per_Sempre

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2004, 22:24

a Według mnie tak :

1.Unia Tarnów
2.Włókniarz Częstochowa
3.Apator Toruń
4.Atlas Wrocław
5.ZKŻ Zielona Góra
6.Unia Leszno
7.RKM Rybnik
8.BTS Bydgoszcz

UNIA TARNÓW RUUUUUUULEZ

Juve_Siamo_Noi_Per_Sempre :D !!
juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2004, 22:36

DMP zdobędzie Unia Tarnów.
Dlaczego? Bo ma najlepszych zawodników (najlepszego zawodnika polskiego, znakomitego obcokrajowca i rewelacyjnego juniora).

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2004, 11:11

juvetar pisze:najlepszego zawodnika polskiego, znakomitego obcokrajowca i rewelacyjnego juniora
Jakby nie patrzeć najlepszym polskim zawodnikiem czy się komuś podoba czy nie jest obecnie Rune Holta (potwierdził w Kryterium Asów, kóre wygrał oraz jest indywidualnym Mistrzem Polski).
Znakomity obcokrajowiec - Ryan Sullivan z Włókniarza nie jest wcale gorszy od Rickardsona, więc tutaj remis (zwłaszcza, że nasz kangurek jest w wyśmienitej formie - mistrz Australii :D)
Rewelacyjny junior - tutaj plus dla Tarnowa, ale zobaczymy co pokaże Łukasz Stanisławski oraz Michał Szczepaniak - tez nie sa w ciemie bici i wiedzą o co chodzi w tym sporcie...
Pierwsze mecze pokaża, jaka siłą dysponuje Włókniarz i Unia :)

MAGIK- DEL PIERO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2004, 11:45

Myślę, że DMP zdobędzie Apator Toruń, w tamtym roku im nie wyszło, uważam, że w tym roku będzie im znacznie lepiej :!:

A pro po 1 ligi, to awansuje Stal Telenet Gorzów :D Tak jak mówił autor, nasi teraz bardzo dobrze zaczęli, co jak co, ale w tym sezonie mamy wielkie szanse, no i ambicje :D

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bobryt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2004, 12:03

zacięta walka widze tarnów vs. toruń :D
faktycznie ktoś wspomniał że kontuzje mogą mieć duży na to wpływ (oczywuiście nikomu tego nie życze). także spadki formy (ricki w u.r. miał kilka wpadek w meczach, a jak sie walczy o tytuł takiech wpadek nie powinno być).
sercem mistrzostwa życze.... Stali Gorzów... ale to za rok :D

Obrazek
RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2004, 19:43

MAGIK- DEL PIERO pisze:
A pro po 1 ligi, to awansuje Stal Telenet Gorzów :D Tak jak mówił autor, nasi teraz bardzo dobrze zaczęli, co jak co, ale w tym sezonie mamy wielkie szanse, no i ambicje :D
Przykro mi to stwierdzac, ale o awans to bedzie sie bil TŻ-cik i Gdansk. Taka prawda, ale Gorzow widze w pierwszej 4 obok Ostrowa.

Forza TŻ !!!

[*][*][*]ROBERT DADOS[*][*][*] :cry: :cry: :cry:

srali muszki będzie wiosna
juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2004, 20:13

Jakby nie patrzeć najlepszym polskim zawodnikiem czy się komuś podoba czy nie jest obecnie Rune Holta
Typowy punkt widzenia kibica z Częstochowy.
Ok, Holta wygrał IMP i Kryterium Asów, ale co z tego? Od wielu wielu lat w ścisłej czołówce najlepszych zawodników wg średniej biegopunktowej jest Tomasz Gollob i nie przekonasz mnie, że RH jest lepszy od TG. Co najwyżej można postawić między nimi znak równości...
Znakomity obcokrajowiec - Ryan Sullivan z Włókniarza nie jest wcale gorszy od Rickardsona, więc tutaj remis (zwłaszcza, że nasz kangurek jest w wyśmienitej formie - mistrz Australii :D)
Wyśmienita forma? Patrzysz tylko na wyniki Sullivana, lepiej zorientuj się w tegorocznych wynikach Rickardssona np. w lidze brytyjskiej.
Niech będzie remis.
Rewelacyjny junior - tutaj plus dla Tarnowa, ale zobaczymy co pokaże Łukasz Stanisławski oraz Michał Szczepaniak - tez nie sa w ciemie bici i wiedzą o co chodzi w tym sporcie...
Marcin Rempała też nie jest bity w ciemię :P Tarnów lepszy.
Pierwsze mecze pokaża, jaka siłą dysponuje Włókniarz i Unia :)
Zgadzam się. Ale 13. kwietnia Mistrz przegra z beniaminkiem ;).

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2004, 21:53

juvetar pisze:Zgadzam się. Ale 13. kwietnia Mistrz przegra z beniaminkiem ;).
Może i przegra, ale na pewno Wy u nas polegniecie ;) Chociaż przypominam, że tylko my w tamtym roku wygraliśmy z bardzo silnym wówczas Apatorem na ich "śmieciach", a w drugim meczu przegraliśmy dosłownie 2 pkt. i to pechowo (Walasek wjechał w dziurę i z 4:2 zrobiło się 3:3) Więc znowu remis postwię jeślichodzi o pojedynki Częstochowa-Tarnów :P Poza tym pierwszy bedzie ten kto nie potknie się w meczach z innymi zespołami. Póki co trzeba objechać Apator u nas w niedziele :D (stawiam 52:38, albo 50:40 - dla nas of course)

Batigol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2004, 22:43

Wszyscy typuja albo Unie albo Wlokniarz. Moze poczekajmy, az te zespoly rozegraja chociaz po jednym meczu 8)
Dla mnie Unia jest glownym faworytem do tytulu, a te wszystkie wyliczenia, co bylo rok temu sa juz nieaktualne. Sila zespolow ulegla zmianie i teraz trzeba brac pod uwage aktualne wyniki, a tych jeszcze nie ma :?

Ja jako kibic Unii, moglbym zauwazyc, ze zespol z Tarnowa awansowal do Ekstraligi dopiero po barazach. Jednak po wzmocnieniach mamy teraz naprawde silny sklad i jezeli nie wywalczymy mistrzostwa, to napewno bedziemy w scislej czolowce!!!!!!!!

UNIA!!!!!!! TARNOW!!!!!!!!

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2004, 00:18

Apropo nowego sponsora... CKM ZŁOMREX Włókniarz

Szkaradnie to brzmi ;) Już widzę te tłumy krzyczące na meczach: "ZŁOMREX PANY!" albo tytuły w prasie "Zwycięstwo Złomrexu z Quick-mixem" hehe

Wiem wiem, liczy się, że dają kasę :P

ODPOWIEDZ