LM 16/17 (1/4): Barcelona 0-0 JUVENTUS (0-3)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Vincitore pisze:Panowie, jak my mamy wyjść z cienia europejskich gigantów jako klub i stworzyć kwartet z najlepszą trójką, skoro kibice robią po majtkach i czują strach przed roztrwonieniem 3-bramkowej przewagi!? Strasznie was wystraszyła ta remontada z Paryżem.

Nie tylko Ty.alessandro1977 pisze:A ja Tobie zazdroszczę tego spokoju i pewności siebie. Kiedy się czeka tyle lat i jest świadomość tego, że upragniony cel jest tak blisko to wszelkie możliwe myśli zakłócają nawet najbardziej pewną rzecz. Nic na to nie poradzę bo naprawdę jest duża szansa aby zwyciężyć w tych rozgrywkach w tym roku, dla Gigiego, któremu ten uszatek należy się jak psu buda. Nie udało się Nedvedovi, niech się uda BuffonowiCavAllano pisze:Alessandro, współczuję Ci tego cykora.

Puchar nie tylko Gigiemu należy się jak psu buda, przede wszystkim należy się samym kibicom.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nie chciałem tego pisać bo to oczywiste, przede wszystkim pomyślałem o Gigim, który został po degradacji i broni świetnie do dnia dzisiejszego. Jestem pełen uznania dla niego. Myślę, że powodem tego, że jeszcze nie pożegnał się z futbolem jest nie tylko chęć do gry ale przede wszystkim wiara w to, że uda mu się sięgnąć po puchar LM i wierzy w tę drużynęCavAllano pisze:Puchar nie tylko Gigiemu należy się jak psu buda, przede wszystkim należy się samym kibicom.

Gdyby nas opuścił to miałby już z całą pewnością na koncie zwycięstwo w LM

- pablo1503
- Juventino
Jak dobrze pamiętam, to sam Gigi powiedział nie tak dawno temu, że gdyby wygrał LM w poprzednich latach, to jego kariera prawdopodobnie nie byłaby tak długa.alessandro1977 pisze:Myślę, że powodem tego, że jeszcze nie pożegnał się z futbolem jest nie tylko chęć do gry ale przede wszystkim wiara w to, że uda mu się sięgnąć po puchar LM

Nie ma lepszej drużyny od nas w tej chwili. Oczywiście nie oznacza to, że jesteśmy najlepsi.

Nie zostaje nic innego, jak strzelić bramkę i awansować.

- Robaku
- Juventino
mamy sedziego
Björn Kuipers vs Barcelona. [3 Draws, 1 Loss].
1-1 vs Lyon 1-1 vs Borussia 1-1 vs Fiorentina 4-1 vs Fulham 3 Red Cards
3 czerwa - ostro.
FI podaje, ze jest5 duze prawdopodobienstwo, ze Masche wypada na Juve, ale Arda wraca.
Björn Kuipers vs Barcelona. [3 Draws, 1 Loss].
1-1 vs Lyon 1-1 vs Borussia 1-1 vs Fiorentina 4-1 vs Fulham 3 Red Cards
3 czerwa - ostro.
FI podaje, ze jest5 duze prawdopodobienstwo, ze Masche wypada na Juve, ale Arda wraca.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- annihilator1988
- Juventino
Jednym z kluczowych zawodników nadchodzącego spotkania będzie Alves znający na wylot większość z zawodników Barcy. Mam nadzieje, że ponownie zagra dobre zawody, tak jak miało to miejsce na JS, no i modle się, by Stara Dama wytrzymała napór w pierwszych minutach gospodarzy i nie dała powodu sędziom na podyktowanie jedenastki. Oczyma wyobraźni już widzę tego frajera z gwizdkiem, biegnącego 20 metrów do miejsca rzekomego faulu i dyktującego karny :mad2: Buskiet gra? Mam nadzieje, że nie, bo jego ryja i symulki zdzierżyć nie mogę
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2017, 11:36 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 3 razy.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Vincitore
- Juventino
Te czerwone to były słuszne, z Gladbach Hernanesowi wywaliło prąd na strychu i wjechał na wyprostowanych w kolesia, a kolejne dwie bodaj z Fulham za faul Cannavaro, który był ostatnim obrońcą i dla Zebiny, który zbeształ sędziego w 90', ale nie oszukujmy się - Juventus Zaccheroniego nie zasługuje w żaden sposób by o nim wspominać w kontekście tego meczu.
Zagramy swoje, sędzia będzie tylko tłem.
Zagramy swoje, sędzia będzie tylko tłem.
- jpjp5
- Juventino
Najwieksze obawy mam do formy Dybali, bo potym stłuczeniu moze nie zagrac na miare swoich umiejetnosci. Mam nadzieje ze Gonzalo wkoncu sie przelamie i strzeli bramke w LM w waznym momencie. Trzeba bedzie uwazac na Messiego bo niby bez formy ale potrafi bramke z dystansu strzelic albo genialnie dograc. Trzeba byc caly mecz blisko niego. Mam nadzieje ze Dani wykluczy Neymara, a tak to wszystko powinno byc ok.
- Cabrini_idol
- Juventino
Wg mnie Messi jedyny właśnie jest w formie z Barcy.
Sędzia jak sędzia. Nie obawiam się drukowania. Musiałby się zdarzyć cud żebyśmy odpadli. Barcelona musiałaby zagrać najlepszy mecz w sezonie. My najgorszy plus ewidentnie sędzia musiałby być po ich stronie. Ale tak jak mówiłem Barcelona jest w opłakanej formie fiYcznej. Nie biegają. Któryś to mecz z rzędu mają po 7-9km mniej od rywala.
Sędzia jak sędzia. Nie obawiam się drukowania. Musiałby się zdarzyć cud żebyśmy odpadli. Barcelona musiałaby zagrać najlepszy mecz w sezonie. My najgorszy plus ewidentnie sędzia musiałby być po ich stronie. Ale tak jak mówiłem Barcelona jest w opłakanej formie fiYcznej. Nie biegają. Któryś to mecz z rzędu mają po 7-9km mniej od rywala.

- mnowo
- Qualità Juventino
Nie musimy wygrać tego meczu, ale musimy go mądrze rozegrać. Swego rodzaju spokoju (o ile można w ogóle o takim mówić) dodaje mi fakt, że w 2015 roku wynik meczu pomiędzy nieco słabszym Juventusem i zdecydowanie lepszą Barceloną to 3:1 dla nich, a nawet taki premiuje nas, nie ich. Damy radę.
- Makiavel
- Juventino
Juventus 2015 był lepszy niż obecny. Barcelona po prostu jest taka słaba. Nie wyobrażam sobie byśmy mogli odpaść po tym 3:0
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Vincitore
- Juventino
Bo miał w składzie bajecznego Moratę? Obawiam się, że wielu userów tego forum bardzo lubi Alvaro, ale Tobie udaje się skutecznie do niego zniechęcić.Makiavel pisze:Juventus 2015 był lepszy niż obecny. Barcelona po prostu jest taka słaba. Nie wyobrażam sobie byśmy mogli odpaść po tym 3:0
A Juventus 2015 w lidze miał 4 punkty mniej od obecnego, trochę łatwiejszą drabinkę w Lidze Mistrzów, w Coppa Italia musiał remontować Fiorentinę, a pod względem czysto piłkarskim nie będę rozpoczynał dyskusji, bo wspólnego mianownika nie znajdziemy. Ocenimy po sezonie.
- mrozzi
- Juventino
Nie zgodzę się. Obecny Juventus to dużo większa pewność siebie w Europie, bardziej wyczuwalny cynizm i spokój. Jeśli chodzi o mentalność zrobiliśmy spory krok naprzód, przede wszystkim w LM właśnie. Obecna Barcelona słaba? Owszem, dużo słabsza od pamiętnego meczu w Berlinie, z dużą dozą prawdopodobieństwa najsłabsza w ostatniej dekadzie, ale jednocześnie trafiła na bardzo silny obecnie Juventus. W tamtym czasie dysponowaliśmy lepszą pomocą (choć w finale 2015 zawiodła na całej linii - jak jeden mąż bezproduktywni byli Vidal, Pogba, Pirlo; obecne ustawienie tuszuje z kolei problemy z tą formacją - Khedira oraz Pjanić wyglądają zacnie), obecnie mamy natomiast lepszą ofensywę (z całym szacunkiem do Alvaro, bo bardzo go lubię i doceniam jego pracę wykonaną w klubie, Higuain nakrywa go umiejętnościami i instynktem czapą - nie mieliśmy w klubie napastnika z takim nosem od czasów Trezeguet).Makiavel pisze:Juventus 2015 był lepszy niż obecny. Barcelona po prostu jest taka słaba.
Nie dziwię się Enrique, który mówi o tym, że jego zdaniem łatwiej im będzie odrobić straty odniesione w Turynie niż te w Paryżu. On chyba sam w to nie wierzy, ale przecież nie powie wprost, że jego zespół jest podłamany, nie ma formy (ta obrona to jest śmiech na sali). Hiszpańskie media prześcigają się w coraz to bardziej absurdalnych teoriach - skoro pokonali u siebie RS w lidze, to jak najbardziej mogą zrobić to samo z Juve... Do tego te nieustanne gadanie o remoncie. Nie wiem jakim CUDEM chcieliby nagle, w ciągu tygodnia, wskoczyć na zupełnie inny level - pod względem wydolności fizycznej, technicznej i mentalnej. W sobotę wyglądali na mocno podłamanych, zrezygnowanych i sfrustrowanych. My z kolei pod tym względem na drugim biegunie.
Tymczasem w Vinovo:

- Vincitore
- Juventino
Nikt w tym klubie nie przeszedł nigdy takiej drogi od zera do bohatera jak Max. Dzisiaj transparenty dające pełne poparcie, a zaczynało się od taranowania wjazdu do Vinovo i wszelkich protestów.CavAllano pisze: Tymczasem w Vinovo:
Sami na JuvePoland wywieszaliśmy czarną flagę. Ostatnio z ciekawości poczytałem komentarze pod tym newsem i wam też polecam:
http://www.juvepoland.com/news.php?id=29404
Ciekaw jestem czy nasz zarząd był pewien, że Allegri wzniesie nas na wyższy poziom w Europie, czy to zwyczajne brzydkie kaczątko, które stało się łabędziem.
- mrozzi
- Juventino
Zakładam to drugie jednak.Vincitore pisze: Ciekaw jestem czy nasz zarząd był pewien, że Allegri wzniesie nas na wyższy poziom w Europie, czy to zwyczajne brzydkie kaczątko, które stało się łabędziem.

Co do pytania o transparent - gra słowna: Max sprawia, że jesteśmy weseli/radośni (znaczenie słowa allegro; allegri w liczbie mnogiej). Taki przekaz motywacyjny dla trenera.
Sky: Optimismus wegen Paulo Dybala. Er wird nicht weiteren Untersuchungen unterzogen. Seine Präsenz in der CL ist nicht in Gefahr.
W kwestii Dybali - piłkarz nie zostanie poddany dalszym badaniom. Jego obecność w środowym meczu nie jest zagrożona.

Hiszpańskie media są przekonane, że to Juventus celowo podał sprzeczne informacje, a rzekomy uraz Argentyńczyka został wymyślony w ramach "gierki" przed spotkaniem. :lol:
Ze strony Barcy: Allegri też do najmądrzejszych nie należy wystawiać najmocniejszą jedynastke przeciwko jakiejś pescarze przed meczem z barcą.